Šta je novo?

Diskusija o cenama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Premalo je BTC u opticaju koji se trguje za usdt.
Previse hodlera, tako da i ako pukne usdt vise stete ce nanijeti altovima.
I mislim da ovo sa izvlacenjem i arbitrazom izmedju mjenjacnica nije bas tako lako, inace bi svi to radili.

U pravu ste svo troje samo ostaje nejasno zasto nisu proveravali tether jos od septembra i pitanje ostaje da li ce ga uopste proveravati i kada i dalje mislim da nikome ne odgovara da se proverava tether da li ima pokrice ili ne.

Da slazem se da se diskusija relativizira pojedincima koji zele da nesto kazu. Svaka cast sasadjak na info uopste!

Sent from my SM-G950U using Tapatalk

Kvalitet diskusije ne zavisi od moderatora nego od svih clanova. Niko nije prisiljen da bude ovde niti je ovo tv palma za oprostaje i pozdrave, ako idete jednostavno prestanete da pisete.

U pravu ste svo troje samo ostaje nejasno zasto nisu proveravali tether jos od septembra i pitanje ostaje da li ce ga uopste proveravati i kada i dalje mislim da nikome ne odgovara da se proverava tether da li ima pokrice ili ne.

Pa kazem ti, tether je dolar, dolar (kao da) se ne audituje. Nije auditovan jer nemaju pokrice za sve (naravno), kao ni jedna banka na svetu niti menjacnica.

Pitanje za teoreticare koji su tu da otkriju tajne kretanja novca, a kada im se postave prosta pitanja odbijaju da ucestvuju: Koliko pokrice su duzni da imaju, i koliku mislite/znate da imaju CEX, Coinbase i Bitstamp? I evo Binance koji ima USDT. Racuna se samo fiat i par dokaza (kao sto je audit) ne bi bilo na odmet.

The U.S. Commodity Futures Trading Commission sent subpoenas on Dec. 6 to virtual-currency venue Bitfinex and Tether, a company that issues a widely traded coin and claims it’s pegged to the dollar, according to a person familiar with the matter, who asked not to be identified discussing private information. The firms share the same chief executive officer.

Nisu ovo objavljivali tada u decembru jer je trebalo uvaliti BTC po 20K. Sad kada je sve nestabilno, treba ga srokati sto nize da se kupi nazad upola ili jos jeftinije. Ajmo malo mozak da ukljucimo. Koliki je problem da su cak i obe milijarde USDT potpuno bez pokrica na trzistu za koje se misli da vredi 600 milijardi? Potpuna ******stina. Mogu da razumem da je ban ozbiljna stvar, ali ovo je mega glupo. Ovo je u ravni vesti da je (hipoteticki) ceo populus (PPT) ili LISK (LSK) skem i da se hapse svi koji su ga pravili. Pa da li bi to trebalo da utice na cenu BTC-a i u kojoj meri ???

Negde sam procitao da ce za Btc samo da postignu suprotan efekat od pada da ce svi da beze u Btc tj. da ga kupuju i da ce zato rasti cena nema covek pojma vise sta da misli kad procita sve vesti sto postoje....

Toliko furaju ovu pricu sa Tether-om da su vise dosadili svima.

A recimo da pukne bitfinex i da btc padne 80 posto sto je smesno znaci sa 10000 na 2000 u roku od 24h,ako padne na tih 2000 dolara prvi cu da kupim bitkoin :D.

Poslednja izmena:
Pa kazem ti, tether je dolar, dolar (kao da) se ne audituje. Nije auditovan jer nemaju pokrice za sve (naravno), kao ni jedna banka na svetu niti menjacnica.
Sve firme koje se bave finansijama podležu pod reviziju (audit), i to mnogo strože nego obične firme. Npr u Srbiji reviziju banaka vrši NBS + neka spoljna revizorska kuća.
Slično je u 99,9% država na svetu gde je revizija obavezna, a rezultati su javni. Problem je što je tether registrovan na ostrvskim poreskim rajevima koji služe samo za pranje para pa nemaju nikakve zakone.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Moguc je i taj scenario tvoj ne kazem da nije ali treba osim zatvaranja menjacnice da svi krenu masovno da prodaju preostali bitkoin da bi mu cena pala recimo na tih 4000 a tesko da ce bas svi da prodaju svoj bitkoin imace ljudi koji ce ga i kupovati.

Moguc je i taj scenario tvoj ne kazem da nije ali treba osim zatvaranja menjacnice da svi krenu masovno da prodaju preostali bitkoin da bi mu cena pala recimo na tih 4000 a tesko da ce bas svi da prodaju svoj bitkoin imace ljudi koji ce ga i kupovati.

Pa uvek neko kupuje zar ne? Da nema buy ordera ne bi vredeo nista...

Sve su ovo velike manipulacije ali ja ne verujem da ce ga ikad spustiti na 8k a kamoli na 5k i u takvoj varijanti bi ljudi bezali u LTC ili ETH pa bi oni imali raketu samo tako. I jos jedno vidite da otprilike ide gore dole 1k pa sad racunajte neki manipulator koji ima 100 BTCa obrne za jedan dan 100K$ a zamislite one koji imaju vise

Poslednja izmena:
Da ali kad vide da ide ka 5k recimo onda ce gledati sto vise da ga kupe sto je i logicno sto da kupe na 10k kad mogu na 5k....Ima kitovi da se natovare samo tako ako do toga dodje.

Recimo da svi krenu da beze u Ltc i Eth sa jedne strane kupovace ga svi sa druge strane ne verujem da mogu ta dva novcica da budu imuni na pad Btc-a.

Sve to zavisi od kitova, a i zasto nebi u jednom trenutku postali nezavisni od BTC, bilo je i takvih trenutaka za LTC, malo istorije nije na odmet zar ne @Saj;)

Poslednja izmena:
Sve firme koje se bave finansijama podležu pod reviziju (audit), i to mnogo strože nego obične firme. Npr u Srbiji reviziju banaka vrši NBS + neka spoljna revizorska kuća.
Slično je u 99,9% država na svetu gde je revizija obavezna, a rezultati su javni. Problem je što je tether registrovan na ostrvskim poreskim rajevima koji služe samo za pranje para pa nemaju nikakve zakone.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Na to sam i mislio, ako ne moraju sto bi? Sto malo da ne poteraju fracional i shorting 2 meseca :d. Transparency je samo njihova puka dobra volja i obecanje koje su kasnije pogazili, ili blatantna laz.

Gde su auditi (fiat) menjacnica?

Ako nemaju LTCilin, i ne zaboravite da i kinezi imaju NG

Bogami ovi se uozbiljili ili su provaljeni pa sada i krupne zverke tipa fondovi i sl. krenuli da izlaze. Jedino sto cex zeza, ne moze da se odradi depozit od kada je krenuo pad.

Poslednja izmena:
Ovo je još dobra cijena za izlazak. Ja ne znam ko još nakon svega holduje. Ovi što su ulazili na 15K+ završiće sa ozbiljnim minusom. Bilo je lijepo dok je trajalo.

• Like
Reagovanja: MPM
Ili ce opet da padne na kratko da se preplase ljudi pa nazad na 12-13k kad se pokupi od panicne prodaje...

Ovo je još dobra cijena za izlazak. Ja ne znam ko još nakon svega holduje. Ovi što su ulazili na 15K+ završiće sa ozbiljnim minusom. Bilo je lijepo dok je trajalo.
Treba otvoriti novu temu i takmichenje ko je koliko pukao.
Ipak..ne verujem u propast BTC, trajace ovo ****** neko vreme, sama regulacija ce legalizovati kriptovalute, sto ce omoguciti siroku upotrebu u svim ekonomskim sferama. A sto ce opet doneti ubrzani rast...verovatno u nebesa za BTC. Kome se ne zuri nek ne izlazi, skloni BTC sa berzi u valete i ceka bolja vremena. Ja cu tako da uradim:smoke:

Poslednja izmena:
Ma kako, neko ce da vas izdrzava ceo zivot da sa jednim rigom sedite u kaficu i ne radite nista

Sent from my P8000 6.0 using Tapatalk

Blogere sam pomenuo jer pretpostavljam da si sve te ideje o zaverama i prevarama na berzama čitao tamo, jer nisi mogao to da pročitaš u knjigama...jedina prevara koja je na berzi moguća

Možda bi ti malo manje arogancije (ili više vaspitanja) pomoglo da povremeno dođeš i do ispravnog zaključka. Do tada, samo prijateljski savet da pokušaš da čitaš tuđe poruke onako kako su napisane. Možda nije pomenuto u knjigama koje si čitao, ali menjanje tuđih reči, da bi iz izmišljenog izvlačio zaključke koje ćeš da napadaš, uz prizemne uvrede, neće ti doneti ni kredibilitet ni pažnju.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno