Šta je novo?

Koji TV kupiti

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ovo „druga“ je tačno samo formalno pravno.

Razlikuje se adresa (mada su u obe u Čačku :)) – vlasnik oba privredna društva je isto fizičko lice i zakonski zastupnik (direktor) oba društva je ista osoba.

P. S.
Pre dva meseca sam kupio za prijatelja DDR3 RAM od Emmija i paket je došao iz WW prodavnice u Čačku. „Druga“ firma :d.

Pre dva meseca je bilo tako, sada je I bukvalno Emmi druga firma (iako je isto sediste kao i WW-u), znaci imaju svoj pecat, svoj racun, bili su deo WW Shop-a, sada su svoji formalno, a I na papiru (ukucaj u NBS pretrazi Emmi shop I izacice ti firma sa drugim PIB-om tj dokaz da nije ista firma vise).

Uglavnom iskoristite ovaj popust, kome treba i neka balkanska marka dobice je bagatelno (neki solidan VOX od 40" je sa popustom isao za 28k a TV uopste nije los), I sto je dobro ovo vazi za sve nacine placanja, ne samo za kes...

Inace sto se preporuka tice LG je ove godine jos gori, izrada TV-a je dosta losa, dizajn kao neki jeftin kinez mada ni Samsung nije preterano bolji, a normalni Sony modeli startuju tek od serije XE70xx, ovo ispod toga teska kina...

Iscitao temu i procitao vojvodin odgovor - i zakljucak mi je da su budzet serije totalni promasaj ove godine :d

Pokusavam naci neki 40-43" i stvarno ne vidim nijedan interesantan (citaj: dobar) model. Moram da odem uzivo da vidim Philips 43PFS4131 negde, ako mi odgovaraju uglovi mozda ipak njega pazarim.

Nisam gledao nista od domacih/kineskih varijanti a la Tesla, Vox, i slicno - pojma nemam kakvi su ali sam veoma skeptican :D

Pre dva meseca je bilo tako, sada je I bukvalno Emmi druga firma (iako je isto sediste kao i WW-u), znaci imaju svoj pecat, svoj racun, bili su deo WW Shop-a, sada su svoji formalno, a I na papiru (ukucaj u NBS pretrazi Emmi shop I izacice ti firma sa drugim PIB-om tj dokaz da nije ista firma vise).

to sto nije isti pib, ima drugi pecat i racun ne znaci da nije ista firma i da ih isti covek ne drzi ;) inace nije nikakva tajna da je emmi otvoren samo da bi alti(ili winwin, emmi kako god neko zeli da zove) zabio vp kupcima noz u ledja i otvorili svoje maloprodajne ww objekte, da bi kako kazu preziveli jer vp kupci slabo placaju ili mozda da uzmu dodatni 'leba od mp kupaca, a skoro ceo pc asortiman su mogli samo oni da uvoze tada. Emmi je zamisljen kao webshop (da ne bi skakali sebi u stomak i bili sami sebi konkurencija ww shopovima) gde ce se po vp cenama (da po cenama koji su dobijali dileri) prodavati mp kupcima sto cak i zakonom nije bilo dozvoljeno jer je nakon ww vp kupaca bilo sve manje. Pa onda kao druga firma trte mrte imaju svoje sopove... inace gde nestade alti b2b? Secam se da su jedno vreme cene u emmiju bile nize nego dilerske, i to sve sa rabatom i popustom za avans...

No ovo nije tema verujem da je to extra firma i verujem da sve ovo gore sto sam napisao nije tacno i da dobro tretira svoje zaposlene i partnere tako da sve pohvale za akciju :) Sve pohvale i za njih jer su doprineli da sve vise shopova sami uvoze svoju robu i time doprineli smanjenju cena :smash:

to sto nije isti pib, ima drugi pecat i racun ne znaci da nije ista firma i da ih isti covek ne drzi ;) inace nije nikakva tajna da je emmi otvoren samo da bi alti(ili winwin, emmi kako god neko zeli da zove) zabio vp kupcima noz u ledja i otvorili svoje maloprodajne ww objekte, da bi kako kazu preziveli jer vp kupci slabo placaju ili mozda da uzmu dodatni 'leba od mp kupaca, a skoro ceo pc asortiman su mogli samo oni da uvoze tada. Emmi je zamisljen kao webshop (da ne bi skakali sebi u stomak i bili sami sebi konkurencija ww shopovima) gde ce se po vp cenama (da po cenama koji su dobijali dileri) prodavati mp kupcima sto cak i zakonom nije bilo dozvoljeno jer je nakon ww vp kupaca bilo sve manje. Pa onda kao druga firma trte mrte imaju svoje sopove... inace gde nestade alti b2b? Secam se da su jedno vreme cene u emmiju bile nize nego dilerske, i to sve sa rabatom i popustom za avans...

No ovo nije tema verujem da je to extra firma i verujem da sve ovo gore sto sam napisao nije tacno i da dobro tretira svoje zaposlene i partnere tako da sve pohvale za akciju :) Sve pohvale i za njih jer su doprineli da sve vise shopova sami uvoze svoju robu i time doprineli smanjenju cena :smash:

Slazem se sve sa tobom al kao sto ti rece nije mesto i vreme za te price, bitno je da ljudi iskoriste 18% sto se nudi na televizore, a ima dobrih modela da se probere nesto [emoji4]

Sent from my iPhone using Tapatalk

Posle godinu dana korišćena sonija, ima neke utiske, koje ću kasnije napisati. Igrom slučaja pojavila se potreba za drugim TV-om.
Uzeo sam samsung 65" MU8002 model za drugu dnevnu sobu. Sony ima bolju sliku za 4k HDR 10 sadržaje, što i ne čudi, s'obzirom na 10bitni kvalitetniji panel.
Samsungov tv je više user friendly. Sony ima savršeni glasovno prepoznavanje i brži YT. Samsung ima 3 hdmia, sony 4... Sve u svemu, oba tv nisu zaokruženi proizvodi. Samsung ima sliku koja "pršti" i deluje življe na neiskusno oko. Sony ima prirodnije boje, ali ga je hebeno namestiti. Za igre, sony mi je bolji (kad stignem da igram nešto). PS4 pro ne uključuje hdr mode na samsungu, ako nekom pomaže. Na soniju kada gasim tv direktno iz YT-a nekad se desi da se tv sam upali iste sekunde i prijavi grešku na YT aplikaciji (android shit naravno). Sony trenutno ima android 6.0.1...

Još jedna jako bitna stvar. Sony HiFi BT sluške od 200e NE RADE NI NA TV-u ni na PS4!!! Na Samsungu rade. Sony nikad više u kuću, osim PS-a

Ajde molim te reci mi ko po tebi daje bolju boju sliku na ne-HDR sadrzajima. Poredio sam Samsung 55KS8002 i Sony 55XE9005 i meni se cini da je za "obicne" sadrzaje Samsung malo bolji (za mrvicu ali ipak bolji, narocito detalji u pokretnim scenama). Gledao sam sliku sa D3 i dvd film, malo me zeza sto TV-i nisu na istom mestu pa nemogu da direktno uporedim nego onako na utisak. Obican TV (antenu) nisam poredio jer nemam uslova, ali verovatno je tu Sony bolji, jer iz iskustva znam da Samsung televizori prace previse meku sliku preko tjunera.
A sto se HDR kompatibilnosti tice, probaj drugi kabl, meni je tek treci proradio kako treba. Takodje ako koristis AV riserver, i on zna da pravi problem pa probaj da ubodes kabl direktno u tv.

Ma probao sam sa 3 tipa kablova. Na ps4-sony svi rade, ps4-samsung ni jedan. Probao sve moguće portove, update softwera i ništa.

Ako isključiš ono motion bljutavi efekat na oba tv (veštačko osvežavanje), sony ima bolju sliku, tj tečniju. Samsung ima lepše boje tj "pršteće boje" na IPTV-u, pa slika nije monotona. Antenski kabal ne koristim, pa ne znam.

Sony ima mnogo bolje izbalansiran premium osećaj prilikom gaminga. Ne mogu to drugačije da opišem. Samsung mi daje nekako "plastičnu" sliku i na PS4ci i sa kompa. Možda bi se stvar poboljšala sa HDR modom uključenim, ali nažalost, ne mogu da ga aktiviram, kao što sam već objasnio.

Probijanje svetlosti je sramota za samsung od te cene. Na netu se isto ljudi žale. Sve u svemu, ako izuzmemo HDR, meni samsung pravi "življu" sliku i više upotrebljivu za gledanje non HDR sadržaja. Za igrice i HDR je sony bolji.

Da li neko zna da li na Sony 55XE7005 ili 55XE7077 moze da se instalira EON (nije medju podrzanim modelima na SBB sajtu), i koja je na njima verzija OS-a (da li je mozda Opera TV post omi to jedino deluje moguce ako su tacne informacije sa Wikipedia-e https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_smart_TV_platforms_and_middleware_software ). Da li je njegov OS na duze staze (3-5 godina osudjen da nema neke update-e)? Ako sam dobro razumeo citajuci na forumu moze EON i preko Android box-ova ali je verovatno lakse za koriscenje na samom TV-u.

Da li je veliki nedostatak sto nema Bluetooth?

Koji bi bio Samsung model iz 2017 koji bi bio slicnih karakteristika (ili malo bolji) sto se tice kvaliteta slike (radije bih VA panel ali ako nema onda moze i IPS) i smart funkcija (OS i mogucnosti konekcija) .

DOPUNA (VAŽI ZA SVE)!!!

Sony KD-43XE7077 za 61k!!!
Da li je greška u ceni, ne znam, ali za te novce nema ni u Germaniji :zgran: :banana:.
Ako je ponuda stvarna, kupujte dok traje (ako vam treba IPS-oliki TV).

Hvala članu koji mi je javio ;).

P. S.
Bolje da izdvojim poruku pošto je jako bitna i radi pretplatnika na temu.

Samo da izvestim da mi je upravo stigao ovaj SONY KD-43XE7077, znači ipak nije bila fiktivna ponuda. :)

Al' evo sad kliknuh na link i piše da proizvod nije u ponudi. Znači razgrabilo se, ako je i bilo više od par komada.

:Klanjanje
Čestitam što se nije čekalo i ugrabilo dok je bilo :). Tako to ide.

Videću da kasnije u toku dana objavim traktat o LG LCD TV modelima iz 2017. :d

Ništa originalno, samo kompilacija sa sajtova koji profesionalno testiraju sve sa linkovima i citatima da ne ispadne da izmišljam i tako to.
Time će biti završena priča o tim modelima.

Iscitao temu i procitao vojvodin odgovor - i zakljucak mi je da su budzet serije totalni promasaj ove godine :d

Pokusavam naci neki 40-43" i stvarno ne vidim nijedan interesantan (citaj: dobar) model. Moram da odem uzivo da vidim Philips 43PFS4131 negde, ako mi odgovaraju uglovi mozda ipak njega pazarim.

Nisam gledao nista od domacih/kineskih varijanti a la Tesla, Vox, i slicno - pojma nemam kakvi su ali sam veoma skeptican :D
Postoje testovi Philips 49PFS4131 i Philips 49PFS4132 modela. Oba imaju S-IPS panele i prošla su jako dobro, štaviše odlično za tu budžetsku klasu.
Noviji model je taman toliko skuplji, koliko je i bolji.

Oba su dostupna kod nas:
http://www.eponuda.com/uporedicene?ep=49PFS413

Jasno mi je da ti treba manji model, ovo kucam i radi drugih, ali ponoviću, ti PFS modeli nisu po ničemu sakati kad su u pitanju podešavanja već imaju sve dostupno,
a 49“ su odlični za ono što nude pod uslovom da vam ne treba „pametan“ TV.

Kad su u pitanju monitori, tu je TPV konzistentan i što važi za jedan model u seriji, važi i ostale (kalibracija i tako to). Da li je tako i kod TV-a je pitanje?

DOPUNA
Zbog učestalih predloga da napravim listu preporučenih modela (kao što sam napravio za monitore), pokušaću, ali ništa ne garantujem. Bili bi samo testirani modeli.
Ovim bi se svi poštedeli muke da se ne vrti stalno u krug.

Poslednja izmena:
LG Electronics „UHD“ LCD TV 2017. I deo

Sledi specijal namenjen LG Electronics LCD TV modelima iz 2017. Ovo nije prvi specijal, pošto su ga imali i Sony kao i UMC Slovakia (poznatiji kao Sharp u Evropi).
Takođe su bile i detaljne poruke u vezi panela kao što sam objavio i linkove ka svim sajtovima koji profesionalno testiraju televizore.

Krenimo redom. Za početak, LG LCD TV =/= OLED TV zato što su to dve (očigledno) kompletno različite kategorije. Ovo drugo je poprilično „sazrelo“ ove godine
i sasvim je u redu kupiti najjeftinije modele (osim ako vam treba HDR, onda su i dalje truba). Međutim, ovo je tema o LCD televizorima koji su poprilično srozani
ove godine.

Dalje, ne kucam napamet kad su u pitanju LGE TV-i. Svako ko se i malo razume u test razultate jasno mu je k‘o dan o čemu se radi. Ovo je i zaključak profesionalnih
testera kojima su kroz „ruke“ prošli na desetine i desetine različitih modela. Krenimo od svima najomiljenijih i najcitiranijih, naših čuvenih Kvebešana – Rtings.com.
Imajte na umu da oni sami kupuje TV-e za testiranje.

Njihova stranica posvećena LG modelima. Samo neki od citata:
Most of them are inexpensive, but they rarely offer good value compared to their competition.
///
Poor Value. Their products are often weirdly placed in comparison to their competition and are consequently rarely recommended by us.
Da li ovo jasno? Odnos uloženo/dobijeno je loš.

Most LG TVs, unfortunately, don't offer the best value. While their IPS LCD offerings offer great viewing angles which are useful for wider living rooms, they
aren't the only ones in this space, and competition will often best them.
Upravo to – i drugi u ponudi imaju modele sa IPS panelima i to koji nisu sakati (WRGB), a videćemo šta još LGE prodaje.

Svi LG UJ modeli, ponavljam, svi, a to su serije: UJ62, UJ63, UJ65, UJ67, UJ70 i UJ75 (valjda nisam neku zaboravio), sve odreda imaju ovo:
lg-43uj630v-souspixel.jpg
WRGB WRGB WRGB…

Efektivna rezolucija je u stvari 2880x2160! Zato i kucam „UHD“. LGE je otvoreno priznao da koriste dotične panele da bi smanjili troškove („šokantno“), ali k‘o bajagi
nema uticaj na kvalitet prikaza. A ha… Ne kucam uzalud da kupci LGE LCD TV-a subvencionišu kupce njihovih OLED TV-a. Na nekoga se mora prevaliti poprilični škart
u proizvodnji OLED TV panela da bi cene krenule dole. Čista ekonomija.

Dalje, LGE je ove godine „izmislio“ novu klasu, Super UHD modeli, oni počinju sa SJ oznakom i imaju tzv. Nano Cell panele. Tu spadaju: SJ80, SJ85 i SJ90 serije.
Problem: paneli u SJ80 seriji isto imaju WRGB strukturu! Dakle, samo SJ85 i SJ90 serije su još pošteđene.

Poslednja izmena:
LG Electronics „UHD“ LCD TV 2017. II deo

Krenimo od ovde na forumu pominjane i popularne UJ63 serije koja je poprilična degradacija u odnosu na prošlogodišnju UH63 seriju koja ima jako dobre Innolux S-MVA panele.

LG 43UJ630V: un petit téléviseur Ultra HD très moyen
Ocena 2/5. Francuz je za razliku od drugih ostao dosledan do kraja i dao nisku ocenu zato što je model mediokritetan.

LG UJ634V Análisis Y Opiniones
Ovde su rezultati dosta detaljniji, ali španski tester nije bio dosledan u ocenjivanju. Međutim, ako se pogledaju rezultati, to je teški očaj.
Brillo máximo en SDR

Test Resultado
Brillo máx. en escena SDR real: 168 cd/m2
Brillo máx. en ventana SDR 2%: 175 cd/m2
Brillo máx. en ventana SDR 10%: 176 cd/m2
Brillo máx. en ventana SDR 25%: 175 cd/m2
Brillo máx. en ventana SDR 50%: 175 cd/m2
Brillo máx. en ventana SDR 100%: 174 cd/m2
Ko ovde od forumskih LG fanbojeva/marketara može ovo da odbrani :zgran: :wall:? Ko ne razume o čemu se radi – to znači da je TV neglediv pod iole malo jačem dnevnom svetlu. Ovakve
niske vrednosti nemaju ni najgori/najjeftiniji monitori! Sad jasno zašto korejski proizvođači izbegavaju da objave specifikacije panela i osvetljenja?

Očajnu uniformnost slike i popriličan efekat prljavog ekrana (koji je kod LGE modela po pravilu veći od konkurentskih IPS modela) ne vredi ni komentarisati. Kalibracija isto loša (mada
se može ispeglati) plus postoji zadržavanje slike. Jedino vredno pohvale je izuzetno nizak input lag, ali to ne može spasiti model od toga da je treš.

Zaključak: LGE kupuje najjeftinije moguće (A)S-IPS panele od LG Displaya.

Idemo dalje, nema stajanja, UJ630 seriju su testirali i na Rtingsu.
LG UJ6300 TV REVIEW
SDR Real Scene Peak Brightness Show : 174 cd/m2
SDR Peak 2% Window Show : 167 cd/m2
SDR Peak 10% Window Show : 168 cd/m2
SDR Peak 25% Window Show : 169 cd/m2
SDR Peak 50% Window Show : 171 cd/m2
SDR Peak 100% Window Show : 175 cd/m2
SDR Sustained 2% Window Show : 167 cd/m2
SDR Sustained 10% Window Show : 167 cd/m2
SDR Sustained 25% Window Show : 168 cd/m2
SDR Sustained 50% Window Show : 170 cd/m2
SDR Sustained 75% Window Show : 174 cd/m2
Ma nemoguće, skoro isti očajan rezultat kao kod španskog testera. I sve ostalo je manje-više slično/isto. Poseban naglasak na uglove gledanja (moje podvlačenje):
Mediocre viewing angle, better than almost all VA TVs but not as good as some other IPS TVs such as the UH6150. Blacks remain essentially unchanged no matter the angle, but colors shift and brightness
decreases at moderate angles.
Još jedan dokaz da LGE kupuje najgore moguće (A)S-IPS panele da bi subvencionisali OLED modele.

Pročitajte komentar na kraju gde je autor otkucao da je prošlogodišnji UH61, koji je iz niže serije, je bolji model, nego noviji iz više serije.

I posle ja „mrzim“ LGE :sceptic:…

Sledi nastavak u vezi LJ serije u toku dana/večeri/sutra… Tu nije sve tako crno ;).

Poslednja izmena:
Jasno ko dan. Jos prosle godine sam pisao ovde da lg brljavi sa lcd tv iz godine u godinu sve gore. WRGB je krs nevidjeni (ja sam ga zvao "fake uhd"). Kupio tada 43lh630v i isto razocaran (ostavio i dalje matoru plazmu panasonic sebi), ni fhd ne znaju da naprave vise. IPS je ocajan kod njih. Nazalost svi brljave, ali ovi i za 1000e znaju krs da uvale, sto su dokazali ovogodisnjom serijom.

@ Janko92

Zaboravi na LG UJ modele, objasnio sam zašto.
Sony KD-43XE7077 više nema po super povoljnoj ceni. Ko je kupio, kupio...

Strpi se, objaviću listu, danas-sutra.

@ tzeljko

Svi modeli u XE80 seriji imaju S-IPS panele.
Poruka ovde (pretpostavljam da je to Slovenac).

Jel mogu ovi Dukini specijali u neki sticky, zakopace ga postovi u temi jako brzo?

LG Electronics HD i FHD LCD TV 2017.

Da vidimo LJ seriju (HD i FHD).

LG LJ500V Análisis Y Opiniones
Testirana je 43“ verzija. To najjeftinija serija.
Brillo máx. en escena SDR real: 124 cd/m2
Brillo máx. en ventana SDR 2%: 125 cd/m2
Brillo máx. en ventana SDR 10%: 125 cd/m2
Brillo máx. en ventana SDR 25%: 126 cd/m2
Brillo máx. en ventana SDR 50%: 126 cd/m2
Brillo máx. en ventana SDR 100%: 126 cd/m2
Dame i gospodo, ovo je novo DNO DNA :S: :crash: :zgran:!!! Ne samo što je po pitanju LED pozadinskog osvetljenja LG u 2017-toj konstantno najgori, ovo je novi crni rekord. To je negledivo u iole osvetljenoj prostoriji,
a ako nije osvetljenja, uživaćete u „čarima“ S-IPS panela.

Neki će pojedinci prvi da opleve po regionalnim markama (po meni neopravdano), a šta je ovo? Ovde vidim škart LED pozadinsko osvetljenje i još je Direct LED. Da li iko može ovo da odbrani?! Sumnjam da takav
škart i ove regionalne marke prodaju. Na benchu su testirali neke Tesla modele tako da znamo kakvi su – dosta bolji po pitanju prikaza slike.

Rtings je testirao LJ55 seriju koja ne postoji u Evropi već je za ostatak sveta, a ja ne mogu da pronađem koja je to serija u Evropi, ako uopšte postoji pod drugom oznakom. Ona je prošla sasvim solidno i ok je
za kupovinu. Dakle, ok za kupovinu ako neko otkuca i zna koja je to serija u Evropi.

I ako neko nađe test LJ modela, neka objavi, pošto ja ne nalazim.

Bonus za kraj tj. jedna „zanimljivost“, a u stvari govori koliko je stanje loše – na najboljim listama za kupovinu nemačkog CHIP-a nema ni jednog LG modela u kategoriji 32-43“ TV, ni u od 44“. U kategoriji UHD
do 55“ su dva OLED modela i prošlogodišnji UH85 i jedan OLED model u kategoriji 56+“. Prošle godine ih je bilo, ove ništa.
Dakle, ponavlja se priča kao i kod Rtingsa. Ko testira, sve mu jasno.

Poslednja izmena:
Onda su ispravili.

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Ovde sam svojevremeno otkucao o tome:
Paz‘, ja bih kupio X-Rite ColorMunki Display, odličan je i jeftin (150 e nije ništa za takav uređaj!), al‘ nema za to tržište u ovoj rupi od „grada“, a u stvari najobičnije palanke/varoši.
Najmanji problem je kupiti kolorimetar, al‘ kako ga isplatiti :S:?

@ Ostoja

Čuvam linkove ka mojim bitnom porukama. Zato se uvek pozivam na iste ;).

P. S.
Vodič je u predzavršnoj fazi :smoke:.

Ovde sam svojevremeno otkucao o tome:

Najmanji problem je kupiti kolorimetar, al‘ kako ga isplatiti :S:?

@ Ostoja

Čuvam linkove ka mojim bitnom porukama. Zato se uvek pozivam na iste ;).

P. S.
Vodič je u predzavršnoj fazi :smoke:.

Odlicno, posto imam LG promotera u radnji pa se sa njim ubedjujem da je LG tezak krs kod jeftinijih modela, da osim OLED nista ne valja i da su Sony i Samsung bolji, a ja bih te zamolio ako ti vreme bude dozvoljavalo naravno da napises po koju za Samsung ova vs prosla god mislim isto ko sto pises za LG [emoji2] ja jedino mogu da potvrdim da 49XE7077 ima IPS vidi se da pod uglovima ne gubi kvalitet slike, on mi je jedini izlozen od XE7077 serije 43 i 55 su u kutiji cekaju kupce [emoji4] i samo cu reci da je Samsung sa proslogodisnjom KS serijom odradio odlican posao, samo su trebali ove godine da izbace naslednike sa slicnom cenom i opet bi se prodavali kao ludi, a ne ovako odvalili cene ko da su ne znam sta (u radnji imam KS9002 i Q8C, da nema razlike u dizajnu i malo softveru pomislili bi da je isti TV po kvalitetu slike, a razlika u ceni 110k)...

Sent from my iPhone using Tapatalk

@DukeofSerbia, razumem te u potpunosti, da si u Bg lakse bi bilo. Za kalibrisanje tv\monitora da uzimas i 10e - brzo bi isplatio (tako je DEAD poceo: isao po stanovima u Moskvi). A ovako jedino da pravis neki svoj sajt + youtube channel za testiranje i te fore. Ali opet tesko ko ce pristati da ti da reklamu, kad ih jednom razneses u review :D A svi ovi ostali - sve placeno i podmazano, dobro paze sta ce reci i dosta kriju :) Tako ima jedan Rus bavi se audio tematikom - covek genije, a na youtube jedva ga 20k ljudi prati, dok one klovnove audiofile sto reklamiraju kablove i neke carolije - po par milki. Truth vs sarena laza/marketing/$, zna se ko pobedjuje u kapitalizmu...

Poslednja izmena:
Marko1996, samo da ti zahvalim za info u vezi popusta od 18% u Winwinu. Kupio sam danas roditeljima Sony KDL40WD655 za 46.700 din, i oni su više nego zadovoljni.

Jesi bio u Arsenija Carnojevica? Ako jesi ja sam ti ga prodao :D

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno