Šta je novo?

Diskusija o cenama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nisu se futuresi pojavili pre mesec dana prvi put ni u kripto svetu a kamoli na ostalim trziatima pa da cekamo sutra da vidimo sta ce biti. Futures postoje mnogo pre bitcoina a i na mnogim kriptomenjacnicama vec godinama. Isti nemaju uticaja na cenu.

Nisu se futuresi pojavili pre mesec dana prvi put ni u kripto svetu a kamoli na ostalim trziatima pa da cekamo sutra da vidimo sta ce biti. Futures postoje mnogo pre bitcoina a i na mnogim kriptomenjacnicama vec godinama. Isti nemaju uticaja na cenu.
Moderator si i onda verovatno najmudrija glava ovde.. Videcemo

Narode zar nećemo saznati ko je u pravu uskoro, 26tog? Da sačekamo ? :)

Necemo ni da saznamo ko je u pravu jer nema ko da potvrdi dal je to do fjucersa. Cena na cexu se zakovala na 9k i ne mrda dole. Sta li je pametno da se sada uradi. Ako uzmem, pasce, ako ne uzmem skocice :d

Ako je stvarno tako kako mislis, onda budi dobar drug, zrtvuj se i u ime nas ostalih nemoj nikad da uzimas :d

:D
Sto je najgore, evo sada da padne na recimo 9k opet bi me kopkalo dal je to blizu dna ili tek pocetak pada. Jos vidim na drugim berzama i concapu stoji recimo 9500, al na cexu je to skoro 10500 i odmah mi stvori blokadu da sacekam jos malo.

Poslednja izmena:
stvarno cekas 00:00? da udjemo u 26i? [emoji24][emoji23]

Sent from my iPhone using Tapatalk

poceo pad svega :D
da izdrzi ovako jos mesec dana dasav iskopani eth prebacim u btc :D

Da da 26-i...sve treba da pada, ili beše da raste...ne znam, sad sam zbunjen

Canejr, kako beše sad manipulacija treba da pokaže svoje pravo lice...da oktopod pruži svoje pipke :d

Forum se pretvorio u ispovedaonicu. Totalna sprdnja. Ne pamtim kada sam procitao nesto pametno. Moderatori ne reaguju. Posle se ljudi pitaju gde je LA i ekipa...

Sent from my HTC One A9 using Tapatalk

Da da 26-i...sve treba da pada, ili beše da raste...ne znam, sad sam zbunjen

Canejr, kako beše sad manipulacija treba da pokaže svoje pravo lice...da oktopod pruži svoje pipke :d

Pa ako ovo što se desilo baš danas (26-tog) nije priprema za zatvaranje Shorta Fjučersa, onda ne znam šta jeste ?!
Evo pogledaj i šta pišu ljudi ovde, https://www.cryptocompare.com/coins/btc/forum/USD jeste da ima puno SPAM-a, ali velika većina tvrdi već odavno da su za ove shortove krivi Fjučersi. Mislim da tu ipak dosta ljudi zna više od nas dvojice..

Nisam čitao knjige za ovo, ali još dok nisu počeli fjučersi na mnogim velikim sajtovima su upozoravali da su oni short orijentisani uvek bili, da neće doneti dobro, i eto šta se dešava..

Dobra stvar je što se priča da će sledeća orijentacija fjučersa da bude Long, jer je previše rizično za ovako nisku cenu da se dalje ide na short.
Kad istekne ugovor, nakon toga long - lično mislim i nadam se makar do nedelje rano ujutru da će da traje skok, onda verovatno opet neki pad do utorak popodne, pa od sreda žešći rast konačno.. ovo je moja prognoza i ništa više.

Pa ako ovo što se desilo baš danas (26-tog) nije priprema za zatvaranje Shorta Fjučersa, onda ne znam šta jeste ?!
Evo pogledaj i šta pišu ljudi ovde, https://www.cryptocompare.com/coins/btc/forum/USD jeste da ima puno SPAM-a, ali velika većina tvrdi već odavno da su za ove shortove krivi Fjučersi. Mislim da tu ipak dosta ljudi zna više od nas dvojice..

Nisam čitao knjige za ovo, ali još dok nisu počeli fjučersi na mnogim velikim sajtovima su upozoravali da su oni short orijentisani uvek bili, da neće doneti dobro, i eto šta se dešava..

To vrtiš istu priču kao i Canejr...nema fjučers uticaj na spot nikakav...sve to što čitaš po tim forumima i sajtovima su izlupane gluposti nepismenih pojedinaca koji misle da kad su kupili nešto na nekoj berzi da su pro trejderi..

Eno pogledaj cot izveštaj da vidiš gde su svi što se fjučersa tiče i nisu na short strani uzgred...

Umesto što usvajaš mišljenja nekih anonimnih random likova sa interneta idi na ekonomski fakultet pa kupi knjigu iz berzi i berzanskih trgovanja pa pročitaj nešto da možeš sam da razumeš neke stvari...

Ja pre nekih 10 dana rekao kao troll box na wex-u, koliko se lupaju gluposti.. a meni moderator (koga prvi put vidim ovde da nesto pise u ovoj temi) dao upozorenje pred ban?! gospodin..
Ma generalno ljudi su ifrustrirani zbog gubitka na berzi i poslednjeg ustedjenog dinara i onda te iste frustracije lijece nad nama koji smo u svemu ovome prije njih.
Ban moze da mi da samo za podforum kriptovalute, a ovdje odavno covjek nema nista pametno da procita, tako da mi nece pasti tesko koliko je njima pao gubitak i poslednjeg $ na berzi iz neznanja i pohlepe. :)

I one grupe koje su zatvorene (discord, slack), a to su vjerujem sve isti ljudi/admini i ovdje i tamo, imaju isti problem, pukli su poslednji dinar na berzi, imaju "moc" da pritisnu dugme ban i onda i najmanja sala moze da ih pogodi direktno u srce. :)

Opustite se, naucite nesto, zaradite novac znanjem, a ne intuicijom, pa ce vam lakse pasti i pisanje nas, koji smo obicni "smrtnici" na forumu i koji nemaju "moc".

Poslednja izmena:
Aj malo konstruktivno - sta se uzme na dipu od ovih koji obecavaju brzi rast? Vec sam kupio nekoliko coina koje cu izgleda dugo cekati, sad gledam par ovih koji bi trebalo uskoro da skacu - icx, eos, neo, ardor, nuls, gto....

Sent from my Z5

To vrtiš istu priču kao i Canejr...nema fjučers uticaj na spot nikakav...sve to što čitaš po tim forumima i sajtovima su izlupane gluposti nepismenih pojedinaca koji misle da kad su kupili nešto na nekoj berzi da su pro trejderi..

Eno pogledaj cot izveštaj da vidiš gde su svi što se fjučersa tiče i nisu na short strani uzgred...

Umesto što usvajaš mišljenja nekih anonimnih random likova sa interneta idi na ekonomski fakultet pa kupi knjigu iz berzi i berzanskih trgovanja pa pročitaj nešto da možeš sam da razumeš neke stvari...

Čoveče da li je moguće ?! ti za ovoliki pad danas hoćeš da kažeš da je običan pad petkom (koji uzgred obično krene petkom popodne po našem vremenu) i da nema nikakve veze sa okončanjem ugovora Fjučersa danas ?! neverovatno. znači 90 posto ljudi na netu nema pojma !

Čoveče da li je moguće ?! ti za ovoliki pad danas hoćeš da kažeš da je običan pad petkom (koji uzgred obično krene petkom popodne po našem vremenu) i da nema nikakve veze sa okončanjem ugovora Fjučersa danas ?! neverovatno. znači 90 posto ljudi na netu nema pojma !

Ovoliki ?! Gde ti vidiš "ovoliki" pad? Cene fluktuiraju u okviru dnevnog ATR-a? Mi mora da gledamo različite cene :d

Au, koje su ovde prognoze sacuvaj me boze.

Ja ne znam sta je toliko cudno da cena oscilira.

Vise puta je to nekoliko ljudi objasnjavalo, najvise zbog samo januara pa onda i zbog ostalih faktora; to ne znaci da puca balon svaki put niti da je smak sveta - znaci da je cena pala.

Nema potrebe za kukanjem i plasenjem, hajde da diskutujemo o tome ili pruzimo neke informacije a ne "matori, to je to osecam" price.

Sent from my F3211 using Tapatalk

lepo sam napisao u zadnja tri dana. gde ti gledaš ??

Evo ti čovek lepo objasnio, sve pogodio. https://www.tradingview.com/chart/BTCUSD/E25dvVua-BTCUSD-Potential-new-low-on-26th-of-January/ bar da sam ovo video ranije da potvrdim sopstvene sumnje..

sutra rast, ako ne već i večeras.

Pa u zadnja tri dana ti ulazi i 23. jer ovaj dan je tek počeo :D

Čovek meni tu ništa nije objasnio...stavio neke nebulozne tačke i našao neka objašnjenja kako njemu odgovara da ih uklopi...i još napisao 8k za 26. :D ok...nastavi ti da potvrđuješ svoje sumnje sa grupom ljudi koji nogom kročili nisu na ekonomski fakultet, a o berzama i ekonomiji čitali u blicu, informeru i ostalim internet blogovima i forumima..
Svakako se više neću truditi da ti objasnim stvari jer je nemoguće to raditi sa nekim ko ni svesku ne može da uzme da pročita a kamo li nešto više..

Malo previše potenciraš svoj fakultet i dr mr zvanja i ide već na živce.

Vremena se menjaju, pa je meni sasvim prihvatljiva ideja da odnosi između mnogih stvari koje su kanonski postavljene i koje su važile na klasičnim berzama do sada, od pre par godina baš ne važe 1:1 na kripto berzama.

Cena u fjučersima kao takva ne utiče na spot cenu, ali utiče ako neko ko ima milijarde može da kupuje besomučno BTC, a uđe i u fjučerse, pa onda proda BTC pred dospeće fjučersa. Win-win za njega. Ne znam što drvimo toliko o tome. Izneo si svoje mišljenje x puta, ostavio linkove do literature i to je to, pusti nas sada da se igramo i dalje u pesku :)

Pa u zadnja tri dana ti ulazi i 23. jer ovaj dan je tek počeo :D

Čovek meni tu ništa nije objasnio...stavio neke nebulozne tačke i našao neka objašnjenja kako njemu odgovara da ih uklopi...i još napisao 8k za 26. :D ok...nastavi ti da potvrđuješ svoje sumnje sa grupom ljudi koji nogom kročili nisu na ekonomski fakultet, a o berzama i ekonomiji čitali u blicu, informeru i ostalim internet blogovima i forumima..
Svakako se više neću truditi da ti objasnim stvari jer je nemoguće to raditi sa nekim ko ni svesku ne može da uzme da pročita a kamo li nešto više..

Čovek je lepo dokazao vezu između zaključenja Fjučersa i zadnja dva pada. Sve se vremenski poklapa. gomila ljudi je tamo potvrdila da teorija ima smisla, i da se to i dešava.

moraš definitvno više i dalje da čitaš od te knjige :)

Nema te knjige u kojoj pise kako ce se cijena kretati ako Kina, SAD, Juzna Koreja i Japan zabrane kripto.

Nema knjige uopste u kojoj pise kako se se cena kretati ako bilo sta, ne sluze knjige za to.

Nema knjige uopste u kojoj pise kako se se cena kretati ako bilo sta, ne sluze knjige za to.
Sluze da nam objasne koji sve sabloni postoje u berzi, i opet se ti sabloni ne mogu primjeniti na kripto berzi, makar ne jos uvijek, jer jedna losa vijest kao sto je zabrana od strane velikih drzava, automatski probija taj sablon.

Kao i na svakoj drugoj berzi za bilo koju losu vest za bilo koje dobro, pa ne znaci da knjige nisu korisne. Jednostvano ne sluze za te stvari.

Zech jeste postao dosadan sa fakultetom (ja sam isti zavrsio tako da nista protiv fakulteta), samo nije on jedini izvor informacija i znanja, ima ljudi koji nisu kricili na njega, a imaju mnogo vece znanje od nekog ko je isti zavrsio i master i doktorat, ali svakako nisu ni gomila neznalica koja se po raznim sajtovima slazu za nesto sto nije tacno a to je da futuresi uticu na cenu.

Poslednja izmena:
Cena u fjučersima kao takva ne utiče na spot cenu, ali utiče ako neko ko ima milijarde može da kupuje besomučno BTC, a uđe i u fjučerse, pa onda proda BTC pred dospeće fjučersa. Win-win za njega. Ne znam što drvimo toliko o tome. Izneo si svoje mišljenje x puta, ostavio linkove do literature i to je to, pusti nas sada da se igramo i dalje u pesku :)

slazu za nesto sto nije tacno a to je da futuresi uticu na cenu.

Dovoljno je da vecina misli da utice, i uticace :)

Kao i na svakoj drugoj berzi za bilo koju losu vest za bilo koje dobro, pa ne znaci da knjige nisu korisne. Jednostvano ne sluze za te stvari.

Zech jeste postao dosadan sa fakultetom (ja sam isti zavrsio tako da nista protiv fakulteta), samo nije on jedini izvor informacija i znanja, ima ljudi koji nisu kricili na njega a imaju mnogo vece znanje od nekog ko je isti zavrsio, ali svakako nisu ni gomila neznalica koja se po raznim sajtovima slazu za nesto sto nije tacno a to je da futuresi uticu na cenu.
Ne kazem da nisu korisne knjige, vec da zarada na berzi moze da se ostvari kroz neka druga istrazivanja i bez citanja knjiga. Moguce da knige uticu na bolje snalazenje na berzi (ja nisam procitao ni jednu), ali da slijepo vjeruje neko samo u knjige i da se njima vodi, e to ne mogu da shvatim.

Sto se tice futuresa, mozda ne uticu direktno na cijenu, ali indirektno itekako.

Naravno da moze i to mnogo veca nego od nekog ko je samo zavrsio fakultet i misli da zna sve. Nije fakultet uslov nikakav za berzu nikad nije ni bio, poenta mog posta je da ne sluze knjige za predvijanje sta ce biti ako nesto neko zabrani. Ako zabrane trgovinu bilo cega na berzi, cena ce pasti, ne trebaju ti knjige za to.

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno