edit: resio
Nema ovde zauzeca HDD-a kao sto se vidi na slici , samo na windows 10 sam ovo provalio - ovo ti je cist bag jer nema ni opterecenja mreze niti iceg sl. Tako da nemam odgovor na ovo sem mozda aktivator je viralan (sumnjam jer i kad iskljucim njegov servis isto radi) ili microsoft miningOvo je za crnog madjionicara sto brani ovo smece od sistema i svim ostalima koji imaju slicno misljenje .
Ma sasvim je normalno da jbni Defender optereti i5 7600k 28% u idle dok u beskonačnost vrti beskorisni sken HDD/SSD-a...
Plus, piše ti u Procesess šta ga opterećuje. I ne kapiram kako ti smeta što dok je idle (dok ti ne radiš ništa) završava stvari koje bi usporavale da radi dok koristiš.
I ovo nema nikakve veze s Windows 10, jer i drugi OS to rade, jer je sasvim logično.
Ne radi on samo scan u pozadini vec pokrece neke taskove kao verification, cache maintenance u idle rezimu naravno. Sve se to moze iskljuciti u Task Scheduleru.Ni jedan drugi antivirus ne oduzima toliko resursa dok skenira, niti konstanto skenira dok je računar u mirovanju jer je potpuno nepotrebno. Sporiji procesori se bespotrebno greju, pogotovo u laptopovima, HDD drnda, a SSD se nepotrebno arči. Najgore od svega je što ovo ne možeš da isključiš.
Ne radi on samo scan u pozadini vec pokrece neke taskove kao verification, cache maintenance u idle rezimu naravno. Sve se to moze iskljuciti u Task Scheduleru.
Ne radi on samo scan u pozadini vec pokrece neke taskove kao verification, cache maintenance u idle rezimu naravno. Sve se to moze iskljuciti u Task Scheduleru.
Slazem se da nije najsjajnije zamisljen Defender po meni, opcije su rastrkane od Task Schedulera do Policy Editora, update kad radi ko da skenira (namjesteno je po defaultu da radi scan pisle svakih definicija), peglanje je i kontrolisati ga, ne bih ga koristio da ne dodje uz windows zajedno sa firewallom, mrsko mi se peglati oko toga... Eset mi je uvijek najbolje radio, nikad drndanje u pozadini, ne znam sad kakav je.
Mogu li se izbrisati neki defaultni folderi u defenderovoj opciji folder protection. Ako ne moze bzvz zamisljeno. Ne mogu snimiti editovani word dokument na desktopu, vec nudi novi save as... Bilo bi dobro da ima funkcija da potvrdim izmjenu, a ne da odmah odbije.
Sent from my Nexus 6 using Tapatalk
update kad radi ko da skenira
Ni jedan drugi antivirus ne oduzima toliko resursa dok skenira, niti konstanto skenira dok je računar u mirovanju jer je potpuno nepotrebno. Sporiji procesori se bespotrebno greju, pogotovo u laptopovima, HDD drnda, a SSD se nepotrebno arči. Najgore od svega je što ovo ne možeš da isključiš.
Čini mi se da sam ovde pročitao da ima opcija da se update odloži za 30 dana. Cumulative update iz oktobra meseca mi ubija drajvere za wifi i to se nastavilo sa creators fall. Ne bih da skroz blokiram sa O&O zato što će problem sigurno rešiti neki sledeći update pa ako postoji ta opcija bio bih zahvalan da mi se kaže gde je.
Ne, nije problem u drajverima, Windowsova zakrpa baš pravi problem. Imam home verziju i nemam odlaganje apdejta za 30 dana.
E hvala, ipak ću za sad ubiti update.
7mica mi to u zivotu nije radila (uvek i konstantno na 700mb rama sta god radio , kolko god je jahao) samo 10tka, ne dira diskove ne dira nista jedino sto sam primetio je da spusti ram koji se koristi sa 1.5 na 1.1 , ali diskove i ostalo ne dira, cist cpu mining. i tih 28% nije sigurnih , nekad pise 18 recimo ali uvek ide konstantno dok ne pomeris misa , za standby neznam jer opet ne rade diskovi pa nemoze da se vidi po LED diodi. Cisto sam to hteo da dodam slikovito da eto drugi obrate paznju i mozda utvrdimo sta se tu zbiva. Ali nije toliko bitno ne vidim neki gubitak performansi .
Zanemarićemo činjenicu da je hater kao ti već uspeo da proba odnosno, ne daj bože, pređe na FCU, ali gde si to "uključio DPI scaling"?Posle fall updejta kada je uključen dpi scaling, ikonice u quick launch toolbaru su pomerene ka gornjoj ivici. Mora nešto da isfušerišu...
Kako znaš da izaziva baš Defender, daj neki shot iz ProcExp. Ako se pitaš da li je potreban, onda odgovori sebi koliko je RAM brži od SSD-a.^To o čemu pričaš se zove Superfetch i nema veze sa navedenim problemom. Ovo zauzeće procesora, memorije i diska izaziva Win10 Security Center sa Defender-om. Na stranu što je Superfetch/Prefetch tehnologija sve gora i gora. Nema tu šta da se voli ili ne voli, bitna je samo efikasnost koja je ovde uvek i u svim situacijama bila u najbolju ruku upitna. Čak je pitanje i koliko je Superfetch uopšte potreban kada imaš SSD.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari