Šta je novo?

IKOM - generalna rasprava

Rekao bi da je tako. Tek kad se potpiše ugovor menjaju risivere za TV ali i modem-ruter.

Sent from Nexus 5X using Tapatalk

"Za izbor zemlje odabrati other"

Ако на ТВ-у већ има Србија као избор зашто треба изабрати "друго"?

ha, tako je i meni bilo dok nisam namestio na biko koji drugu zemlju nisam nasao ni jedan digiralni kanal. treba tako jer valjda proizvodjaci tva nisu predvideli digi kanale za nasu zemlju.

ha, tako je i meni bilo dok nisam namestio na biko koji drugu zemlju nisam nasao ni jedan digiralni kanal. treba tako jer valjda proizvodjaci tva nisu predvideli digi kanale za nasu zemlju.

Разумео сам то, али то зависи од произвођача(марке), модела и године производње. Код мене су рецимо одмах нађени сви Иком дигитални канали пре више година, са подешавањем на "Србија". Једноставно мислим да прво треба рећи под Србија, па ако не иде онда нек будемо и други, остали итд ,)

Najavili za četvrtak promenu signala na NBGD Blok 70a. Pre podne će gasiti i ponovo uključivati TV signal. Ovo se odnosi samo za kartice u CAModulima. Znači ne za ove Kaone koje imamo uz TV, zamena STBox uređaja uskoro na NBGDu. tako bar rekoše iz korisničkog servisa.

Биће да си управу, рече ми кум, улаз до мог да су га звали да у среду искључи ТВ (има Cam модул) и укључи и поново скенира канале. Биће можда и прекида и сметњи. Мене нису звали.

Sent from my MI 5 using Tapatalk

Да ли неко зна где да видим ко је све наказе на WiFi? То нисам могао да пронађем.

Колико знам има разних програма који то анализирају и приказују.
Такође и антивирус програми, неки имају те опције.
Конкретно ја користим Eset Smart security, верзија 10 и имам опцију која ми приказује који су све уређаји активни, који су се уопште качили и јавља чим се неки нови појави.
Е сад, колико је то реално, ценим да ко хоће да се накачићи сигурно има начина осим ако није неки Индијанац из комшилука :)

Čudi me da niko ko ima cam modul nije prijavio ekstremno sporo menjanje kanala nakon "unapređenja". Kod mene je katastrofa, promena kanala traje 3 sekunde, dok je kod ikoma sa istim modulom i karticom trajalo max sekund.
U pitanju su dva nova LG tv-a i dva takođe nova Samsunga.

Sent from my Redmi 3S using Tapatalk

Poslednja izmena:
Čudi me da niko ko ima cam modul nije prijavio ekstremno sporo menjanje kanala nakon "unapređenja". Kod mene je katastrofa, promena kanala traje 3 sekunde, dok je kod ikoma sa istim modulom i karticom trajalo max sekund.

Mislim da brzina promene ide i do tv-a, kod mene filips star 5 god menja po 3 - 5 sec od pocetka, sa karticom

Meni se cini da je menjanje kanala sporije na HD kanalima. Kod Ikoma je, koliko se secam, bilo isto za SD i HD a i inace nesto brze.

Citiram korisnika: faca
Да ли неко зна где да видим ко је све наказе на WiFi? То нисам могао да пронађем.

-----------------------------

За надгледање ко је накачен на wifi из виндовса(или неког другог ОС) постоји гомила програма, на пример http://www.nirsoft.net/utils/wireless_network_watcher.html

То наравно приказује и већина рутера или кад се улогујеш, или зависно од рутера, у неком екстерном програму.

Не знам који имаш рутер па да ти конкретно одговорим,можда неко други да прецизнији одговор, у сваком случају лакше је преко ОС за свакодневно надгледање, а ово друго можда проверити једном месечно.

Скоро сам послао и Feedback из десетке да убаце ову опцију да се види ко је повезан или изнад иконице за мрежу или изнад "штита", па ако нађете дајте глас ;-)

Citiram korisnika: faca

-----------------------------

За надгледање ко је накачен на wifi из виндовса(или неког другог ОС) постоји гомила програма, на пример http://www.nirsoft.net/utils/wireless_network_watcher.html

То наравно приказује и већина рутера или кад се улогујеш, или зависно од рутера, у неком екстерном програму.

Не знам који имаш рутер па да ти конкретно одговорим,можда неко други да прецизнији одговор, у сваком случају лакше је преко ОС за свакодневно надгледање, а ово друго можда проверити једном месечно.
Имам Tehnicolor модем/рутер.
На TP Link је то било у подешавању рутера под опцијом wireless statistics.

Valjda moze da mu se pristupi preko IP adrese, kako bi mu drugacije i menjao password za pristup, mada bih i ja to voleo da saznam kao buduci korisnik iste tehnologije??

Ja sam zvao ikom i prijavio to, trebali su juce da dodju medjutim niko se nije javio, a bili su kod druga i rekli da je u pitanju ikomova kartica i da je treba zameniti sa sbb-ovom

Ok, hvala za info.
Edit: Zvao ih, kažu da je to tako zbog veće rezolucije sd kanala i da se zbog toga cam modul više muči i da nisu čuli ni za kakvu zamenu kartica. Aj sad...

Poslednja izmena:
Da li neko od vas ima problem sa sortiranjem kanala po sopstvenom redosledu od kako je SBB pustio svoj signal? Konkretno, ja podesim svoj redosled kanala u meniju TV-a, recimo hocu da mi Hrt1 bude br 3 na daljinskom, a ne 40 kako je po njihovom rasporedu, i tako sve kanale memorisem po brojevima kako zelim da bude, da bi se sutradan kad ukljucim TV sve resetovalo. Svaki dan kad ukljucim TV trazi mi da ponovo izaberem zemlju i jezik i pokrece auto tuning. Dolazili su iz Ikoma/SBB-a i rekli da je verovatno do kartice, zamenili Ikomovu karticu u TV-u sa SBB-ovom D3cam, ali isto se i dalje dogadja svakog dana. Izgubim pola sata da memorisem kanale po brojevima kako ja zelim, radi preko dana OK, kad ugasim TV na duze vreme, preko noci npr, sutradan opet sve iznova mi pokrece autotuning. Cak i ako ne menjam brojeve kanala, nego napravim favorite list, isto se dogadja. Ovo mi je na Ikomu normalno radilo, a sad mi pravi nepotrebne probleme jer moram da vrtim neke trocifrene brojeve da prebacim npr na Sportklub, RAI i sl.

Nema problema, kanali stoje kako sam ih podesio. Tv je sony.

Sent from mTalk

Ok, hvala za info.
Edit: Zvao ih, kažu da je to tako zbog veće rezolucije sd kanala i da se zbog toga cam modul više muči i da nisu čuli ni za kakvu zamenu kartica. Aj sad...
pa da , tako su i njemu rekli, samo sto mu je taj lik koji je poslednji bio iz sbb-a rekao da treba njihova kartica, dok su 2x bili iz ikoma i nisu znali o cemu je rec, a kad sam ih ja zvao pomenuo sam to i ona je rekla da je kao to generalan problem i poslace ekipu da vide sta mogu da ucine

Nema problema, kanali stoje kako sam ih podesio. Tv je sony.

Sent from mTalk

Ja imam LG telvizor i to se nije dogadjalo na Ikomu. On njihove tehnicke podrske svaki put dobijem drugacije objasnjenje. Poslednji put mi receno da cu mozda morati da zamenim CAM modul za risiver, D3 mini verovatno, sto mi bas i ne odgovara.

A pre neki dan mi je covek rekao da mozda i ne mogu da se menjaju redosledi kanala po brojevima jer nije predvidjeno, nego da to radim preko favorit liste. U 2017. godini ne mogu da podesim redosled kanala po brojevima kako ja to zelim? Ne mogu da verujem da je tako zaista. Hocu na broju 1, 2, 3 i ostalim da imam onaj kanal koji ja zelim da gledam, a ne onaj koji mi oni namecu. Ja ne gledam nista na prvih vise od 20 kanala po njihovom rasporedu, i sad kad menjam kanale treba svaki put da ukucavam neke trocifrene broje. Neverovatno.

Блок 70а, стигло ми јуче и "Важно обавештење", писмо у коме је писало оно што су ми и телефоном рекли, за ресетовање картице и подешавање рисивера, ко га има.
Данас ме звали да ми најаве замену рисивера STBoxa до краја недеље, највероватније у четвртак.

Другим речима Нови Београд је од четвртка у тој њиховој потпуној интеграцији. Рутере су нам већ дали а сада стижу и ТВ рисивери.
Кад све профукционише рећи ћу вам, шта је на крају прошло, шта је остало, шта је ново...

Ја сам иначе потписао уговор пре неких месец дана и добио рутер онај Technicolor. Имао сам FLAT3 сада сам узео неки DuoGold, али су ми оставили цео HBO пакет и 18+.

Ја на Fox телевизору исто не могу да сортира канале, чак их и сам скенира како хоће, уместо да иде Иком, ртс1, 2, 3, пинк, он их сортира: еурспорт2, Иком, нова, Хепи....
Чак ни њихов техничар није могао да их сортира како треба. ТВ је без картице.
На рисивер и аналогним ТВ сортирање како треба.

^Pogledaj da li TV ima opciju "Logical channel order" ili nesto slicno.

Ja imam LG telvizor i to se nije dogadjalo na Ikomu. On njihove tehnicke podrske svaki put dobijem drugacije objasnjenje. Poslednji put mi receno da cu mozda morati da zamenim CAM modul za risiver, D3 mini verovatno, sto mi bas i ne odgovara.

A pre neki dan mi je covek rekao da mozda i ne mogu da se menjaju redosledi kanala po brojevima jer nije predvidjeno, nego da to radim preko favorit liste. U 2017. godini ne mogu da podesim redosled kanala po brojevima kako ja to zelim? Ne mogu da verujem da je tako zaista. Hocu na broju 1, 2, 3 i ostalim da imam onaj kanal koji ja zelim da gledam, a ne onaj koji mi oni namecu. Ja ne gledam nista na prvih vise od 20 kanala po njihovom rasporedu, i sad kad menjam kanale treba svaki put da ukucavam neke trocifrene broje. Neverovatno.

Prvo, da li si preskenirao kanale opcijom quick,fast, ili kako se već zove, umesto network,full...? Drugo, u opcijama kod automatskog pretraživanja, isključi automatsko ažuriranje kanala. I treće, za lagano i opušteno sortiranje kanala na kompu, pročitaj ovo.

Prvo, da li si preskenirao kanale opcijom quick,fast, ili kako se već zove, umesto network,full...? Drugo, u opcijama kod automatskog pretraživanja, isključi automatsko ažuriranje kanala. I treće, za lagano i opušteno sortiranje kanala na kompu, pročitaj ovo.

Nije mi prvi put da koristim svoj televizor. Da sve to je bilo uradjeno, frekvencija za pretragu podesena u skladu sa uputstvom sa njihovog sajta (quick search, 610000kHz, 256QAM...) iskljuceno automatic update po default-u i sl. Ista podesavanja je i njihov tehnicar ukucavao kad je dolazio da zameni karticu. A za sortiranje kanala mi nije potreban softver jer gledam ukupno 10-15 kanala pa mi nije problem da ih sortiram na daljinskom. Problem je sto mi sva ta podesavanja nestanu preko noci, pa sutradan moram ponovo da ih unosim, kao Groundhog Day. Oni su dolazili i zamenili Ikom karticu za SBB-ovu, sto je po njima trebalo da resi problem, ali nije. Sve ovo je radilo normalno do pre mesec i po dana, dok nije SBB pustio svoj signal. Nudili su mi D3 mini, ali ja bih da izbegnem nepotrebne kablove i jos jedan daljinski ako mogu.

Ono sto mi je neverovatno je da mi je tehnicar preko telefona rekao da danas niko od korisnika ne menja redosled kanala, da nije siguran da uopste moze da se dodeli drugi broj nekom kanalu od onog koji je izlistan, odnosno da to sada svi rade preko liste favorita. Na televizorima iz 80-ih si mogao da podesis redosled kanala (dodose samo je dva kanala bilo tada), a danas to ne moze na SBB-u? Zato sam hteo da vidim da li jos neko ima taj problem jer mi ovo zvuci vrlo neverovatno.

Ne moze vec neko vreme, otkako su uveli LCN. Bilo je vec price o tome kad se RTS bunio.

Dobro, ja ti rekoh kako će da ti zapamti listu, a ti kako hoćeš.

Bili su prosle nedelje na cukarici njihovi tehnicari da mere signal. I pored njihovih molbi niko nije hteo da potpise novi ugovor. Imamo dvojnu infrastrukturu i ikom i sbb btw. Bas me zanima da li mogu tolikim korisnicima na silu da puste nesto za sta nemaju dozvolu t.j ugovor ... Ako nemam ugovor sa nekim, ja ne palacm nikakve rezije, sto bih ako nisam potpisao. Mislim da niko ne treba nista da potpisuje a oni neka jure babu Vangu da naplate racune.

Dobro, ja ti rekoh kako će da ti zapamti listu, a ti kako hoćeš.

Hvala na pomoci u svakom slucaju. Ali ta skripta nista ne bi promenila, jer nije problem u tome sto ne moze da zapamti listu, moja lista funkcionise preko dana. Problem je u tome kad TV ostane ugasen na duze, npr preko noci, sve se automatski resetuje i TV mi trazi ponovo da biram zemlju, jezik i pretrazujem kanale. To sto ja sacuvam listu ne resava problem kad ce sutradan TV opet da se resetuje, a to ne bi smelo da se dogadja. Evo danas je drugi dan kako nisam pipao njihov default redosled kanala i TV se ne resetuje. Znaci oni su napravili u sistemu podesavanje da ako ja promenim redosled kanala kod mene, da TV narednog puta sam radi autotunig i vrati me na njihova podesavanja. Zbog toga cu da odjavim SBB ako ovo bude i dalje tako radilo, jer ne zelim da mi neko namece sta treba da gledam.

Plus, posto imam i njihov fiksni telefon, svi s kojima se cujem kazu mi da me dosta slabije cuju nego dok je bio Ikom. Oni su dolazili i merili signal i kao sve je OK. A nije, primecuje se da je zvuk losiji u slusalici s druge strane zice, kao kad neko govori sa udaljenosti od jednog metra ili preko speakerphona. Mi smo na Ikomu bili godinama, imali smo ga u dva stana u razlicitom kraju grada i za sve to vreme nismo imali ukupno toliko problema s njima koliko imamo sad sa SBB-om za ovih mesec i po dana.

Nazad
Vrh Dno