Šta je novo?

Carina na posiljke [FAQ u prvom postu]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
I sta sada reci ovim bezobraznicima od ranijih godina? Kojima sam lepo rekao da je samo pitanje vremena kada ce se to desiti cim pocne primetan broj predmeta iz Kine da se salje! :)

Jesi nasao da su konkretno odlucili/glasaju vec o tome ili one vesti od pre godinu-dve, kada je bilo samo razmatranje?

Jel kupovao neko sa Alija ili nekog slicnog sajta USB 3.0 PCI express kontroler? Treba mi neki posto na novom kucistu imam USB 3.0 port, ali moja ploca nema interni USB 3.0 port gde bih prikacio.

Postoji kabl koji se uključi pozadi na USB 3.0, a sa druge strane ima konektor, kao na ploči, na koji uključiš front USB kabl. Uz kućište sam dobio takav. Ne znam da li mogu da se kupe.

http://europa.eu/rapid/press-release_MEMO-16-3746_en.htm

za male posiljke najverovatnije startuje od 1. januara 2019 godine...
Tnx. Tu ipak stoji od 2021.:
"After 2021, all goods bought online by EU consumers from sellers outside the EU will also be subject to VAT, in line with current EU sales practices. "

Uzjedno, ima i konkretnih brojki o trenutnom stanju i kolicini posiljki. Smatra se da oko 25 milijardi evra proizvoda (~5milijardi evra PDVa) ne postuje VAT EU, ali je ogroman deo toga u stvari kada firma skladisti u EU i ne naplati EU kada salje unutar EU.
E kad bi jos nasao koliko bese posiljki kod nas i prosecna vrednost da se uporedi:)

BTW, ovo zatrpavanje se isto desilo u BH prosle godine:
https://www.klix.ba/vijesti/bih/bh-...postanskih-posiljki-najvise-iz-kine/170116021
Neke stvari stvarno treba uciti iz proslosti.

Ovo i mene zanima, isto nemam gde da ubodem na ploči 3.0 port.

Sent from my HTC U11 using Tapatalk

Imate Transcend USB3 PCI-e kartice kod nas ispod 1000din... nema razloga za Ali-em, niti je tema :D

Ne treba meni kartica koja će mi kada je ubodem dati USB portove. Na kućištu već imam 2 usb 3.0 porta i taj kabl nemam gde da ubodem na matičnoj da bi oni radili. Ok, pitaću u temi o Aliju.

Tnx. Tu ipak stoji od 2021.:
"After 2021, all goods bought online by EU consumers from sellers outside the EU will also be subject to VAT, in line with current EU sales practices. "

Uzjedno, ima i konkretnih brojki o trenutnom stanju i kolicini posiljki. Smatra se da oko 25 milijardi evra proizvoda (~5milijardi evra PDVa) ne postuje VAT EU, ali je ogroman deo toga u stvari kada firma skladisti u EU i ne naplati EU kada salje unutar EU.
E kad bi jos nasao koliko bese posiljki kod nas i prosecna vrednost da se uporedi[emoji4]

BTW, ovo zatrpavanje se isto desilo u BH prosle godine:
https://www.klix.ba/vijesti/bih/bh-...postanskih-posiljki-najvise-iz-kine/170116021
Neke stvari stvarno treba uciti iz proslosti.

ne, jer ima raznih promena u sistemu vat, ova nije jedina, a na kraju ovog sto si citirao stoji nastavak da ce sve za sta nije potrebna velika priprema it infrastrukture krenuti od 2019 a da ce sve tacke ovih promena morati da krenu od 2021...

i ajd batalite raspravu o usb karticama u temi carina na posiljke...ne kazem tebi[emoji2]

Poslednja izmena:
:D
Na temu carine: paket koji mi je stigao 6. na carinu (po trackingu) sa iHerba je u ponedeljak stigao (i bez carine, iako je stajao na carini nekoliko dana).
Paket (sa iHerba) koji je 7. stigao ga jos nema kod mene. Tracking je samo do dospeca na carinu, ne mogu dalje od toga videti sta se desava.

ovako je kod mene.. ne znam koliko ce jos ovako :S
untitled113.jpg

Prilozi

• untitled113.jpg
    untitled113.jpg
    99.2 KB · Pregleda: 89
Jel zna neko kako funkcionise carina u nemackoj uzeo sam neki telefon kod drugarice na adresu i sad oni traze nesto da se dostavi a ja ne kapiram sta a ni ona naravno :)Ako neko moze da mi pomogne neka me kontaktira na PP!

Poslednja izmena:
Ne treba meni kartica koja će mi kada je ubodem dati USB portove. Na kućištu već imam 2 usb 3.0 porta i taj kabl nemam gde da ubodem na matičnoj da bi oni radili. Ok, pitaću u temi o Aliju.

PROMOTION! Blue 2 Port USB 3.0 Type A Male to 20 Pin Header Male Adapter Cable Cord
http://s.aliexpress.com/z26vAVvA
(from AliExpress Android)

Sent from my MI 5s using Tapatalk

Kako je moguce da mi je stigao paket koji sam narucila pre mesec dana, a oni od pre dva meseca jos uvek nisu?
Je l' to znaci da je negde zalutao, da nece ni stici ili nesto trece...nikada nisam cekala ovoliko dugo paket, pa ne znam sta da mislim...:/

Zavisi šta je, odakle i ko transportuje. Meni je stigla maska za telefon na dva dana od dva mjeseca, a naručena prije 3-4 pošikjke koje su stigle u međuvremenu.

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

To samo znači da se razlikuju prodavci i načini slanja...naročito ako je free shipping, ume to sporo da bude...u svakom slučaju imaš neki rok pa ako ne stigne pokreneš dispute...

Ok, hvala...ma samo da mi stigne, za dispute ima fore sve dok produzava zastitu.

Ja cekam jedan paket od 11.11, pa sve mislim da ce stici jer su ove nedelje stigli paketi od 16.11

Sent from my Mi Max using Tapatalk

Kako je moguce da mi je stigao paket koji sam narucila pre mesec dana, a oni od pre dva meseca jos uvek nisu?
Je l' to znaci da je negde zalutao, da nece ni stici ili nesto trece...nikada nisam cekala ovoliko dugo paket, pa ne znam sta da mislim...:/
Ne znači ništa.
Prošle godine sam ima u dva navrata situaciju da naručim 3 paketa (prvi put lopta od 30$, neka modela za 6$ i još nešto sitno, drugi put krajem godine sitnice od par dolara) i po jedan paket 3 nedelje kasnije (u obe situacije bila pakovanja baterija od 10 komada, velike i male pljosnate) i taj paket stigne za 7-14 dana, a svi ovi pre njega stignu mesec dana posle njih.

Kako ne znaci nista? Pa zar nisi cuo da sada svu postu iz sveta ubace u isti tunel, po FIFO principu, pa mora da dodju po redu... zato mi cekamo, pre nase je usla posta za Tuvalu, a oni rade jednom godisnje na carini, pa mi cekamo da oni zavrse prvo :)

Ne staje ljudima na muku [emoji14]
Znam kako je meni bilo, najviše čekao jedan paket, a on poslednji stigao sa debelim kašnjenjem.

Skoro mesec dana od poručivanja,a sada da vidim da li će da ocarine WiFi ruter ili ne...
189fc332f82fe2ac5864ea84fdaba9a8.jpg

Sent from my Honor 8

Čim imaš status podnošenje na carinski pregled hoće, tj najmanje će ti naplatiti otvaranje

Ruter sam uzeo na debelom popustu. Pitanje je sad šta će i kako naplatiti. I ova full cena je ispod vrednosti od 50€...
30dbfcef9d4a68892bd9b98b5a491435.jpg

Sent from my Honor 8

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno