Šta je novo?

Huawei P10 lite

Da, jedina mana mu je premalo mesta za skladištenje, kao i Android 4.3 (Da je bar 5). Ja ga imam od 2014. Baterija radi kao prvog dana. SOT nikad nisam radio, mada moram da priznam kad sam se zezao sa svim tim silnim prvim podešavanjima i aplikacijama, ovaj P10 je držao bolje bateriju nego MediaPad.

Poslednja izmena:
Moj tablet je root-ovan i sve ide na micro SD.Instalirao sam mu i CWM,ali nazalost nema custom ROM-a za njega.Sve u svemu odlican i cuvacu ga dok se ne raspadne :D

Da li kod vas sa B185 softver više troši bateriju od hardvera? Kod mene je ovako. OS troši jedva 12%.

Kod mene ne ovako. Doduše ja sam na B184 (dual sim)
3717221269b3e46a3ae5d6372c1a1e89.jpg

Moj tablet je root-ovan i sve ide na micro SD.Instalirao sam mu i CWM,ali nazalost nema custom ROM-a za njega.Sve u svemu odlican i cuvacu ga dok se ne raspadne :D

Ja sam kupio Link2SD i sve aplikacije čuvam na MicroSD. Naravno da je rutovan. I naravno da ću ga čuvati i ja. Ali neće da se raspadne. Robusno je to. Naspram ovog P10 deluje kao da je od čelika. :) Krivo mi je što EON ne može da se instalira. Gledanje sporta na njemu je prava uživancija. D3GO još radi, ali videćemo dokad.

Poslednja izmena:
Uzgred, da li ova aplikacija vremenske prognoze što je integrisana u P10 lite može da se skine kao posebna aplikacija za druge uređaje? Lagana je, a daje podatke sa AccuWeather. Jako je dobro odrađena.

Krivo mi je što EON ne može da se instalira. Gledanje sporta na njemu je prava uživancija. D3GO još radi, ali videćemo dokad.

Kod mene EON radi bez trunke problema.

Uzgred, da li ova aplikacija vremenske prognoze što je integrisana u P10 lite može da se skine kao posebna aplikacija za druge uređaje? Lagana je, a daje podatke sa AccuWeather. Jako je dobro odrađena.

Koliko sam uspeo da provalim, ili je to, možda, samo slučaj kod mene, ali integrisan aplikacija za vreme se apdejtuje samo ako je uključen GPS. Meni je isključen i danima temperatura ista - 5 stepeni. Za to koristim "Transparent weather & clock"

Kod mene EON radi bez trunke problema.

Koliko sam uspeo da provalim, ili je to, možda, samo slučaj kod mene, ali integrisan aplikacija za vreme se apdejtuje samo ako je uključen GPS. Meni je isključen i danima temperatura ista - 5 stepeni. Za to koristim "Transparent weather & clock"

Idi u postavke, bezbednost i privatnost, usluge lokacija i tamo obeleži: režim lokacija ono u sredini. Tad ti nije uključen gps a podatke lokacije dobija preko wifi i gprs-a.

Zar nije urađeno da automatski da lokaciju prvo traži preko wifi pa mreže i tek nakon ukoliko nije umogućnosti lokaciju traži preko gps-a? Ovim ti njemu samo definišeš da lokaciju ne traži preko gps-a. Ja sam to tako razumeo podešavanje

Zar nije urađeno da automatski da lokaciju prvo traži preko wifi pa mreže i tek nakon ukoliko nije umogućnosti lokaciju traži preko gps-a? Ovim ti njemu samo definišeš da lokaciju ne traži preko gps-a. Ja sam to tako razumeo podešavanje

Da ali tebi za sat mogu da odrade ova podešavanja posao pa ako ti za neku drugu app traži baš gps - ti ga uključiš

Mislim da lociranje mreže ide po nekom automatizmu tj tako mislim da bi trebalo da radi bez da ja sam uključujem i isključujem GPS. Ti ovde samo blokiraš GPS tako da ti on neće raditi, a ti sam možda nećeš skapirati da parametri sa mreže nisu dovoljni za određivanje tvoje lokacije, po meni bzvz isključivati GPS jer ako imaš sve parametre za određivanje lokacije telefon ne bi trebalo da uključuje GPS pozicioniranje, osim ukoliko od dobijenih parametara sa mreže ili wifi-ja ne može da se odredi tvoja lokacija.

Poslednja izmena:

Posto ti niko nije odgovorio, evo ti link probaj, mislim da ce da radi. Ja sam instalirao compass na moj sony i radi odlicno. Javi da li radi i baci ss, da vidimo kako izgleda. https://www.gizdev.com/huawei-emui-4-1-apps/

Neće da instalira na Huawei MediaPad Youth 2 tablet. Kaže: Application not instaled. Verovatno treba minimum Android 6.

Poslednja izmena:
Jako mi se dopada MSN Weather, ali što to jede bateriju. Nije normalno. Ako staviš widget, odmah alarmira Power Consumption preko 50. Poređenja radi FB Messenger ima maksimu Power Consuption 2.

Ne izbacuje mi obaveštenja za notes i rođendane, gde to da podesim?

Jel to na kalendar misliš ili...?

Poslato sa WAS-LX1 uz pomoć Tapatoka

Ove 2 app su u pitanju, ColorNote Notes i Birthdays,
napominjem da ih koristim oduvek i da su radile notifikacije normalno, sem na ovom mobu.
Zna li neko rešenje?

Jesi li ih zaštitio od gašenja nakon što se ekran zaključa?

Cvoruga kako ti se čini ovaj telefon obzirom da ga imam i ja :) ne koristim te aplikacije koje pominješ ali sigurno je nak glupost u pitanju i lako ćeš naći u čemu je kvaka ...

Na wm mi je sihronizovao fejs prijatelje sa kalendarom, uvek mi je pisalo kad je nekom rodjendan, ovde ne mogu to da podesim i aako koristim isti account.

Tablet hvala, nisam to znao.
Nisam se puno udubljivao u emui, ne sviđa mi se i previše je razbacano.

Tosa, iskreno ovaj mob nije bio moj izbor, hteo sam Nokiu 6 DS jer me mrzi da nosim 2 moba,
(na kraju ću verovatno uzeti i četvrti Huawei, menjaću sa kolegom za P8l jer ima DS)
pa onda Samsung J7 2017, ali sam na kraju dobio ovaj, pre njega sam imao P9l i P9.
Huawei verovatno ima dil sa Telenorom jer samo njega guraju, drugi razlog ne vidim.

Sviđaju mi se izrada, baterija, zvuk (sem spikerfona), teme, brzina hvatanja gps (za nevericu),
ne sviđa mi se kamera, otisci prstiju na ekranu, emui.

Sta fali kameri za ovu klasu telefona?

Sent from my WAS-LX1 using Tapatalk

Tablet hvala, nisam to znao.

Sviđaju mi se izrada, baterija, zvuk (sem spikerfona), teme, brzina hvatanja gps (za nevericu),
ne sviđa mi se kamera, otisci prstiju na ekranu, emui.

da i ja sam primetio da se ekran lako zaprlja, da li je razlog toga što nije gorila glas ili nešto drugo pojma nemam ali sam preko ekrana stavio silikonsku zaštitu pa se ti otisci ne vide u tolikoj meri generalno telefon je odličan i naravno nemam zamerki :)

P.S. Generalno ne sviđaju mi se Samsung telefoni pogotovo njihov dizajn i izgled TouchWiz-a, smara me dodatno traženje tema.... obično sve mi je podešeno po difoltu pa je i tema ostala ne promenjena :D

Poslednja izmena:
Ekran, tj. kvalitet samog stakla je veoma loš. Imam osećaj da je previše mekano i da se prelako grebe ali zato se jako teško lomi.

Ekran, tj. kvalitet samog stakla je veoma loš. Imam osećaj da je previše mekano i da se prelako grebe ali zato se jako teško lomi.

Pao mi je sa stolice na laminat, razbio se u paramparcad, dok mi je lumia pala sa dva metra visine direktno na plocice okrenut ekranom i preziveo.

Zanimljivo, meni je ispao barem 5 puta i to bas onako posteno i nista se nije slomilo..

Da li je moguće da vidim recimo celu poruku ili mail odmah u status baru, ono da je raširim sa dva prsta, bez da ulazim u samu app?
Ne uspeva mi nesto. Vidim samo početak, tj prvi red.