Šta je novo?

[MTS] Postpaid paketi i promocije

Možeš da odjaviš pozivom call centra i to ti je to.

Sent from my HTC U11 using Tapatalk

Hteo sam da pređem iz vip-a zbog 100gb po završetku ugovora, ali malo sam zakasnio. Ove nove tarife su skroz meh.

Možeš da odjaviš pozivom call centra i to ti je to.

Да није тешко,мада је пилићарски то што је аутоматски активирана.

Sta ti je net limiter pretplata. Znaci na ovim omorikama i cudima nema vise 3g

Послато са SM-N950F уз помоћ Тапатока

To je ono sto je pre bilo kada potrosis net imas najsporiji net tj nemozes da nabijes racun 64 kbit ili koliko vec a sad uz net limit se blokira kada potrosis internet iz paketa koji kosta 99 dinara i moze da se odjavi ako se neodjavi automatski svaki put naplacuje,sto se tice 3g to su ukinuli.

Screenshot_4.png

Да није тешко,мада је пилићарски то што је аутоматски активирана.
Nije, mnogo je bolje to nego da neko premasi racun!
Nije lepo sto je naplacuju to, ovako su mogli bas da budu clear-choice (imas vise nego u Telenoru i VIPu za Omorika 1, manje te kosta nego Telenor, a ne moze racun kao VIP da se nabije i kosta vise nego 2400 na 24 meseca sto bi kostao Limiter).

Jos uvek ne dobih ugovor. Zovem ih, kazu poslat je i vazice uslovi iz njega iako ce u medjuvremenu da ukinu ponudu. Ja reko, ako me izradite dovidjenja sa oba broja.

Sreca pa sam po treci put zvao korisnicki servis. Kazu, ponovo, pa vama je poslat ugovor. Reko, to znam, pitanje je kad cu da ga dobijem. I onda lik kaze, hocete treking broj!? Tek iz treceg poziva mi kazu da imaju treking... Naravno u petak pokusano urucenje, niko mi nije dolazio i naravno, u sanducetu nema onog poziva/obavestenja. Racunam da sutra jos nije kasno da ga podignem... valjda.

Da, ali ti se onda naplacuje svaki megabajt posle potrosenog limita iz paketa, a to je cini mi se bila glavna zamerka Vipu.
Јесте,тад била.

Nije, mnogo je bolje to nego da neko premasi racun
Па неће бити да смо сви баш толико неспособни.Немој да мислимо да нам то раде за наше добро.

Da, ali ti se onda naplacuje svaki megabajt posle potrosenog limita iz paketa, a to je cini mi se bila glavna zamerka Vipu.
To stoji, ali pitanje je bilo da li može-može.

Samo da obavestim, u petak sam poslao mail da mi omoguće produženje ugovora mix XL sa +100 gb na još 12/24 meseca. Danas su me zvali, ne može. Pretpostavio sam da će to biti odgovor jer sam trenutni ugovor potpisao pre nove godine nego sam hteo čisto da pokušam jer mi ovaj paket savršeno odgovara.

Elem, devojka sa 788 mi je rekla da budem strpljiv jer će verovatno oko nove godine ponovo biti nekih drugačijih paketa i da će možda biti više neta u odnosu na danas predstavljene tarife.

Sent from my LEX820 using Tapatalk

Elem, devojka sa 788 mi je rekla da budem strpljiv jer će verovatno oko nove godine ponovo biti nekih drugačijih paketa i da će možda biti više neta u odnosu na danas predstavljene tarife.

Odgovorno ti tvrdim da niko živi ne zna šta će biti za 8 meseci, a pogotovo ne "devojka sa 788" ;)

Odgovorno ti tvrdim da niko živi ne zna šta će biti za 8 meseci, a pogotovo ne "devojka sa 788" ;)
Naravno, slažem se. Siguran sam da pre godinu dana niko nije mogao da zamisli da će u narednih godinu dana imati 100 gb neta prvo pola UO, zatim celu UO i na kraju flat minute.

Traziste se munjevito menja [emoji846]

Па неће бити да смо сви баш толико неспособни.Немој да мислимо да нам то раде за наше добро.
pa ne moze da je Telenor bio dobar sto je to uveo, a ovi nisu :)
Ovo jeste dobra stvar, pogotovu danas da ne mzoes da prekoracis. Lose je sto tako odavajaju, kao da imamo izbora, ali realno i nije izbor.

Zanimljivi nazivi tarifa.
Soko - prva prava flat tarifa, izgleda jako interesantno, a nije ni nešto preterano skupa.
Generalno dobra ponuda mts-a.

Danas je era socijalnih mreza, instagrama, vibera, whatsupa, dok su razgovori jednostavno "prevazidjeni" kao izbor za komunikaciju. Normalan korisnik ne potrosi vise od 200-300 minuta za mesec dana.
Dajes mi neograniceno nesto sto mi totalno ne treba.
Isto kao sa sms-ovima.
Daju hiljade a to niko ne koristi osim za parking servis.
U eri interneta mi dobijamo flet minute, a megabajte na kasicicu.
Samo stariji korisnici ce da se uhvate za neo minute da mogu da `cuju decu`...
Ne znam ko normalan trosi vise od 500-600 minuta, a da nije komercijalista, tako da ta neo ponuda ustvari ne donosi nista epohalno, osim za 1-2% korisnika. Ostali ce nastaviti da koriste kao i do sada...

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

pa ne moze da je Telenor bio dobar sto je to uveo, a ovi nisu
То је неко други рекао,ја не,нити сам икад имао број у Теленору.Увијек сам за смањење трошкова а ту ми је Теленор за зачељу.:)

Ne znam ko normalan trosi vise od 500-600 minuta, a da nije komercijalista, tako da ta neo ponuda ustvari ne donosi nista epohalno, osim za 1-2% korisnika. Ostali ce nastaviti da koriste kao i do sada...
Баш сам данас размишљао,који ће ми ... два пакета у породици с нео разговорима?Не треба ми,нисам професионалац.Нек буде као и раније фиксни,један.Иначе кад спомињеш старе,просјек година у Србији је 43,па ти види.:)

Danas je era socijalnih mreza, instagrama, vibera, whatsupa, dok su razgovori jednostavno "prevazidjeni" kao izbor za komunikaciju. Normalan korisnik ne potrosi vise od 200-300 minuta za mesec dana.
Dajes mi neograniceno nesto sto mi totalno ne treba.
Isto kao sa sms-ovima.
Daju hiljade a to niko ne koristi osim za parking servis.
U eri interneta mi dobijamo flet minute, a megabajte na kasicicu.

Ovo je sustina o kojoj ja pricam od kako je vip krenuo sa neo minutima, i posle su dolazili neki strucnjaci koji ubedjuju ostale da je bolje imati minuta nego 100gb neta.....

Sent from my Note 8

Vecito ljudi procenjuju tudje potrebe po sebi. Shvatite da nismo svi isti i da nemamo svi iste potrebe, niti svi koriste telefone na isti nacin.

То је неко други рекао,ја не,нити сам икад имао број у Теленору.Увијек сам за смањење трошкова а ту ми је Теленор за зачељу.:)
Pa ja sam rekao za Telenor to :D To je bila jedina pozitivna stvar kod njih do ovih najnovijih Play paketa ;)

@v_electro, bas vredjas, po tebi preko pola ljudi koje znam nisu normalni.

Mozda nespretno ispalo. Normalni kao "normalni korisnici", prosecni...
Ne koriste svi mobilni isto, slazem se, ali tendencija opadanja razgovora je prisutna vec neku godinu.
Ne nude oni minute "dzabe", vec zato sto je ta stavka veoma blizu sms-a :)
Imas, a nije te nesto preterano briga koliko. Bitno da ima vise od 300 i "vecina" ce biti zadovoljna. Vise im ne treba

Pa zato i dele minute i sms,zato sto ih vise slabo ko i koristi.Nisu ni oni mutavi.Dobra je stvar sto su poceli i GB da dele,sada vise nije poenta u NEO,posto ih svi imaju,od sada ce biti poenta samo u kolicini GB-ko da vise.

Slažem se da su neo minuti i poruke sa netom na kašičicu potpuno bezveze. Mogli su baš uvesti nekakav net paket sa bar 15-20 GB a manje ostalog. Ja mesečno ne potrošim više od 100 min i 100 poruka zato što većinom komuniciramo preko interneta, kojeg naravno nemam ni blizu dovoljno. Pri tom želim da naglasim da nisam klinac, kao ni ljudi sa kojima komuniciram. Ko prvi uvede takve pakete u standardnu ponudu ima dobro da prođe.
Što se tiče naziva paketa zaista me nije briga kako se zovu.

Sent from my WAS-LX1 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Dobro je što se sad i GB prenose, ali ladno nema uz Moravu poklona za online kupovinu? Sa prenosenjem neta taman bih se uklapao u 1 + 1 GB, minute i poruke ionako u mix M tarifi nikad ne potrosim, mada i tu su ispali dzukele i smanjili sa 400 na 300 sms-ova. Ovako mi nista drugo ne preostaje nego da palim u Vip na Neo2 sa 3GB. Ne sumnjam da ce im prva sledeca promocija biti da poduplaju net, ali meni se to iskreno ne čeka.

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Odavno sam rekao ovde na forumu da treba uvesti takve pakete i naplatu kao kod potrošnje struje. Cena minuta toliko, cena protoka po MB toliko. Da budem jasniji. Ako me 1200 minuta u XL paketu košta mesečno 1200 dinara dolazimo do toga da je 1 min =1 din. Cena neta: još manja, jer mi je u sadašnju cenu XL paketu uračunata i potrošnja neta. I plaćaš onoliko koliko potrošiš, a ne da plaćam neku mesečnu cenu na nešto što ne potrošim.

Upravo zato što nešto ne potrošiš, zato je cena i manja.

Kod neograničenih minuta je sledeća stvar. Cena interkonekcije (terminiranja poziva u mrežu drugog operatera) je 1.2RSD u Srbiji trenutno po minutu. Dakle ako plaćaš 1000 dinara NEO2 u Vipu, oni su u plusu dok god ne dođeš u situaciju da razlika dolaznih poziva iz drugih mreža ka tvom broju i broj minuta koje ti potrošiš za zvanje drugih mreža bude manji od 700.

Gruba računica.

Svi vi gledate spram svojih potreba. Daleko od toga da minuti tj razgovor izumire i da će ga ikada moći zameniti poziv preko neke od aplikacija, pogotovu ne svima nama koji koristimo telefone kako privatno tako i za posao. Slažem se da je sms kao takav izgubio na značaju, ali poziv nije i neće.

Nego mene interesuje kako ste živeli svi vi koji do juče niste imali više od 1-2GB neta u paketima? Kako sad odjednom tolika zavisnost i da vam treba 100GB ili čitav 1TB?
Razumem da vas ima, pogotovu mlađih, koji visite na društvenim mrežama ili onih ekstrema koji skidaju torente preko mobilnog (što mi je takođe van pameti pored računara i wifi-ja), pa da koristite jedva nešto malo telefon za njegovu osnovnu namenu, ali reći da drugi ne koriste telefone za neke druge (bitnije) stvari je apsurd.
Evo prost primer. Ja kao preduzetnik ne mogu preko vibera/whatsapp-a da nazovem banku/stranku/klijenta ili koga sve već zovem. To je prvo nemoguće, a onda i neozbiljno. Naravno da koristim i fb i instagram i flickr i viber i whatsapp i telegram i skajp i svašta nešto, ali za sve to ne uspem mesečno da potrošim više od 2GB. Ovakvih kao što sam ja ili onih koji nemaju fiksni kod kuće (opet kao što sam ja) je jako mnogo, verujem mnogo više nego onih koji nemaju internet kao takav, zaseban, kod kuće. Svima nama su minuti mnogo važniji od 100GB, svi mi potrošilo mnogo više od recimo tih 600 minuta mesečno.

Nemojte generalizovati, ne vrti se sve oko vaših pojedinačnih potreba, već sagledajte malo širu sliku, razumite da ima nas sa drugačijim potrebama i navikama ako ne više onda barem jednako koliko i vas.

Nazad
Vrh Dno