Šta je novo?

Diskusija o cenama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ne znam, nemoj mene za ETH. Ja sam jedini covek na forumu koji je izgubio pare na njemu :d
ETH je izgubio onaj nalet koji je imao, kada se o nemu pricalo kao o necemu sto ce prestici BTC. Naravno da od toga nema nista ;)
Sto se njegovog razvoja tice, ne pratim. Platforma je ok, ima potencijala. Ako BTC nastavi da skace kao sto planiram, ojacace i ETH.

BTC skoro sigurno probija 12K bez vecih problema pocerkom nedelje. Postoji otpor ali mislim da ce to ici rutinski obzirom da nije nista kalirao preko vikenda i da ce se pola ordera i povuci. Kada probije 12K bice daleko lakse jer je signal za bull, nece biti sumnje vise. Samo neka ide polako i sve ce da bude ok.

Tapatalk

BTC skoro sigurno probija 12K bez vecih problema pocerkom nedelje. Postoji otpor ali mislim da ce to ici rutinski obzirom da nije nista kalirao preko vikenda i da ce se pola ordera i povuci. Kada probije 12K bice daleko lakse jer je signal za bull, nece biti sumnje vise. Samo neka ide polako i sve ce da bude ok.

Tapatalk

Koliko god se slažemo za uptrend već nedeljama, mislim da mora da se desi vrlo uskoro neka korekcija, možda do 1000 dolara pad, da bi se nastavilo dalje sa rastom.
I volume pada..
Jer ovaj rast koji se desio juče uveče po našem vremenu iskače iz standardne šeme, isto kao veliki pad koji se desio u subotu ujutru prošle nedelje.. tako da mislim da prvo nešto mora da ga "poništi" kao što se to i desilo nakon tog subotnjeg šoka..
Plus što otprlike na 6-7 dana mora da usledi žešći pad ***.. a to je otprile sad.

Bice pada vise puta, to je normalno. Bitno je samo da probije 12K i sve je ok. Ako ne probije bice problema.

Tapatalk

To je daleko od nerealnog. 1K je skoro sigurno po meni do kraja godine obzirom na najave. Ispod 500$ ne prodajem ni komad sigurno.
Ja sam spominao 1K oko Nove godine. Xinxi je rekao da ce tek na 10K prodavati, nije precizirao vreme. Njegova najava za 1K ove godine je sasvim realna obzirom na insajderke informacije koje imaju. Charlie je najavljivao ATH a skoro je objavio da ce prestici i BCH ove godine. Neki su mu clanovi zamerili to u Litecoin temi ali sigurno je da znaju sta pricaju i da je ono veliko iznenadjenje bas veliko.
Moje prognoze su ATH za BTC ove godine, LTC pogotovu. On ce jos lakse i mnogo vise. Pre Nove sam isto procenio da ce LTC najvise skakati, kao i prethodne godine i sav kapital ostavio u LTC-u. 100% sam siguran u to, nemam trunke sumnje u to. Nisam sentimentalno vezan za LTC, samo zdrav razum donosi odluku.

Ako treba prebacite ovo u LTC temu.

Tapatalk

SAJ pogodio si.. Omaših totalno tajming, ode gore umesto dole..
bitno je da se uptrend nastavlja :)

Pretpostavljam da je mislio na market cap, a za to nije potrebno cudo, nego da se udupla cena ili cak da poraste samo 50% , a da BCH malo padne i eto.
Dobro pretpostavljas ali i cenovno ce mu se pribliziti. BCH ima neki potancijal ali to kapiram da nece skoro. Ovakav kakav je BCH nema previse svrhe. LTC je potpuno drugacija prica, najslicniji je BTC-u, implementacije su im iste, maksimalno su komplaktibilni. LTC sam sebi sada krci put i trenutno je napredniji novcic. Sam vrh kripta u ovom trenutku, kompletan paket.

@Igisa
Ma providno skroz. Meni je to sasvim ocigledno bilo. Samo nemojte da mi trazite da obrazlazem misljenje, ubija me u pojam [emoji14]

Tapatalk

Potpuno je izvodljivo da bude Ltc na kraju godine izmedju 1 i 1.5k ali moramo pre toga da vidimo jos par standardnih pump-ova prvo letos bi trebao Ltc da bude 500 dolara u Jesen 700 dolara i na kraju godine 1-1.5k...

Ako se tako ne odigra ne vidim kako bi na kraju godine mogao da bude 1k...

Leto ce pokazati na cemu smo jer bi tada standardno trebali svi altovi da se napumpaju gore dobro....

Ako od leta ne bude nista onda ce sve biti kako je La.Prestige napisao....

Naravno da je izvodljivo. I ici ce to u par koraka sigurno. Postoje stvari koje se rade i kako se bude nazirao kraj skakace polako na gore. Ali ne treba zaboraviti ni ovo veliko iznenadjenje o kojem mudro cute. Ako bude nesto bas zvucno moze lagano da duplira trenutnu cenu. Ozbiljan posao se radi na LTC-u, zagrizli su za bas puno projekata. To nece proci nezapazeno budite sigurni. Cak i jako ozbiljni ljudi daju ozbiljne predikcije u vezi Litecoina, ono sa 1000$ je jos i konzervativno. Ja sam smesan igrac za njih ali pratim sve i realan sam. I moje prognoze se poklapaju s njihovim. Sve sam to pisao ovde i pre tih twitova i vesti po netu. Zavisi i od BTC-a koliko ce da "pomnozi" cenu, on moze da da lep boost ali generalno mislim da je 1K sigurica do kraja godine. Ispod toga ne razmisljam da prodam iole ozbiljnu kolicinu. 20 kom mozda strada na 500$ i to je vise nego dosta.

Tapatalk

Ti me uvek odusevis svojim postovima.
Znaci tolki optimizam nisam odavno video. A post je totalni copy-paste iz 2013. i drago mi je da si istrajao, cak sam te i ja poslusao iako sam znao da tvoj optimizam proistice iz ciste zelje, to sto nisam provalio da ce Crypsy da pukne je druga stvar.
Ajd te pratim i sad, ali mnogo ozbiljnije, nadam se da cemo popiti to pivo. :d

Cardano pao na nivo iz decembra...da li ga cekati nize ili je to to za ulaz prati li ko?
b2998c6c09fdd24a4451289ce3e90f6e.jpg

Sent from my Z5

Koliko god se slažemo za uptrend već nedeljama, mislim da mora da se desi vrlo uskoro neka korekcija, možda do 1000 dolara pad, da bi se nastavilo dalje sa rastom.
I volume pada..
Jer ovaj rast koji se desio juče uveče po našem vremenu iskače iz standardne šeme, isto kao veliki pad koji se desio u subotu ujutru prošle nedelje.. tako da mislim da prvo nešto mora da ga "poništi" kao što se to i desilo nakon tog subotnjeg šoka..
Plus što otprlike na 6-7 dana mora da usledi žešći pad ***.. a to je otprile sad.
mislim da ide još jedan talas pada danas, ali nadam se da će se zaustaviti izmedju 10550-10700, i onda kupovina :)

Evo jedne dugoročne prognoze: Profesor s Harvarda: Bitkoin će koštati 100$ za 10 godina

Malo je reći da se ne slažem sa njegovom analizom.
Pokušaj zabrane ne može dugoročno ništa da postigne, prvenstveno zato što su kriptovalute globalni fenomen, a već smo kroz istoriju više puta videli da se korisna i praktična rešenja ne mogu iskoreniti regulativom.

A pritom ispod prva povezana vest "Bitkoin vredniji od Apple-a za pet godina" :D

Krenulo ozbiljno crvenilo, ltc ispod 200$, etc ispod 25$.Kad bi Monero malo jace dole pa da se udje....

Sent from my Moto Z2 Play using Tapatalk

Sta se ovo desava sa cenama, sve krenulo dole naglo ?
Vreme da se uleti i cekati par dana pa malo profitirati, ako bude srece ?

I samo par dana od izjave da nećemo ići ispod 200$ za LTC, pogađate, otišli smo. Zašto? Zato! Pa koje su loše vesti? Nema loših vesti, digla se nekome ona stvar i rešio da ga obori. Sad čekam da neko iskopa vest da je Mjanmar izrazio zabrinutost u vezi crypto-a i najavio njegovu zabranu i da to bude zvaničan razlog.

Wooow, palo na 2h i eto ga odmah da proziva. Izvini molim te, sve si upravu, ja sam pogresio. Srecan? :)

Tapatalk

@La.Prestige

Gde su u tvojim analizama inovacije. Iako u zadnje vreme pratim tvoje postove nisam procitao da si napisao nesto u fazonu super novcic odusevio me je koliko brzo idu transakcije i koliko je inovativan sigurno ce zbog tih inovacija da poraste vec uglavnom pises da je nesto sit i da ce da poraste i koliko sledece faktori uticu na cenu

1. Porast diffa
2. Pojava ASIC-a
3. Inovacije

Asic, ovo su pitanja za tamo neku 2013-tu kad smo se lozili na to i mesali inovacije sa cenom. Kao i umiranje novcica ako izadje ASIC za isti itd.

Danas su neki sasvim drugi parametri u igri. Sajber ti je tacno odgovorio par postova iznad. Ja pratim vise cenu, a holder sam bio nekoliko godina, dok je imalo smisla cuvati coine.

Sad posle ovog bullrun-a ne vidim preterano razloga da se bilo sta cuva. Saj i pojedini misle da krene novi bullrun, ja mislim da krece bear. To je jedina razlika.

Zelim im svu srecu, kako njima, tako i svim holderima koji veruju u te price. Ja cu to ipak propustiti i sacekati neko vreme. Boze da propustim zaradu (ili odredjni deo iste) nego da svoju investiciju izlazem riziku. Doci ce bolje i sigurnija vremena za kupovinu i cuvanje, a samim tim i zaradu.

Btw,

~$11800 zona je i dalje babaroga. Iskreno ocekivao sam $12k i tu da rikosetira na dole ali smam orao prodati ipak ranije. Ovo sada nit smrdi nit mirise. Svakako je danas/sutra morao ici dole jer na 1 day chartu stoji 6 zelenih i 1 crvena. E sad problem je da li ici rebuy ili pricekati jos malo. Jer ovde nema garancije da ce $10,500 drzati. A sve mi jesto sumljivo i govori da je to-to od rasta.

ETC su unakazili zesce, resetovali ga na $25. Po slobodnoj proceni, oko 90% njih je izaslo. Ja sam ga dokupio i spustio malo ulazak. Ali ako BTC krene mnogo dole, povuce i njega pa mi je prst na okidacu za sell, kako bi smanjio dodatni ulaz. Ovo pomeranje pumpa ne menja puno situaciju. Vise puta je vidjeno da se nesto resetuje kada je previse ocigledno i po njihovoj proceni tesko za pump. Ako bude jaceg dipa, standardno BCH i XMR se takodje puni. Ta dva imaju najvece sanse za skok trenutno.

BTC Support zone: $10,500 - $10,200 - $9,800 - $9,200 - $8,800...
BTC Resistance zone: $10,800 - $11,300 - $11,800 - $12,000...

Po meni, $10,500 je ok za pad. Sve ispod toga ima ozbiljne sanse da pokrene bear a to znaci zbogom $11k i $12k na duze vreme.

https://www.google.rs/amp/s/www.fxs...hin-the-11-500-region-on-tuesday-201803061900
Jasno je da je neko prodao veliku količinu i zato ovaj iznenadni dump.
E sad ćemo da vidimo da li će se ostvariti negativne prognoze da ide dole ili optimista o stabilnosti i skorašnjem bulu.
Ako izdrži večeras i tokom sutrašnjeg dana iznad 10500, postaće neuništiv na duže staze. Sa povremenim manipulacijama kao danas, koje su kratkog daha(tjs tako izgleda trenutno). Što je više ovakvih manipulacija nakon kojih se brzo oporavi (kao što deluje da se oporavlja) btc će biti stabilnija valuta i bulovi verovatni.

Mart je tek poceo, jos uvek je rano razmisljati o bull-u.

Po meni, neka prekretnica je April-Maj i u tom periodu mozemo zakljuciti kuda ovo ide. Da li je potvrdjeno bear, ili ima nade za neki novu bullrun.

Novi bullrun ako sve ovo bude korekcija, moze do 100k. E sad, meni treba objasnjenje od onih koji zele/ocekuju novi talas uskoro.
1. Za Bitcoin ne postoji jos uvek krstena menjacnica i cuvati dolare i bilo sta na menjacnicama je strasan rizik postao.
2. Bitcoin ako je covek, tether mu je krv. A sve govori da je tether rak rana i da moze da prsne zajedno sa finexom ako se udje dublje u istragu, jer svi znamo da ne postoji pokrice za vecinu istampanog tethera. Za takve stvari se odgovara, stavlja kljuc u bravu a thether+finex ce gore uticati sada nego odnasnji mtgox kad je pukao.
3. Limitiranje priliva svezeg kesa u bitcoin je isto problem, jer raznorazni maj.muni i manipulatori trenutno sve zivo kontrolisu. Kada se kanali pocnu puniti i eventualno prosire, mi koji to malo detaljnije pratimo cemo onda to primetiti. Bolje da ne znate koliko kesa mora da udje da bi BTC digli na tih 100k.
4. Altovi i ICO. Ovo divlje trziste mora da se sasece. Koliko vidim vec su poceli da zabranjuju ICO jer su videli kako brzo ljudi nastradaju i izgube dolar. To jako steti crypto ekosistemnu jer novac koji ulazi preko njih ide direktno manipulatorima u dzep. To je kriminal i povezuje crypto direktno sa istim.

Kako vi mislite da krene novi bull pored ovakvih problema?

Po meni kada se ovo gore ispegla, uvedu regulative i osvanu menjacnice&berze ali prave, koje ce imati kontrolu novca i koje ce kao i prave odgovarati za tvoj novac. To je mozda period od godinu, dve. A do tada ce se i bitcoin iskristalisati, poradice se na njemu, ide i block halving a to ce sve uticati malo po malo na cenu. Taj talas ja cekam.

Sadasnja situacija:

Ja jos uvek ne vidim da se desio bulltrap. Oko $10,500-10,600 je ok ulaz da se uhvati eventualni sledeci talas na kom planiram izaci i preci u short. Para imaju u rezervi da ga grunu i na 13k ali 'obzirom kako takticki i pametno rade, male su sanse.

Altovi su na aparatima i isto tako prate BTC. Ovaj cim se nasali da krene dole, oni se strmoglave. BTC Dominance napreduje najvise jer ljudi iz altova beze u BTC.

A zamisli da menjacnicu drzi vrlo kvaran lik il grupa,mozda to zovu KITAvima,oni vide gde i kolko ima ordera,kolko ima na cekanju za trenutno istresanje a nije na orderu,kolko je na stop limit,i onda do 99% korisnika izgubi a oni verovatno u dobrom +,a narod se lozi i gleda u tehnicke analize,vidovitog Grozdu i pita se why

Meni ovo sa kitovima i menjacnica uopste nije ******stina. S obzirom da imamo jedno vrlo nestabilno trziste i sa vrlo malo regulative, takvu opciju nikako ne bih iskljucivao. Kitovi uvek imaju evidenciju koliko je cega na nalozima. Gde su buy/sell orderi. I prema tim parametrima vrse korekcije. Koliko puta smo do sada videli nerealne scenarije. Gde BTC odlazi nicim izazvan gore a isto tako i dole. Pritom grafikoni su pokazivali drugacije pravce... Treba biti vrlo oprezan. Ko nema iskustva u trejdu neka holduje. Pa sta bude, bude.

Sent from my HTC One A9 using Tapatalk

imas ti kao i ja ako se nevaram lepo napisano order,al on zna koji je ciji,koji je pravi,dal ima jos xxx necega sa prstom na okidacu za zatrpavanje,na kolko su stop los orderi...dal neko oce da prebaci par miliona preko doga il drugog,malo je ovo jos,tipa sad kad bi neko prebacivao milijardu dolara ,sa racuna na racunpreko btc btc napravio bi talascinu

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno