Šta je novo?

Diskusija o cenama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Do 2043 će na ljudstvo generalno da ostane trag na wiki kako je krenulo ;)

Gesendet von meinem SM-G950F mit Tapatalk

Do 2043 Srbija ce da otvori poglavlje 27 ulaska u EU. A Vucic ce da uspostavi dinastiju.

Ljudi o cemu pricamo, necu nikog da vredjam niti omalovazavam ovde bukvalno 4 lika imaju veze sa pricom ostalo sve smo amateri.
Ja sam ulozio pare u XRP i kockam se pa kako bude nisu neke pare i da puknem nije mi zao.
Kopam sa dve kartice i izvucem 120$ mesecno amater sam teski i meni je ovo hobi gde mogu da zaradim i naucim. Mozda ulozim u kartice jos nikada se nezna ali ne ocekujem da budem milioner do 2043.

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Ni taj milion ti neće značiti ništa ako ga budeš zaradio sa 60 godina :D

• Like
Reagovanja: MPM
Ih, pa sad. Tek će mi tada značiti više nego ikad.
Briga ga za penziju, a može i u drogu da okrene, u tim godinama nikog nije briga za njega više :)

Tako, malo optimističnije, brinite kako će ko stići da potroši a ne samo -puca balon sutra :)

Ti su carobnjaci koji pokusavaju da shortuju btc od 3000 , pa redom do 20 000 i onda kad sa 20k padne 45% onda da ce pasti jos 10-15%.

To onaj isti lik sto uzaludno pokusava da shortuje btc ? na 3200 pa na 3600 pa na 3900 i svaki put napise this time is diffrent i Swear i tako sve do 20 0000 ? Tuzno. Po analizama se vidi da mnoge stvari jos nije naucio.

Btw grafici se ne crtaju do 2043 niti iko moze tako nesto da previdi, niti je to tema ovde.
TA je veoma korisna stvar, za one koji hodl narednih xx godina su nebitni, ali ova tema je o trgovini/analizama/grafikonima kao sto i sam naziv teme kaze, tako da je glupo na Ta grafik reci nek nacrta do 2043.

Nije poenta da svaki put pogodi, znas i sam da to ne ide. Cak i najveci BTC maksimalisti su omasili rast, Tone je zvao top jos na 6K. Dakle, trejder igra po svom setupu, uvek ima SL, ako se zeznuo ili ako je trziste (trend) jaci. Izgubis malo ili malo vise i ides dalje do sledece prilike. A kad ubodes, nadoknadis sve gubitke ako si bio disciplinovan. Nemoguce je svaki trejd pogoditi. 22loops je bas to sto si rekao, od 3K zove top, verovatno je izgubio ponesto na putu do 20K ali sada je sve nadoknadio ako je igrao po svom chartu. Nema hejta, samo jako :) I kao sto neko rece, svi su genijalci kad je bull market, sta god da si uzeo u prolece 2017. zaradio bi.

Ti su carobnjaci koji pokusavaju da shortuju btc od 3000 , pa redom do 20 000 i onda kad sa 20k padne 45% onda da ce pasti jos 10-15%.

To onaj isti lik sto uzaludno pokusava da shortuje btc ? na 3200 pa na 3600 pa na 3900 i svaki put napise this time is diffrent i Swear i tako sve do 20 0000 ? Tuzno. Po analizama se vidi da mnoge stvari jos nije naucio.

Btw grafici se ne crtaju do 2043 niti iko moze tako nesto da previdi, niti je to tema ovde.
TA je veoma korisna stvar, za one koji hodl narednih xx godina su nebitni, ali ova tema je o trgovini/analizama/grafikonima kao sto i sam naziv teme kaze, tako da je glupo na Ta grafik reci nek nacrta do 2043.

Nije poenta da svaki put pogodi, znas i sam da to ne ide. Cak i najveci BTC maksimalisti su omasili rast, Tone je zvao top jos na 6K. Dakle, trejder igra po svom setupu, uvek ima SL, ako se zeznuo ili ako je trziste (trend) jaci. Izgubis malo ili malo vise i ides dalje do sledece prilike. A kad ubodes, nadoknadis sve gubitke ako si bio disciplinovan. Nemoguce je svaki trejd pogoditi. 22loops je bas to sto si rekao, od 3K zove top, verovatno je izgubio ponesto na putu do 20K ali sada je sve nadoknadio ako je igrao po svom chartu. Nema hejta, samo jako :) I kao sto neko rece, svi su genijalci kad je bull market, sta god da si uzeo u prolece 2017. zaradio bi.
Ne ide, ne mozes pogositi svaki trade al ne mozes ni shortovati od 3100 na svakih 300 i pisati this time is for real i swear. Time pokazujes pocetnicke greske. Da verovatno je nadoknadio gubitke dok je na primer mali Perica otvorio short na 3100 puko kao i on skapirao par stvari. Otvorio long na 3400 zatvorio posle prve vece korekcije i prosao barem x5 bolje od ovog. Kao sto rekoh takve ljude stvarno nema potrebe da hejtujem ali je jasno da mora da nauci jednu od najbitnijih stvari a to je da priznas da si pogresio a ne da dokasujes na svoju stetu da si upravu sve dok jednom ne budes bio. To mnogo kosta i nema potrebe da budes genijalac da tako nesto skapiras.

Poslednja izmena:
Do 2043 Srbija ce da otvori poglavlje 27 ulaska u EU. A Vucic ce da uspostavi dinastiju.

Ljudi o cemu pricamo, necu nikog da vredjam niti omalovazavam ovde bukvalno 4 lika imaju veze sa pricom ostalo sve smo amateri.
Ja sam ulozio pare u XRP i kockam se pa kako bude nisu neke pare i da puknem nije mi zao.
Kopam sa dve kartice i izvucem 120$ mesecno amater sam teski i meni je ovo hobi gde mogu da zaradim i naucim. Mozda ulozim u kartice jos nikada se nezna ali ne ocekujem da budem milioner do 2043.

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

sta ti to kopas sa dve kartice da pravis 120$

Mesecno? To je 60$ po kartici, 30 dana, znaci 2$ dnevno. Moze da kopa skoro bilo sta.

Pardon ako pitam nešto što je neko već pitao ili postavio, a u vezi ovih fjučersa..

26. valjda ističe ugovor na jednom Fjučersu, što će se verovatno odraziti, ili se već odražava na cenu na menjačnicama...

Da li je učešće u tim ugovorima inače transparentno, odnosno može li preko nekog linka da se proprati da li su "investitori" tamo long ili short orijentisani, i na koju cenu ciljaju ? :eyebrows:

Leglo mi oko 790e juce na bitstamp, i stavio sam order na tu cijenu za 1 cijeli eth....da li je realno da opet dipne ispod 800, ili cu zakasnit na raketu ako sad poleti vjecna dilema

Imam neku psiholosku odbojnost da za iste pare kupim 0.8-0.9, a bilo 1.1 juce ujutro

Sent from my Z5

Poslednja izmena:
Pisano je vec ne znam ni ja koliko puta da niko od nas to ne zna, da svi znamo kad ce sta skociti i kad ce sta pasti bili bi milioneri :D

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Ma znam nego sam poludio jer cekam ko zapeta puska da legnu pare jos od prije velikog pada...tad je bio i ispod 700e.
Tacno sam znao da ce leci kad skoci sve

Sent from my Z5

I ja cekam u kesu, prvi pad sam propustio jer sam mislio da odlazi jos nize, neiskustvo, bio je previse strm pad :) Nadam se jos jednom solidnom padu, a onda ti niko ne garantuje tu raketu. Koliku moc zaista imaju ti koji obaraju cenu, mogu da sacekaju da se ljudi prime na drugi pad oko 9k i ulete, a onda sledi tus na 6-7k. Ili im vise odgovara da odmah duvaju i dalje. Pokupice pare u oba slucaja.

Pardon ako pitam nešto što je neko već pitao ili postavio, a u vezi ovih fjučersa..

26. valjda ističe ugovor na jednom Fjučersu, što će se verovatno odraziti, ili se već odražava na cenu na menjačnicama...

Ti ovo mene sad zezaš, troluješ ili... ? :d

Ti ovo mene sad zezaš, troluješ ili... ? :d

Tebe ? zašto baš tebe ? pitao sam ovde da li neko zna, jer mislim da sam video neki link koji pokazuje raspoloženje na fjučersima da li se čeka Long ili short i po kojoj ceni,, ali ne mogu da nađem taj link. možda grešim ?

Ne citirao sam šta si napisao..sad vrati se par strana i pročitaj moje odgovore baš na ta tvoja pitanja, da se ne ponavljam, a to što ti tražiš zove se Commitment of Traders Report i odnosi se na prijavljivanje pozicija koje neko drži na berzi fjučersa i opcija..a pošto smo već zaključili da cena fjučersa ne utiče na spot cenu iz tog izveštaja nećeš saznati ništa novo što već ne znaš ovako :)

I po kojoj ceni :D Po kakvoj ceni? :D Nema tu cene nigde u izveštaju :D

Ne citirao sam šta si napisao..sad vrati se par strana i pročitaj moje odgovore baš na ta tvoja pitanja, da se ne ponavljam, a to što ti tražiš zove se Commitment of Traders Report i odnosi se na prijavljivanje pozicija koje neko drži na berzi fjučersa i opcija..a pošto smo već zaključili da cena fjučersa ne utiče na spot cenu iz tog izveštaja nećeš saznati ništa novo što već ne znaš ovako :)

I po kojoj ceni :D Po kakvoj ceni? :D Nema tu cene nigde u izveštaju :D

hvala na odgovoru i objašnjenju. nisam detaljno čitao sve ovde u vezi toga, ali na netu se dosta piše o tome da je moguće da će 26-ti da bude gadan drop, a neki opet kažu raketa... pa zato pitam.

Ubeđen sam da sam negde video link koji otvara koliko je procentualno ugovora na fjučersima vezanim za Bitocin orijentisano na long a koliko na short.. lično smatram da je tako nešto bitno, ako uopšte postoji (kao što npr. na pristojnim berzama možeš da vidiš buy i sell pozicije i količinu (npr..) i na osnovu toga (jedna od stvari) probaš da zaključiš kuda će cena..
..možda sam nešto pobrkao a možda sam i sanjao .. :trust: treba više spavati noću a manje čačkati berzu.. hvala !

hvala na odgovoru i objašnjenju. nisam detaljno čitao sve ovde u vezi toga, ali na netu se dosta piše o tome da je moguće da će 26-ti da bude gadan drop, a neki opet kažu raketa... pa zato pitam.

Ubeđen sam da sam negde video link koji otvara koliko je procentualno ugovora na fjučersima vezanim za Bitocin orijentisano na long a koliko na short.. lično smatram da je tako nešto bitno, ako uopšte postoji (kao što npr. na pristojnim berzama možeš da vidiš buy i sell pozicije i količinu (npr..) i na osnovu toga (jedna od stvari) probaš da zaključiš kuda će cena..
..možda sam nešto pobrkao a možda sam i sanjao .. :trust: treba više spavati noću a manje čačkati berzu.. hvala !

Hajde pošto vidim da te mrzi da odeš par strana unazad: https://forum.benchmark.rs/showthre...-grafikoni-)&p=5381742&viewfull=1#post5381742

Na netu se svašta piše, a pametni ljudi pišu radove i knjige u kojima ti lepo pokažu šta je istina, a šta mit i laž...

Naravno noću je bitniji san od berze..

Hajde pošto vidim da te mrzi da odeš par strana unazad: https://forum.benchmark.rs/showthre...-grafikoni-)&p=5381742&viewfull=1#post5381742

Na netu se svašta piše, a pametni ljudi pišu radove i knjige u kojima ti lepo pokažu šta je istina, a šta mit i laž...

Naravno noću je bitniji san od berze..
Aaa tooo.. OK
Nadam se da nema uticaja kao što kažeš i nadam se da si u pravu.. Bolje bi bilo za kripto svet da veliki muljatori ne mogu da utiču na kripto još i preko fjucersa.. Samo nam jos to fali pored svih kitova, Fudova, fomova, twitter uzbuna.. zar ne ;) ostaje da se vidi šta će se desiti.. Uskoro.

Kripto je (uglavnom) decentralizovan, a najvažniji glasovi se najslabije čuju. Nebitno je šta neka knjiga kaže. Ako 100 miliona ljudi zaključi da bi zbog fjučersa cena mogla dole, pa odluče da prodaju sada, vrednost će da padne. I svi će da kažu da je pala zbog fjučersa. Onda će svaki put pred istek fjučersa gomila ljudi da izlazi, a cena da pada. Mnogi su pred praznike izašli iz kripta zato što su stvarno hteli da potroše pare, ali još dodatna gomila zbog iskustva sa prethodnim godinama i očekivanja pada. I onda džaba da kažeš da novogodišnji praznici nikakve veze nemaju sa vrednošću koina.

@igysa A šta kad je većina naloga od jednog te istog lika/firme, što ti nijedna berza ne kaže?

Kripto je (uglavnom) decentralizovan, a najvažniji glasovi se najslabije čuju. Nebitno je šta neka knjiga kaže. Ako 100 miliona ljudi zaključi da bi zbog fjučersa cena mogla dole, pa odluče da prodaju sada, vrednost će da padne. I svi će da kažu da je pala zbog fjučersa. Onda će svaki put pred istek fjučersa gomila ljudi da izlazi, a cena da pada. Mnogi su pred praznike izašli iz kripta zato što su stvarno hteli da potroše pare, ali još dodatna gomila zbog iskustva sa prethodnim godinama i očekivanja pada. I onda džaba da kažeš da novogodišnji praznici nikakve veze nemaju sa vrednošću koina.

@igysa A šta kad je većina naloga od jednog te istog lika/firme, što ti nijedna berza ne kaže?

Da je sve to tako kao što ti kažeš sve berze bi mogle ključ u bravu odavno da stave jer niko ne bi trgovao tamo više :D

Ozbiljno, knjige nisu zabadava pisane, samo ih treba čitati, a ne gledati šta neki kvazi blogeri pišu netu i yt :D

Da je sve to tako kao što ti kažeš (...)

Da li bi mogao da budeš precizniji? Suštinski sam rekao samo da cena ide dole ako ljudi masovno prodaju što nije tačno samo u slučaju da je kupovina veća od te prodaje.
Takođe, nejasno je kad citiraš samo moju poruku, a onda pominješ blogere kojih u mojoj poruci nema.

Da li bi mogao da budeš precizniji? Suštinski sam rekao samo da cena ide dole ako ljudi masovno prodaju što nije tačno samo u slučaju da je kupovina veća od te prodaje.
Takođe, nejasno je kad citiraš samo moju poruku, a onda pominješ blogere kojih u mojoj poruci nema.

Blogere sam pomenuo jer pretpostavljam da si sve te ideje o zaverama i prevarama na berzama čitao tamo, jer nisi mogao to da pročitaš u knjigama...jedina prevara koja je na berzi moguća je insajdersko trgovanje i to da neko ima neku bitnu informaciju pre nego što je ti saznaš kao na primer da neko sada 3 dana unapred sazna da će FED spustiti nominalnu kamatnu stopu (što se čak ne bi ni klasifikovalo ka insajdersko trgovanje jer ne podleže zakonu :D)..ili klasika da znaš mesecima unazad da tvoj proizvod ima manu i prodaš sve svoje akcije po višoj ceni pre nego što se ta mana otkrije :D

Pa naravno da će ići cena dole ako ljudi masovno prodaju, a nema ko da kupi :D pa tako radi spot tržište..ponuda i potražnja

Narode zar nećemo saznati ko je u pravu uskoro, 26tog? Da sačekamo ? :)

Narode zar nećemo saznati ko je u pravu uskoro, 26tog? Da sačekamo ? :)

Jesi li ti pročitao onaj rad koji sam linkovao koji je objavljen u časopisu poljoprivrede i primenjene ekonomike ? Ne..tako sam i mislio :D

https://pdfs.semanticscholar.org/9e41/22e2c570407c81fd41a67cde63bf53bd7b2c.pdf

https://www.cambridge.org/core/journals/journal-of-agricultural-and-applied-economics

hint: u radu čak koriste i podatke iz cot izveštaja...ubiješ dve muve jednim potezom..:D

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno