el_patron
Čuven
- Učlanjen(a)
- 22.08.2009
- Poena
- 515
Moja oprema
- CPU & Cooler
- Ryzen 5600 + Arctic Freezer 34 eSports
- Matična ploča
- MSI Tomahawk MAX
- RAM
- Kingston Fury Beast RGB 2x16GB
- GPU
- Sapphire 6650XT Nitro+
- Storage
- Kingston A2000/Transcend 230s/HDD 500GB
- Zvuk
- Microlab M660BT + Razer BlackShark V2 HyperSpeed
- PSU
- Asus Rog Strix Gold 750w
- Kućište
- Be Quiet Pure Base 500FX
- Monitor
- BenQ Mobiuz EX2710S
- Miš & tastatura
- Razer Deathadder v3 Pro+ HyperX Alloy Origins Red Linear
- Mobilni telefon
- iPhone 13 mini 128gb
- Pametni uređaji
- Xiaomi 3C, Xiaomi S20+
- Pristup internetu
- Optički internet
@el_patron Ima novčanika koji nude i uslugu konverzije koina. Nisam probao, a teško da nude kupovinu "pravim" novcem. Ako nećeš da se zezaš sa berzama, možeš da kupiš koine direktno od nekoga ko ih prodaje u tvom kraju. Onda ti on to šalje odmah na tvoj novčanik, bilo koji. Potom sledi neki metod "konzervacije" odnosno obezbeđivanja novčanika. Tačan metod zavisi od nivoa paranoje/opreza (poželjno je da bude dosta visok) i platforme koja ti odgovara. Najbolje bi bilo hardverski novčanik, ali on košta, naručuje se sa neta, itd. Za preporučene novčanike odeš na zvanični sajt koina koje hoćeš da čuvaš. Ako ćeš neke "krš" koine, obrati pažnju da njihovi novčanici možda nisu još potpuno funkcionalni ili da imaju problema, pa ćeš morati dobro da se upoznaš sa materijom. Ako si mislio neki od "glavnih" izbor je popriličan.
Btw, za desktop generalno imaš dva tipa novčanika - one koji dovlače kod tebe kompletnu blockchain listu svih transakcija i one koji rade bez nje. Sve ima svojih prednosti i mana, ali blockchain za btc je sada oko 150 GB. Za čuvanje, ne vidim razlog da to radiš, ali ti odlučuješ. Postoje i papirni novčanici gde sve bitne podatke odštampaš na papir i čuvaš. Nikakav haker ne može ništa da ti mazne, jer nije digitalan, ali taj papir ne bi smeo da izgubiš i moraš da ga imaš u dovoljno kopija. Moraš i digitalni, naravno, ali lakše je iskopirati fajlove na bezbroj mesta. Dakle, veliki izbor, a ti odlučuješ šta je tebi najzgodnije.
Uf ***, koliko toga mora da se zna, ja mislio samo da otvorim novcanik i tutnem neke coine tu da stoje
Hocu da kupim te "krs" koine mada ne znam da li ih iko prodaje ovde, postavicu oglas u odgovarajucoj temi pa cu videti da li ce se neko javiti.
Hvala na pomoci