- Učlanjen(a)
- 04.11.2016
- Poena
- 50
Jasta je
Sent from my SM-A720F using Tapatalk
Sent from my SM-A720F using Tapatalk
Pisi ti i 500 puta ,drugi traking je sa POSTE SRBIJE i taj paket je ZILION posto u Srbiji od 10.10
Pogledajte prilog 237757
Lepo piše mesto cn (Kina) pa poštanski broj tog mesta, evo izguglao sam 21 je NanjingPisi ti i 500 puta ,drugi traking je sa POSTE SRBIJE i taj paket je ZILION posto u Srbiji od 01.10
Pogledajte prilog 237757
Posto svi kukate na carinu kako dugo zadrzavaju pakete. Evo ovako. Ekstremno je puno paketa a malo ljudi. Ali ekstremno puno paketa.I to i nebi bio neki problem ali je stvar u tome sto je kontrola pojacana zato sto je sve vise paketa sa nedozvoljenim supstancama. I samim tim proces obrade se dosta sporije odvija, policija, zapisnici, itd...Posao je ogroman i nekad zna biti vrlo, vrlo gadan. Ne mozete zamisliti sta sve neko pokusa da posalje putem poste.
A nebih sad da navodim sta se sve nalazi ali znate sta su nedozvoljene supstance. I ne samo to, bukvalno svega ima, npr.nedavno dva goluba u paketu, jedan vec mrtav drugi na izdisaju. A sto se ne zaposli jos radnika, sto tako funkcioniše kako funkcionise, sto nije kao u Nemackoj i Francuskoj.... stvarno ne znam sta bih rekao na to.Nije bas normalno u bilo kom kontekstu stavljati Nemačku i Srbiju u istu recenicu, sem kad je kosarka u pitanju.
![]()
Sta je sa tobom? Koji "mi"? Kojih "nas"? Ti si u velikoj zabludi? Ja nisam adresa kojoj bi trebalo da se obracas u vezi tih problema. Niti sam direktor carine, ministar saobracaja, trgovine, ekonomije, finansija, niti premijer ili predsednik drzave. To sto sam upoznat sa situacijom koji su problemi pri carinskom pregledu paketa ne znaci da mogu da uticem na iste, veruj mi.A nebih sad da navodim sta se sve nalazi ali znate sta su nedozvoljene supstance. I ne samo to, bukvalno svega ima, npr.nedavno dva goluba u paketu, jedan vec mrtav drugi na izdisaju. A sto se ne zaposli jos radnika, sto tako funkcioniše kako funkcionise, sto nije kao u Nemackoj i Francuskoj.... stvarno ne znam sta bih rekao na to.Nije bas normalno u bilo kom kontekstu stavljati Nemačku i Srbiju u istu recenicu, sem kad je kosarka u pitanju.
![]()
Pa ako vam nije normalno stavljati u istom kontekstu Nemacku i Srbiju,da li vam je normalno stavljati u isti kontekst Srbiju i Rumuniju,Bugarsku,Hrvatsku?.....da li mislite da se i tamo pristigli paketi carine po 10-20 (radnih) dana?
I da li mozda imate neku drugu ideju (osim zaposljavanja novih radnika) kako da se resi problem sa sve vecim brojem pristiglih paketa i istim brojem radnika koji te pakete pregleda?........mozda da se smanji broj pristiglih paketa,tj da se gradjani Srbije motovisu da ne kupuju nista preko interneta?......ne znam da li ste obavesteni,ali ovo vise nije ni 1965 godina,ni 1985,pa ni 2005 godina,vec 2017 godina......i E trgovina se sve vise razvija,sve ima vise kupovine na internetu i logicno da ce broj pristiglih paketa biti sve veci i veci.......a ako na carini radi isti broj ljudi (i po istim ili slicnim metodama) kao 1985 godine,normalno da ce biti problema i haosa:
"Od uvođenja „Pej-pal” servisa za plaćanje putem interneta, broj pošiljaka iz inostranstva raste iz godine u godinu. Tako je u 2012. godini bilo 7168, a u 2016 114.716 pošiljaka." (?!)
Evo,vec ko zna koji put ste "izasli na televizor",i ovoga puta,izmedjuostalog,zbog vas,tj srpske carine PAYPAL je (nadam se privremeno) blokirao Srbiju....
http://www.politika.rs/sr/clanak/390469/Zastoj-u-placanju-preko-Pej-pala
Znaci,sajtovi kao ebay imaju tacno propisane rokove do kada roba treba da stigne do kupca,u protivnom kupac moze traziti pare nazad......e sad,ako neka stvar kupljena na EBAY iz Kine putuje do Srbije 30 dana,a carevi sa srpske carine je drze tamo jos 10-20 dana,jer ne mogu da stignu da ocarine ranije,normalno da ce isteci rok,i svi ce traziti pare nazad.....
Niti ih branim niti ima potrebe da ih iko brani. Kazem da ne vredi da kukate da se stanje nece popraviti u skorije vreme. A nije ni na Evici ni na Miodragu, Marku, Janku... da zaposljavaju nove ljude. Niti je na njima da zure i da se kidaju od posla da bi ti, ja ili bilo ko dobio paket za 5,10 dana. Rade svojih 8 sati, imaju pauzu kad imaju.... Kakve veze oni imaju sa tim kako funkcionise sistem? Ako je Miodragu sistem omogucio da tebe ili mene odere i da carini nesto po ceni od 100 dolara a ti ga platio 45, sta boli Miodraga uvo za to? Ili da iz dobre volje ostane 2 sata duze na poslu da ti ili ja nebi cekali pakete duze? Iz kog to razloga da radi?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari