Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

Koristim LTSB verziju i nakon instalacije radim sledece,
Wub - za block update (aktiviram ga samo kada treba update za win defender),
zatim disabled driver update i gore spomenuti Spybot Anti-Beacon.
Zanima me da li je sve ovo uredu ili treba jos nesto da se uradi?

sam633@ Hoces reci da nije je moguce ugasiti ili treba ovako da izgleda?
11.PNG 12.PNG

LTSB verzija i ne abtejtuje nista sem sigurnosnih abdejta i nekih tehničkih propusta.

Poslednja izmena:
Ko ima Pro verziju može da odloži i jedno i drugo. Nedelju dana za sigurnosni, ako je neki problem s njim, biće povučen u tom roku u 99% slučajeva.
Nova verzija može da se odloži do godinu dana, sasvim dovoljno za 99.9999%.

Half of Windows 10 PCs already upgraded to the April 2018 update

U ovom kontekstu i problemi koje su bili, su stvarno minimalni za toliko brzo izbacivanje na toliko različitih konfiguracija.
Google i Apple imaju slične probleme, za par uređaja koje oni direktno kontrolišu od početka do kraja. Tako da je ovo šta god ko mislio o Microsoftu prilično impresivno iz tog ugla.

Poslednja izmena:
A mogu i da stave trecu opciju koja kaze - Do not install updates.

A ne da ljudi moraju da prckaju po registru i slicnim mestima da bi gasili nesto sto treba da bude ponudjeno u startu.

Posle 1803 mi prestao da radi file sharing bez passworda. Iako izaberem Turn off password protected sharing, to i dalje ne radi.

Sent from my Pixel 2 XL using Tapatalk

Spybot Anti-Beacon.

Bolje uzmi ovo, mnogo svestraniji i detaljniji alat za to:

https://getwpd.com/

sam633@ Hoces reci da nije je moguce ugasiti ili treba ovako da izgleda?
Pogledajte prilog 252093 Pogledajte prilog 252094

Slika koju sam okačio je sa takozvanog "neinsajderskog" i nazovi "regularnog" build-a 17134.1, gde kontrola UsoSvc servisa namerno ne postoji, kao što se lepo može videti. Znamo zašto, korisnici nisu korisnici, nego testeri. Ne razlikuju se od takozvanih insajdera uopšte.

Dok na LTSB-u, postoji mogućnost da UsoSvc servis staviš na "Disabled" i windows update neće raditi u potpunosti, baš kao što je to slučaj sa ranijim verzijama windows-a, kad im se ugasi windows update servis.

Poslednja izmena:
A mogu i da stave trecu opciju koja kaze - Do not install updates.

A ne da ljudi moraju da prckaju po registru i slicnim mestima da bi gasili nesto sto treba da bude ponudjeno u startu.

*mjau**mjau**mjau*, ti mozes da resis da ne ides da pisas koliko hoces, ali to znaci li da ces zavrsiti ili upisan ili u bolnici.
Isto tako ti je i sa apdejtovima.

*mjau**mjau**mjau*, ti mozes da resis da ne ides da pisas koliko hoces, ali to znaci li da ces zavrsiti ili upisan ili u bolnici.
Isto tako ti je i sa apdejtovima.
Uopste nije tako, cista glupost.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Ti regularni updates obično su ispravke ili bezbednosne zakrpe kako se koji problem uoči ili pojavi. Može se uvek pronaći zašta su namenjeni, kao recimo oval poslednji: https://support.microsoft.com/en-us/help/4338548/june-5-2018-kb4338548-os-build-17134-83

June 5, 2018 - KB4338548 (OS Build 17134.83)
Applies to: Windows 10 version 1803
Summary

This update addresses an issue where the 2017 and 2018 versions of Intuit QuickBooks Desktop can't run in multi-user mode on Windows 10, version 1803 devices. The QuickBooks multi-user mode service fails to start with error “Windows could not start the QuickBooksDBXX service on Local Computer." and “Error 193: 0xc1”.

Known issues
Microsoft is not aware of any issues that affect this update currently.

Zašto bi neko i pomislio da M$ to radi iz zadovoljstva ili nekome za inat ??? Sve ih to debelo košta.

Poslednja izmena od urednika:
Da ako ne radis Windows update, zavrsices upisan ili u bolnici, logicno.

Primetio sam da mi se nekako refresuje statusna traka dole? prvi put to vidim i kapiram da je to do windowsa,ima li ko slican problem?

I ja sam to primetio...

Послато са Redmi 5 Plus уз помоћ Тапатока

Takodje, mislio sam da sam zakacio nesto u jednom momentu

Sent from my MI MAX 2 using Tapatalk

Odakle skinuti poslednji fall update ili pre toga jedan .iso? Kljuc mi je vezan za plocu na lap-u

Sent from my LEX820 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Odakle skinuti poslednji fall update ili pre toga jedan .iso? Kljuc mi je vezan za plocu na lap-u

Sent from my LEX820 using Tapatalk
Pre neki dan sam zeznula win po 100ti put. Skinem iso sliku sa drugog kompa, formatiram c particiju i krenem iz početka. Kad dođe do onog dela kad traži licencu ideš na nemam licencu i kad se win digne, normalno je aktiviran.

Послато са Redmi Note 5 уз помоћ Тапатока

Molim te pojasni mi sta si pokusao da kazes ovde?

Upravo ono sto sam rekao. Razvojni put softvera/sistema nije isti kao pre 20 godina.
Apdejtovi su potrebni sistemu.
Ti odbijas da koristis sistem kako je pravljen da se koristi.
Isto kao kad bi se resio da ne pisas, jer eto, ti neces to da radis.
Da se razumemo, ja sam jedan od onih koji nikada ne restartuje racunar. I onda popizdim kad se restartuje sam, ali sam toliko svestan sebe i sveta oko sebe da ne mogu da idem okolo i napusavam MS, zato sto sam ja bolid koji pisa uz vetar.

Ne znam za sta koristis racunar, ali kada ti bude bila bitna apsolutna stabilnost i da racunar mora da bude spreman 24/7 i da ti svaki poremecaj koji donese update uzima vreme koje je trebalo da bude iskorisceno za rad, mozda ces i da razumes tudji ugao.

A ova recenica da su sistemu potrebna azuriranja je komedija.

Potrebna su STABILNA I PROVERENA azuriranja, a to Windows 10 i MS ne pruza i dalje i to sam osetio na svojoj kozi vise puta.

Sent from my MI MAX 2 using Tapatalk

Zasto ste onda na win 10 a ne na dosu i dalje?

Ne znam za sta koristis racunar, ali kada ti bude bila bitna apsolutna stabilnost i da racunar mora da bude spreman 24/7 i da ti svaki poremecaj koji donese update uzima vreme koje je trebalo da bude iskorisceno za rad, mozda ces i da razumes tudji ugao.
Definitivno tačno i zbog toga će čitave kompanije preći na Linux ili neku alternativu. Stvarno nije rešenje spybot, ni bilo kakvi drugi programi za blokiranje apdejtova. Ne znam za šta im služi ono aktivno vreme korišćenja. U poslednje vreme, ustanem ujutru, upalim komp, proverim ima li apdejtova, proverim ima li šta u play prodavnici da se apdejtuje, počnem da radim i u sred dana računar počinje da struže, da hladi, da usporava...nadogradnja sistema! Znači preterali su svaku meru. Sve je to lepo, lepe animacije, prodavnica, gluposti...ali ljudi nikako da oslušnu korisnike kojima komp ne služi samo za igru i da se vidi kako je sistem lep i kako se "brzo" podiže. Prijateljici na sred radnog vremena pao sistem zbog majskom apdejta. Morao je na ponovno dizanje, pa sve iz početka. Tad je rekla, hvalila sam w10, bio mi je odličan, e od danas ga nikome ne preporučujem.

Послато са Redmi Note 5 уз помоћ Тапатока

Zasto ste onda na win 10 a ne na dosu i dalje?

Volim bol. A uz to i godinama koristim paket softvera koji radi na Win platformi i kojem uopste nije neophodan update da bi radio.

Poslednji update mi je cak i ostetio header na jednom word fajlu i unistio i backup i original fajl jer je Win update odlucio da mimo svih azuriranja zakrpu za Word instalira iako sam ja jos uvek u njemu i to u pozadini bez ikakvog obavestenja pa je i original i backup bio corrupted.

Ali to je normalno, zar ne?

Apdejtovi su potrebni sistemu.

7Fxa0WV.jpg

Ja manuelno odradim updejt kada izađe skinem ga i puf. Jedino win hoće taj fleš za Edge da instalra samostalno i onda traži restart i to retko mesečno jedared. Mlogo ste vi pali u vatru za te updejtove koji su veoooma retki a tad popi kaficu i odmori za tih pet minuta restarta. Evo sad je bio brži od mene vidiš kako lepo čeka da ugasim ili restartujem sistem

Kako da podesim da instaliram update kad ja hocu, ovo posljednjih dana sa updejtom kad on hoce i sta on hoce nije normalno!

Sent from my Note 8

Upravo to. Prva stvar koju nastelujem je manuelna nadogradnja. Ima da se dopunjava kad ja hocu a ne da MS odlucuje o tome. :)

Sent from Xperia T

Vrh Dno