Šta je novo?

Pracenje posiljki

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Napokon se i 17travk oglasio
e9625898c6043817e4dc7d5cbc9ccbe9.jpg

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Može li neka proporuka za iOS aplikaciju koja radi push notifikacije za promenu statusa pošiljke (azija)? Free po mogućtstvu.

Kinez prvo rekao da mu je China Post rekla da je pošiljka odletela za Srbiju 2017.10.08 . Meni tri aplikacije prikazuju da je pošiljka i dalje u Kini. Pošaljem mu screenshots iz sve tri aplikacije , Kinez kaže da će proveriti ponovo u China Post šta se dešava. Nije javio ništa. U međuvremenu dobijem 17track notifikaciju ( okačio sam u postu iznad). Isti ss pošaljem Kinezu, ubrzo mi javlja sledeće:

I just talked to the China Post, the parcel was kept in BeiJing, because the 19th Communist Party of China National Congress, all the parcel will be delay about 7-20 days for the security reason, China post told me that the parcel is normal, (not damaged), I will keep an eye on it.

Dakle, laže me da mu je China Post rekla da je pošiljka odletela iz Kine 2017.10.08.
Ako je ovo istina, eto i objašnjenja zbog čega sve kasni. To je ono što sam bio i pretpostavio na početku, jer meni svaka pošiljka stiže u roku od 15tak dana, ali sveznajući ide đonom, tvrdeći kako je jedino ,isključivo i samo ispravno on što smatra za 101% kvalitetnih postova, a sve drugo je šum.

Permutovao si sa refund-om.
Pitanje je bilo na temu @dve različite prodavnice, bilo mi sumnjivo da nije 'clog' zbog prethodnih praznika.

Ako nista drugo video sam da ne prave svi istu kolicinu njesra

Bravo, Encore!!!

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Ja sam upravo jutros dobio sve duple statuse, nista se i dalje nije mrdnulo, a statusi ucitani dupli + na kineskom dodati... Lud zbunjenog, sad stvarno nemam pojma da li posiljke stoje zaista zbog tog cuda sta je da je ili se krecu kako si i rekao ali nema ucitavanja statusa da se to potvrdi...

Cekam neku posiljku sa sajta gearbest,medjutim vec 7 dana stoji status da je u Srbiji posiljka. E sad zanima me da li ja mogu nekako da kontaktiram nasu postu u vezi sa tom posiljkom ili ne? Saznao sam da u Surcinu postoji ulica sa istim nazivom kao moja u Kumodražu,pa da pitam da greskom nije dostavljeno u tu ulicu u Surcinu.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Jesam,kad proverim taj broj pise da je 19. Stiglo u srbiju.

Pa jel ti izbacuje statuse da je na carinskom pregledu ? Jesi ns, bg ili ni?

Bg. Evo na slici sta pise
378d94548e9dc764c6e94931f293a59d.jpg

Ako na trakingu nase poste nema nista o toj posiljci , znaci da nemas regularan medjunarodni traking broj . U tom slucaju ova pisanija sa kineskog sajta se moze shvatiti neozbiljnom.

Na nasoj posti pise da ne postoji kod. Znaci ne postoji nacin da saznam da li je posiljka otisla na pogresnu adresu?

To ti je nepreporučena pošiljka holandske pošte. Ne može da se prati na sajtu naše pošte. Imao sam nekoliko takvih pošiljki i stizale su uglavnom 3-5 dana posle tog poslednjeg statusa (a nije išlo na carinjenje).

Ako je neki veći paket, onda je možda otišlo na carinu.

Možeš da postaviš pitanje pošti, meni su odgovorili odmah sutradan.
http://www.posta.rs/struktura/lat/kontakt/postavite-pitanje.asp

Manji paket je u pitanju,slusalice. Cisto me zanimalo da nije otislo na pogresnu adresu. Nikad mi ne bi palo na pamet da u Surcinu postoji ulica sa istim nazivom.

Ako napises tacan broj poste ne moze doci do zabune , znaci ne samo 11000 vec na primer 11234

Ja sam upravo jutros dobio sve duple statuse, nista se i dalje nije mrdnulo, a statusi ucitani dupli + na kineskom dodati... Lud zbunjenog, sad stvarno nemam pojma da li posiljke stoje zaista zbog tog cuda sta je da je ili se krecu kako si i rekao ali nema ucitavanja statusa da se to potvrdi...

Vidiš na ss-u , dole u footer-u, kao fontovi 'A' i verovatno Kinesko 'A'..tu tapneš i prevešće ti statuse.

Poslednja izmena:
Kolko je cekanje na NS carini?

Poslato sa Huawei Honor 8 uz pomoć Tapatoka

Još čekam pošiljku koja je stigla na carinu 21.10. a sigurno nije do pošiljke pošto je u pitanju kutija markera.

Bg carina,dva manja paketa mi prosla bez zadrzavanja,treci malo veci i vredniji poslat u isto vreme na carini je od 23.10.

Послато са Redmi Note 4 уз помоћ Тапатока

Prvi put naručujem iz Kine nešto pa me zanima je'l ovo ok?
931b06968f8a656ab4e390c889fed783.jpg

Sent from my WAS-LX1 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Prvi put naručujem iz Kine nešto pa me zanima je'l ovo ok?
931b06968f8a656ab4e390c889fed783.jpg

Na carini je, očekuj ga kroz par dana, i očekuj neke dodatne troškove u vidu PDV-a i rukovanja pošiljkom (20% na osnovicu koju oni procene, plus 150-300 din).

Sent from my LG-K430 using Tapatalk

Hvala puno!

Evo su i moji markeri prosli carinu.

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Greskom mi poslali paket na Kosovo,sad ga vracaju
Al je obiso sveta,od Juzne Koreje do Kosova ravnog

Datum Mesto Faza Status Potpisnik
10.10.2017 18:13:00 KR-14546 Prijem
18.10.2017 12:49:42 11003 IZMENIČNA POŠTA Prispeće
18.10.2017 13:24:40 11003 IZMENIČNA POŠTA Za carinu
27.10.2017 11:12:45 68200 CARINA GPC NIŠ - 18200 GPC NIŠ Otprema
27.10.2017 14:32:06 40200 GPC NIŠ - 40200 GPC NIŠ Otprema
27.10.2017 21:01:51 40200 GPC NIŠ - 36200 PC Kraljevo Otprema
30.10.2017 05:06:09 36200 PC Kraljevo - 36352 Raška 2 Otprema
30.10.2017 08:17:37 36352 Raška 2 - 38200 PC PRIŠTINA Otprema
31.10.2017 05:42:03 38200 PC PRIŠTINA - 36352 Raška 2 Otprema

Jel baš dugo čekate pakete? Da znam da li da kupujem neke stvari ovde ako će biti već toliki zastoj?

Sent from dark edge

Ja sam porucio pre 30 dana bez broja za pracenje. Ko zna gde je. [emoji3]

Jel baš dugo čekate pakete? Da znam da li da kupujem neke stvari ovde ako će biti već toliki zastoj?

Sent from dark edge

Svi vraceni paketi i nenormalna zakasnjena su provereno bili zbog ''The Nineteenth National Congress of Chinese'' i dalje su, meni je registrovana posiljka preko kineske poste lutala preko 45 dana, znaci sve super i dosla do aerodroma da poleti i ovo je zatekne cudo i mesec dana nije mogla da se odglavi. Kao i drugi paketici isto, neki nisu jos ni stigli... Singapur i Hong Kong recimo uredno sve kao i pre, preko kineza znaci ove posiljke sto kasne zbog tog cuda i ako se ne secam da je bilo ranijih godina bi bilo ocekivano da se normalizuje uskoro, ali malo teze jer sada ide 11.11 pa ce na to zakrcenje sto je bilo, novo da padne i tek onda ide kompletna ludnica, jos ako posta stupi u pojacani strajk + na carini se nagomila paketa ima da pristizu tek u februaru :S:

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno