Šta je novo?

Diskusija o cenama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Maduro je budaletina i bilo koja kriptovaluta koju oni emituju će da završi kao i Bolivar.
Jednostavno ne postoji ništa na osnovu čega bi mogla da drži vrednost, pogotovo ako je projektuju tako da samo oni imaju kontrolu nad njenom emisijom (a skoro sigurno će tako biti).

prestao sam da stalno čitam tuđa mišljenja koja me samo zbunjuju i navode da nešto uradim što nisam planirao. Mnogi (ne na ovom forumu neko konkretno, nego inače) deluju samouvereno u tome što analiziraju a realno lupaju i onda počnem da sumnjam u moju strategiju.

Rizikujem opomenu da bih skrenuo pažnju na osnovne stvari. Lappy ovde samo pokazuje da ljudi veoma pogrešno tumače bilo čije savete, analize i predviđanja.
1. Niko ne pogađa stalno, inače bi se svaki sistem berze srušio.
2. Podrazumeva se da je savet/predviđanje subjektivno i da ne mora da se ostvari. Kome to nije jasno, ne treba ni da čita.
3. Razni ljudi na osnovu istih podatak mogu da donesu različite zaključke. Ako neko kaže "kupuj" ne znači da "lupa", nego je takvo njegovo mišljenje. Npr, iz njegovog/njenog iskustva sa sličnim pokazateljima u drugim slučajevima. Čak i ako realnost bude potpuno suprotna predviđanju, ne znači da je neko "lupao" nego se možda prosto sada drugačije zalomilo ili se možda desilo nešto nepredviđeno što je poteralo priču na drugu stranu.
4. Svako predviđanje treba posmatrati isključivo kao usmeravanje pažnje na nešto što (nekome) deluje zanimljivo. Ko vidi taj savet treba da postupi na jedan od dva načina:
1. Ignoriše savet.
2. Odluči da i sam prouči odakle ta priča. Pogleda koji je koin, osnovnu stranu, forume (npr reddit). O čemu se radi, da li deluje dobro, kakva su dešavanja, ima li nekih najava za skok. Recimo, hard fork ili izlazak na neku berzu. Potom da pogleda i grafikone. Na kraju dobro razmisli i odluči da li se slaže da postoji potencijal ili ne, da proceni rizik, pa prema tome ili da ignoriše savet ili da uloži. Koliko se usuđuje da rizikuje, prema urađenoj proceni rizika.

Ne postoji način da te neko navede da sumnjaš u svoju strategiju ako savete primaš i po njima postupaš kako treba. Pogotovo ako si i do svoje strategije došao istim putem.
Sve što sam ja radio bilo je na osnovu mojih odluka i za bilo kakav neuspeh mogu da krivim samo sebe. Čitam ovde komentare i procene i neke su mi poslužile da obratim pažnju na neki koin, ali nikada nisam na slepo uradio ništa. Pratim i onog Dimitrija (Lavrova) i njegove prognoze. Ne sećam se kada je nešto pogodio. ;) Ali, da sam ga slušao ne bih krivio njega.

Elem, berza je isto što i vožnja auta. Kada ti neko kaže "skreni ovde desno" prvo ćeš da proveriš da li imaš semafor/saobraćajca, da li je skretanje dozvoljeno i da li si u odgovarajućoj traci, pa možda čak i da li možeš da prođeš kroz tu ulicu i da se parkiraš ili iz nje izađeš. Ako samo skreneš kao muva bez glave, sve posledice su samo na tvoju dušu. Kome to ne odgovara, najbolje da vozi sam.

EDIT: Naravno, ovde pričam o predviđanjima. To podrazumeva da postoji analiza i realan razlog za neko mišljenje. Bez toga nije u pitanju predviđanje nego nadanje ili strah, a to naravno da ignorišem automatski.

Poslednja izmena:
Pa dobro, ko se ne ponaša u skladu sa tim osnovnim stvarima koje si naveo bolje da uloži u krompir i prodaje na pijaci :)

Naravno da ne bih nikada pomislio da je neko kriv što je uticao na neku moju odluku, samo sam hteo da kažem da mi je bolje kada ne provodim pola dana čitajući. Ko kaže da na njega ne utiče na primer ako deset puta za redom svi tvrde da sa 11000 sada ide sigurno na 7000 na primer, nije realan, naravno da počneš da preispituješ da li dobro radiš. I niko ne očekuje da neko može nešto da 'pogodi' samo rekoh da je meni postalo lakše da pogledam samo chartove i ničije mišljenje.
Dobro 'lupanje' je možda neadekvatna reč, ali mnogi su pre mesec dana iskopali 0.1 eth i sada nešto naveliko analiziraju, nije da nema neko pravo da radi to, ali rekoh samo da ne čitam nigde ništa više :)

+edit, kada smo kod novih koina, uzeo sam za 2 BTC monacoin, čekam bar duplo \o/

Poslednja izmena:
Sva cast za Monacoin, ja sam ga gledao pre nedelju dve ali drustvo iz Japana mi nista nije javilo.
80%!

Sva cast za Monacoin, ja sam ga gledao pre nedelju dve ali drustvo iz Japana mi nista nije javilo.
80%!
Bila je vest 20.11 2017 da su u japanu svi crypto bankomati pored bitcoina dobili i monakoin. Inace monacoinje namjenjen za plaćanja na japanskom tržištu. Lagani rast je krenuo upravo 20.11.2017.

ee8371ee1e8b94bebac1ca036cd0def3.jpg

Poslednja izmena:
Da ***, koje sr.., još malo i došao sam do cilja od 2 BTC profita za samo jedan dan, mislio sam da je to ono na duze investicija. Ne diram više ništa ove godine :)

Poslednja izmena:
Da ***, koje sr.., još malo i došao sam do cilja od 2 BTC profita za samo jedan dan, mislio sam da je to ono na duze investicija. Ne diram više ništa ove godine :)

SVAKA CAST!
Pre neka 3-4 meseca kad sam poceo da se interesujem i ucim prvo za oko mi je zapao Monacoin za mining jer ga je bilo po WTM oko 330 mesecno a cena mu je bila oko 0.50$...tada nisam imao rig i malo posle toga ode na oko 6.7$.Tavorio je i vracao se na oko 3-4$.U trenutku kupovine riga cenna mu je bila oko 4-5$ a razmisljao da grunem za sve pare Monu ali sam se plasio kada i da li ce biti skoka...evo nepun mesec dana kasnije on ode 4-5x gore...***a nekome nije sudjeno :)

***, svako ko prati je propustio po koju dobru šansu za zaradu, uvek se tešim onim likovima koji su proćerdali hiljade BTC-a jer nisu verovali u uspeh kriptovaluta.

Nego zašto je cena IOTE ovako eksplodirala?

Bilo bi kul da neko podeli info ili pre, ako je moguće naravno, ili posle skakanja... Evo ja sam znao da će SAFEX skočiti ali nisam znao kada tačno i propustio sam, ali izgleda da je pump&dump jer su ovo nenormalni volume i spajkovi.

U dve kriptovalute koje se rade u Beogradu je upumpano proporcionalno 10x Bitcoin-a u trading u poslednja 3 dana.

Jedna zanimljivost

Bitcoin Timeline

$0 - $1k: 1789 days
$1k- $2k: 1271 days
$2k- $3k: 23 days
$3k- $4k: 62 days
$4k- $5k: 61 days
$5k- $6k: 8 days
$6k- $7k:13 days
$7k- $8k: 14 days
$8k- $9k: 9 days
$9k- $10k: 2 days
$10k- $11k: 1 day
$11k- $12k: 6 days

Sent from my HTC One A9 using Tapatalk

Monero preko 300$

Sinoc sam postavio vest da ce mozda ici gore.

nicehash ne radi uopste od jutros a vidim wallet tamo mi ispraznjen..citam na netu i drugima..dal su oni ili neki haker ce vidimo

Iota je još uvek u beta fazi, centralizovana i sa puno prijavljenih problema. Ja bih savetovao oprez. Ovaj veliki skok je bio čudan, pet dana posle partnerstva sa Majkrosoftom. Izgleda da je kasnio zato što je tek tada objavljeno na TV u Americi. Skočila je ukupno sa ~100 na 445, pa je jutros imala sunovrat na ~310. Moguće je da će opet da ide i preko 450, jer se net naložio, a ovih dana imaju zakazano nekoliko konferencija i očekuju se detalji tih i možda novih partnerstava. Ipak, definitivno je potreban oprez i savetujem da dobro razmislite i proučite pre ulaganja. Očekivanja mogu biti izneverena. Neki pričaju da će do kraja meseca na 10 dolara, neki da će nazad na 1. Dok ovo napisah, skočila je sa ~360 na 380 i ide ka 390.

NAPOMENA: brojke nisu u satošijima. Nisam siguran, ali mislim da je u hiljadama satošija, ako je nekome važno. Poenta je u meri, tj. odnosu.

Poslednja izmena:
Ja verujem u IOT ali da ce do kraja meseca na 10$ neverujem. Misljenja sam da na 10& mozda na prolece....

Sent from my Moto Z2 Play using Tapatalk

Danas prvi put vidim da je vodeća menjačnica za btc trgovinu Bithumb, a na uobičajeni Bitfinex.
Sve koreanske menjačnice imaju najviši kurs btc. Kupuje se btc neverovatno.
Da li zbog krize zbog S. Koreje ili zato što je legalizovan? Probably both.

Pa to je logično prelaze na BTC i vrednost mu raste. Pošto im je podloga za razliku od valuta umesto u zlatu u čvrstim valutama, osetljivi su na kupovinu i prodaju.

Sent from my Redmi 3S using Tapatalk

Pola EMC2 tima je iz Srbije. Šta znate ili mislite o novčiću?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno