Šta je novo?

Diskusija o cenama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Joj hajde se malo uozbilji to gledanje u karte ne pije vodu
Nemoj da ti se svi smeju

Btc ima maksimalno jos par nedelja za pocinjanje bull-a i to je to...Bull se ne pocinje na leto...Ne moram da gledam nikakve karte da bi to znao.

Ljudi ne lupetajte gluposti, da svi znamo kojim tokom majning ide bili bi svi puni para

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Fallout, tvoj problem je sto na osnovu tvog tumacenja mozes da dovedes u zabludu nove ljude, ne mozes davati svoje neke procene i prognoze na osnovu tvog skromnog jednogodisnjeg ili malo duzeg iskustva u kriptu, narocito ne mesecima unapred, imas samo nekoliko grafika u svom rigu, a raspisujes se ovde sto o hardveru, sto o cenama kripta kao da si u kriptu od pocetka, a nisi, da si toliko strucan tvoj rudnik bi se sastojao bar od desetak rigova za ovo vreme koliko si u kriptu, a to je max godinu i koji mesec, znam jer sam od pocetka pratio odgovore na tvoja pocetnicka pitanja u isto vreme kada sam ih i ja postavljao. I ja sam krenuo sa 4 karte (toliko sam imao kesa) u isto vreme kao i ti i udesetostrucio sam svoje karte za taj period (sve pare su bile od kripta) i idalje se smatram pocetnikom, mogu neke osnovne stvari da posavetujem oko hardvera, ali bas da dajem prognoze mesecima unapred, pogotovo u ovo vreme je cista glupost, a pogotovo tvoju strucnost si pokazao pre neku nedelju ne znajuci da FIAT i USDT nije isto, to su bas osnovne stvari, lepo su ti ljudi skretali paznju da ne radis to i trolovali te svaki put posle tvojih postova al ne vredi ...

Nisam godinu dana nego skoro 2 godine,a i pre toga sam citao ponesto odavde tj. pre registracije....Ne dovodim u zabludu nikoga na kraju sam napisao samo moje misljenje da sam hteo da nekog dovedem u zabludu to ne bi napisao na kraju....

A koliko je to mesecima unapred?Nisam rekao cak ni cene na kojima ocekujem btc,samo sam rekao sta mislim za prolece i leto....

A sto da se ne raspisujem o hardveru vidi nisam znao da je to zabranjeno smeta vam sto pisem istinu za Polaris kako ce proci kad izadju Asic-i u narednih mesec-dva gde je tu problem ja ga ne vidim stvarno....Jok najbolje da cutimo svi i da ne komentarisemo Asic masine pa kad eto izadju u Maju-Junu najdalje da se cudimo sto diff porastao 20-30 puta i da se pitamo sto je tako....

Ne treba da se kriju informacije nego da se dele a te iste informacije nemaju veze sa brojem mojih kartica uopste....

Pa sta ako sam na pocetku postavljao pocetnicka pitanja sad ti i to smeta?Kad sam ja postavljao ta pitanja bukvalno na youtube nisi imao milion klipova o kriptu kao sada i nije me sramota sto sam ih postavljao.

Hehe,pre neku nedelju nisam znao da je FIAT i USDT isto e to ti je dobro tacno je da nisam znao u pocetku ali sam nasao na google sta to znaci....

Trolovali su me i kad sam rekao da btc ide na 8k i otisao je na 8300,trolovanje je bilo kad sam rekao da takvog pada vise nece biti velikog za ovaj mesec i naravno takvog pada vise nije ni bilo...Jedino sto sam stvarno pogresio je za period od kineske nove godine to sam se bas presao ocekivao sasvim drugu cenu....

Jos nesto sam primetio kad god stavim post koji se vama ne svidja uvek ali uvek se uhvatite za broj kartica koje imam kao da je to merilo necijeg znanja to je ono ako vozis golf2 niko si i nista a ako imas 100 mercedesa onda si neko i nesto stvarno ne razumem tu logiku.

Poslednja izmena:
Najveći problem je što ljudi ne znaju minimizirati štetu i što neće sebi da priznaju ono što vide.
Ovdje je dodatno problem što se jave stručnjaci koji ljudima prosipaju utopiju. Naravno, kada se zacrveni onda je njihovo odsustvo primetno.
Svi koji su ulazili na 15K u BTC još uvijek imaju priliku za izlazak, a oni koji i dalje vjeruju u crypto mogu za iste pare uzeti duplo još do ljeta.

Crypto je za sve još uvijek nova pojava i teško je davati prognoze. Na osnovu onoga kako se on ponašao u prošlosti ne može se predvidjeti baš ništa prvo zato jer je "prošlost" vrlo kratka, a drugo jer su se okolnosti promjenile i crypto 2018 nije jednak onome što je bio 2016 ili 2014,...

Danas su vam za otvaranje naloga na svakoj ozbiljnoj mjenjačnici potreban potrebni "Rodni list i ljekarski pregled ne stariji od 6 mjeseci", a nekada je bila dovoljna i mail adresa nepoznatog provajdera...

( nastavak prethodnog posta )

Postavio sam sam order sinoc na 7600 ( nisam hteo da rizikujem razmisljao sam, ako kupujem da kupim po sto nizoj ceni gde je sigurnije ili da ne uzimam uopste )..

Naravno order nije prosao A iskreno nemam pojma da li bi mogao ponovo da ide na 8200 ili 8300 ...

Ja svakako necu rizikovati zakljucujem da sam ovu sansu propustio.

Cekam dalje neki ozbiljniji pad od barem 8% za 24h ili silazak do ispod 7000 ( eventualno 7500 ako danas padne na tu cifru ).

@forumnick1 u potpunosti se slazem sa tobom.

Poslednja izmena:
Meni order na 7.9k prosao pa sta bude prvo je bio na 8k pa sam ga u poslednjem trenutku snizio...Ako cekam dno mozda nikad i ne kupim....Ostalo je jos 50 posto novca za svaki slucaj ako padne na oko 7500 ili manje malo....

I dalje je 7k ogroman otpor i ne verujem da ce tako lako biti probijen....

Ova tvoja analiza je bila odlicna svaka cast bolje su ti analize nego moje :)....

Poslednja izmena:
Nisam izasao na 8200 iskreno nisam stavio order nikakav za izlazak,mada pripremljen sam za oba scenarija i za gore i dole,gore ako krene jako 10k je tu izlazim,dole ako krene trazim povoljan trenutak da udjem sa preostalih 50 posto para....U najgorem slucaju da budu lose vesti sada i da padne odjedanput racunam onda da izadjem na leto sa blagim minusom na nuli ili u blagom plusu...To mi je neki plan za sada :)...

A da nisam stavio order na 10k jer racunam da ima vremena necu da propustim 10k nece to brzo....10k ako se desi to mora biti u aprilu a ne u martu....

Sad je najbitnije da raste polako da ne zuri btc nigde ako u jednom danu poraste sa 8k na 9k to ne bi valjalo uopste....Idealno bi bilo da bude do kraja meseca izmedju 8k i 8.5k.

To je samo moje misljenje da naglasim da se neko ne zaleti i da me poslusa.

Poslednja izmena:
Bunar april-maj,Jun-Jul-Avgust mali oporavak posle toga bunar ponovo dugo dugo....Eto neko moje misljenje ti sam gledaj grafikone citaj ovde sta su jos neki napisali pa izvedi svoj zakljucak....

Tvoja poruka od prije 10ak dana na drugoj temi :D

Nisam pominjao kraj godine nego predvidjam bull samo za period Jun-Avgust posle Avgusta nece biti nikakvog bull-a....

A to leti sam predvideo na osnovu toga sto poslednjih 5 god. od 2013 svako...

Pa ne vidim nista lose u napisanom nigde nisu pominjane cene samo u prevodu ocekujem najnizu cenu btc-a period april-maj a leti odnosno jun-jul-avgust ocekujem mali oporavak cene btc-a....Za jesen sam napisao da ocekujem bunar ali ne mogu znati tacnu cenu isto kao sto ne mogu znati ni najnizu cenu za period April-Maj,za leto iskreno se nadam da ce da se vrti blizu 9k ali to mnogo zavisi od cene iz perioda April-Maj.

Ako btc ide gore ka 10k to ne znaci nista tih 10k je potrebno kao bull trap da bi imali niske cene samog bitcoin-a.

Nisam nikad napisao da ne mozemo da vidimo 10k ili vise u periodu april-maj....

Takodje sve ovo moze da se ispostavi kao netacno niko ne moze da bude siguran u nesto 100 posto cak sam i u prethodnom postu napisao da moze i dalje u oba smera da ide i kako sam se zastitio eventualnih gubitaka....Da znam 100 posto da ce sa ovih 8060 da ide na 10k ja ne bi ulozio samo 50 posto para u igru kupovinom na 7.9k nego bi stavio sve sto imam....Ovako sam se bolje zastitio gde god da ode....

Poslednja izmena:
BTC u 2018 sigurno nećemo vidjeti na 10K, a možda ni mnogo duže. Jednostavno je povjerenje uveliko poljuljano i ne vidim ko bi istovario toliki novac u ovom trenutku. Jedna mogućnost je Teter, ali do dokazano kasnike dovodi do još većeg problema.

Trenutno ko ima živaca i vremena može loviti povremene talase (male) uz veliki rizik da se probudi sa dobrim minusom, a za one koji su se isplatili ako žele ostati u cryptu opcija je samo BTC i hibernacija do nekih boljih dana... Obično počne parnim godinama tako da 2020 :(

Koji je maksimum cene btc-a ove godine po tvom misljenju?Bas me zanima ta cifra....Imaj u vidu da btc treba da pada i sledece godine cele i tek 2020 da se oporavi...I takodje imaj u vidu da je pre 3 dana bio na 9k.

Uopste njemu ne treba puno snage-novca da dobaci do oko 10k to moze za nedelju-nedelju ipo dana.

A po njemu.. još prošlog meseca je trebalo biti 3 cifre... :d

Opasan trovač.

Ne bih smeo da se kladim ni da nece biti 3k za 2 nedelje, ni da nece biti 20k za mesec dana, ali stvarno.

Meni je taj trocifreni broj nerealan za ovu godinu,samo iz jednog jedinog razloga ako ove godine vidimo Btc na 900 dolara onda sledece ispada da moramo da vidimo dvocifrenu cifru sto bi znacilo da sledece godine 99 posto ljudi mora da proda sav btc da bi btc bio na dvocifrenoj cifri to je nerealno....

Realnije je da ove godine ostanemo na 4 cifre a sledece godine postoji mala sansa i za trocifren broj da pukne par menjacnica,tether da pukne i jos neke lose vesti i eto ga na trocifrenom broju....

A ova sada situacija je okej potpuno izgleda da planiraju da testiraju ponovo dno od 7739 sto je i normalno vise bi voleo da testiraju dno par puta i ako ne probije to je jasan znak da idemo gore drugi znak nam ne treba....

Vise mi i odgovara da probije dno kad bolje razmislim taman da dokupim jos neku kolicinu za 7.9k se ne plasim uopste sto sam usao na to cu da zaboravim neko vreme pa sta bude.

Poslednja izmena:
Nije to bila analiza uopste :) nego smo pricali ako se to desi 2020 taj oporavak koliko treba btc da bude high ove godine na sta mi on nista nije odgovorio....Nemam nikakvu analizu za 2019,2020 ni sigurnu ni nesigurnu bas nikakvu...Mene zanima ova godina i necu da se bavim analizom 2019 i 2020 god. uopste.To sto sam napisao 2019 da mozemo da vidimo trocifren broj ako puknu menjacnice i ostalo to sam napisao samo u slucaju da se desi ako gledamo forum1nick analizu....A njegova analiza je trocifren broj i odavno ga pominje i sa tim se ne slazem uopste...

Evo da i ja probam da "prognoziram".

Za naredne dane videcemo da li ce se odbiti od crnog supprota, za sada se svaki put odbijalo. Ako krene ide gore do crvene linije, odnosno resistence i downtrenda koji je jos od ATH, i to je sve ispod 9k. I moneyflow ide u prilog da ce se odbiti.

Mada glavna borba sledi pocetkom maja ako se ovaj trend nastavi kada preti da probije onih 6k iz februara.

Ovo nije savet za kupovinu, samo ja vezbam... :-devil-:

Prilozi

• btcgraf.png
    btcgraf.png
    59.8 KB · Pregleda: 512
Lep grafik :) videcemo :) ne bi da komentarisem najnizu cenu za period april-maj ima da me napadnu ako ista napisem :)...

Svi u short i da namlatimo parice. :D

Svi analitičari govore da u narednom periodu pada, pitanje je samo ko uz iznošenje svojih tvrdnji iste potkrepljuje otvaranjem short pozicija.

Na zalost nema na binance short, a nemam sta da prodam pa da jurim iz usdt. Ako sada izadjem iz nekih mnogo vise gubim nego sto on moze da padne odjednom. :)

Da li je moguće da bitmain (potencijalni tvorac ETH ASIC-a), prodaje nakopano, pa zato ETH još u većem bunaru čim je bitcoin malo pao. :d
Istresaju, trebaju im još pare za proizvodnju, tj. kupovinu memorijiski chipova.

Svaka čast La, evo ga na skoro 450$, a diff. za kopanje mu nikad veći.

te grafike mozete da okacite macku o rep ako jedan clan ustane neki dan sanjiv i promasi order za jednu nulu, UPS !!! komsike bile dobre sinoc, zaglavih pa umeto buy drmnuh sell

Pa ne vidim nista lose u napisanom nigde nisu pominjane cene samo u prevodu ocekujem najnizu cenu btc-a period april-maj a leti odnosno jun-jul-avgust ocekujem mali oporavak cene btc-a....Za jesen sam napisao da ocekujem bunar ali ne mogu znati tacnu cenu isto kao sto ne mogu znati ni najnizu cenu za period April-Maj,za leto iskreno se nadam da ce da se vrti blizu 9k ali to mnogo zavisi od cene iz perioda April-Maj.

Ako btc ide gore ka 10k to ne znaci nista tih 10k je potrebno kao bull trap da bi imali niske cene samog bitcoin-a.

Nisam nikad napisao da ne mozemo da vidimo 10k ili vise u periodu april-maj....

Takodje sve ovo moze da se ispostavi kao netacno niko ne moze da bude siguran u nesto 100 posto cak sam i u prethodnom postu napisao da moze i dalje u oba smera da ide i kako sam se zastitio eventualnih gubitaka....Da znam 100 posto da ce sa ovih 8060 da ide na 10k ja ne bi ulozio samo 50 posto para u igru kupovinom na 7.9k nego bi stavio sve sto imam....Ovako sam se bolje zastitio gde god da ode....
Druze ti ne znas sto pises, iskreno ti bi mogao da vodis debatu sa samim sobom, prvo kazes da ce biti bull od juna do avgusta, pa poslije toga kazes da ce biti bunar jun i avgust.

Molim te nemoj da pises gluposti, jer mozda neko ko je nov na forumu poslusa tvoje nebuloze i uplati svoju ustedjevinu na nesto sto nema veze s'mozgom i tako svoje poslednje pare prokocka jer je tebe poslusao.

Jedan dosta pametan i dosta bogat covjek je rekao - ne mozete uciti od siromaha kako da postanete bogati. ;)

Pustite čovjeka da piše.
Možda mu hardver tema nije jača strana, ali ima baš dobru analizu i predviđanje cijena.

Neko je izneo analizu pre 3-4 meseca ne secam se tacno ko da ce biti 30k na kraju godine tada sam mislio da je mozda to moguce...Kada je u februaru btc pao na 6000 postalo je jasno da je ovo bear godina a ne bull....Eto ako na to mislis da pre 3-4 meseca mislio sam da je ovo bull godina.A zadnjih 10 nedelja i vise misljenja sam istog April-Maj najnize cene btc-a od pocetka godine,a Jun-Jul-Avgust mali oporavak od tih najnizih cena....

Nikome nisam rekao da me poslusa cak sam uradio suprotno rekao sam da svako treba da gleda postove drugih,grafikone i ostalo i da sam izvede zakljucak da li treba da udje i kada.

Za ovu poslovicu nemam komentara kad nisi znao kako da me pljunes setio si se kroz poslovicu svaka cast dokazao si sam sebi da si prosecni Srbenda....

Tako je ne znam nista ni za hardver ni za analizu eto stavili smo tacku na to ste sad srecni?:)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno