Narode ima li neko predstavu sta ovo moze da bude, od poslednje veceg updejta se PC restartuje nasumicno, kad se startuje sistem nema nikakve poruke.
Greške posle restarta nemaju baš značaja za ovo. A pogotovo ono poslednje, da je restartovan bez gašenja. To si primetio i sam.

Meni se to dešavalo upravo zbog oslabljenog napajanja, ali je počelo od restartovanja prilikom pokretanja (zahtevnih) 3D igara. Nekad bi se restartovao istog trenutka kada se pokrene igra (prvi ekran), nekada bih mogao da igram do pola sata pre restarta. Na kraju je bilo napajanje. Ipak, prvo što bih ja proverio su temperature, odnosno eventualno pregrevanje. Naročito ako primetiš da se to ne dešava kada ga pališ prvi put posle duže pauze, recimo ujutru. I ako je konfiguracija malo starija ili se u prostoriji puši.
Ako nemaš, prilkjuči neki biper na ploču, da možeš da čuješ eventualne zvučne signale. No, pogledaj i temperature iz BIOS-a (možda je isključen alarm za pregrevanje).
Takođe, problem može da bude i do memorije, mada se tu obično desi BSOD prvo ili bar ostane upisano da je bilo problema sa čitanjem memorije. No, ništa te ne košta da pogasiš sve, izvučeš napojni kabl, pa izavidš memorijske module, malo produvaš i vratiš nazad. Poželjno onako kako je bilo.

Ipak, iz simptoma ja tipujem na pregrevanje ili napajanje. Srećom, i kuleri/ventilatori se lako proveravaju. A referentne temperature za procesor i čipset možeš lako da nađeš na netu.
Inače, ako je do napajanja, a ono nije mnogo staro (ni neko krdžavo), ne bi bilo loše da malo pogledaš da li postoji problem sa instalacijama. Napajanje je moglo da bude oštećeno i naglim skokom napona ili problemima sa elektroinstalacijama, pa nije loše imati onaj surge protector produžni. I kvalitetno napajanje, naravno. Sve to košta, ali loše napajanje može da te košta mnogo više. Svakako javi šta je bilo.