old_bookmaker
Darth Vader's accountant
- Učlanjen(a)
- 19.08.2015
- Poena
- 235
Došli ovi iz MS-a na ovu temu da viču "Drž'te lopova".
Gluposti, kako dokazati da nešto ne postoji ?? Naravno da ne verujem velikim korporacijama (ni malim) ali ne mogu da verujem ni tvrdnjama bez ikakvih dokaza.Imas neke da ne prodaje? Poenta je da ih imaju a verovati korporacijama (bilo kojoj) je suludo...
Google koristi skeniranje wifi mreža da odredi lokaciju. GPS je tu samo radi veće preciznosti.Ne, znace gde je najblizi predajnik, ne tacnu lokaciju... A to mu treba da bi te bombardovao reklamama, koje oni, je l', debelo naplacuju.
Da, niko neće da šalje privatne podatke. I zato u Windowsu postoji opt-out opcija. Ne znam zašto ljudi neprestano preskaču tu činjenicu. Možeš da isključiš telemetriju (u Pro verziji). Takođe, to šta prikuplajju, jasno stoji u politici privatnosti. I jasno je da je njihova politika uz Apple, znatno bolja od onoga što traže Google ili Facebook.
To je već druga priča, to niko ne voli ali ne znači da se prodaje posredno ili ne. Moguće je i da nekog zgazim kolima ali nisam.Pa ne moraju da ih direktno prodaju da bi zarađivali na njima, platio sam proizvod i želim da me zaobiđu sa telemetrijom. S druge strane, sigurno ima interesenata i za kupovinu podataka. Ja ne znam šta će oni s njima da urade, ali svakako ne želim da mi vršljaju po hardu, čak i da ništa ne urade. U tome je poenta i nikako mi nije jasno kako neko može da bude protiv toga.
Google koristi skeniranje wifi mreža da odredi lokaciju. GPS je tu samo radi veće preciznosti.
Sent from my Pixel 2 XL using Tapatalk
Ne postoji mogućnost jednostavnog i jasnog isključivanja telemetrije, prosečan korisnik ne može da isključi telemetriju. Čak i kada je isključiš, oni je ponovo vrate kroz ažuriranja. Trebalo bi da pročitaš šta im piše u detaljnom opisu telemetrije. U debelo zavijenoj formi (očigledno namerno tako napisanoj) stoji da skeniraju praktično apsolutno sve, što se i može primetiti po zauzeću memorijskih uređaja i količini poslatih podataka.
To je značajna razlika, ja sam Windows platio direktno, a oni bi opet da zarađuju na meni. Pritom, to rade mnogo grublje i sa velikim uticajem na performanse uređaja.
To je već druga priča, to niko ne voli ali ne znači da se prodaje posredno ili ne. Moguće je i da nekog zgazim kolima ali nisam.
Pa ne moraju da ih direktno prodaju da bi zarađivali na njima, platio sam proizvod i želim da me zaobiđu sa telemetrijom.
+1Što ne znači da ne mogu da budem protiv toga i jednostavno ugasim telemetriju. OOSU10 i Spybot Anti Beacon odrade posao dobro.
A čak i to možeš da isključiš. Ne zaboravi da Win 10 možeš da koristiš bez M$ naloga, tako da sve ono što piše u PP za Onedrive, Edge, Office 365... nije relevantnoAt Basic we collect only data necessary to keep Windows devices up-to-date and secure. Basic data includes information about the device itself, the proper function of Windows and Microsoft Store updates, and basic error data. We collect the following data at the Basic level:
* Device, connectivity and configuration data:
- Data about the device such as the processor type, OEM manufacturer, type of battery and capacity, number and type of cameras, firmware and memory attributes.
- Network capabilities and connection data such as the device’s IP address, mobile network (including IMEI and mobile operator) and whether the device is connected to a free or paid network.
- Data about the operating system and its configuration such as the OS version and build number; region and language settings; diagnostics level; and whether the device is part of the Windows Insider program.
- Data about connected peripherals such as model, manufacturer, driver and compatibility information.
- Data about the applications installed on the device such as application name, version, and publisher.
* Whether a device is ready for an update and whether there are factors that may impede the ability to receive updates, such as low battery, limited disk space, or connectivity through a paid network.
* Whether updates complete successfully or fail.
* Data about the reliability of the diagnostics collection system itself.
* Basic error reporting, which is health data about the operating system and applications running on your device. For example, basic error reporting tells us if an application, such as Microsoft Paint or a third-party game, hangs or crashes.
M$ nije humanitarna organizacija, ma kako neki ovde zeleli da je predstave.
To sa aplikacijama iz prodavnice nije sasvim do Microsofta mada su malo krivi i oni što ne narede zaustavljane i brišu applikacije koje to rade. Sa druge strane to se događa i sa Google store. Kome netrebaju APPs, ne mora ni da ih skida i neće smetati.
One drive je deo W10 i radi svoj posao ali može da se ukine dovoljno brzo.
Google neposredno zarađuje na tvojim podacima a MS ih upotrebljava samo interno. Google se interesuje za sve što radiš dok MS-u su potrebni samo podaci o samom OS-u hardveru a naročito o bug-ovima i greškama a to su radili is sa pređešnjim verzijama.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari