Šta je novo?

Carina na posiljke [FAQ u prvom postu]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pa kazi onda Modovima da postave na vrh FAQa kao najnoviju informaicju.

Evo ti pa dodaj u FAQ: [email protected], to je za one kojima paketi idu na BG carinu.
Garantovano čitaju, i nikad ne odgovaraju. Svaki put kad sam im poslao, ocarinili su na iznos koji sam im poslao...

Meni nikada nisu ocarinili na taj iznos, slao sam više puta. Prekpirao sam i tvoju formu, ali ni to ne pomaže [emoji3]

Može li mala pomoć iskusnijih... na carinu su mi stigle slušalice od 16e iz Kine (Aliexpress).

Od 06.04. su tamo i ne mrdaju (plašim se da nisu zapale za oko nekom cariniku). Na koji email ili telefonski broj da se obratim? Šta mi je činiti?

Prikaz statusa pošiljke broj:

20.03.2018 00:00:00 CN-51810302 Prijem
06.04.2018 12:24:31 11003 IZMENIČNA POŠTA Prispeće
06.04.2018 13:07:41 11003 IZMENIČNA POŠTA Za carinu

Još nisu došle na red pošiljke pristigle u aprilu, državni posao!
20.04.2018_18h19.JPG
Ovo važi za Novosadsku carinu.

Poslednja izmena:
Kako nisu, moja pristigla 03.04 je prosla pre 5-6 dana.
A ti ovde imas problem, kad je zadrzano na carini ima status bas taj podnosenje na cariski pregled, ili tako nesto zaboravio sam.

Poslednja izmena:
U Novosadsku carinu mi pristigao paket još odavno, i još ga nisu ocarinili...Takvi kakvi su na BG carini trebaju i u NS

Pomoć ljudi. Čekam ovu pošiljku dugo. Nije za mene vec za drugu osobu i zbog nje odlazem put čekajući je da stigne I danas da proverim stanje na sajtu i dočeka me ovo:
Zašto su balvani iz smederevska pošte vratili paket nazad a nikakvo uručenje nije bilo. Radi se o mi band 2 kojeg sam već porucivao i sve je prošlo bez problema. Sta uraditi i koji broj okrenuti ako moze nekako da se spreči da napusti zemlju. A u ponedeljak samo da se spustim do pošte ovde kod mene ne bih im bio u koži. Moro*čine...
a156dcf3b32d80e9d8aa7e1a0e0fc3ef.jpg

Ovako se vraća ako pošta ili poštar označi da je adresa nedovoljna, nepostojeća ili sl.

Ja nisam uspeo da zaustavim vraćanje iste ali probaj najgore što je vikend.

PS
Meni čak i ako na pošiljci ne piše broj stana poštar uvek vraća pošiljku nazad [emoji16]

Sent from my MI 5s using Tapatalk

Ako ne pise broj stana, onda moze licno u posti da se preuzme, ali je malo cudno sto je isti dan otpremljen paket natrag u bg.

Meni čak i ako na pošiljci ne piše broj stana poštar uvek vraća pošiljku nazad [emoji16]
Nas postar ubaci u sanduce i tada. Posto ima jedan tip isto prezime kao ja, cesto mu ne pise broj stana, pa dobijam njegovu postu.

"Dziber nikad nesto korisno da poruci :D"

BTW, Borise, ako citas, koji si deo grada?:)

Cekic na carini opasa, meni vec 10 dana stoji paket , inace koje je procedura ako me odere carina, e trebam da odbijem paket da bi se zalio ili mogu i da primim paket platim postaru pa podnesem zalbu? (valjda mi nece trebati al da znam)

Gubi pravo zalbe ako primi paket i plati, nemojte davati pogresne informacije.

Može se žaliti i posle prijema ali neće dobiti povrat novca tj žalba nema poentu

@ poopBot

Pogledaj 10-ak stranica unazad - sve je opisano.

Carinarnici u BG mozes poslati broj posiljke i dokaze o placanju i to bi trebali da prihvate.

Ako su vec ocarinili , kada postar donese duzan je da ti pokaze Uvoznu deklaraciju na kojoj je procenjena vrednost i iznos za naplatu ( carina+pdv ).
Ako se ne slazes sa iznosom , zahtevas da napise da ces doci u postu i da ces podneti zalbu.Nemoj mu dozvoliti da napise da odbijas prijem !!! jer se tada paket automatski vraca
posiljaocu... ( ili neka napise da nisi imao para i da zahtevas da te paket ceka u posti - imas pravo i moze da stoji 5 dana )

Ako primis paket , gubis pravo na zalbu.

Meni je od 02.04. pošiljka (7,6€ vrednost) stojala na NS carini, danas je prošla, sutra je očekujem.

Poslednja izmena:
Da li se meni to čini ili su sve carine zaoštrile kriterijume zadnjih nedelja?

Niska standardno...
Sve po ps-u
Pu pu pu

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Beogradska nije. Juče podigao 6 paketa odjednom. Sve bez dažbina. Najveći je 30x30x10cm (nitecore D4).

Culi da se ovde neki hvale da im ne naplacuju pa ih traze sada da im naplate za ranije ;) Nemaju vremena za nas ostale ;)

Beogradska nije. Juče podigao 6 paketa odjednom. Sve bez dažbina. Najveći je 30x30x10cm (nitecore D4).

Tebi je proslo ja cekam hdmi grabber od 14.4 tad je usao u srbiju valjda prodje uskoro.Inace meni vrti podnosenje na carinski pregled vec par dana.tj od 16.4
Pozdrav

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno