Šta je novo?

Carina na posiljke [FAQ u prvom postu]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
^ Ne znam. Pre 4-5 meseci su mi prošle dve pošiljke sočiva, a sad su zadržane, tj. biće vraćene pošiljaocu.
Doduše, formalno su oni u pravu, pa nemam osnovu za žalbu.
Pozdrav

^ Ne znam. Pre 4-5 meseci su mi prošle dve pošiljke sočiva, a sad su zadržane, tj. biće vraćene pošiljaocu.
Doduše, formalno su oni u pravu, pa nemam osnovu za žalbu.
Pozdrav

Ma da. Ponovo naruciti jedino. Niste imali srece jednostavno sa carinikom. pozz

^Dve pošiljke na dva imena obradjene od strane 2 carinika...
Pozdrav

Kakva je situacija sada sa NS carinom ? Koliko se ceka ? Znam da je prije par mjeseci bilo 20 dana

Ja sam cekao 8 dana.

Sent from my WAS-LX1 using Tapatalk

Uzas. To samo kod nas ima izgleda da toliko roba stoji na carini. Poceli i pisma otvarati kako gledam.
Neki dan mi carinili naljepnicu u koverti od par dinara iz Kine.

Da li se posiljka carini samo ako pise "podnosenje na carinski pregled" ili znaju cariniti i ako pise npr " 10200 GPC BEOGRAD, Otprema ili Novi sad"

Drug je imao tracking preko Holandije i stajalo je "za carinu" dok nije dobio na kucnu adresu. Cekao je oko 9-10 dana da se ocarini.

Narucio sam robu preko aliexpresa i carina mi je procenila vrednost 5$ odnosno 513din a PDV 103din.
Postar je rekao da treba da platim 250din interesuje me da li se placa postarina od carine do mesta isporuke, posto je postarina na aliju bila free.
Dobio sam papir od carine i pise ukupna dazbina 103din, nigde nevidim troskove postarine.

Poslednja izmena:
Mnogo puta spomenjeno, 100 din rukovanje pošiljkom, plus 45 nalog za uplatu tih 100 din. To se plaća nezavisno od troškova koje platiš prodavcu.

Sent from my LG-K430 using Tapatalk

Da li je moguce da mi od petka ujutru stoji otprema sa carine ka maticnoj posti i da mi jos nije stiglo..
Kad brze stigne od kine do srbije nego od poste do mene onda znas kakva smo drzava.

Zato sto posta strajkuje...

Послато са Redmi Note 4 уз помоћ Тапатока

Da li je moguce da mi od petka ujutru stoji otprema sa carine ka maticnoj posti i da mi jos nije stiglo..
Kad brze stigne od kine do srbije nego od poste do mene onda znas kakva smo drzava.

Pošta protestuje. Pogledaj temu o kurirskim službama za više informacija.

Manji napredak ka završetku: Geekbuying je, posle 5 dana od moje originalne poruke, malopre preko PayPala poslao prilično generičku poruku da ih kontaktiram na support_aftersale et geekbuying com, što sam odmah uradio. Napisao sam da ne čekam još 2 sedmice na poslednji trenutak za eskalaciju spora, tako da ću videti koliko brzo odgovoriti nešto smisleno.
Ako nekoga interesuje, danas sam eskalirao spor na PayPalu, jer rok ističe sutra (nije mi baš do kraja jasno, prvo su mi poslali da je 08.11., pa 07.11., no dobro). Geekbuying se nije javio od 27.10.
Inače šalju isključivo generičke mejlove, štaviše, u poslednjem je uradjen copy-paste mog imena sa sve formatiranjem teksta (stil i veličina ostatka mejla totalno različiti).

I tako, ja već mesec i po dana i bez love i bez telefona... sad čekam PayPal i nadam se da će presuditi u moju korist...

Meni stoji ovako
Nista se jos ne mijenja

"04.11.2017 09:23:5711003 IZMENIČNA POŠTAPrispeće
04.11.2017 12:56:0911003 IZMENIČNA POŠTAZa carinu"

Da li strajkuju i u Novom Sadu ?
Ja sam cekao od 26. Oktrobra do 3. Novembra. Sad mi stoji od petka otprema i nista jos uvek. Nadam se da ce sutra stici.

I meni je od petka na čekanju ali sve do 7 dana nije strasno

Послато са SM-G900F уз помоћ Тапатока

Nadam se da se ne ponavljam pošto nisam uspeo da nađem diskusiju na temu dvostruke carine i/ili poreza prilikom reklamacije.

Dakle, ukoliko reklamirate proizvod (stigao pokvaren, pogrešan broj ili veličina, garantni rok i sl), da li se prilikom ponovnog preuzimanja već pregledanog proizvoda ponovo plaća carina i/ili porez.
Logično bi bilo da ne, pa ako može neki link ili kratko upustvo koja je procedura da se ovo izbegne.

Stigao paket porucen 18. Oktobra. Trebalo mu je 5 dana od carine do mene..

Imam utisak da ne zadrzavaju na carinskom pregledu nista jeftinije od 20e/$... 2 paketa koji vrede preko 20e/$ su zadrzani i naplacen pdv, a oni koji su jeftiniji od 20e/$ su pusteni bez pdv-a... Je'l primetio jos neko to?

Oni ne mogu da znaju koliko vredi paket dok ga ne otvore. Uglavnom puštaju pakete koji su lakši od 200 grama i nisu veliki zapreminski

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Aliexpres naduvao cene..biće veselo kada stignu predmeti na carinu za koje ste platili npr. 21e a carinik vidi na sajtu da je trenutna cena tog predmeta 34$, mada ko zna dal se oni uopste osvrću na cene na sajtu ili procene ga odokativnom metodom :D

Pa kontam da su se i carenici već izveštili. Evo ja sam npr uzeo rugged armor spigen case; 17$ ili eura bio na aliju (na paketu napisali 4$) a carina uradila porez na 1000din tj 10$ koliko je ustvari case na amazonu tj u usa.

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

Nikad za takve male stvari nisam dobio porez da platim, odmah prodje.
Jel beogradska carina?

TT

Zalosno je sto se PDV placa uopste na te iznose. Da li samo tako Srbija radi ili postoji jos neka zemlja sa takvom praksom ?
Zbog toga toliko dugo i traje slanje od carine do narucioca. Jer na paklo cackalica naplacuju porez i carinu....

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno