@ Janko92
Pošto ne gledaš u mraku i nisu ti bitni uglovi gledanja, onda ti je sve jedno da li ćeš kupiti model sa VA ili IPS panelom.
Za FHD
Najbolja kupovina je Samsung UE40K55xx kojeg sam već predložio bulldozerNS.
Njegov naslednik 43M55xx je naširoko dostupan na kp-u. Test te serije postoji, ali ne znam koja veličina panela je testirana (test verzija ima nečiji VA panel). Koliko vidim, uglavnom
je ostalo isto kao kod K prethodnika. Pošto je za tvoje potrebe svejedno koji je tip panela, neki od ta dva modela ti je najbolji izbor za FHD.
Za UHD
Pregledam kp, ali ne mogu pronaći LG UH630V seriju. Ako neko slučajno ima na zalihi 40UH630V, to bi bila odlična kupovina. Inače je njegov naslednik, 43UJ630V, lošiji (testiran).
Samsung UE40M61xx (ima S-MVA panel) je testiran i on je sasvim dobar kao UHD LCD TV.
Sony 43XE70xx je van predloženog budžeta.
Ako neko ima bolji predlog, a da je model testiran, neka otkuca.
Pregledam kp, ali ne mogu pronaći LG UH630V seriju. Ako neko slučajno ima na zalihi 40UH630V, to bi bila odlična kupovina. Inače je njegov naslednik, 43UJ630V, lošiji (testiran).
Ko kupuje TV ima 18% popusta na sve televizore preko 40” koji nisu na akciji u winwinu, znaci popust obracunavate na onu gornju cenu i ova akcija vazi samo za Beograd
Гледао сам то и полако идем све више са планираним буџетом.@ calexx
Samsung Electronics, LG Electronics i Sony sad imaju čuvenu prednovogodišnju akciju da se prodaju sa 5 god. garancije samo koliko vidim u pitanju su određene serije (čitaj skuplje / UHD)
dok je kod Philipsa na sve modele 4 godine koliko vidim.
Ма ок је то, имам IPS монитор и видим да црна није црна. Телевизор би се гледао чешће у мраку него уз светло, угао скоро да ће да буде непроменљив па по томе IPS није нека предност. Или јесте?IPS ili VA? O tome su kucani traktati na forumu. Ukratko, IPS ima superiorine uglove gledanja, dok je VA superioran za gledanje u mraku.
Осим поменутог који је око 41к, понуђени су и неки IPS модели за око 5к више пара. Сви 43" а мислим да је поменути 4131 прошлогодишњи модел. Сада нуде 4132 или 4112 који су скупљи и IPS.Neka me Slovenac ispravi, ali bar prošle godine kod Philipsovih budžetskih modela je bilo ovako: 32“ imaju IPS-oliki panel (sad da li je LG Display ili BOE, ne znam), dok su 40“ i 43“ Innolux S-MVA paneli.
Elem, pogledao sam uputstvo konkretno Philips 43PFS4131 i postoje Game i PC mod, kao i mogućnost da se precizno kalibriše slika… Ovo je ogorman iskorak u odnosu na starije modele, tako da.
У понуди и игри су неки други LG 43" модели али не знам да ли се ово односи на све, делује ми да су сви овогодишњи лоши.Ako neko može da pronađe bolji TV za ~41,5k, neka otkuca. Konkurent mu je LG 43LJ500V koji je testiran i prošao je očajno.
Duke, znači taj sony da ganjam? Ima ga i kod nas po ok cijeni, mogu toliko da platim.
Pokusavam da nadjem nesto o ovome ali mi ne ide. Odakle tebi ova informacija?
Ne znam kakvu platformu imaju ostale firme, ali Sony stvarno ima užasnu.To je tačno, ali Android TV na Sonijevim TV-ima je najgora „pametna“ platforma koja postoji na TV tržištu tako da to i nije mana.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari