Šta je novo?

Carina na posiljke [FAQ u prvom postu]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nisam odgovorio za njih, pitanje je bilo za Bosnu? Možda ja nisam skapirao...

A možda je fazon u presijedanju, sestra nije direkt let za BG imala.

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Je l letela dirketno UAE - Srbija? Da li su je tada pretresali? Za koju kompaniju radi?

To sto se plati jos i nekako, ali ako nisu prijavili, a nadje se - jao!
Samo i dalje nisi rekao sta je novo u tome?

Pa kabinuše (cabin crew) sad propuštaju kroz skener. Više ne može da se dovlači tehnika bez bojazni preko stjuardesa. Makar ne može bez bojazni, na veliko.... A nije bilo prijavljeno. Fora da bude veća, ona je platila jer sam ja bio u subaji. A saznao sam za plaćanje tek sutra dan, jer je bilo ili to ili konfiskacija... Nije htela preko fona da me "obraduje"

Vec 7 dana isto stanje u vezi NS carine. Stoji paket. Ne mrda od subote tracking broj......

Po 2015405405405404 put, NS carina uopste ne updateuje tracking broj dok se ne zavrsi.

Sta bi sa lupanjem packi ljudima koji pitaju stvari koje pisu u FAQ ili se pominju na zadjnoj strani?:)

Po 2015405405405404 put, NS carina uopste ne updateuje tracking broj dok se ne zavrsi.

Sta bi sa lupanjem packi ljudima koji pitaju stvari koje pisu u FAQ ili se pominju na zadjnoj strani?:)

Ovo pise na 1. strani ?

Sorry, prvi put cujem za to. Do sada je pisalo kada ide od carine.
Znaci, nakon infoa da je upucen na carinu necu nista vise dobiti dok mi ne dodje na kucnu adresu ?
To od sada tako je lio ?

Od kad sam primetio u ovoj temi, znaci godinama, nema update sve dok ne prodje carinu. Dobices update dan pred isporuku jedino, ali ne uvek na vreme.

Jel strajkuju jos oni bambusi u Zemunu da znam dal da narucujem nesto ili ne? Nemam nameru da cekam dva meseca da stigne...

Meni su zadržali kontaktna sočiva uz obrazloženje da je promet lekova i medicinskih pomagala poštom zabranjen.
Sad čekam da vrate pošiljaocu, pa da krenem u povraćaj dela novca.
Pozdrav

Slanje lekova poštom je zabranjeno, a medicinskih sredstava mislim da je dozvoljeno.
Ali nijedna od tih sočiva nisu registrovana kod nas, niti prodavac ima dozvolu za obavljanje prometa m.sredstava pa je to razlog zasto se nikada nisam usudio da narucim. A razlika u ceni je stvarno sramotna.

Paket mi je u nekom limbu već danima posle carine, da idem do pošte gde mi stižu da ih pritegnem?

Screen Shot 2017-11-11 at 11.25.52.png

Idi tamo, desavalo mi se da postara mrzi da ponese paket ili da dolazi do moje ulice pa stalno zakazuje za sledecu dostavu.

Zeni narucio sat, stigao za tacno 10 dana od momenta placanja. Uz njega i maska koju sam cekao oko mesec dana. Bez troskova dodatnih jr prošlo

Sent from my Mi Max using Tapatalk

Slanje lekova poštom je zabranjeno, a medicinskih sredstava mislim da je dozvoljeno.
Ali nijedna od tih sočiva nisu registrovana kod nas, niti prodavac ima dozvolu za obavljanje prometa m.sredstava pa je to razlog zasto se nikada nisam usudio da narucim. A razlika u ceni je stvarno sramotna.

Naruci slobodno. Sta je sve trulo u ovoj drzavi, ovo je najmanji problem.
Po toj logici onda nista ne bismo smjeli da narucimo sa strane, jer se ne prodaje kod nas. Meni uredno prolaze suplementi sa iHerba.
Od dobre volje carinika zavisi hoce li proci ili ne.

P.s. Vise od 7 dana isti status da je upuceno na carinu..... Pretjerali su vec....

11003 IZMENIČNA POŠTA Prispeće
11003 IZMENIČNA POŠTA Za carinu

A, treba da dobijem u Novom SAdu. Ko zna da li je ovo i doslo uopste iz Beograda u NS carinu....

Poslednja izmena:
Ti zezas malo? Odgovoreno ti je i pitao si da li sam siguran da je tako.
Za ovo ti treba oduzeti bambije ;)

Ako se meni obraćas, nisam postavio pitanje, nego, proslo je vec 7 dana otkako je u fucking posti i jos ga nemam kod sebe. Samo konsatacija da mi nikada posiljka nije ovoliko bila na carini. Još gore sto moroni nemaju zakonski rok za koliko treba da završe sa carinom...

Meni je 8 dana stajala, drugu je sutra sedmi.

Sent from my WAS-LX1 using Tapatalk

07/11/2017 10:55 - 11003 IZMENIČNA POŠTA, Prispeće,
07/11/2017 11:21 - 11003 IZMENIČNA POŠTA, Za carinu,
07/11/2017 15:43 - 61200 CARINA GPC BEOGRAD - 11200 GPC BEOGRAD, Otprema,
09/11/2017 05:54 - 10200 GPC BEOGRAD - 11120 Beograd 35, Otprema,

I ovako stoji danima. A stiglo za 7 dana iz Kine na carinu. Trebali su uraditi otpremu u sredu. Ako stigne u ponedeljak - bice 6 dan za otpremu (iz Zemuna u Palilulu)!

Nesto su radikalizovali proteste?

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk

Pošiljke ne mogu da napuste (a ni da uđu koliko kapiram) GPC zbog štrajka, to mi je rekao jedan poštar, a drugi mi reče da jako mali broj njih propuštaju, ne znam po kojim kriterijumima.

Pa ono sto ne carine to propustaju po tom kriterijumu valjda pustaju pakete/pisma.

TT

:D Ne, mislio je zasto POSTA pusta pakete iz GPC-a, kada strajkuju, ne po kom kriterijumu carina pusta bez dazbina.

Ne znam zasto se ljudi samo zale, kada nista nece da izmene ovde... a niko nikada da ode da se zali negde gde moze nesto da se uradi. Ventilacija usta... :)

[emoji3] Pa sta ako strajkuju, duzni su po zakonu minimum rada i tada pustaju ono gde ne moraju da rade, sem da lupe pecat da ne podleze carini, ne rade one pakete gde radnici moraju da otvore paket, da carinik ocarini pa da zatvore isti.
Verujem da vecina vas ni ne zna da pakete otvaraju i zatvaraju upravo radnici poste, carinici samo odredjuju koliko cete platiti dazbina, isto tako i zatvaraju radnici poste.
Minimum rada u vreme strajka bi bio da propustaju pakete koji se ne oporezuju/carine jer time samo paket/pismo pokazu cariniku a on kaze ne podleze carini i te pakete sad pustaju.
Nadam se da si sad malo bolje razumeo zasto pustaju, kao i proceduru kojom se pustaju.[emoji3]

TT

Ljudi kako vam poštari isporučuju paketiće sa alija, meni se stalno menjaju neki poštari, i nebitno koja ke vrednost oni to batale do pola zaglavljeno u sandučetu, kako je kod ostalih, ja se rešavam da napravim veliko sanduče kad ih već mrzi da pozvone....

Послато са SM-J510FN уз помоћ Тапатока

Ljudi kako vam poštari isporučuju paketiće sa alija, meni se stalno menjaju neki poštari, i nebitno koja ke vrednost oni to batale do pola zaglavljeno u sandučetu, kako je kod ostalih, ja se rešavam da napravim veliko sanduče kad ih već mrzi da pozvone....

Послато са SM-J510FN уз помоћ Тапатока
Časti poštara i zamoli ga da ti ostavi u dvorištu, pozvoni...

Ubacuju u sanduce ako je neregistrovana ili donesu na vrata ako je sa pracenjem ako nema nikog ostave papiric.

TT

Nikada ne ostave kod nas u sanduce, nijedna posiljka ne bi mogla ni proci da se drzi, kamoli da udje u standardne sanducice za zgrade.
Nemanja ti je dao pravi predlog, nazalost :( Sve ostalo je udaranje glave o zid.

Naručio miša za 4$ sa free shipingom preko ebay-a. Stigla carnsika faktura na 10$ i da platim još 500RSD.

Čisto iz inata, mogu li negde da se žalim?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno