Šta je novo?

eBay, pitanja, diskusija, saveti i preporuke

Da, karticu sam kupio za snimanje sa gopro 4k 60fps. To mi je bilo bitno da znam, jer sam bio u bedaku da sam uzeo laznjak. [emoji4]
Sent from my iPhone using Tapatalk

Nije te prevario, vidiš i na pakovanju šta piše za karticu ;)
Kupio si karticu koja je do skora u gigatronu koštala 16000 dinara pa sad ti vidi ...
Istu sam kupovao drugu za GoPro hero I sve to radi savršeno ...

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

O ovoj app, klikni na rezultate, imaš padajući meni da izabereš "Memory cards only" i vidi rezultat za karticu.

Jel ovo?

c2750d8bf4f9eedb2a0e72ccfc7c7f2d.jpg

Pa to je loše, ako je kartica, a jeste. Ono na prvoj slici sam sumnjao da je brzina telefona.

Evo opet sam radio:

5f7b92786b3e810b2df209d69a72f6df.jpg

32acb2ea07fcd27147ba13c0cfa55001.jpg

Sta znaci ovo na rezultatima, koja je brzina od moje kartice? Jer iskreno ne kapiram, kako onda može da snima kartica uopšte 4k na malim brzinama?

Poslednja izmena:
Ovo bi sve trebao da pitas u temi o tvom telefonu ili jos bolje u temi o memorijama pa nadjes sd kartice ...

@evilmc, na drugoj slici treba da nađeš svoju karticu i ona je malo podebljanija od tih rezultata, listaj gore-dole.

Da li moze neko da mi objasni koja je procedura za povracaj novca na ebay-u? Jedan paket je trebao da mi stigne u Srbiju i istice 24. Novembra i jos ga nema. Prodavac mi kaze kao da sacekam jos nedelju, dve ali ja ne bi da mi za to vreme propadne povracaj novca. Potrazivo bi refund ali ne znam samo kako? Pa ako posle stigne paket umejduvremenu svakako bi mu uplatio nazad novac bez potrebe da mi salje drugi. Ne znam da li za refund se kontaktira ebay ili sam prodavac? Nikad do sad nisam imao potrebe na ebay-u da potrazujem refund zato i ne znam koja je procedura.

Da li moze neko da mi objasni koja je procedura za povracaj novca na ebay-u? Jedan paket je trebao da mi stigne u Srbiju i istice 24. Novembra i jos ga nema. Prodavac mi kaze kao da sacekam jos nedelju, dve ali ja ne bi da mi za to vreme propadne povracaj novca. Potrazivo bi refund ali ne znam samo kako? Pa ako posle stigne paket umejduvremenu svakako bi mu uplatio nazad novac bez potrebe da mi salje drugi. Ne znam da li za refund se kontaktira ebay ili sam prodavac? Nikad do sad nisam imao potrebe na ebay-u da potrazujem refund zato i ne znam koja je procedura.

U "Purchase history" imas taj item koji si porucio, pa kad kliknes sa strane valjda "More actions" onda ides "I didn't receive it" .. bice ti sve jasno na dalje. Ako si uzeo preko PayPal-a nece da ti propadnu pare valjda 180 dana je rok.

Aha, hvala. :) Mislim da sam karticom platio. Ako sam sa njom platio koliko onda mogu jos da sacekam posle isteka roka, a da mi ne propadne novac ako ne stigne paket, tj. da mogu da trazim refund?

Nemas sta da cekas kad prodje rok i pojavi se opcoja refunda trazi odma i cao.

pre dva dana sam naručio nešto iz japana a još nije poslato
šta da radim u tom slučaju, obično se odmah pošalje sta god naručio

Pitanjce jedno, dva a sto ne i tri...
Ako dodje predmet iz Kine, ostecen, a nije prosao poslednji rok za prispece, a nemam opciju za refund u meniju vec imam opciju pisanje prodavcu, da li se svako pisanje prodavcu smatra pokretanjem prigovora?
U kom roku treba da stigne odgovor prodavca da li ce izvrsiti refund jer je predmet ostecen pri transportu?
Koji je rok za prijavu prodavca beay, odnosno eskaliranju prigovora i zahtevanja povrata novca sve sa postarinom?

Verovatno ste svi dobili ovaj kupon PBLACKF17 10 dolara popusta na kineske prodavnice za kupovine preko 20 dolara. E sad, krenem ja da kupim nešto dođem do checkout-a, ukucam kod i prihvati ga ali ne kupim stvar, samo ugasim stranu. To je bilo pre 2 dana, od tada pokušavam da ukucam opet ovaj kod ali mi odbija. I u email-u od ebay-a piše "*Coupon is valid from 23.11.2017 to 26.11.2017 when buying from Chinese sellers. Coupon discount is marked in USD. Min. spend: $20. The discount is valid only once and with payments via PayPal." Ali ja nisam završio kupovinu a kod je iskorišćen.

Koliko se ceka otrpilike refund i da li ce leci na internet karticu ili paypal? Trazio sam na kraju refund, jer mi paket nije stigao u roku. E sad vidim na paypal u sekciji completed da je vracen, ali nemam ga u paypal wallet-u kao i na internet kartici. Pa me sad to malo zbunilo. :trust: Ili treba da prodje nekoliko dana da legne na karticu? Platio sam paypal-om ali mi je kartica povezana sa njim i direktno skida sa nje kada placam nesto.

Prodje nekoliko dana dok to nasa banka provede kroz svoje "papire" i vrati na tvoj racun...

Kupim za BF sitnicu od 25€. Covek ima 538 ocena, 100% rating. Nista sumnjivo.
U subotu mi Ebay salje poruku da od kupovine nema nista jer je trece lice provalilo na prodavcev nalog i okacilo tu prodaju itd. Stoji i preporuka da pokrenem zalbu iz razloga 'nije stiglo'. Podjem ja da uradim sta mi je savetovano, ali ne moze jer je prodaja izbrisana, a pise i da PayPal ne dozvoljava pokretanje procesa. Odem na PP, status placanja je bio 'pending'.
Kontaktiram Ebay preko FB u subotu, odogovaraju u nedelju: ne mozemo mi nista jer je placanje 'pending'. Obratite se PP
PP radi radnim danima i ja jutros nazovem, objasnim da je Ebay prekinuo prodaju jer je to neki prevarant okacio itd. Kaze meni devojka iz podrske: status placanja je 'unclaimed' i ukoliko 'prodavac' ne prihvati placanje, automatski ce vam se pare vratiti za mesec dana, tj. 24.12. Drugo ne moze nista da mi kaze niti da ucini.

Zarobise moje pare. Bas im je persu fora :eyebrows:

Prodje nekoliko dana dok to nasa banka provede kroz svoje "papire" i vrati na tvoj racun...

Odlicno, hvala na odgovoru. Nadam se da ce mi uskoro leci novac pa da narucim od drugog prodavca. Inace ovaj paket je bio poslat iz Malezije, tako da izbegavajte je. Imao sam jos pre isto sa njima problem, paket je stigao tipa tek posle 3, 4meseca ja i zaboravio na njega. I sad greskom opet narucim preko njih misleci da se salje iz HK, nisam ni obratio paznju. :S::wall:

@bmibmc
Nadam se da ce i tebi brzo povratiti novac, bas bzvz situacija skroz. :S:

Igram pingpong sad sa Ebay i PP podrskom.
Sa Ebay podrskom se moze voditi razgovor. Imas osecaj da je onaj sa druge strane procitao sta si napisao i ima pretpostavku sta je i gde je problem. Daju neke savete
Na PP podrsci rade pravi botovi koji daju genericke odgovore. Trazio sam od PP podrske da eskaliraju slucaj i da mi daju nekog ko moze da mi objasni zasto ja moram da cekam da 'prevarant' prvo prihvati pare, pa da ja mogu da otkazem slanje para. Ako sumnjaju u mene i moju iskrenost, mogu sa Ebayom da provere da li su oni otkazali prodaju i pod kojim uslovima.

Nisam mislio da ću ovo u životu raditi. Ukratko, trebao bih da poručim nešto sa eBay ali ne na moju adresu već na adresu na Floridi.
Kolike su šanse za ovako nešto i da li je uopšte izvodljivo. Ako jeste, od čega zavisi?

Nikakav problem, dodaš tu drugu adresu na ebay-u, i pri kupovini je izabereš.
Sa druge strane, meni se par puta desilo da uprkos ebay adresi za slanje, pošalju na paypal adresu, pa savetujem prvo dogovor sa prodavcem za svaki slučaj.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Kupujem jednu stavku, imam na racunu 20 evra, ta stavka pokazuje da kosta 19,50 ali kad se prijavim na paypal pise 2789. Da li ce mi skinuti te pare ako nemam dovoljno kredita, a potvrdim da kupujem tu stavku?

Nemoj tako, to paypal obracunava po nekom svom kursu koji je mnogo veci. Imas da podesis u paypal nalogu da placas u valuti koja je na sajtu i onda ces moci da kupis, ovako u dinarima neces imati dovoljno i odbice ti transakciju.

Igram pingpong sad sa Ebay i PP podrskom.
Sa Ebay podrskom se moze voditi razgovor. Imas osecaj da je onaj sa druge strane procitao sta si napisao i ima pretpostavku sta je i gde je problem. Daju neke savete
Na PP podrsci rade pravi botovi koji daju genericke odgovore. Trazio sam od PP podrske da eskaliraju slucaj i da mi daju nekog ko moze da mi objasni zasto ja moram da cekam da 'prevarant' prvo prihvati pare, pa da ja mogu da otkazem slanje para. Ako sumnjaju u mene i moju iskrenost, mogu sa Ebayom da provere da li su oni otkazali prodaju i pod kojim uslovima.

Danas su u Ebayu rucno napravili 'case' u moje ime i odmah ga zatvorili odlukom u moju korist. Na PPu se pojavio refund.
Ne znam da li ima veze, ali sam im pomenuo koliko je AE poslovniji u ovakvim situacijama...

Realno, zabole ih uvo za AE :d
Oni za takve situacije imaju svoje procedure i po njima rešavaju svaki predmet.

Ne znam... Malo sam skeptican da kupim ista skuplje sada...

Skeptičan za kupovinu sa ebay a sa AE nisi?

Skeptičan za kupovinu sa ebay a sa AE nisi?
Pa zar ne vidiš da na eBay-u izbace prodavca a svi koji su mu dali pare moraju da čekaju da im taj isti prodavac to dozvoli. Oni ne rade ništa po tom pitanju.

Na AE kad izbace prodavca svi kojima paket nije stigao dobijaju novac nazad automatski.

@nuk
Da, skeptican sam. Platim nesto 600€. Pare idu sa moje kartice na PP, pa kod prodavca na PP. Ispostavi se da nesto nije OK sa prodavcem ili prodajom i onda moj novac stoji kod PPa mesec dana. Nema apsolutno nikakve logike. Taj novac nije otisao kod prodavca na bankovni racun, pa da se sad vodi istraga, neki postupak, bilo sta povezano sa bankama... Tu je kod PPa jos uvek, eventualno promenio PP nalog. Ovde ni to. Rezervisan novac. Jer, da sam pogresio email od prodavca, moje placanje bi imalo potpuno isti status (pending ili unclaimed)
Po meni, Ebay ima prostora da unapredi proceduru u takvim slucajevima. Ako ponistavaju prodaju, neka poniste i placanje automatski, a ne da se mi macujemo sa njima.

1. Da li je moguce otkazati aukciju na ebay? Kad, kako, uslovi, posledice...?

2. Ako nema cene postarine za Srbiju (nije navedeno da bi prodavac slao za Srbiju) ali u kontaktu s prodavcem dobijem potvrdan odgovor gde kaze da ce poslati za Srbiju, kako cu mu ja platiti postarinu? Da li prodavac pravi neku "zatvorenu" ponudu za mene u kojoj je istaknuta i cena slanja za Srbiju ili sta se radi?

3. Sta ako je otvorena aukcija u kojoj nije navedeno da Salje za Srbiju ali u kontaktu s pordavcem on kaze da ce posalti?

Moze neko objasnjenje, savet od vas koji ste imali slicnu situaciju

Nemoj tako, to paypal obracunava po nekom svom kursu koji je mnogo veci. Imas da podesis u paypal nalogu da placas u valuti koja je na sajtu i onda ces moci da kupis, ovako u dinarima neces imati dovoljno i odbice ti transakciju.
Da li mozes da mi objasnis kako da podesim placanje u valuti koja je na sajtu?

Nazad
Vrh Dno