Šta je novo?

Diskusija o cenama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ti koji su tada kopali i plaćali struju iz svog džepa su se sada fino oparili, poenta kod kriptoa je da se ne prodaje na mesečnom nivou već kad cena odgovara.. A ovi što ne plaćaju struju njima je dobro kako god okreneš [emoji4]

Sent from my LG-D802 using Tapatalk

Ako znaš da će cena da skoči onda kupiš..ako cena skoči skače i dif a skače i sad i ako cena pada ..za mesec i po dana isplativost je pala 3 i više puta na 99% coina ..znači mnogo je pala više od cene... ja sam se 2014 čudio ko su ljudi koji kopaju jer sam tad morao sve grafike da pogasim na duže vreme jer zarada nije pokrivala ni polovnu računa za struju ali mnogi i dalje kopali čak i tad ..jer ima ljudi koji struju ne plaćaju na ovu ili onu foru .

Da ali ljudi koji su tada kopali, i prodali recimo u 2017. godini u bilo kom periodu od marta do decembra su napravili dobru zaradu, problem je naravno ako nemas drugi posao da placas struju i da prezivis, jer ti kopanje ne moze biti glavni prihod, makar ne dok ne napravis vecu farmu i snadjes se za struju kao sto ti kazes na ovaj ili onaj nacin...

Tema je off totalni ali eto...

Ako su placali struju po rigu npr 5.000 din mesecno, a kopali 3.000 din kripta, bas i nisu pametno postupili. Bolje da su kupili kripto za tih 5.000 i drzali rigove ugasene. To je poenta, a ne ko se opario, a ko nije.
Druga stvar je ko vec ima rig i kopa sa kakvom-takvom isplativoscu, makar malom, on ce naravno da kopa. Kad mi stuja bude skuplja od iskopanog, nema trunke razmisljanja da cu pogasiti rigove.

Poslednja izmena:
Čisto me hipotetički zanima..posto zarada pada i padace 99.99% a ima ovde i velikih rudara šta će raditi kad padne ispod cene struje u Srbiji a to može biti vrlo uskoro . Da li će gasiti i prodavati...juriti struju na divlje ili možda se seliti u neku zemlju gde jeftinija struja..npr u Rusiji ima gradova gde je cena 2 din po Kw (mene trenutno ovde izadje 12 din) ..majning sigurno neće da umre ali će raditi samo oni sa baš baš jeftinom strujom.

Kopati i stekati.

Sent from my D2403 using Tapatalk

Gledam na netu one kineske fabrike kopaca, hale sa po vise od 1000 riga, sta li ce biti kada oni puste svoje koine na prodaju:d

Oni ih sigurno dnevno/nedeljno prodaju vjerujem

Sent from my Z5

Pa naravno, kako bi inace sve to odrzavali, plus kini struja mozda nije skupa ali nije ni besplatna.

Povremeno pročitajte prvi post u ovoj temi :)
Stalno neka panika, ako probije ovo ide dole, ako ovo ako ono, možda grešim ali više godina unapred gledano ova sada cena izgledaće nam kao ovo iz 2013..
...
btc na putu ka 100 $ nailazi na priličan otpor na kvoti 92 $. obim je mnogo veći negoli prošli put, što je ohrabrujuće. kada pređemo stotku, sva je prilika da ćemo ući u jedan mirniji period. ako ne pređemo 100 uskoro, idemo dole. ali ne mnogo, na 80~85.

ltc za sada stabilan na 2 $. zatišje pred buru, rekao bih.
...

Dobra vremena :)

I nisam ga uhvatio na 9900 pih... stavio order na 10000 [emoji85][emoji85][emoji85]

Sent from my iPhone using Tapatalk

Al' su vas zbunili.. :smoke:

Да видимо колико сам научио и скапирао. БТЦ је и даље у тренду пада од децембра, тј није успео да пробије. Да би до пробоја дошло мора да буде и волумена иначе ће наставити да пада, значи није довољно само да пробије црвену, већ и да потврди. За сада се још увек мучи испод и МА50 и ЕМА8. Да грубо претпоставим да ће зона додира и покушаја отприлике бити од 10600 - 9700 уколико издржи овај благи тренд унутар канала.

Оне мање црне унутра су на мањим интервалима, ово је само на дневном.

Ето а сада искуснији, да ми кажу да ли је ово ок за почетника. :D

btcchart.jpg

Poslednja izmena:
Dodaj na to prave loše vesti i odluke, loše vesti koje se namerno plasiraju, manipulacije kitova sa velikim ciframa, i ko zna kakve sve mahinacije, fizičke ili softverske što je nama smrtnicima nepoznato..i onda se ne čudi što su grafikoni 'malčice nesigurni'

... i onog bilmeza sto ima jos 160k BTC da proda u ime Mt Goxa. :smash:

То се све подразумева, да је могуће преко овога бити 100% сигуран... где би нам крај био. Ово је само проба, с обзиром да нисам пре два месеца знао ништа о трговини, да видим докле сам стигао са познавањем терминологије и бар основа техничке анализе. Да сам све ово знао не бих заробио паре у неким алтовима. Видећемо колико ћу успети, црткам и прогнозирам за себе и када будем био спреман улетећу неки кеш.

Poslednja izmena:
^Tako isto i moj burazer, evo vec treca godina. :d
Crta i prognozira ali nikako da uleti sa kesom, valjda je skapirao kolko ne zna.

Da, ali ja razumeo da je vejder već uleteo u neke altove, pa je sada bag holder :)

pa ako se *****ao i uzeo 3 ili 4 ligu altova onda je ugasio , ali ako je uzeo 2 ligu samo treb da saceka (koju godinu i sve ok)
:)

Možda malo bude titrao oko 8650, sledeći otpor vidim na oko 8450, pa 8250. Neke koje pratim prognoziraju 4k :)

pa ako se *****ao i uzeo 3 ili 4 ligu altova onda je ugasio , ali ako je uzeo 2 ligu samo treb da saceka (koju godinu i sve ok)
:)

HSR, TRX, XVG за по 20$ ништа страшно, цена учења. :D

А како ви велики магови тргујете, или само копате и чекате да ЛА или Сај нешто напишу па да продајете и пљујете људе ако омаше? Сви причају како је било раније, али ја од када пратим тему од новембра на овамо сем пар ЛА,Сај и weasel постoва не прочитах ништа корисно.

Ви се спрдајте ако хоћете, ја ћу да качим и даље, ако могу да усмерим људе који би да крену у трговину, на шта да обрате пажњу, шта да уче да не лутају као пали с Марса.

Едит: што се пада тиче тренутно ми се мучи на 8640, тј пробија и полако иде ка следећој 8440 линији отпора. Мада је MFL скоро при дну па ова 8640 можда и издржи.

Poslednja izmena:
И од тебе сам прочитао пар корисних ствари није да нисам, *** они су некако најјачи именом па сам сигурно још некога заборавио, није у томе поента. Стварно нико није имао разумевање за почетника заинтересованог за трговину. Одговори су били типа купи и не мисли на валуте неко време, игубићеш паре. Мало ми је глупо, смогнеш храбрости да поставиш какав такав графикон и уместо подршке, усмеравања, указивања на могуће грешке... крене спрдња као да си *****. Не треба мени нико да каже шта када да купим или продам али са неким искуством може да убрза даљи ток учења код техничке анализе.

Мало да размрдамо тему, да се врате ти славни дани које памтите. Лако је трговати када медведићи спавају. :D

Jedino što daje nadu je to što ovo ipak nije preko noći izgubilo 98% vrijednosti.
Tendencija pada je očita, ali ipak ostavlja prostora za izlazak i da se ne izgubi sva vrijednost.

Trocifreno je sigurno a onda slijedi period hibernacije. E sada, da li će najveći igrači dozvoliti ponovni povratak na ove ozbiljne iznose 10K+...to je veliko pitanje.

Ja nisam optimista. Najviše jer će oni kripto "problemu" sada pristupiti mnogo ozbiljnije nego prije 2g.

Ono što je sada prilično sigurno da ćemo uskoro u oglasima imati odlične kartice ispod 100$.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno