Šta je novo?

Koji TV kupiti

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
@ Janko92

Pošto ne gledaš u mraku i nisu ti bitni uglovi gledanja, onda ti je sve jedno da li ćeš kupiti model sa VA ili IPS panelom.

Za FHD
Najbolja kupovina je Samsung UE40K55xx kojeg sam već predložio bulldozerNS.

Njegov naslednik 43M55xx je naširoko dostupan na kp-u. Test te serije postoji, ali ne znam koja veličina panela je testirana (test verzija ima nečiji VA panel). Koliko vidim, uglavnom
je ostalo isto kao kod K prethodnika. Pošto je za tvoje potrebe svejedno koji je tip panela, neki od ta dva modela ti je najbolji izbor za FHD.

Za UHD
Pregledam kp, ali ne mogu pronaći LG UH630V seriju. Ako neko slučajno ima na zalihi 40UH630V, to bi bila odlična kupovina. Inače je njegov naslednik, 43UJ630V, lošiji (testiran).

Samsung UE40M61xx (ima S-MVA panel) je testiran i on je sasvim dobar kao UHD LCD TV.

Sony 43XE70xx je van predloženog budžeta.

Ako neko ima bolji predlog, a da je model testiran, neka otkuca.

Za FHD mi Samsung u verovatno 43 verziji ostaje najbolji izbor.
Za UHD nisam uspeo da pronadjem Samsungov model.

Pri pregledu svih najcescih modela na KP-u primetio sam modele 43UJ635V i 43UJ670V za koje sam nasao ocene i na stranim sajtovima, posebno za prvi model. Da li neko ima neka iskustva sa njima?

ZAMOLIO BIH članove foruma da mi ne šalju privatne poruke u vezi TV-a (i monitora) osim ako nije link ka nečemu bitnom. Hvala na razumevanju.

Ovde sam već otkucao na VA monitor temi. Sam bio obrisao sve poruke koje su mi bile stigle dok nisam bio aktivan pola godine. Otkucao sam da ću
brisati pr. poruke u vezi toga, ali sad i ovde upozorenje. Pitajte na forumu. Ako odgovorim, odgvorim. Postoji još ovde članova koji se razumeju, ali
jedino izgleda kada treba kritikovati...

Moj primarni interes su PC monitori i paneli, a TV-i i paneli za iste su usputno pošto se generalno ništa ne dešava u vezi monitora.

@ bulldozerNS

Ako nećeš gledati TV u mraku (zato što ima S-IPS panel), možda ćeš gledati UHD materijal i odgovara ti cena… To jeste najbolji budžetski UHD LCD TV.

@ lab310

Zaposlen u WW-u (barem je bio pre pola godine kad sam bio aktivan).

Poslednja izmena:
@ B@K@

Sam si sebi odgovorio. Kupi na daljinu (internet ili telefon) pa ako ti ne odgovara, vrati ga. Barem si u BG-u pa ti nije problem mada ovo važi i za sve
gradove gde Emmi/WW ima prodavnicu.

Otkucao sam traktate zašto su Sonijevi TV-i bez konkurencije najbolji za PC upotrebu, da ne ponavljam.

Ako je ponuda zaista prava, a ne fiktivna, nema tu šta da se razmišlja za te novce ;).

@ Razhiel

Pošto si otkucao da si ti uglovi gledanja bitni, onda Philips 43PFS4131 otpada zato što bi trebao da ima S-MVA panel (barem je tako bilo sa prošlogodišnjim
modelima). Slovenac nikako da se pojavi na temi. Sad kad se pita ozbiljno, njega nema :S:…

Jedino ako ga ima možda negde izložen u prodavnici pa proveriti da se nešto nije promenilo. Lako se primeti razlika između IPS-olikog i VA panela (samo
pogledati sa strane).

Za tvoj bužet i što si otkucao da tražiš, koliko vidim jedino se LG 43LJ500V uklapa sa kp-a. Taj model je testiran i ne preporučujem ga ni najgorem neprijatelju
(kao ni generalno LG Electronics LCD TV ove godine – blatantno samo ulažu u OLED TV-e, a kupci njihovih LCD TV-a to subvencionišu).

Zeznuta situacija… Videću ako još nešto „iskopam“.

Veliki pozdrav,
stvarno ste enciklopedije, svaka cast. Ako moze mala pomoc oko izbora tv-a, bio bih jako zahvalan.
Tv se gleda sa 5m udaljenosti.
Retko u potpunom mraku.
Uglovi nebitni.
Gleda se sbb kablovska i sport.
Budzet 110.000 i neka od domacih radnji.
Isao bih na dijagonalu 55.
Vecita dilema da li neki full hd ili UHD.
I ako moze predlog i za best buy ne moram bas sve pare da potrosim :)

Poslednja izmena:
To je bio najbolji FHD model u prošloj godini sa VA panelom, a i realno ostao (ne znam koji panel ima M naslednik).

Zavisi šta znači primamljiva ponuda :)? Bitna je razlika u ceni i garancija.

Sony ima odlične skalare. Pošto bi gledao sa 5 m, slika ne bi trebala da bude lošija na Soniju zbog toga.

E sad, razlika u ceni je taman koliko i treba da bude (~20k).

Čak i da bi jednog dana gledao UHD materijal, 5 m je predaleko.

Koji god da kupiš, nećeš se zeznuti (naravno uvek postoji verovatnoća da ćeš dobiti škart, ali to je nešto drugo).

Možeš komotno kupiti UEK55xx, a razliku u cenu sačuvaj ili se počasti audio sistemom pošto TV-i imaju krš zvuk :d.

Hvala na odgovoru, Duke, naručio sam, čekam da vidim da l' je pravo ili ne.

Не би ме зачудило да је грешка, Е*** уме да постави погрешну цену која опстане на сајту дан, два па поправе. Иначе сам неким размишљањима, која ћу да опишем касније, дошао и до овог Сонија. Да ли је проблем што је Edge LED? Мада видим да је већина њихових таква.
@ calexx

Samsung Electronics, LG Electronics i Sony sad imaju čuvenu prednovogodišnju akciju da se prodaju sa 5 god. garancije samo koliko vidim u pitanju su određene serije (čitaj skuplje / UHD)
dok je kod Philipsa na sve modele 4 godine koliko vidim.
Гледао сам то и полако идем све више са планираним буџетом. :( У међувремену сам добио неке цене за LG телевизоре али са 3 године гаранције што већ мења мој поглед на све то. Рецимо 43LJ515V за око 44к или 43LJ594V за ~50к па сам у дилеми, или неки од ових са 3 или неки Philips са 4 године.
Онда сам почео да гледам UHD и видим да су они реда 60к, сви са 5 година гаранције што је већ нешто. Ово се ипак, бар кад сам ја у питању, не купује често па би могао да буде бар мало ОК.
IPS ili VA? O tome su kucani traktati na forumu. Ukratko, IPS ima superiorine uglove gledanja, dok je VA superioran za gledanje u mraku.
Ма ок је то, имам IPS монитор и видим да црна није црна. Телевизор би се гледао чешће у мраку него уз светло, угао скоро да ће да буде непроменљив па по томе IPS није нека предност. Или јесте?
Neka me Slovenac ispravi, ali bar prošle godine kod Philipsovih budžetskih modela je bilo ovako: 32“ imaju IPS-oliki panel (sad da li je LG Display ili BOE, ne znam), dok su 40“ i 43“ Innolux S-MVA paneli.

Elem, pogledao sam uputstvo konkretno Philips 43PFS4131 i postoje Game i PC mod, kao i mogućnost da se precizno kalibriše slika… Ovo je ogorman iskorak u odnosu na starije modele, tako da.
Осим поменутог који је око 41к, понуђени су и неки IPS модели за око 5к више пара. Сви 43" а мислим да је поменути 4131 прошлогодишњи модел. Сада нуде 4132 или 4112 који су скупљи и IPS.
Ako neko može da pronađe bolji TV za ~41,5k, neka otkuca. Konkurent mu je LG 43LJ500V koji je testiran i prošao je očajno.
У понуди и игри су неки други LG 43" модели али не знам да ли се ово односи на све, делује ми да су сви овогодишњи лоши. :(

Е сад, једна фирма нуди у оквиру LG TV дана и LG 43UJ6307.AEE плус уз њега дају Netis AC1200 гигабитни рутер који би таман легао. Да ли је то ОК понуда?

Све у свему, почео сам од телевизора од ~20к и 32" па су ме убедили да буде бар 40" па да буде бар FHD па да буде брендирано а сада сам и сам почео да мењам па ми је и UHD дошао у причу а са 20к сам дошао до 60к. :(

Na kraju ćeš završiti sa 80k+, tako to ide

То и мене плаши, знам какав сам карактер. ;) Ипак, разгледао сам оне сајтове са тестовима и видим да уопште не препоручују UHD на ~43" телевизорима јер ту неће да се види нека предност. Можда су у праву па можда опет почнем да гледам само FHD телевизоре и вратим се <50к. Можда и на помињани Philips од 41к, ако ништа онда због 4г гаранције. Или LG за мало више и 3г гаранције.
Мада, ако је оно што сам видео тачно, понуда LG UHD за 57к а уз то иде гигабитни рутер је сасвим пристојна.
И одох ја опет горе. ;)

Ja imam 43" UDH, gledam ga sa 1.3m i vidi se razlika

Ок, ја ћу сутра опет да обилазим радње и проверавам ово што си писао и што ме занима.

Ма и да се не види, кад мене нешто заинтересује, тешко се враћам. Опет сам погледао и делује да поменути LG за 57к и рутером може да буде избор.

ma generalno i jeste dobra ponuda za taj novac

Koje panele imaju modeli kao sto su LG 43UJ635v i LG 43UJ670v?

Sada kada znam detaljnjije razlike izmedju IPS i VA panela, mislim da bi mi mozda vise odgovarao VA?
Koji biste mi TV sa VA panelom preporucili?

Odustao sam od sonija, kupujem samsung k5502 najvjerovatnije. Samo još ne mogu da odlučim da li 40" ili 55"...nekako mi je malo 40, a 55 mnogo. A koliko sam razumio, svi ovi izmedju imaju drugačije panele

E to. Više mi se svidja VA, kad se sve sabere i rezimira. Sa druge strane, 49" bi mi taman bilo što se veličine tiče. Sa 2-2,5 m je možda malo previše 55". Mada, vjerovatno će na kraju cijena odlučiti, ako budem mogao finansijski, kupim veći,a ako ne onda manji.

Pokusavam da nadjem nesto o ovome ali mi ne ide. Odakle tebi ova informacija?

Neces naci na sajtu to je FB akcija, vazi samo za BEOGRADSKE WW radnje, ne i za Emmi jer je to sada druga firma, pozovi bilo koju WW beogradsku radnju i dobices info koji te zanima, i radim ja jos u WW tek sad krece ludilo [emoji12]

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ovo „druga“ je tačno samo formalno pravno.

Razlikuje se adresa (mada su u obe u Čačku :)) – vlasnik oba privredna društva je isto fizičko lice i zakonski zastupnik (direktor) oba društva je ista osoba.

P. S.
Pre dva meseca sam kupio za prijatelja DDR3 RAM od Emmija i paket je došao iz WW prodavnice u Čačku. „Druga“ firma :d.

Poslednja izmena:
Posle godinu dana korišćena sonija, ima neke utiske, koje ću kasnije napisati. Igrom slučaja pojavila se potreba za drugim TV-om.
Uzeo sam samsung 65" MU8002 model za drugu dnevnu sobu. Sony ima bolju sliku za 4k HDR 10 sadržaje, što i ne čudi, s'obzirom na 10bitni kvalitetniji panel.
Samsungov tv je više user friendly. Sony ima savršeni glasovno prepoznavanje i brži YT. Samsung ima 3 hdmia, sony 4... Sve u svemu, oba tv nisu zaokruženi proizvodi. Samsung ima sliku koja "pršti" i deluje življe na neiskusno oko. Sony ima prirodnije boje, ali ga je hebeno namestiti. Za igre, sony mi je bolji (kad stignem da igram nešto). PS4 pro ne uključuje hdr mode na samsungu, ako nekom pomaže. Na soniju kada gasim tv direktno iz YT-a nekad se desi da se tv sam upali iste sekunde i prijavi grešku na YT aplikaciji (android shit naravno). Sony trenutno ima android 6.0.1...

Još jedna jako bitna stvar. Sony HiFi BT sluške od 200e NE RADE NI NA TV-u ni na PS4!!! Na Samsungu rade. Sony nikad više u kuću, osim PS-a

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno