Šta je novo?

Huawei P10 lite

Ja ne verujem da će Lite verzija dobiti Oreo. Kao što vidite, P10 i Plus dolaze sa Androidom 7.1, a Lite sa 7.0. Mislim da će Lite ostati fiksiran na sedmici. Ko zna zašto je to dobro.

I da ostane na sedmici nije šteta, sve jedno mi je meni je važno da telefon radi :) Sve i da bude apdejt ja sigurno neću međ prvima to uraditi tj možda uopšte neću ni preći jer poučen ranijim iskustvom obično bude s**nje ...

Zanimljivo, ja kad sam ga otpakovao, firmware verzija nije bila B170, nego B182 i tražio je apdejt na B184. Rizikovao sam i apdejtovao. I kaže da je to poslednja verzija firmvera. Od B185 ni traga. I bolje. Inače, kupljen je u radnji bez ugovorne obaveze.

Tvoj je fon Dual SIM i za njega su B182 i B184.Za Single SIM su B183 i B185.Ovo je za telefone koji su C432 (Evropa).

Da li je neko imao problem sa CallerID? Ne prikazuje mi broj ko me zove. Kada odem u podešavanja, CallerID je siv. Ne može da se promeni. Da li da zovem Telenor?

Kazu Hard reset resava probleme u software-u.Nazalost kod mene to nije slucaj.Uradio sam danas hard reset i apsolutno se nista nije promenilo.Posle update-a na B185 baterija se trosi ko luda,a hard reset nije pomogao.Unakazise dobar uredjaj software-om.

Poslednja izmena:
Meni svaki dan sve više drži baterija,na 185.

Sent from my WAS-LX1 using Tapatalk

Evo da iznesem i ja kratak rezime nakon četiri dana korišćenja.
Instalirano preko 60 aplikacija, memorija potrošena jedva 1 GB (većinom Android OS), instaliran poslednji firmver, baterija zadovoljavajuća. Ono što me impresioniralo jeste da tokom noći ne potroši nijedan posto, čak ni sa uključenim wi-fi. Bilo je problema sa CallerID i pozivom na čekanju, ali to je do Telenora (rešili su to). Drugu karticu još nisam ubacio, ali uskoro ću. Iako imam instalirano 60 aplikacija, ostalo je 16 GB slobodnog prostora. Nisam gejmer, tako da sve su to uglavnom aplikacije socijalnog, informativnog i multimedijalnog karaktera. Zvuk je zaista dobar. Nije preterano glasan. Možda taman koliko treba, da ne probija suviše. Kamera unutra i bez blica radi solidne fotke, možda malo bledunjave, ali to se može popraviti sa iole boljim programom. Aplikacije ne baguju, pokreću se brzo, OS se brzo diže nakon restarta čak i sa toliko aplikacija, 4G radi fenomenalno. WiFi hvata čak i tamo gde drugi telefoni polako gube signal... Videćemo dalje. Da ne bude da se u ovoj temi samo pljuje o ovom modelu.

Poslednja izmena:
Evo da iznesem i ja kratak rezime nakon četiri dana korišćenja.
Instalirano preko 60 aplikacija, memorija potrošena jedva 1 GB (većinom Android OS), instaliran poslednji firmver, baterija zadovoljavajuća. Ono što me impresioniralo jeste da tokom noći ne potroši nijedan posto, čak ni sa uključenim wi-fi. Bilo je problema sa CallerID i pozivom na čekanju, ali to je do Telenora (rešili su to). Drugu karticu još nisam ubacio, ali uskoro ću. Iako imam instalirano 60 aplikacija, ostalo je 16 GB slobodnog prostora. Nisam gejmer, tako da sve su to uglavnom aplikacije socijalnog, informativnog i multimedijalnog karaktera. Zvuk je zaista dobar. Nije preterano glasan. Možda taman koliko treba, da ne probija suviše. Kamera unutra i bez blica radi solidne fotke, možda malo bledunjave, ali to se može popraviti sa iole boljim programom. Aplikacije ne baguju, pokreću se brzo, OS se brzo diže nakon restarta čak i sa toliko aplikacija, 4G radi fenomenalno. WiFi hvata čak i tamo gde drugi telefoni polako gube signal... Videćemo dalje. Da ne bude da se u ovoj temi samo pljuje o ovom modelu.
Sa poslednjim updatom su zeznuli bateriju, to definitivno, govorim o c432b184. Inace kamera je katastrofa i to sto je bleda, to je veliki hardverski nedostatak i jeftiniji modeli iz Huawei ponude imaju bolju kameru. Ostalo je sve u granicama i lepo radi l, evo i ziroskop, 360 video super.
Sto se tice softvera i azuriranja tu su bas retka i dolaze sa zakasnjenjem. Sta ce mi sigurnisni update od septembra kad je bre sad novembar. Tako da ako neko hoce da hakuje telwfon komotno moze, jer su bas azurni, vidi se......Mada tu Huawei nije bas toliko zakazao kao nasi provideri i lokalna Huawei podrska. Azuriranja se i pojave na vreme na serveru, ali autorizacija za nase trziste dosta, dosta kasni.

Ja sam generalno zadovoljan kamerom u dobrim uslovima osvetljenja. U losijim je druga priča, nije ovo flegsip ali kamera je u najmanju ruku zadovoljavajuca.

Oni koji nisu zadovoljni neka pljunu hiljadu evra i imaće sve potaman. Ipak je ovo telefon srednje klase. I mislim da je best buy za 2017. godinu.

Dobra je kamera,skoro kao proslogodisnji P9 i H8.Navodno P10 Lite i H8Lite imaju iste senzore kao P9.

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk

Za nekoga je mozda best buy.Za mene je worst buy.Dzabe sve radi,kada svaki primerak ima neke svoje *******cije.Ovo je jedini fon za koji sam se pokajao sto sam ga kupio.Bukvalno skida bateriju 1min=1%,pa mogu da radim sa njim sta hocu.I nije do hardware-a,vec do software-a,jer je pre update-a na B185,sve bilo ok.A o kameri necu da pricam.Moj predhodni fon od 100 evra pravio bolje slike.

Poslednja izmena:
Stvarno ne znam zašto nekima "jede" bateriju. Kao novi korisnik, večeras sam ga posebno "mučio". Podešavao svaku aplikaciju od njih 60 po svojoj želji. Ubacivao filmove, podešavao prevode, ubacivao knjige, podešavao loginove... Sveukupno 2 sata i 25 minuta "torture" (tako kaže screen u opcijama). Od toga jedno 20 minuta video podešavanja. Baterija je od 88 došla na 75%. Inače, FB Messenger i Viber su mi stalno otključani. Prijavljuje ih kao power intensive, ali to bateriji naročito ne smeta. Ostalo mi je još da ubacim mjuzu i podesim audio plejer.

Poslednja izmena:
Onda reklamiraj, ne izlazi iz servisa dok ne reše.

Sent from my 3310

Lepo ti kaze,prodaj ga..Mozda ce nekome pasati takav..Meni se nije dopao..Par stvari su me bas iritirale i zavrsio je kod sestre..eto njoj pase savrseno..A ja se odmaram:)

Sent from my LG-H870 using Tapatalk

Androidu se ne gleda baterija 3-4 dana sacekaj barem mesec dva pa onda vidi. Meni je na s7 edge kad sam ga uzeo novog lagano radio 8h SOT-a a onda 2 meseca kasnije 6h.

Ne znam,dali ce vise izlaziti neki update za ovaj model ili prelazak na Oreo.Mislim da cu mu vratiti verziju B183.Dali je neko razmisljao zasto ne mogu nigde na net-u da se nadju verzije B102 i B127?Na njima je baterija drzala odlicno.Slucajnost?

Msm da je huawei sklonio sve romove sa neta,i ne mozes da ih nadjes..To je od pre mes dva..Negde sam to procitao..Svaki img zvanjcni je makut sa neta

Sent from my LG-H870 using Tapatalk

Pa zašto ne pišete Huwaei-ju za problem? Mislim, male su šanse da će vas poslušati, ali šta imate da izgubite? Baš nigde na guglu ne spominju nešto slično za poslednji apdejt? Da li je to vezano samo za one sa jednom SIM-karticom? Da li neko od vas čiji je poslednji apdejt B184 ima sličan problem kao ovi sa B185?

Poslednja izmena:
Ne znam,dali ce vise izlaziti neki update za ovaj model ili prelazak na Oreo.Mislim da cu mu vratiti verziju B183.Dali je neko razmisljao zasto ne mogu nigde na net-u da se nadju verzije B102 i B127?Na njima je baterija drzala odlicno.Slucajnost?
A kako mislis da vratis te verzije i kad bi nasao? Mislim kojom metodom? Jer standardno axuriranje ne dozvoljava rollback sa novije na prethodnu verziju....

Poslednja izmena:
Mislim da moze.Full OTA.
Probaj, ali sumnjam. Imas na ffinder starije verzije. Javi ako uspes.
a3ec3412c1f57fa8487acca9a4b1b83e.jpg

Ja sam na b185 i baterija je tu negde kao i pre.

Da li kod vas sa B185 softver više troši bateriju od hardvera? Kod mene je ovako. OS troši jedva 12%.

A pogledajte dobri stari tablet Huawei MediaPad Youth 2. Baterija traje i do 4 dana. Ima sve aplikacije kao i P10. Osim onih koje više ne mogu da se instaliraju. Ipak je u pitanju stari Android 4.3.

Poslednja izmena:
^
Packy,predobri tablet.Imam i ja Huawei MediaPad Youth 2.Star 2g i 10m i jos uvek drzi bolje bateriju,nego ovaj fon nov.Kod mene bateriju drzi ko lud.Verovao ili ne,pre jedno 2-3 nedelje je izgurao SOT 13h 11m 44s i ostalo mu jos 14% baterije.Imam i screenshot.Ovaj tablet je fantastican po pitanju svega.Nije imao nikakav update,da mu unisti trajanje baterije ;)

Nazad
Vrh Dno