Neki su dolazili sa Teslom S 1500 km do srca Srbije. Vozio se pa znam.
Tu je onda upitno “svakodnevno koriscenje”. Primera radi, u ovoj situaciji, trebao bih da krenem sa punim autom do Budimpeste, tu izgubim 3-4h i onda nastavim dalje. To gubi poentu svakodnevnog koriscenja, postaje jos vece opterecenje za planiranje jednog obicnog puta od 600kmA ko kaže da je Tesla za put u Beč![]()
To i jeste poenta, kad bude to toliko uznapredovalo da se uz jednu kafu napuni auto, bice prihvaceno za “svakodnevnu upotrebu”Napraviš pauzu za kafu usput, napuniš bateriju i voziš dalje.
Ja sam sreo čoveka iz Danske koji je otišao na Kopaonik svojom Teslom S.Je l’?
Kako bih ja iz Beca dosao za Beograd?
Troškovi goriva su najveći trošak posedovanja automobila.
Svakodnevno korišćenje nije put do Beča i Budimpešte ali zato svaki dan ja napravim 100-150km a sa razlikom u ceni goriva mogu da kupim Punta za put do Beča jednom godišnje ili platim avion.
Sa porastom broja ev povećava se gužva na punjačima pa je za očekivati da se poveća i broj punjača zar ne...
Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
I jos nesto, sto vazi za sve automobile, kao i za elektricne, cena odrzavanja automobila je veca nego cena goriva
... ali zato svaki dan ja napravim 100-150km
Jedino si ovde pogrešio, jer Tesla nema nikakvo održavanje (osim potrošnog materijala, gume, kočnice, sijalice i brisači), sve je pod garancijom (a ko ima pare za takav auto svakako ga neće voziti do punoletstva već će posle isteka garancije da ga zameni).
Niko nije rekao da je nemoguce. Pitanje je komfora.
.
Baterije se pune za pola sata, taman koliko traje normalna pauza.
Što ne sedneš u avion ko čovek I stigneš za 2 sata?Da da, skapirao sam u medjuvremenu da je problem u meni, kada petkom predjem 1.200km u cugu i trudim se da to prodjem za manje od 12h, uz dve tri pis pauze i beki sendvic usput.
Čuje se skoro kao i bilo koji drugi automobil, još kad mu Norvežani montiraju 'ekserice'...
Zar nije Tesla 3 u rangu sa i3? Mislim, cenovnoTesla je previse fancy za razmisljati. Gledam napolje neki BMW i3, to je realnije resenje ovde.
E sad koliko je pametno to je drugo![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari