Jesi bio u Arsenija Carnojevica? Ako jesi ja sam ti ga prodao![]()
Sledi poboljšana lista Ultra HD i Ultra HD premijum modela. Došlo je i do jednog pomeranja (Panasonic EX700) koje je prvobitno bio stavljen u pogrešnu
kategoriju mojom mahinalnom greškom.
NAPOMENE
10-bitni panel – da li je pravi ili 8-bit + FRC, nije bitno.
WCG – wide colour gamut (proširena pokrivenost boja).
100/120 Hz – 50 Hz je TV standard u Evropi.
HDR – model je testiran da može prikazati bar 500 cd/m2 u HDR modu (pravi je 1.000 cd/m2) što je neki minimum da se vidi razlika u odnosu na SDR.
FALD – full array local dimming, a da li TV ima Direct ili Edge LED je u suštini nebitno. Aktiviran FALD produbljuje crnu i daje veći kontrast, ali ima svoju
negativnu stranu. Više ovde.
Smart – navedena je „pametna“ platforma ako je ima.
ULTRA HD modeli
Svi modeli imaju 10-bitne panele (izuzev Sony XE700).
Panasonic EX600 (40“ S-MVA; 49“ ?; 55“ S-IPS; 65“ S-MVA) (Firefox OS)
Panasonic EX700 (40“, 50“, 58“ i 65“ S-MVA) (WCG; Firefox OS)
Philips PUS6412 (43“, 49“, 55“ i 65“ S-IPS) (Ambilight; Android TV)
Samsung MU61 (40“ S-MVA; 43“ i 49“ ?; 55“ IPS; 65“ i 75“ ?) (Tizen)
Samsung MU64 (40“ S-MVA; 49“, 55“ i 65“ IPS) (WCG; Tizen)
Sony XE700 (43“ i 49“ S-IPS; 55“ VA; 65“ AMVA3) (Opera TV)
Sony XE800 (43“, 49“ i 55“ S-IPS) (WCG; Android TV)
ULTRA HD premijum modeli
Svi modeli imaju 10-bitne panele sa WCG i rade na 100/120 Hz. Zato su i premijum.
Panasonic EX780 (50“, 58“, 65“ i 75“ S-MVA) (3D; Firefox OS)
Philips PUS7502 (49“, 55“ i 65“ AS-IPS) (Ambilight; Android TV)
LG Electronics SJ850 (55“, 60“ i 65“ AS-IPS) (WebOS)
LG Electronics SJ950 (55“, 65“, 75“ i 86“ AS-IPS) (HDR; WebOS)
Sony XE850 (55“ VA; 65“ AMVA3 i 75“ AS-IPS? ili AMVA3?) (Android TV)
Sony XE900 (49“ S-MVA; 55“ VA; 65“ i 75“ AMVA3) (HDR; FALD; Android TV)
P. S.
Kao i uvek, ako neko uvidi grešku, neka otkuca.
Stvar je u tome sto nisu svi takvi, cak ni jeftini modeli.Sporost u saltanju kanala se manje vise I pojavljuje sa digitalijom, sporost pri paljenju i gasenju takodje. Dok je to bilo analogno bilo je maltene instant. Sad dok se podigne/spusti fw (unix-oliki OS uglavom, bio TV SMART ili ne) prodje vreme.
Vecina LCD televizora i jeftinih i skupih zvuce kao kante iz koje dopire zvuk. Ne mislim na distorziju nego na nedostatak kvalitetnih visokih i dubokih tonova.
Fizika kaze da za pun spektar mora malo veca kutija ako hoces da ce cuje iole glasno I jasno (veca efikasnost, manje dimenzije, veca sirina spektra - izaberi dva).
Zato se I uvaljuju razni soundbarovi i cudesa, zaobilaze fiziku televizora koji se dizajniraju da budu tanki i sto dopadljiviji.
@ bakara
Projektuješ svoje potrebe i prioritete na tržište. Ne kažem da grešiš (iz tvog ugla), ali to tako ne funkcioniše. Samsung Electronics je upravo to uradio što si otkucao i pukli su samo tako u
premijum i super premijum segmentu. Sony je uradio kontra i eksplodirao. Koga realno briga što je njihova „pametna“ platforma najgora?
Pojačalo i ozbiljniji zvučnici su skoro pa moranje, bar za moj pojam zvuka.
Ne, oni samo potvrdjuju ovo o cemu ja pricamPozdrav.
Ne znam kako vi percipirate taj zvuk iz tv-a, šta tražite od istog ...ovi moji h/k baš udaraju da ogluviš.
Svakodnevno gledanje tv programa držim pojačano na "5", a ne daj Bože da pojačam na max...srušilo bi se sve!![]()
S
ULTRA HD modeli
Svi modeli imaju 10-bitne panele (izuzev Sony XE700).
Panasonic EX600 (40“ S-MVA; 49“ ?; 55“ S-IPS; 65“ S-MVA) (Firefox OS)
Panasonic EX700 (40“, 50“, 58“ i 65“ S-MVA) (WCG; Firefox OS)
Philips PUS6412 (43“, 49“, 55“ i 65“ S-IPS) (Ambilight; Android TV)
Samsung MU61 (40“ S-MVA; 43“ i 49“ ?; 55“ IPS; 65“ i 75“ ?) (Tizen)
Samsung MU64 (40“ S-MVA; 49“, 55“ i 65“ IPS) (WCG; Tizen)
Sony XE700 (43“ i 49“ S-IPS; 55“ VA; 65“ AMVA3) (Opera TV)
Sony XE800 (43“, 49“ i 55“ S-IPS) (WCG; Android TV)
P. S.
Kao i uvek, ako neko uvidi grešku, neka otkuca.
@markoz:
Razlike u slici se vide iz helikoptera. Kad sam kupovao TV, LG me je odbio bledunjavom crnom, dok je crna kod Sonija bila crna.
Послато са HTC One M9 уз помоћ Тапатока
@ gredence
Koliko vidim, „kupuješ“ TV od bar marta i stalno se vrti u krug…
Poslednji put (nešto se ponavlja, nešto manje):
Sony XE900 samo ako treba HDR. I nema Direct LED poz. osvetljenje već je FALD. Ako ti ne treba HDR, a planiraš da odrešiš kesu, onda možda sačekaj da još padne
cena OLED TV-a, a da li će padati, to zna najbolje LG Display koji proizvodi OLED panele plus kada će Samsung izbaciti na tržište pravi QLED.
XE900 = XE850 + FALD (otprilike)
Kod Sonija, koliko para, toliko muzike (manje-više je tako kod većine). Razlika u ceni je taman tolika, koliko se dobije više. Nekome to znači, nekome ne. Tu ti ja
ne mogu pomoći.
Za „pametnu“ platformu uvek možeš kupiti Android TV box iz Kine. Tema na forumu. Tu će ti bakara reći/otkucati šta je najbolje.
U kojoj prodavnici kazi slobodno?Ako mogu da dodam na temu da je 55XE900 trenutno na masnoj akciji u jednoj domacoj radnji, skoro 200€ manje od ostalih zvanicnih izvora. Cena je ista kao 850ka. Klasika, 5 god garancije.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari