Šta je novo?

Diskusija o cenama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ljudi treba mi hitna usluga, da neko ko ima bitfinex nalog ode na bt2/USD par ili BT2/BTC par i javi mi da li vidi sliku kao ovu koju sam okačio.. Navodno će biti delistiran novčić u 23.30?! A meni se ta slika pojavila pre sat vremena.. *** da li je moguće tako nešto da ozbiljna menjačnica ne najavi ranije takve stvari?! Cena pala na dno i tek će izgleda da pada, ja kupio na 91 i na 110 usd i onda je malo reci da je tako nešto od strane Bitfinex pljačka..

Prilozi

• Screenshot_20171231-180449.png
    Screenshot_20171231-180449.png
    339.9 KB · Pregleda: 321
Mislim to nazovi obaveštenje je nestalo čim sam refreshovao stranicu, i kad se izlogujem i izlogujem više ga nema.. Nema ni zvaničnog obaveštenja nigde.. Support ne odgovara.. Probacu da hvatam neke lude oscilacije pa mozda uduplam i prodam po bagatelnoj ceni, al šta mi drugo preostaje ako ima još par sati..

RaiBlocks ce izgleda uskoro biti na binance-u, imao je impressive gain u decembru (sa 0.25 na 14.5), kakva su vasa misljenja, /r/cryptocurrency ludi za njim?

Ljudi treba mi hitna usluga, da neko ko ima bitfinex nalog ode na bt2/USD par ili BT2/BTC par i javi mi da li vidi sliku kao ovu koju sam okačio..

Sad videh tvoju poruku i pogledah. Obaveštenje u vrhu ekrana, trenutna cena 24 usd. Order book krcat za kupovinu (istina, uglavnom u rasponu 14-20 usd). Piše da je izgubio 80 % vrednosti u usd. BTC je skočio, pa je prema njemu pao 85 %. Dok ovo pišem, cena sa 23 otišla na 25 usd. Ne znam da li su u pitanju stari nalozi. Veliki deo planete trenutno ili slavi ili spava.

Tačna napomena: "We will be suspending trading in all Chain Split Token (CSTs) at 23:30:00 UTC as we prepare to settle outstanding BT1 and BCC for BTC. BT2 and BCU will expire worthless and be removed from user accounts by midnight UTC." Mi bi trebalo da smo UTC+1.

Sad videh tvoju poruku i pogledah. Obaveštenje u vrhu ekrana, trenutna cena 24 usd. Order book krcat za kupovinu (istina, uglavnom u rasponu 14-20 usd). Piše da je izgubio 80 % vrednosti u usd. BTC je skočio, pa je prema njemu pao 85 %. Dok ovo pišem, cena sa 23 otišla na 25 usd. Ne znam da li su u pitanju stari nalozi. Veliki deo planete trenutno ili slavi ili spava.

Tačna napomena: "We will be suspending trading in all Chain Split Token (CSTs) at 23:30:00 UTC as we prepare to settle outstanding BT1 and BCC for BTC. BT2 and BCU will expire worthless and be removed from user accounts by midnight UTC." Mi bi trebalo da smo UTC+1.
Hvala puno, živ bio, i sve najbolje u Novoj godini.
Ovo sto je uradio Bitfinex je necuveno, da objavi gasenje novčića samo pet šest sati nego što se to desi.. Nema nigde zvaničnog obaveštenja..
https://mobile.twitter.com/bitfinex/status/947507382183186432

Strava i užas kakva je ovo muljacna, nije bilo nikakvog obaveštenja pre nego što su to objavili večeras.. Pljačka.

Poslednja izmena:
Ja sam to uhvatio na twitteru veceras mada mene se ne tice uopste. Nekoga drugog moze jako da zaboli.

Tapatalk

Pa pre par sati sam imao 11hiljada USD, sad jedva dve.. A jeee nek ide zivot.. Srećna svima NG :)

***, neka ti je sa srećom! Od tebe se može naučiti štošta, taj stav :)

@igysa Ne bih da ti stajem na muku, ali ovaj slučaj mi je bio vrlo čudan, pa sam malo pogledao. Prvi rezultat pretrage je link koji je trebalo da pročitaš pre ulaska u BT2:
https://www.bitfinex.com/legal/cst/segwit2x

Nemam koncentracije da se mnogo upuštam (kome je bitno neka otvori link), ali Bitfinex je još 5. oktobra objavio Terms and Conditions vezano za "Chain Split Tokens" što su BT1 i BT2 (bili). Između ostalog, već tada je navedeno da praktično prestaju da postoje 31. decembra u ponoć. Dodatno, za BT2 (koji je bio token za Segwit2X fork) navedeno je: " In the case of BT2, Segwit2x shall be deemed to exist only if a blockchain has diverged incompatibly from the Incumbent Blockchain. Any settlements of BT2 shall be to B2X. If no Segwit2x blockchain exists pursuant to these T+Cs, BT2 tokens shall be deemed to have a value equal to zero and shall be removed from the platform". Opet, da se ne naprežem previše (sada ionako nikome nikakva vajda od toga), ako se Segwit2X ne desi ili ne zaživi, token ima vrednost nula i uklanja se sa platforme. Itd, itd.

Dakle, ovo što se desilo večeras Bitfinex je jasno definisao pre skoro tri meseca. A sama CST ideja mislim da postoji od marta sada već prošle godine. Čak mislim da je neko nedavno upozoravao na BT2. Možda ne u tom kontekstu, ali svakako ne trebna ulaziti u nešto sa vrlo čudnom oznakom koja ne postoji nigde drugde, bez provere šta je u pitanju. Inače, u pretrazi sam stavio samo "bitfinex bt2" i eto odmah se vidi šta je. Žao mi je svih koji su izgubili na ovome ali ne može se reći da je kriv Bitfinex. Da, možda je pri odabiru BT1 i BT2 trebalo uvek da stoji neka napomena u vrhu ekrana, ali onda bi sve brzo preraslo u cirkus, a ovo je ipak samo berza. Na kupcu je odgovornost da zna u šta se upušta. A, na kraju krajeva, i kakva su pravila same berze, za bilo koje koine (a većina to verovatno nije ni pogledala). U svakom slučaju, ne mogu da se složim da je u pitanju pljačka od strane berze nego jednostavno nesmotrenost. Nažalost, skupo si je platio, ali sad šta je tu je. Pamet u glavu, nauk svima i teramo dalje. Toliko je još promašaja i grešaka pred nama, ne treba previše očajavati nad jednom. :)

Tačno to se i desilo, Segwit2X se nije desio, ono što se reklamiralo da će biti 28.12.2017 je bio čisti SCAM (neki klinci kao pravili fork), oficijelno developeri se nisu dogovori kad će tačno biti Segwit2X
i ovi na bitfinex povukli te tokene.

Jedino što je baš pokvareno tj. alavo od strane njih, što pri prvoj kupovini ili bilo kakvoj interakciji nije se pojavilo jednokratno obaveštenje da se slažete sa “T+Cs” i da znate u šta se upuštate, ovako ako je stajao neke vreme link i nije bio checkbox "I agreee" svako je lako mogao da ga previdi.
Inaće bi svako dobro razmislio da li hoće pare da ulaže i znao bi šta može da se desi.

Inače jako poučno iskustvo za tebe i sve ostale.

Glavu gore ima još puno coin-ova sa potencijalom i

Srećno u novoj godina svima :)

@igysa Ne bih da ti stajem na muku, ali ovaj slučaj mi je bio vrlo čudan, pa sam malo pogledao. Prvi rezultat pretrage je link koji je trebalo da pročitaš pre ulaska u BT2:
https://www.bitfinex.com/legal/cst/segwit2x

Nemam koncentracije da se mnogo upuštam (kome je bitno neka otvori link), ali Bitfinex je još 5. oktobra objavio Terms and Conditions vezano za "Chain Split Tokens" što su BT1 i BT2 (bili). Između ostalog, već tada je navedeno da praktično prestaju da postoje 31. decembra u ponoć. Dodatno, za BT2 (koji je bio token za Segwit2X fork) navedeno je: " In the case of BT2, Segwit2x shall be deemed to exist only if a blockchain has diverged incompatibly from the Incumbent Blockchain. Any settlements of BT2 shall be to B2X. If no Segwit2x blockchain exists pursuant to these T+Cs, BT2 tokens shall be deemed to have a value equal to zero and shall be removed from the platform". Opet, da se ne naprežem previše (sada ionako nikome nikakva vajda od toga), ako se Segwit2X ne desi ili ne zaživi, token ima vrednost nula i uklanja se sa platforme. Itd, itd.

Dakle, ovo što se desilo večeras Bitfinex je jasno definisao pre skoro tri meseca. A sama CST ideja mislim da postoji od marta sada već prošle godine. Čak mislim da je neko nedavno upozoravao na BT2. Možda ne u tom kontekstu, ali svakako ne trebna ulaziti u nešto sa vrlo čudnom oznakom koja ne postoji nigde drugde, bez provere šta je u pitanju. Inače, u pretrazi sam stavio samo "bitfinex bt2" i eto odmah se vidi šta je. Žao mi je svih koji su izgubili na ovome ali ne može se reći da je kriv Bitfinex. Da, možda je pri odabiru BT1 i BT2 trebalo uvek da stoji neka napomena u vrhu ekrana, ali onda bi sve brzo preraslo u cirkus, a ovo je ipak samo berza. Na kupcu je odgovornost da zna u šta se upušta. A, na kraju krajeva, i kakva su pravila same berze, za bilo koje koine (a većina to verovatno nije ni pogledala). U svakom slučaju, ne mogu da se složim da je u pitanju pljačka od strane berze nego jednostavno nesmotrenost. Nažalost, skupo si je platio, ali sad šta je tu je. Pamet u glavu, nauk svima i teramo dalje. Toliko je još promašaja i grešaka pred nama, ne treba previše očajavati nad jednom. :)

Hvala još jednom !

Neću ovde da kukam, mada za mene 9000USD nije malo, ali mnogi su ovde izgubili mnogo više, i kao što rekoh, život ide dalje :) biće para, samo da je zdravlja.. :)
Više želim da skrenem pažnju na to kako se perfidno Bitifinex poneo, i da ljudi zaista treba da se čuvaju.

U pravu si sve što si napisao, kao i neki drugi koji (sad gledam na twiterru) tvrde to isto: da je bilo "naglašeno" da ako nema 2x forka, od NG BCU i BT2 ne vrede ništa.

Stvar zapravo jeste u tome što većina ljudi zaista ne čita fine print, niti dugačke "ugovore", i što je cela stvar urađena vrlo perfidno (ja lično to nisam video i nema šanse da bih pozivao ljude, kao pre neki dan da kupe novčić, pre segwita, da sam zao da postoji ta opasnost da ne vredi ništa):
- obaveštenje da novčić više neće vredeti ništa, se pojavilo samo na stranici samog para BT2/USD oko 19h (a pripreme za NG doček naravno u jeku, i imaš bukvalno pet i po sati da reguješ).
- nije bilo nikakvog obaveštenja koje se uvek pojavi na Bitfinexu čim se uloguješ, tipa kao kada se npr pojavi neki novi shit, i klikneš OK, i tek onda možeš da ideš dalje.
- nije bilo official announcement, a uvek ga bude za sve bitne stvari
- Bifinex je sigurno znao da masa ljudi nije pročitala fine print, a čak i da su pročitali, prošlo je više meseci od kada su taj ugovor prihvatili, i nešto što je tako drastično kao totalno uništenje novčića MORA biti više puta na više načina naglašeno barem par dana unapred - ovo se nije desilo..
- čitam na twitteru da su mnogi izgubili više od mene, jer jednostavno nisu u NG noći se logovali i videli taj jadni baner koji je čak nestao NAKON PRVOG refreša.. sve je izgledalo jako neozbiljno i zbog toga do zadnjeg momenta nisam verovao da je to moguće (zato sam ovde i pitao da li i drugi vide isto što i ja, u neverici..),i umesto da prodam kad sam prvi put video taj baner, na 60 ili 70, prodam oko ponoći na 25 dolara po komadu.. mnogi isto nisu bili sigurni i čekali bevezveze do zadnjeg momenta.. mnogi su čak kupili sa strane kad su videli toliki pad novčića.
- bitfinex je video da mnogi SELL orderi stoje, velike vrednosti, ne pomeraju se, dakle to je zarobljen kapital i svesno su ljudima oteli pare. Nisu prolongirali ovo i pored protesta podršci, protesta na twitteru..

Jadno, jako jadno i neodgovorno... išli su svesno na to da 99 posto ljudi nije bilo sigurno, iti znalo uopšte šta će se desiti u ponoć.

Ljudi eto, čuvajte se.. pišem Bitfinexu sve taksativno, baš da vidim šta će da odgovore...

Poslednja izmena:
Tačno to se i desilo, Segwit2X se nije desio, ono što se reklamiralo da će biti 28.12.2017 je bio čisti SCAM (neki klinci kao pravili fork), oficijelno developeri se nisu dogovori kad će tačno biti Segwit2X
i ovi na bitfinex povukli te tokene.

Jedino što je baš pokvareno tj. alavo od strane njih, što pri prvoj kupovini ili bilo kakvoj interakciji nije se pojavilo jednokratno obaveštenje da se slažete sa “T+Cs” i da znate u šta se upuštate, ovako ako je stajao neke vreme link i nije bio checkbox "I agreee" svako je lako mogao da ga previdi.
Inaće bi svako dobro razmislio da li hoće pare da ulaže i znao bi šta može da se desi.

Inače jako poučno iskustvo za tebe i sve ostale.

Glavu gore ima još puno coin-ova sa potencijalom i

Srećno u novoj godina svima :)

hvala ! :)

ovde sam savetovao ljude ipak da budu oprezni što se tiče cene, jer je izgleda Fake fork, što se ubrzo i pokazalo.... https://forum.benchmark.rs/showthre...-grafikoni-)&p=5353081&viewfull=1#post5353081

Poslednja izmena:
to vam je samoi jos jedna skola da ne budete "alavi" mada su oni navukli mnogo vise ljudi

...na zalost kupio...zato me i bolela dzigerica :d
Znas onaj osecaj da te neko posmatra?Kupis,cena posle 5 min zuuuu dole.Prodas...cena posle 5min zuuu gore...i tako u krug.Imam osecaj da svaku osobu sa menjacnice neko posmatra kao i svaku njihovu transakciju i da cim kupi ili proda na njegovu stetu koriguje cenu :/

***e nemoguce da 5x prodam i kupim i takav pad ili skok da se desi da je to neverovatno.
Ja sam tako odustao, kao da mene prate posebnk kurs formiraju. Kako prodam krene da raste pa ond ako kupiš krene da pada.

Sent from my Redmi 3S using Tapatalk

....zato XRB ubija...juce ako sam se i dvoumio da ga uzmem danas mi je jos veci rizik jer je zaista skocio dosta.

CaptainCrash je napisao(la):
Znas onaj osecaj da te neko posmatra?Kupis,cena posle 5 min zuuuu dole.Prodas...cena posle 5min zuuu gore...i tako u krug.Imam osecaj da svaku osobu sa menjacnice neko posmatra kao i svaku njihovu transakciju i da cim kupi ili proda na njegovu stetu koriguje cenu :/

***e nemoguce da 5x prodam i kupim i takav pad ili skok da se desi da je to neverovatno.

Nemoj samo da pomišljaš da si jedini. Ja sam išao korak dalje pa sam proveravao isti novčić na telefonu sa isključenim WiFi-em, preko kojeg nisam bio ulogovan na Bittrexu, i na laptopu gde sam bio ulogovan. Suština je da pratim sa dve različite IP adrese. Toliko mi se često dešavalo da sam stvarno pomislio da je opasno štelovanje i da se neko našiljio da me iz*ebe po svaku cenu. Smešno, ali istinito.
E, onda kada sam skontao koliko je to zapravo apsurdno, okrenuo sam drugi list. Kupim po X ceni, namestim sell na Y, na Blockfoliu naštelujem notifikaciju za tu Y cenu i apsolutno me ne zanima šta se dešava u međuvremenu. Kad zazvoni proverim samo da li je prošao sell i idemo dalje. Inače, ovako ako proveravam non-stop nema 'leba. Bukvalno su me istrenirali da vežbam HODLovanje i hvala im na tome.

Poslednja izmena:
Postavite postepene sell ordere, stop lose namestite i ne razmisljate mnogo.

Ovo.
Ja lično ne koristim jer se igram sa manjom sumom pa je i rizik manji, ali isprati link, poslužiće ti.

Jos kad bi ga bilo na binance

Sent from my Z5

Moja greska gledam sve kroz aplikaciju

Sent from my Z5

Najbolji savjet koji sam procitao ovdje je ne zaleci se sa parama i prvo stavi malo...

Sinoc uspijem da kupim eth na coinmamu za 110e(5.5e provizije), odma naravno svrbe prsti sta da kupim, gledam trx na vrhu tabele na 6500 medjutim sam nesto meh i uzmem ripple i za 20e verge jer je vec pao dosta...naravno trx sad stigao na 10000 a ova dvojica pali, narocito verge ljosnuo jos 40% hahaha

Sent from my Z5

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno