Намена? Па да опет имам телевизор, од како ми се покварио стари ITT а нисам имао пара за поправку, користим монитор да понекад понешто погледам. А пошто тако морам да га наменски укључим, углавном ништа и не гледам.@ calexx
Namena TV-a?
Sva tri modela imaju LG Display (A)S-IPS panele, s tim što LG ima „UHD“ panel tj. prevara.Da li moze neki savet u kratkom roku (U emmezeti je akcija jos 2 sata)
LG 55UJ670V + SJ5 IPS (u cenu ulazi LG sound bar) 120.000 din (5 god garancije)
Samsung UE55MU6402UXXH 130.000 din (5 god garancije)
SONY KDL 55XE70xx + HT-CT80 soundbar 114.000 din (5 godina garancije)
Sva tri modela imaju LG Display (A)S-IPS panele, s tim što LG ima „UHD“ panel tj. prevara.
Pronašao sam test te Samsung MU64xx serije. 49 verzija ima (A)S-IPS panel i najverovatnije to isto važi i za 55.
Koliko znam, Sony XE70 serija je preimenovana prošlogodišnja XD70 serija sa AS-IPS panelom. Taj model je precenjen.
Definitivno Samsung UE55MU64xx samo pazi na pozadinsko LED osvetljenje i oblake.
Hvala za brz odgovor, obzirom da je Samsung i bez soundbar-a kao poklona onda mnogu da sacekam malo i detaljnije prostudiram sta ima na trzistu. Ako moze daj nekoliko preporuka za 55 incne modele pa da ispratim cene i malo ih pogledam uzivo kako izgledaju.
To je tačno, ali Android TV na Sonijevim TV-ima je najgora „pametna“ platforma koja postoji na TV tržištu tako da to i nije mana.
UHD ili FHD?Potrebna mi je preporuka za TV 39-43″. Budzet oko 60.00din. Potrebno je da postoji kod nas u prodaji ili u prodavnicama ili na KP.
Zainteresovao me je LG model 43UJ635V.
Ukoliko imate predlog za nesto skuplji a dosta bolji TV moze i to.![]()
UHD ili FHD?
Namena TV-a?
Da li su bitni uglovi gledanja da budu što širi?
Da li će se gledati u mraku?
PC ili igračka konzola će se možda koristiti?
Ovde u Srbiji još uvek postoji zaliha Samsung UE40K55xx serije i taman se tu uklapa (~60k). Za one koji se ne „lože“ na UHD i ne trebaju im široki uglovi gledanja. Ima nečiji VA panel.Duke prava si enciklopedija za televizorePratim tvoje postove i ovdje i na sk forumu, vidi se da znaš znanje.
I ja kupujem televizor, zahtjevi su mi otprilike kao i kod kolege Janka, pa ću sačekati da njemu odgovoriš.
Ako ćeš ~40“ za PC desktop upotrebu, IPS > VA. Ovde možeš pročitati moje detaljno objašnjenje.I mene zanima takav 4k tv, ali nema ogranicenja u pogledu cene.tv ce se koristiti kao monitor, ponekad neka igra i naravno filmovi. gledao sam mu6400, sony xe70xx,...Ali licni zakljucak mi je da nema ove godine nekog dobrog izbora u toj dimenziji.Mozda gresim. Skoro da sam se odlucio za 40 mu6400, ali onda sam video neke testove i kritike na racun pozadinskog osvetljenja, duhova,slaba osvetljenost...
To je odlična serija, kucao sam detaljno. Imaju jako dobre Innoluxove S-MVA panele. Ali šta je uradio LG Electronics u 2017-toj? Izbacio ga kao i druge odlične AS-IPS modele i „uvaljuje“Ako ikoga zanima, ja sam i dalje jako zadovoljan sa LG 40UH630v. Ima ga i dalje po oglasima za 440 evra. Jeste MVA panel i gubi kvalitet slike pod ekstremnim uglovima, ali ja ga rijetko tako koristim. Slika je sjajna a smart funkcije odlične. Uglavnom ide Youtube i sadržaj s kompa preko LANa, a mirroring slike s telefona i WiFi display sa Surface Pro funkcionišu bez greške. 4K HEVC5 mkv filmovi se puštaju savršeno glatko i nema problema s titlovima. Neko nedavno prokomentarisa na temi kako je "LG smart tv glupost" i samo sam se slatko nasmijao.
Sent from my Mi A1 using Tapatalk
49“ varijanta ima skoro sigurno neki IPS panel iz jednog prostog razloga – ne postoje 49“ VA FHD paneli.Hvala puno. Da, cijena mi super odgovara. Kupujem taj onda, nemam šta više razmišljati.
edit:
Izvini Duke, još jedno brzinsko pitanje i neću više![]()
U cijenu mi se uklapa i ovo, isti model veće dijagonale... Da li je istog kvaliteta, čitam da se često dešava da ista serija televizora ima različite tipove panela u različitim dijagonalama?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari