Mislim da neki ovde malo širite dezinformacije i zatrpavate temu. Nigde se u cenovniku ne spominju online plaćanja, niti inostrana plaćanja, već koliko se sećam, plaćanja u inostranstvu. Što na mom jeziku znači, kada ste fizički tamo. Da će biti 1% na online plaćanja, pisalo bi tako, ili bi pisalo plaćanja ka inostranstvu, ili plaćanja ka drugim zemljama, što sa ovim nema ama baš nikakve veze.
Banke itekako razlikuju da li je karticom plaćeno online, podignut novac u inostranstvu, ili je plaćeno na inostranom POS terminalu.
Video sam bar deset pitanja gde banka kako na FB tako i na TW piše i odgovara korisnicima da se to ne odnosi na online plaćanja.
Citiram poslednji tvit od 19:09:54.:
"Online plaćanja ne uključuju ovu proviziju, tiče se samo inostranstva i plaćanja na POS terminalima u inostranstvu. / Irena."
Uostalom, koja banka zaista kod nas ima proviziju za online plaćanja? Mislim da to nema čak ni RF.
Da se malo konsolidujemo...
Što se čekanja kartica tiče, to je po meni sramota veka, čija god da je, da li banaka, zavoda ili nekog trećeg. Ljudi čekaju u svim bankama, TB, MTS, niko ne dobija ništa.
Videh danas tvit gde čovek čeka karticu pedeset dana, a ne verujem da bi neko lagao o tome.
Ali zato banke ćute, ogromna je tajna šta se zapravo dogodilo. Mojoj drugarici su rekli da se taj zastoj odnosi na ranije podnete zahteve, a evo ona čeka karticu već6 7 dana, iako su joj isto rekli da zavod ima jednu radnu nedelju da istu proizvede. Moram da joj kažem da se ne nada pre 1. avgusta.

Ne znam ko ovde tačno koga i zbog čega, ali vidim da je sve više frustriranih korisnika. Nekima su u nekim bankama kartice i istekle, nove nisu stigle i oni su praktično blokirani...