Vidi druze najbolje da ti salje busom ali tesko ti ne znas sigurno tog lika da bi mu verovao da ce ti poslati po busu.Pa platio bi volan 350 e. Jel ima neka fora kako da ga salje dal obicna posta ili preko neceg drugog, kako je manja sansa da carenik proverava. I ukoliko se ocarini i sve to, jel ja moram to da platim da bi uzeo paket?
Trazi da ti posalje obicnom postom sa pracenjem bez oznake vrednosti, a ti njemu plati pay palom.Kupio bi polovan volan od lika iz zagreba, da li to podleze carini i pdvu , vrednost novog volana je oko 450 e i kolko je realno da me sve to kosta?
Pre 4 nedelje, carina+porez na 3 laptopa, 2 fona i 3 para sluški, na ANT-u plaćena 1350e. Doduše nisu računali našu vrednost, već vrednost sa računa.
Pazite da se ne zeznete da pokušate da ubacite stvari u kofer, makar i odpakovane. Sad sve gledaju i cede, pa i cabin crew. Jako je teško promuvati neku tehničku stvar (ili više njih), jer traže da se pokažu lični pdoaci na laptopu, slike na fonu itd.
Lik hoce da mi posalje preko hpekspresa, jel bolje to ili obicna posta i koja je razlika? Sto se tice autobusa, to sam i ja razmisljao, ne znam kolko je to sigurno i hoce li vozaci to prihvatiti, primao sam ja neke sitne pakete i slao za i iz crne gore, al ovo je vec veci paket od 10 kila otprilike.Trazi da ti posalje obicnom postom sa pracenjem bez oznake vrednosti, a ti njemu plati pay palom.
Ljudi misle da se koferi ne gledaju. Naprotiv, izgleda da ih đuture pregledaju na rentgenu (ne onom kod izlaza, nego još pre što stignu na traku za preuzimanje). Ne znam da li takav tretman ima sav prtljag, ja sam pre godinu dana imao u prtljagu tehnički uređaj (nije mogao da stane u ručni) i dok sam prolazio kroz onaj "špalir" na zelenom izlazu, zaustavio me je carinik: tačno je znao koji kofer ga interesuje i šta traži, propustio (opet) kroz rentgen, tražio da se otvori, naplatio PDV i carinu; mogao je i da me kazni, ali nije.
Ono što je u ručnom prtljagu - to ih još uvek ne interesuje mnogo.
A inače prošlonedeljni let etihadov od petka isto ceo prekontrolisan, sa sve cabin crewom
I "TO" nije sverc?!
Kad imas dvojnu rezdenciju, možeš da svoje nove i polovne stavri unisiš u ove zemlje kako hoćeš.
Meni je veci problem sto imam "dole" jos 6 note FE-a, 3 para sluski i 2 laptopa, sa 3 mambe i 2 ouroborsa. Da stvar bude jos gora, nisam uzeo za preprodaju, već za drugare i ljude sa foruma ovde (trebala količina za dobru cenu), a puko sam kintu. Ljudima sam rekao jednu cenu, a sad carina i pdv menja stvar. Laptopove sam prodao skupje ljudima, proporcionalno carini, sluške su mi tu, čuče, a iphone 7ice će vrv na oglas... Ostalu robu ću vrv na budimpeštu da prerutiram, pa za subaju (SU) na sitno...
.... Donosim za sebe, ne stavljam na kp
Jednostavno ne postoji EMS iz Japana za Srbiju. Ne znam razlog ali znam da nije moglo pre par godina kad mi je trebalo za nešto.
https://www.post.japanpost.jp/int/ems/country/second_en.html#second_04
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari