Šta je novo?

eBay, pitanja, diskusija, saveti i preporuke

Poslato... videcemo da li ce zaista stici.
poslato.JPG
Lepo pise da je OEM Samsung punjac za kola i usb kabl, zato sam i narucio jer je Samsung...

Nego da opet pitam i razjasnim, mozda malo preterujem u raspitivanju ali ipak da okacim...

"Timing

If you open a return request for an item that didn't match the listing description, or report that you didn't receive an item, you have a limited amount of time to take some actions. Be sure to follow these time guidelines.
Timelines

1. If you haven't received an item: You can report that you didn't receive the item and open a request for a refund after the estimated delivery date has passed. You must open the request within 30 days of the estimated delivery date.

2. If you received an item and it doesn't match the listing description: You can open a return request no later than 30 days after the actual (or latest estimated) delivery date. If no estimated delivery date is available, we consider the latest estimated delivery date to be 7 days from the payment date for transactions between a buyer and seller in the same country, and 30 days from the payment date for buyers and sellers in different countries."
http://pages.ebay.com/help/buy/item-not-received.html

Ako ne primimo paket, koliko dana nakon placanja mozemo da trazimo od kineza da vrate pare?
Prvi deo govori o slucaju da se ne isporuci paket i rok je 30 dana od predvidjene isporuke.
Drugi deo govori o slucaju da dodje roba ali nesto ne valja i rok je isto 30 dana od poslednjeg roka za isporuku, pri cemu skoro svi navode datume od-do ili ne stave datum uopste.

Sad mene zanima sta biva ako roba ne stigne i NIJE naveden datum isporuke, kada uopste nema datuma?

Dakle 01.10. platio, roba ne stigne do 01.11. onda kontam da ja/mi imam(o) 30 dana od 31.10. (oktobar odnosno deseti mesec ima 31 dan) da ulozimo prigovor i trazimo povrat para AKO NIJE NAVEDEN DATUM ISPORUKE?
Da li ja ovo dobro tumacim sto je u tacki 1 i osvcuci se na tacku 2 napisano?
"Problem" mi u zakljucivanju pravi sto za nedolazak bobe ne navode lepo 7 i 30 dana od placanja u slucaju da nije naveden datum, pa iz tacke 2 to prenosim za slucaj 1 ako roba ne dodje a nema datuma isporuke...

Poslednja izmena:
Ako mi predmet ne stigne do kraja perioda isporuke, otvaram dispute poslednji dan do kada treba da stigne. Evo iz oktobra naručio 2 predmeta istog dana 12. oktobra, prvi stigao za 10-ak dana, drugi još nije.

Vidim zale se ljudi da im ne stizu paketi,isti slucaj...nikad duze nisam cekao,ima bar tri godine od kako sam skoro pa prestao fizički da posecujem radnje i sve bukvalno ali i eBay...
Uglavnom je sve stizalo za Max 25-30 dana,evo sad imam porudžbine koje cekam skoro dva meseca.

Sent from my iPad using Tapatalk

559 sold in 24 hours - a lik nema toliko ocena koliko prodaja? Nije mi jasno u čemu je fora..

Šta se dešava s eBay? Dobijam Access Denied i na browseru i na aplikaciji na telefonu... :(

Pa to u stvari i pitam, da vidim je li do neta u firmi ili je neki širi problem.

Имам мали проблем, да ли се можда неко сусрео са истим?
Победио сам на аукцији јуче, међутим данас када сам узео да уплатим паре видим да није се предмет не може слати у Немачку? Притом продавац је из Немачке, на аукцији је писало да се шаље само у немачку и сада одједном не може да се шаље? Притом на друге две адресе, српску и енглеску може и то јошта 13 евра а у огласу је писало да се шаље искључиво у Немачку? Нуди ми опцију само лично да преузмем

Šta se dešava s eBay? Dobijam Access Denied i na browseru i na aplikaciji na telefonu... :(
Meni se isto desilo, kablovski operater "Radijus vektor", nazovem podrsku i priupitam da nisam gurnut pod NAT, pogleda coivek i kaze da jesam, on sam znao sta mu je ciniti ali sam mu i ja (morao) pridodati da me skloni iz nat-a, uz jedno gasenje modema i rutera, sve zavrseno za max 3-4 minuta i od tada ebay se otvara normalno.

Имам мали проблем, да ли се можда неко сусрео са истим?
Победио сам на аукцији јуче, међутим данас када сам узео да уплатим паре видим да није се предмет не може слати у Немачку? Притом продавац је из Немачке, на аукцији је писало да се шаље само у немачку и сада одједном не може да се шаље? Притом на друге две адресе, српску и енглеску може и то јошта 13 евра а у огласу је писало да се шаље искључиво у Немачку? Нуди ми опцију само лично да преузмем

Nisam se susretao ali mi lici na neku "muljazu". Prvo isporuka iskljucivo za D, pa onda ne moza samo u D slati... kao da hoce da se ne susretne sa kupcem, odnosno da mu niko nista ne moze kad primi robu, a to "licno preuzimanje" je dodji bajo 500km ili 1.000km pa uzmi ako ti se isplati...
Ne znam, ako imas snimljeno ili mozes videti uslove tokom aukcije, podseti prodavca sta je i kako oglasio... pa ga onda prijavi nakon sto odbije da salje.

Screenshot ubuduće, pa valjda se i to priznaje kad uloziš žalbu. Ovako samo lični kontakt jer svaki prodavac ce da gleda da izbegne pljuvanje zbog budućih transakcija.

Ne verujem da prodavac može da promeni uslove nakon kupovine.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Pa zvanične ne, ali on je pobednik aukcije, objasni mu pod kojim uslovima je pobedio i privatno da mu pošalje prodavac da ne bi dizao frku na viši nivo. Ili da ga podseti kakvi su bili prvobitni uslovi pa neka prodavac vidi sa ebay supportom šta mu je činiti. Bar bih ja tim redom išao. Na kraju naravno i lično obraćanje pa oni valjda imaju neki log svih izmena uslova i u kom trenutku je promena/licitacija nastala.

Sve ovo pod uslovim da je siguran da je lepo razumeo uslove aukcije prilikom licitacije.

Pa uslovi pišu nakon kupovine, i to prodavac ne može da menja.

Mislio sam na ovo sto je video u oglasu. (Napomenuo je da je stajalo isporuka samo za Nemacku da bi nakon kupovine video da je isporuka za srb i uk).

Ako je stajalo u opisu proizvoda, onda i meni deluje kao navlakuša, ali onda opet može da se igra na kartu netačan opis i slično (verovatno, s obzirom na to da nisam imao sličnu situaciju)

Nije dobro video, u ostalom stigao mu je mail gde piše da je pobedio i opcije shippinga.

Drugari kako da promenim na ebay-u jezik sa nemačkog na engleski (bez menjanja postojeće nemačke adrese tj da koristim i dalje eBay.de samo da interfejs bude na engleskom )

Jel me ovo kinez *****ao?

1748aa7ccdd99951acb927a2e280a251.jpg

Ovo je link gde sam kupio karticu:

https://rover.ebay.com/rover/0/0/0?mpre=https://www.ebay.com/ulk/itm/371997844567

Sent from my iPhone using Tapatalk

A gde si gurnuo tu karticu, koji je citac u kome je testiras?!
Da li je on u nekom usb adapteru koji je usb2.0 ili je u usb2.0 konektoru?
Ako je u citacu laptopa proveri koakav je on po specifikacijama, ako je u uredjaju i spojen usb kablom opet imas "slucaj" usb2.0 sigurno...
Stavi u telefon neki bolji ako mozes pa tamo istestiraj ili u laptopu koji ima dobar citac kartica.

Drugari kako da promenim na ebay-u jezik sa nemačkog na engleski (bez menjanja postojeće nemačke adrese tj da koristim i dalje eBay.de samo da interfejs bude na engleskom )

Ja mislim da ne možeš, u tome je i razlika između .com. co.uk. de .it itd jer se sa jezikom menjaju u valute, lokalizovano je baš za taj rejon. Ako ti je problem valuta dolar na .com ybg navikni se ;)

A gde si gurnuo tu karticu, koji je citac u kome je testiras?!
Da li je on u nekom usb adapteru koji je usb2.0 ili je u usb2.0 konektoru?
Ako je u citacu laptopa proveri koakav je on po specifikacijama, ako je u uredjaju i spojen usb kablom opet imas "slucaj" usb2.0 sigurno...
Stavi u telefon neki bolji ako mozes pa tamo istestiraj ili u laptopu koji ima dobar citac kartica.

Čitam preko njegovog adaptera sto je došao uz karticu. A inace je preko USB 2.0, stariji je laptop, nije noviji. Inače, ubacim u gopro i sve normalno snima 4k 60fps, nekad se samo desi kada puštam snimak da pogledam preko kamere, sigurno sto je veliki fajl da secka ponakad, a kada prebacim u komp nema nikakvih seckanja.

Kako je onda najbolje proveriti brzinu kartice? I kako bi mogao preko androida da proverim brzinu?

Evo, testirao sam u caletov Honor, posto sam ja iUser. Sada ne znam jel su ovo realna čitanja, jer solidan je android.

3589287b584e53e1102cc795ab0ef95b.jpg

f6816c9f63b722f3d345fbe46ec1c72f.jpg

Poslednja izmena:
@evilmc
Dobra je to kartica, tačnije najbolja koja može da se kupi do 50€ ...

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Poslednja izmena:
Da, karticu sam kupio za snimanje sa gopro 4k 60fps. To mi je bilo bitno da znam, jer sam bio u bedaku da sam uzeo laznjak. [emoji4]

Ovo mi posle malo pre i kinez:

“Please kindly understand The speed is specified by the manufacturer and not by an independent body. The manufacturers obtain the specified speed using their own optimal testing environment. However, actual performance will be varied with different environment of individual device. So on the packing it has been stated that the actual speed will be lower than stated. And also note even the item stated in fast speed, it has to depend on the chips of your device. If the chips at your device is lower level, the speed that your device is not as fast as the card / USB, the speed will be depends on your device as the max transfer speed for your device could not match the one for the card / USB. Moreover, the interface of your device will affect the speed too. Thanks for your kind understanding.”

Evo, testirao sam u caletov Honor, posto sam ja iUser. Sada ne znam jel su ovo realna čitanja, jer solidan je android.

3589287b584e53e1102cc795ab0ef95b.jpg

O ovoj app, klikni na rezultate, imaš padajući meni da izabereš "Memory cards only" i vidi rezultat za karticu.

Nazad
Vrh Dno