Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

Završio update i tražio restart...klasika. I onda krenuo da se butuje i butuje i butuje...I nikad kraja.Probaću sutra što ste mi predložili pa da vidim. Ne znam koj mu je vrag...

Sent from my Passport using Tapatalk

Uđi u safe mode ako možeš.

Kako da uklonim "Microsoft account" sa slike (pod kojim nazivom da tražim u Task Manager-u)?

To se dogodilo nakon najnovijeg update-a (april).

yu5D2fC.png

Nakon restarta nestalo.

Ne radim često restart pošto je W10 na lapu pa kada isključujem uvek idem na sleep ;)

Nisu normalni sa tim drajverima!

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Ovaj novi build mi pravi haos ve' nedelju dana. Stalno ga skida, poku[a da ga instalira i pukne na 60%, to jest postavi se plavi ekransa tu\nim smajlijem i resetuje se. SSD Kingston Fury.

Divota... zveknule mi remote konekcije ka starim verzijama Win 10... Neko jednostavno rešenje?

Jedno početničko pitanje. Hoću da reinstaliram sistem, ali me buni koju od tri verzije da odaberem prilikom instalacije STD, KMS ili OEM? STD otpada pošto nemam taj aktivacioni ključ, ali šta se dešava ako izaberem neku od preostale dve? Da li i one zahtevaju aktivaciju prilikom instalacije ili naknadno? Link na ovu temu iz faq posta vodi na početak diskusije u 2016 i samo se spominje upgrade sa W7 na W10. Ako je informacija od neke važnosti instaliraću Windows 10 LTSB.

Std pretpostavljam da stoji za standard.

Svakako mozes da odes "Skip this step" u toku instalacije za deo gde unosis kljuc, LTSB ionako neces moci da aktiviras sa kljucem za "normalan" W10.

Std pretpostavljam da stoji za standard.

Svakako mozes da odes "Skip this step" u toku instalacije za deo gde unosis kljuc, LTSB ionako neces moci da aktiviras sa kljucem za "normalan" W10.

OK, hvala. Plašila sam se da instalacija ne može da se dotera do kraja bez unošenja ključa ili da će sistem imati neki probni period posle kojeg više neće raditi. Problemi trećeg sveta :d

STD je da uneses kljuc ako imas, KMS je haktivacija a OEM je da se aktivira preko BIOS-a ako hardver poseduje licencu.

STD prolazi ako imas licencu preko BIOS-a, a OEM se odnosi na OEM branding, ako se ne varam.

Ovaj novi build mi pravi haos ve' nedelju dana. Stalno ga skida, poku[a da ga instalira i pukne na 60%, to jest postavi se plavi ekransa tu\nim smajlijem i resetuje se. SSD Kingston Fury.

i meni je napravio picvajz poslednji update, jedva oziveh komp. sinoc kada sam krenuo na spavanje kliknem da se instalira update i da se ugasi komp i odem da spavam. ujutru vidim komp i dalje radi, nema slike na ekranu. odem na posao, vratim se - ista stvar. ugasim komp, upalim - nema slike i dalje. brljam po kablovima, ulazima u monitor i jedva nabodoh nekako da da sliku. ocigledno se nesto zaglupeo kada je radio update. ali pise da je instalirao: Feature update to Windows 10, version 1803 i Successfully installed on ‎15-‎May-‎18. bah...

Hocu da reinstaliram win10, gde bese se skine zadnja verzija? Zamolio bi nekog za link, hvala.

------------
Secam se kada sam pre instalirao sam sam isao na msc sajt i skinuo.
Odradio sam sa onom cakom Emulation.

Poslednja izmena:
Pretpostavljam da želiš Client Consumer:
Kod:
https://software-download.microsoft.com/sg/Win10_1803_English_x64.iso?t=3b7d4aee-6b5b-4527-bef9-7dd3e0ff4bc7&e=1526547772&h=80ad99125341f1f8102174d24928ea0f

SHA1:
Kod:
08fbb24627fa768f869c09f44c5d6c1e53a57a6f

Poslednja izmena:
Taj sam skinuo ovde i skinuo preko inspect element > Emulation > ... Aj molim te napisi mi kako dodjes do download linka, a da ne mora ovako kako sam ja uradio.

evo link za download. preko macOS-a se dobija link za direktan download umesto sto windows nudi te toolove i ko zna sta jos...
validan je 24h. 64bit pro verzija.
Kod:
https://software-download.microsoft.com/pr/Win10_1803_English_x64.iso?t=dd916c52-0e1e-4689-a57d-9b0fc0f3c6a1&e=1526596063&h=dcdf119c8ba05f389eb7e003299fd621

Ja sam skinuo Genereation2 (Gen2) May izdanje sa torrenta, ima integrisan update i lakse mi je nego na svaki racunar rucno da instaliram update.

Jeste, svaka čast za njihov "rad", samo ne bo trebalo na ovom forumu i naročito ne u ovoj temi da se diskutuje o njima :d

Zasto? Njihov operativni sistem nije aktiviran. Za "lekic" moras sam da se postaras.

Ne radi se o tome, nego o tome što je homebrew.

Od kada koristim sve M$ mogućnosti :happy: nisam ni pogledao za "narodni lek". Samo instaliram windows a imam ih tri pro, pro for workstation i Server 2019 i gotovo sve aktivno čak mi je i Office 2019 free.cheers

Mi pričamo o ne-aktiviranim, sve vezano za "lekiće" biće obrisano.

Sent from my TA-1021 using Tapatalk

Doneo mi čovek laptop, update mu ubio user account... Explorer ne radi, ništa ne reaguje, samo crn ekran sa recycle binom i satom... I greškom...
83f93711fd5a995894fb7f2e9738b693.jpg

Sent from my LG-K430 using Tapatalk

Vrh Dno