Šta je novo?

[MTS] Postpaid paketi i promocije

Sve dok u vipu traje promocije prvih godinu dana sve tarife po 1000 dinara, omorika 2 i 3 ne mogu biti povoljne.

Poslednja izmena:
Vec sam napisao neo6=omorika2 (neo minuti neo poruke i 7GB) u vip-u kosta 1400, u mts-u 1700, eto primera. Ok je omorika 1 jer dobijes 1GB vise za 100 dinara i soko kome je zaista neophodno sve to.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Meni je recimo neophodno sve to... Iskreno **** mi se za neo minute, i sa ovih 700 i kusur nisam znao sta cu, al zato net-a uvek manjka... Non stop sam po putevima i fon mi je kao drugi tv-komp-knjiga-navigacija sve zajedno. Jedino zbog net-a bih uzeo taj soko, al ne po toj ceni.

Poslednja izmena od urednika:
Bez telefona ove neo tarife izabrali da budu u sredini i to je to neznam ko je šta više i očekivo u toj kombinaciji ja lično sam se nado nešto oko ponude sa telefonom ali tu su sad najskuplji. Tako da ni vip ni telenor verovatno neće ništa menjati što se tiče paketa za mobilni možda jedino bude neka promena kod njih na kućnom netu kao odgovor na ovu soko tarifu.

I bez telefona je samo Omorika1 u sredini, ostale su i tako skuplje (i to poprilicno)

Omorika 2 vs Neo 6 sa telefonom Mts povoljniji - 3.000 (mts) vs 3.400 (vip). Bez telefona Vip povoljniji zbog prvih godinu dana za soma dinara - 33,600 (vip 24 meseca) vs 40.800 (mts 24 meseca/mtel minuti + 1gb(nedovoljno da privuče)). Objektivno gledajuci, svaki operater ima neku prednost u necemu. Videcemo kad sbb uzme telenor sta ce biti s njima i kada vip psotane O1 ili kako već. Sta ce onda uraditi. Da, deluje da hoce da srozaju mts i da ga prodaju...

U proseku skuplji telefon oko 8.500 što ti dodje na isto, s tim sto ovde imaš šest giga, a ovde sedam giga. Gledam i Telenor, kod njih isto tako. Na kraju se svede na isto... Manje vise.

U proseku skuplji telefon oko 8.500 što ti dodje na isto, s tim sto ovde imaš šest giga, a ovde sedam giga. Gledam i Telenor, kod njih isto tako. Na kraju se svede na isto... Manje vise.

Nema giga vise, vip isto daje 1GB za online potpis ugovora.

Ovi paketi su definitivni dokaz da kod nas nema konkurencije u mobilnoj telefoniji. Klasično kartelsko dogovaranje. Promocija sa 100 gb je jedina bila “drugačija”. Ruku na srce.

Nema giga vise, vip isto daje 1GB za online potpis ugovora.
VIP Daje 2+ 1 GB za Neo 2. MTS daje 3+1GB.
Da li ovo znaci da i korisnici kojima je ostalo vise od 3 meseca do isteka ugovorne obaveze, mogu odmah, bez isplate preostalih racuna, da predju na nove pakete?
https://www.mts.rs/privatni/mobilna/postpejd/prica-miks-super-tarife#undefined1
Da, mozes preci direktno na nove, ali ne sa novom UO, vec samo da promenis paket.
3-6 meseci pre isteka moras pisati zahtev ako hoces novu UO, mogu da odobre to. Ili mozes uzeti telefon ako nisi vec, onda moze odmah nova UO.

@Owim, zar nije i Prica bila 500din? Tj. 480. Tako da nije nesto poskupeo, a ima 250MB neta sada.

Nego, ko zeli nove tarife, ionako ne moze pre maja da promeni paket. Predlazem da sacekate da se koji dan barem staloze stvari. Uvek bude nekih bubica prvih dana od izmena kod svih operatera.

Poslednja izmena:
Kako brate isto kad su cene telefona uz Omoriku2 prakticno kao u Vipu uz Neo4...

Ovi paketi su definitivni dokaz da kod nas nema konkurencije u mobilnoj telefoniji. Klasično kartelsko dogovaranje. Promocija sa 100 gb je jedina bila “drugačija”. Ruku na srce.

Pa sad, da je kartelsko dogovaranje, ne bi imali neo razgovore za 8 eura. Pre će biti da jedan operater napravi mali iskorak a ostala dva mu se približe.

I jedan usputan info: kod VIPa je gro paketa leti potpisivano, jer su tada uglavnom imali promocije razne, mada je bilo i zimskih (neke i bolje nego letnje itekako) ali oni su poceli da mame korisnike leti, tad im je rodjendan :) I onda tim korisnicima leti istice ugovor.
Tada MTS nije imao nista pametno! Taman je smanjio popust, dao koji mesec za dinar da ispadne slicno kao stari popust za Miks M i vece tarife i to je to. Telenor je uveo nove Play pakete otprilike u doba kada obicno menjaju pakete sami, i kada verovatno (ovo vec pretpostavljam) imaju najvise ugovora koji isticu.

MTS je samo napravio da izgleda da i oni nesto rade, ali u stvari drugoj dvojici daju prostora da rade sta hoce :)

Bukvalno tako ispadne. Iz daleka lici ali kad pridjes brzo se okrenes i odes.

A sta dobijes za tih 400 vise? Nista. A za 600 manje dobijes telefon po istoj ceni (vecina kupuje paket zbog telefona, ne obrnuto).

morava 1 je najveci pomak, 250 megića za 100 din više. u stvari 3g pretplata je pomak, bar ne mora da se preracunava svaki put.

Sent from my A7 using Tapatalk

A sta dobijes za tih 400 vise? Nista. A za 600 manje dobijes telefon po istoj ceni (vecina kupuje paket zbog telefona, ne obrnuto).

Vipov neo 6 kosta 400 dinara vise od omorike 2. Telefon je jeftiniji za oko 8.500 dinara u proseku, što na kraju dodje na isto kao mts...

Da, a Vipov Neo4 kosta 600din manje od Omorike2 a telefoni su prakticno iste cene...

Da li je neko uspeo od mts dobiti npr. 2 meseca po 1din prilikom prelaska iz druge mreže?

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

morava 1 je najveci pomak, 250 megića za 100 din više. u stvari 3g pretplata je pomak, bar ne mora da se preracunava svaki put.
Kkao +100? Prica je bila 480:
https://www.mts.rs/privatni/mobilna/postpejd/prica-miks-super-tarife
Sada je Morava 1 500. Za 20din vise se dobija 250MB sada. Plus neograniceni minuti u MTSu, dok je ranije bilo +1000 u MTSu, a moj cale je umeo nekada da iskoristi tih 1000 minuta :D A on 1-2 godisnje ima samo Prica tarifu, ostalo je na KT.

Info nevezan za tarife: MTS uveo da ako je iole duži red za čekanje na operatera, može da se izabere opcija da se prekine veza i da oni pozovu onda kada je moj red za agenta. Isprobao, sve lepo radi. :)

(To je Telenor banka nekad imala, korisna opcija.)

Pa sad, da je kartelsko dogovaranje, ne bi imali neo razgovore za 8 eura. Pre će biti da jedan operater napravi mali iskorak a ostala dva mu se približe.

I taj iskorak je dogovor. Da je stvarna konkurencija, bar bi se malo razlikovali paketi. Ovo bre skoro pa sve isto [emoji15]

Jel mora da se placa ceo ugovor Net Limit ovaj uz omoriku tarifu uz uredjaj vidi se da nemora bez uredjaja moze da se odjavi jel moze to i sa telefonom jer nepotrebno ode 2400 na dve godine kad nece se sav net iskoristiti.

Poslednja izmena:
Vrh Dno