Šta je novo?

Diskusija o cenama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ljudi, shvatite više... to nisu berze nego menjačnice. Zato i može da se zaradi bez škole jer nema nikakave regulacije.
Kao što ni minig oprema u nekoj šupi nije rudnik :)

Aj malo konstruktivno - sta se uzme na dipu od ovih koji obecavaju brzi rast? Vec sam kupio nekoliko coina koje cu izgleda dugo cekati, sad gledam par ovih koji bi trebalo uskoro da skacu - icx, eos, neo, ardor, nuls, gto....

Sent from my Z5

Koji su to za duze cekanje? Ako moze i neka analiza, prognoza?

Lynar, wabi, lend, eidoo, tokes, po.et...danas sam uzeo malo nulsa i icona, imam nesto sitno na kucoinu tu treba da odaberem jedan i na bittrexu ardor ili thc.
A analizu ti ne mogu dati jer se ne mogu sjetiti svega - citam forume i gledam youtube pa zapisujem koine ako mi se svidi neki jos od nove godine i onda kad legne kesh kupim neki od tih.

Sent from my Z5

Moze i na berzi bez skole.Bitno je da ucis a ne gde. Papir nece nista pomoci.

Poslednja izmena:
THC je pre 2 dana bio još uvek u zoni za kupovinu, ako se nije mnogo promenilo, imaš još onda vremena za njega.

Kako sad kad nas dr prof mr ubedjuje da mi bez ekonomskog faxa ne treba ni da pokusavamo da razmisljamo ista o coinima :(
Smejurija. To pricaju ljudi koji ne vide dalje od nosa, ljudi bez maste i ideja. Mozes nauciti od njih to sto predaje i to je to. Da je tako kao sto on prica nikada se niko mlad ne bi obogatio.

Tapatalk

Kako sad kad nas dr prof mr ubedjuje da mi bez ekonomskog faxa ne treba ni da pokusavamo da razmisljamo ista o coinima :(

A kad već pišeš laži i neistine onda si bar mogao da citiraš taj deo gde sam ja ovo napisao!?

Logicnije je suprotno, neko sa ekonomskim faxom ne bi uopšte trebao da razmišlja o coinima. Valjda su kolege naučile nešto o spekulativnim tržištima.

Ovo kao da slusam prenos iz Skupstine Srbije! :d

Smiritese, svi smo u istom brodu za moon, a to ko šta vidi kroz prozorče je samo da ubijemo vreme do tamo a ne da se pokoljemo

Necemo ni da saznamo ko je u pravu jer nema ko da potvrdi dal je to do fjucersa. Cena na cexu se zakovala na 9k i ne mrda dole. Sta li je pametno da se sada uradi. Ako uzmem, pasce, ako ne uzmem skocice :d
Tamni vilajet... "Ko uzme kajaće se, ko ne uzme kajaće se" [emoji16]

Sent from my Redmi 3S using Tapatalk

Po meni je dobra isplativost trenutno i za asic masine tako da ne verujem da ce skoro btc raketa :D

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Aj da probam jos jednom. Pokusavam na jednom ozbiljijem nivou da pratim chartove pa bi mi znacilo da ukapiram ovo a nisam nigde nasao. Hvala unapred.

Pozdrav drugari, imam pitanje u vezi citanja grafikona. Naime prateci grafikone poslednjih meseci naleteo sam na neke anomalije koje ne kapiram, posto nisam bio prisutan na menjacnici kad su se desile nisam ispratio buy/sell ordere:

Prvi je bio krajem decembra, dosta coina ima ovu anomaliju, iz glave se secam zec i vtc ali sam primetio i neke druge, naime imaju prekid u chartu sa naglim padom a bez linije izmedju gornje i donje vrednosti. Pretpostavljam da nije bilo ni prodaje u tom opsegu ali valjda treba da bude tanka linija? Ili nesto ne kapiram. Ono sto je interesantno da se to desilo u istom danu sa vise valuta. BTC je imao nagao skok u slicno vreme sa 13 na 15.5k ali takve prekide nisam vidjao pre ni posle toga.

Screenshot je bittrex iz tabtrader:

Pogledajte prilog 244360 Pogledajte prilog 244361

Druga je od juce sa krakena, dakle zec je pao u minus koliko vidim ili negde oko 0 i odbio se na prethodnu vrednost, ovo nemam ideju sta bi moglo da bude, kraken inace i nemam nalog samo pratim cenu u usd:

Pogledajte prilog 244362 Pogledajte prilog 244363 Pogledajte prilog 244364

lepo sam napisao u zadnja tri dana. gde ti gledaš ??

Evo ti čovek lepo objasnio, sve pogodio. https://www.tradingview.com/chart/BTCUSD/E25dvVua-BTCUSD-Potential-new-low-on-26th-of-January/ bar da sam ovo video ranije da potvrdim sopstvene sumnje..

sutra rast, ako ne već i večeras.

Jel ovo beše trebalo da bude 26.og po tvom čoveku ? :d

Ili ovo :d

Sve sami internet stručnjaci :D Jedva čekam da pročitam obrazloženje...možda "berza" čeka pun mesec 31. januara :d e a tad će biti i pomračenje Meseca :D iluminati definitivno, manipulatori :D

Dok cekamo koja kuglica ce izaci na ruletu da podelim nesto sto sam ja piskarao.
U zadnje vereme se tether krivi za skok i stampanje para bez pokrica. Da ne ulazim u istinitost tvrdnje mislim da to u ovom trenutku nije ni bitno a nikada verovatno necemo ni saznati.
Napravio sam neke slikice a posto ovde pise predvidjana grafikoni analize podelicu je sa vama.

Tether nastaje na https://tether.to/ tako sto se nastancuje kolicina, i pojavi u blockchainu.
https://wallet.tether.to/transparency
Nekada ide direkt na trosenje a nekada se istampa pa lezi na Less: Authorized but not issued kao sto je bio slucaj 1/20/2018 kada je nastampan u 1am a tek sutradan pusten u distribuciju.
Jedina berza koja ima opciju da se deponuje tether i tretira kao USD je Bitfineks i ovu adresu koja je prva u nizu smatraju njihovom.http://omniexplorer.info/lookupadd.aspx?address=1KYiKJEfdJtap9QX2v9BXJMpz2SfU4pgZw
Do sada je nastampano $2,250,000,000.00 Tethera.

U praksi to izgleda ovako, oni nastampaju Tether, posalju na ovu (Bitfinex adresu) okruglu cifru uglavnom zadnjih puta po 100 miliona i odatle ide na druge berze.

Ja sam to zamislio ovako:
aT2VUyT.jpg

Nastavak sledi......

Sledeci korak je logicno kupovina novcica na ovim USDT berzama kao sto se vidi na slici.
Od nove godine imamo ubrzano stampanje tethera 850 miliona a cena kliza na dole.
To se protivi svim zakonima ekonomije. Zato sam i krenuo razmisljati kako je to moguce.
Dosao sam do sledeceg zakljucka.
U Aziji su se pojavile berze na kojima je cena oko nove godine bila jaca i po 30% a prometi su dobri.
Posto te berze ne primaju tether moguce je da su uradili sledecu semu.
afLWB3E.jpg

Nakon sto nastampaju tether kupe sa njim novcice i salju na berze gde je cena 30% veca ja sam ih nazvao KRW zbog korejskih berzi na kojima je to bilo izrazeno.

Kada prodaju novcice na njima sledi sledeci korak.

Nastavlja se.....

Dolare salju ili ne salju u banku povezanu sa tetherom.
Zato samo imali najavu zabrane KRW berzi pa su u medjuvremenu zabranili trgovinu i ispumpavanje para strancima.
RPGSQpw.jpg

Posto je u tom tenutku kada krece sema Tether cena na USDT berzama 30% MANJA nego na KRW nakon par krugova cena pada na razliku od 20% pa na 15% da bi se sada svela na 3%.
I dalje pojma nemamo jesu dolari od prodatih novcica tamo stigli na racune Tethera.

Onda sledi sledeca faza.

Nastavlja se.....

Poslednja izmena:
Krece faza 2.
Zasipanje svih non tether berzi koje su u tom trenutku od 10% do 3% jace sa cenom u koje spadaju GDAX, Bitstamp, CEX...
Kao i kod KRW za kratko vreme su prepeglali cene i na njima pa je sada vec na USDT berzama cena veca za po 100-300 dolara nego na USD berzama.
Cak se i CEX sveo na rekordnih 2,5% razlike a uvek je bio bar 7% i obustavili su USD wire withdravale .

nuTSkCi.jpg

Ovo se desilo proslih par dana.

Sada j eu toku faza 3.

Nastavlja se....

Od petka su kitovi uleteli u velike short i long pozicije. Priblizno isto se povecali i jednih i drugih samo kamata na btc je mnogo veca.

Mislim da je u toku sledeca stvar.
z3FSAEw.jpg

Sve je ovo zamaskirano u pumpanje ETH koji je najvise i sluzio za svlacenje para sa ostalih berzi uz naravno XRP i BTC.
BTC dumpuju svaki par dana sa par desetina hiljada komada a na drugoj strani u haosu i velikom volumenu trpaju altove na ostale berze.

I sada je po meni u toku ova FAZA 4 gde ce u narednih par dana uraditi mega dump.

A kako misle izvesti mega dump kada ima visak tethera ??????
U tome je resenje a ono se nalazi na sledecoj adresi

Nastavlja se......

• Like
Reagovanja: MPM
Paralaeno sa zavrsnom fazom vrsi se pritisak da tether nema pokrice.
A desava se nesto jako cudno i mislim da je to ovo.

fK6W1xT.jpg

Dolazimo do ove prve adrese za distribuciju na koju se vracaju tetheri
http://omniexplorer.info/lookupadd.aspx?address=1KYiKJEfdJtap9QX2v9BXJMpz2SfU4pgZw
Trenutno ima 162 miliona i ako se nastavi vracanje oni ce vratiti te tethere u nerasporedjene, pare sa ostalih berzi koje su izvukli sa tim tetherom ce u medjuvremenu stici i pokriti minuse na racunima tethera.

Tu ima jedan veliki problem, sa marketa ce biti izvuceno preko milijarda dolara za mesec dana.

I kako se tu onda uklapa da moze biti raketa menije nikako nije jasno ali svako treba za sebe da odluci.

nije problem ta milijarda sa obzirom da je hype na svetskom nivou i da je mnogo novih ovaca uslo u pricu vec da se ne izgubi totalno poverenje u crypto jer ako nesto za 30 40 50 dana izgubi 3x 4x 5x svoju vrednost onda smo vrlo brzo na nivou od pre god dana

sasadjak

Genijalno si ovo uradio. Svaka ti čast.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno