Šta je novo?

SBB - Generalna diskusija (nije tema o EON-u)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Oce, policija ce da juri robu koja je ukradena i vrednost joj je 2000-3000 dinara. A i sbb ce da zove policiju i da kaze pojavio se ruter, brzo patrola tamo :). Logicno je da ga iskljuce sa mreze i dovoljnu stetu su naneli tom koj ga ima. A i taj sto krade ce da krade sa kutijom i kablovima svim uz njega.

Па можда је тај украо свашта из тог стана па онда заређају, неће само злато и дијаманте да траже, ако га наватају, све ће да нађу.
Јел у кутији била и гаранција и остало? Можда прођеш само са 1000 трошкова. ;)

Meni 2 komada promenili. Pa ostavili cisco. Radio je do skoro ok..sada vise ne..i meni traze da platim 2900 za ubee ... [emoji23]

Sent from my Redmi 5 Plus using Tapatalk
Paket je TRIO Gold Extra.
Mislim da ću tražiti da mi promene Ubee, ovaj definitivno ima problem u radu.
Radili su proveru signala i sve je perfektno.
Etar na 5GHz je apsolutno čist, na 2.4GHz je naravno zagušen.

Sent from my SM-G920F using Tapatalk

A u koja paranoja tebe drma. Sa cim jos mogu da prodjem majke ti osim da izgubim tih 1000 dinara? Ti ako se za*mjau**mjau**mjau**mjau*s i kupis kradenu stvar jer ti oduzmu tu stvar i to je to ili imas posledice jos neke sto si bio buda i kupio kradeno? Nisam ja znao da je kradeno pa kupio nego sam prevaren a to znaci za moju lakovernost ostajem bez sume koje sam dao njemu ili mogu privatni da ga tuzim sto mi je prodao tu stvar. Necemo vise u off jer pricamo gluposti i ti i ja j otisli smo daleko. Opusti se ;)

Ма само ми досадно. ;) Мада, јави како си прошао. ;)

pre 3 godine klonirane modeme su prodavali za 100e pa ih 'Pijavica' sredila, a sada samo 1000 din - bagatela :d >> bilo bi zanimljivo znati kako je proslo sudjenje/koliko su osudjeni U.V. iz Beograda i T. N. iz Kragujevca

350000 korisnika je njihov proracun (najvise je ikomovih korisnika ,menjaju se i stari ikomovi resiveri )
Prosle godine je radjen Novi Sad oko 6 meseci .
Ne znam za ostale gradove ali svakako im je u interesu da zavrse celu Srbiju sto pre.

Poslednja izmena:
pre 3 godine klonirane modeme su prodavali za 100e pa ih 'Pijavica' sredila, a sada samo 1000 din - bagatela :d >> bilo bi zanimljivo znati kako je proslo sudjenje/koliko su osudjeni U.V. iz Beograda i T. N. iz Kragujevca

Taj drugi je svojevremeno išao na faks sa mnom :)
Trenutno radi kao pčelar na Novom Zelandu (svakih 5 dana plata 860$) :D

Jesu ga nešto smarali i privodili, ali ne znam detalje ...

Dok je studirao prodavao je svakakve gluposti na KP, pa tako i te uređaje. Ovaj tekst je malo prenaduvan što se mene tiče ;)

Fazon:

single_652x435_1395943119monitor.jpg

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Poslednja izmena:
Na sajtu još stoje stari promo sa prvih 6 meseci po 990 din ali on više ne važi sad su im ove cene
Izjednačili stare i nove korisnike pri obnovi ugovora sve pogodnosti što dobijaju novi korisnici sad će dobijati i stari korisnici prilikom produženja ugovora.
Sad više neće biti prvih 6 meseci po 990 din nego ide prvih 12 meseci po ovim cenama uz ugovor na 24 meseca drugih 12 meseci cene su ko i dosada.

Duo TV+TEL paketi prvih 12 meseci
- Duo TV+TEL Silver i Duo TV+TEL Gold po ceni
od 1.499 dinara mesečno
- Duo TV+TEL Gold Extra po ceni od 1.699
dinara mesečno
- Duo TV+TEL Gold Premium po ceni od 1.999
dinara mesečno

Duo TV+NET paketi prvih 12 meseci
Duo TV+NET Silver i Duo TV+NET Gold po ceni
od 1.999 dinara mesečno
- Duo TV+NET Gold Extra po ceni od 2.299 dinara
mesečno
- Duo TV+NET Gold Premium po ceni od 2.999
dinara mesečno

Trio TV+NET+TEL paketi prvih 12 meseci
Trio Silver i Trio Gold po ceni od 1.999 dinara
mesečno
- Trio Gold Extra po ceni od 2.299 dinara mesečno
- Trio Gold Premiumpo ceni od 2.999 dinara mesečno

Novina je da će sad moći da se potpiše ugovor i na 12 meseci po punoj ceni od prvog meseca bez ikakvih promo popusta.

Ja juce zvao komercijalistu, koja je ostavila u zarkovu kod mojih papir sa ponudom, da ih prebacim sa IKOM paketa(tel 4) i nije nista od toga pomenula, samo ono sto stoji na sajtu a to je 6 meseci da placaju isto kao i do sada a onda paket koji uzmu. Tako da se nismo nista ni dogovorili.

E pa ovako drugari.. Imam jedan problem koji mi ide na zivce vec mesecima, toliko da cu da nacisto poludim.. Naime, pre jedno pola godine pojavio se izvestan problem sa konekcijom.. U pocetku sam mislio da je to samo trenutno, jer stvarno nikakvih problema nisam imao sa SBB mrezom vec dugi niz godina unazad (5+ sigurno) Dakle, problem je u tome sto na neki odredjen period (nikad nije isti period, vec kako mu se cefne) cela konekcija i sve sto tada radim stane na nekih 5-10-15 sekundi, i apsolutno nista ne moze da se radi tada.. U pocetku se to desavalo jednom u pola sata mozda, ali sada kako vreme odmice sve cesce, pa se sad desi na svakih 5-10min. Brzina je trenutno 150/8MB i stvarno nemam predstavu sta moze da bude, jer pakete ni po jednom testu ne gubi a niko ne zna sta je razlog.. Zvao sam njihovu podrsku pre nekih 3-4 meseca, dosao covek, promenio sve moguce kablove po kuci, cak se i na banderu pored kuce penjao, cim je otisao, isti problem se nastavio.. Pre par dana sam ih opet zvao, bio covek, isto ne moze da ustanovi sta je problem, na onoj njegovoj dijagnostici gde ocitava valjda te parametre, nista ne pokazuje kao da ima ikakvih smetnji, kaze niko nije prijavljivao nikakav problem ili nesto slicno.. Ipak, kako god, da on meni tu potpuno novi ruter, jer je valjda jedino to ostalo kao razlog, ode on, posle 5 minuta ista situacija se nastavlja.. Sistem sam dizao bezbroj puta od tada pod sumnjom da ga neki virus ili bilo kakav softwer drugi moze usporavati, bezuspesno.. sada na kompu imam par osnovnih stvari koje moram imati i opet se isto desava.. Naravno mozete samo da pretpostavite kakve to probleme stvara u svakoj malo dinamicnijoj online igri (PUBG, CSGO, DOTA2) tako da bi mi bilo koji savet dobrodosao.

Poslednja izmena:
Meni se je ovo desavalo bas kada sam igrao puno dotu... 3 meseca cini mi se nisu mogli da srede, zvao sam >30 puta mesecno... i tek nakon 3 meseca se neko umolio da odje i izmeni konektore na kablu kod mene i to je bio problem.
Kod tebe ako je sve zamenio u kuci (i coax i konektor ceo?) jedino ostaju kablovi u zgradi :(

Ja sam na kraju otpisao SBB, ne samo za igranje, nego to nije bilo ni za sta upotrebljiv.

Ma u kuci sam, nije zgrada u pitanju, i bas u mom dvoristu je sama bandera i cvoriste za celu ulicu.. Iskreno da ti kazem ne znam da li je zamenio i konektore posto tada nisam bio kuci licno, cale mi rece da je svasta nesto promenio i napravio haos :d Da li to moze biti razlog? Meni iskreno je net savrseno radio godinama bez ijedne greske pre ovoga, cak sam i svima preporucivao da uzmu kod njih paket zbog najboljeg odnosa cene/brzine.. Ali sad koliko vidim SBB je kupio i IKOM tako da ne znam koja bi eventualna alternativa bila ako ne bi bio kod njih, a da imam pribliznu brzinu za te pare?

Poslednja izmena:
E pa ovako drugari.. Imam jedan problem koji mi ide na zivce vec mesecima, toliko da cu da nacisto poludim.. Naime, pre jedno pola godine pojavio se izvestan problem sa konekcijom.. U pocetku sam mislio da je to samo trenutno, jer stvarno nikakvih problema nisam imao sa SBB mrezom vec dugi niz godina unazad (5+ sigurno) Dakle, problem je u tome sto na neki odredjen period (nikad nije isti period, vec kako mu se cefne) cela konekcija i sve sto tada radim stane na nekih 5-10-15 sekundi, i apsolutno nista ne moze da se radi tada.. U pocetku se to desavalo jednom u pola sata mozda, ali sada kako vreme odmice sve cesce, pa se sad desi na svakih 5-10min. Brzina je trenutno 150/8MB i stvarno nemam predstavu sta moze da bude, jer pakete ni po jednom testu ne gubi a niko ne zna sta je razlog.. Zvao sam njihovu podrsku pre nekih 3-4 meseca, dosao covek, promenio sve moguce kablove po kuci, cak se i na banderu pored kuce penjao, cim je otisao, isti problem se nastavio.. Pre par dana sam ih opet zvao, bio covek, isto ne moze da ustanovi sta je problem, na onoj njegovoj dijagnostici gde ocitava valjda te parametre, nista ne pokazuje kao da ima ikakvih smetnji, kaze niko nije prijavljivao nikakav problem ili nesto slicno.. Ipak, kako god, da on meni tu potpuno novi ruter, jer je valjda jedino to ostalo kao razlog, ode on, posle 5 minuta ista situacija se nastavlja.. Sistem sam dizao bezbroj puta od tada pod sumnjom da ga neki virus ili bilo kakav softwer drugi moze usporavati, bezuspesno.. sada na kompu imam par osnovnih stvari koje moram imati i opet se isto desava.. Naravno mozete samo da pretpostavite kakve to probleme stvara u svakoj malo dinamicnijoj online igri (PUBG, CSGO, DOTA2) tako da bi mi bilo koji savet dobrodosao.

Kako ti je racunar povezan sa ruterom?Linijski ili wi-fi?

Ja juce zvao komercijalistu, koja je ostavila u zarkovu kod mojih papir sa ponudom, da ih prebacim sa IKOM paketa(tel 4) i nije nista od toga pomenula, samo ono sto stoji na sajtu a to je 6 meseci da placaju isto kao i do sada a onda paket koji uzmu. Tako da se nismo nista ni dogovorili.
Gornja ponuda odnosi se na korisnike koji si imali samo d3. U tvom slučaju imaš 6 meseci staru cenu 12 meseci Hbo i 24 meseca pink i plus paket besplatno

SBB-u izgleda totalno seva paja za stare korisnike. Kao korisniku bez ugovorne obaveze i korisniku Duo Gold Extra paketa, nude mi prelazak na Trio Gold Extra paket pod istim uslovima. Jedina razlika je sto u ponudu dodaju neke HBO kanale (koji me ne interesuju kao ni svi ostali TV kanali) i poklon tlf aparat i besplatnu tlf pretplatu (koju ne moram ni da uvodim ni koristim, ako ne zelim. A ne zelim). Njima je jedino bitno da prikazu da imaju vise korisnika i tako podignu svoju trzisnu vrednost, koristili musterije njihove usluge ili ne.
Suma sumarum, ne pada mi napamet da potpisujem 2 godisnji ugovor za 50 MB DL i pisljiva 2 MB UL vise.

Poslednja izmena:
Kontaktirao sam SBB preko FB i dogovorio se o prelasku na Trio Gold.
24 meseca ugovor, isto toliko free telefon + HBO paket na 12 meseci, posle toga 490 doplata ostanak paketa ++ brži internet (koji mi realno ne treba, ali hajde de, neka se ima).
Generalno sam zadovoljan, za 2 godine ću uštedeti oko 100 EUR, a posle toga opet plaćam par stotina manje svakog meseca (za nešto što "moram" da imam zbog baba i deda :) )
Ono što je minus je što gubim Cinestar Premium paket koji sam izboksovao kada sam potpisivao prethodni Gold Duo - ne gledam TV, pa mi i nije neki minus.

Telefon (aparat) mi ne treba, doplatio bih za Trio zbog veće brzine, ali nikako nova ugovorna obaveza. Nije izvodljivo?

Iskreno, nemam pojma.
Meni je svejedno da li imam ili ne ugovornu obavezu, pošto ionako ovde gde živim (Banjica) nemam alternativu za valjani internet.
A žena voli da gleda TV, tako da je HBO samo tu da malo "zasladi", meni je svejedno taman imao sve moguće kanale iz ponude, gledam ono što "skinem", ostalo me ne zanima ič.
A SBB mi za ovih 7 godina od kako sam se uselio radi besprekorno, pu, pu, da ne ureknem.

Telefon (aparat) mi ne treba, doplatio bih za Trio zbog veće brzine, ali nikako nova ugovorna obaveza. Nije izvodljivo?
Ne moze bez nove uo..

Послато са SM-G935F уз помоћ Тапатока

Isto tako posle kontakta na FN su mi potvrdili

https://imgur.com/CdeepCN

tako da ako korisnik duo potpise nov ugovor place dve godine po staroj ceni a dobije i brzi net i tf koji mu nije potreban.

Meni je rekla posto sam IKOM da kao zadrzavam HBO ali nemam pravo na HBO go to jest prvo mi rekla imas kao 12 meseci pa posle to vise ne vazi, i onda sam rekao vazi cao. Ostali smo na TEL4, ja i onako placam kod sebe hbo GO pa mojima sam namestio da koriste i onako to jedino i gledaju. Internet i onako nece dobiti bolji prelaskom na SBB pakete, u principu najgore je ko je bio TEL paket u ikomu. Znaci nista se nece ni menjati skoro.

-||-

I dobro. Neka mi neko objasni kakva je razlika između 100/6 i 150/8, ili koja je nova brzina.
Ili svi lete kao muve na ..... samo da bi pričali da imaju još brži/bolji/veći.
U stvari, to je tačno ono što je SBB i hteo: da vas pridobije još 2 godine a za zamazivanje očiju sa nebitnim povećanjem brzine i bespotrebnom fiksnom telefonijom.

Poslato sa PRA-LX1 uz pomoć Tapatoka

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno