Šta je novo?

Pracenje posiljki

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ovo je nasa carina. Ovaj moj paket je valjda u posti i samo treba da ga isporuce.

Jel si stavio pravu vrednost i opis na paket? Na aliju sam video da se Izraelci žele da plaćaju kaznu ako je ona standarda kineska priča gift 10$.
Traženje paketa se plaća, zaboravio sam tačno koliko. Popunjava se obrazac koji je na francuskom i srpskom i njega šalju istim putem gde i paket, posle cca mesec dana se vrati.

Poslao sam kao pismonosnu posiljku. Stavio sam kao poklon, jer ne znam da li ovi nasi ludaci mogu da naplate i meni neku carinu. Slao sam i ranije tako, doduse ne u Izrael i nije bilo nekih problema. Nije se ovaj kupac zalio na to. On samo kaze da mu nije stigla posiljka, a ja mislim da je morala da stigne do sada.

Ne znam kako ovo da prevedem/protuacim?

"Mobile postal unit Ashdod, Undergoing processing for delivery to addressee"

Sta je mobile postal unit? Neka mobilna postanska jedinica? Ovaj drugi deo, u toku je priprema za isporuku primaocu?

Poslao malopre poruku coveku da ga pitam da li je dobio posiljku, ili da pokrecem istragu i stigao mi odgovor u roku od 30s, da je bas danas dobio. :) E ***, cime se sve ljudi bave, to je strasno...A ovo je stvarno sistem do mo*ega, ako ti treba da posaljes vrednosni paket i da platis broj za pracenje i onda gledas u pasulj da li ce kupac biti posten ili ne. Neko rece da moze da se plati za pracenje u Izraelu. Kako se to zove? Sta treba da trazim u posti?

Prvi put mi se ovo desava, cekam mali paket porucen sa Ali-ja, broj je RY....CN. Departed country of origin se ponavlja iz nekog razloga 2 ili 3 puta u zavisnosti od sajta.

track-chinapost:
2018-01-28 12:41:10.0 Beijing center export customs cleared
2018-01-28 22:05:31.0 arrive Beijing center
2018-01-29 05:34:50.0 sent to airline
2018-02-10 12:20:00.0 sent to airline
2018-02-12 16:48:00.0 sent to airline

17track isto pokazuje ova zadnja 3 kao "Already delivered by airlines". Desavalo mi se pre da 2 puta tracking pokaze "Departed ...." ali 3 puta mi je vec cudno.

@vladstef

Nisi jedini i nije prvi put :(

bf.jpg

edit
chinapost.jpg

Poslednja izmena:
Poslao malopre poruku coveku da ga pitam da li je dobio posiljku, ili da pokrecem istragu i stigao mi odgovor u roku od 30s, da je bas danas dobio. :) E ***, cime se sve ljudi bave, to je strasno...A ovo je stvarno sistem do mo*ega, ako ti treba da posaljes vrednosni paket i da platis broj za pracenje i onda gledas u pasulj da li ce kupac biti posten ili ne. Neko rece da moze da se plati za pracenje u Izraelu. Kako se to zove? Sta treba da trazim u posti?
Ti si odavde poslao sa pracenjem? TO treba imati do isporuke pracenje.

Znaci sta, da kada posaljem paket, pismo, trazim da mi naplate uslugu, do isporuke pracenje? Koliko je to otprilike skuplje od obicnog slanja, odnosno ovog slanja sa brojem za pracenje?

Ne prate sve poste R posiljke citavim putem. Moze da pomogne ako doplatis za povratnicu. C i E posiljke se bolje prate ali su i skuplje.

Sledeci put salji ems posiljku em sto za teze posiljke zna da bude jeftinije, prate je svuda i brze stize

Eto desilo se da nam stignu u isto vreme i isto nam ispisivalo da je nekoliko puta paket poleteo. 100% je istim avionom to stiglo i moguce je da je to sto je ispisivalo da polece nekoliko puta zapravo poletanje iz nekih prethodnih zemalja gde je avion sletao pre Srbije. Nekim cudom nasa posta rekordno brzo obavila prijem + preskakanje carine + slanje lokalnoj posti za isporuku. Po nekad smo ova procedura moze da traje 4-5 dana ako se pogodi vikend. Sve ukupno jedno prijatno iznenadjenje, jos je paket vrednosti 20e i prosao bez dodatnih troskova.

13.02.2018 08:04:45 11003 IZMENIČNA POŠTA Prispeće
13.02.2018 08:52:47 11003 IZMENIČNA POŠTA Za carinu
13.02.2018 10:57:43 61200 CARINA GPC BEOGRAD - 11200 GPC BEOGRAD Otprema

Poslednja izmena:
Ako se posalje paket iz Amerike USPS Priority Mail International® (6 - 10 days),da li ide preko Royal post obicnom postom i da li moze da se prati do SRB?

Danas stigla dva paketa iz PRC oba kupljena 28. januara jedan je imao praćenje do mene precizno dok za drugi tek stoji accepted by air mail a oba su small package sa po poka evra poštarine svaki. Izgleda da sam ugrabio momenat pre gužve oko kineske nove godine.... izvukao sam se za carinu za oba iako nisu neke vrednosti jedno pola evro drugi paket 5e.

Послато са SM-J510FN уз помоћ Тапатока

Ako se posalje paket iz Amerike USPS Priority Mail International® (6 - 10 days),da li ide preko Royal post obicnom postom i da li moze da se prati do SRB?

Ide USPS-om preko sveta, kad dodje u Srbiju, preuzima ga naša pošta, kao i sve druge pakete. Pošiljku pratiš preko USPS sajta, jer naši dodele drugi broj za lokalni saobraćaj. Velike su šanse da ćeš platiti carinu i pdv.

Ide USPS-om preko sveta, kad dodje u Srbiju, preuzima ga naša pošta, kao i sve druge pakete. Pošiljku pratiš preko USPS sajta, jer naši dodele drugi broj za lokalni saobraćaj. Velike su šanse da ćeš platiti carinu i pdv.

Hvala na odgovoru,ako fizicko lice salje fizickom licu kao poklon a ne prelazi 70e koliko je dozvoljeno bez carine,tako pise na sajt carine?

Dobar dan.
Poslala sam vrednosno pismo za Tursku 22.01. Piše da još uvek nije stiglo u Tursku, ali su mi iz naše pošte rekli da je poslato 23.01.za Tursku u okviru zaključka RSBEGCTRISTEAUN80018 . Kontaktirala sam i Turkish Airlines preko kojih je poslato pismo i rekli su mi da je torba sa pošiljkama predata turskoj pošti istog dana, tj 23.01.
Tursku poštu sam zvala više puta i svi kažu da pošiljka nije stigla u Tursku. Potražni postupak su mi u lokalnoj pošti rekli da može nakon 30 dana.
Do sada su mi pisma stizala za desetak dana.
Br.pošiljke: VV370605801RS

Hvala na odgovoru,ako fizicko lice salje fizickom licu kao poklon a ne prelazi 70e koliko je dozvoljeno bez carine,tako pise na sajt carine?

Da, ako procene da je fizicko lice, do 70 evra ti nece naplatiti carinjenje ali ti u svakom slucaju naplacuju PDV od 20%.

Ljudi kako brisete stare brojeve za pracenje u polju za potragu na posta.rs i postexpress.rs ?
Zagusilo mi se brojevima pa bi da obrisem a ne znam kako da samo to brisem...

Opera, settings, privacy & security, clear browsing data, autofill form data. :D Za druge browsere je verovatno nešto slično.

E ja sam TO hteo da izbegnem, hteo sam sa sajta poste iz njihovog pretrazivaca brojeva za pracenje da obrisem...
Upravo sam uspeo, probavao razne kombinacije i uspeo, a jednostavno je, samo se treba setiti.

Dakel treba otvoriti na sajtu poste ili postexpress-a polje gde se TN broj upisuje, otvorio se prozor sa starim brojevima, drzi se otvoren ali se ne pritisce ni na jedan broj vec se pritisne "delite" na tastaturi i obrise sve.

Poslednja izmena:
Pozdrav! Kako stoje stvari sa Singpost-om, tj. za koliko dana stigne od trenutka slanja?

Niška carina - paket stigao na carinu 01.feb.2018, danas 17 dana kasnije oprema.

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

PDV po zakonu obavezan ali ga naplaćuju po potrebi. Carina samo preko 70 evra za fizička, 50 evra za pravna. Sve detalje imate u Topic-u o carinjenju.
Jesu to neke promene bile a da ja nisam upucen, limit za carinjenje nije vise 50€ za fizikalca?

OnePlus 3 A3000

Nije bilo promena, ta granica 70 evra je za pakete od fizičkog lica ali na poklon (tj od rodbine)

Nikad brže :wave:

Prilozi

• sketch-1518949018910.png
    sketch-1518949018910.png
    598 KB · Pregleda: 102
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno