Šta je novo?

IKOM - generalna rasprava

Неко је већ рекао да је то иста фирма. Ја сам имао прво Cisco модем, сад имам Tehnicolor рутер, иста је кутија само други натпис, и изглед је био сличан, и ознака само се разликује у броју. Тако да ти је Cisco.

Sent from my MI 5 using Tapatalk

Uostalom secas se afere sa hepi, B92 i mozda jos nekim kanalima. Odjednom su oni trazili da ih operateri placaju po broju korisnika iako su nacionalni kanali koji bi trebali da idu besplatno. Iz tog razloga jer bi to onda povisilo mesecnu pretplatu ti kanali do skoro nisu bili u ponudi vektora i jos nekih, secam se da je i IKOM pocetkom godine drzao pod znakom pitanja njihovo pustanje.
Šta je na kraju bilo sa ovom aferom?

Ништа. Ваљда ће морати да имитују те канале.
Појео вук магарца, неће одговарати због не емитовања тих канала.

Ништа. Ваљда ће морати да имитују те канале.
Појео вук магарца, неће одговарати због не емитовања тих канала.

Emitovace jer je odluka REM da su obavezni to da rade sto znaci da sa njima moraju da potpisu ugovor na kome su stanice insistirale još od prošle godine

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ako je ovo nasa buducnost "digitalno" plasim se da cemo se nacekati ( mreza IKOM Zarkovo ) :wall:

IMG_1004.jpg

@Crow011
Koliko je meni poznato nije niko, ja prešao na Sbb još početkom leta...

Sent from my iPhone using Tapatalk

Неко је већ рекао да је то иста фирма. Ја сам имао прво Cisco модем, сад имам Tehnicolor рутер, иста је кутија само други натпис, и изглед је био сличан, и ознака само се разликује у броју. Тако да ти је Cisco.

Dve su firme na papiru ali su objedinjeni, a taj Tehnocolor nekome stalno izbacuje gresku na desktop racunaru dok wifi radi normalno, necu prihvatiti nista osim Ciska iako je to mozda sve isto, jer je tako na sajtu

Nama je donet Technicolor pre dva meseca,do sada ni jednom nije bilo problema.Sve radi odlicno i Wifi i preko kabla,brzina odlicna, nadamo se da i ubuduce nece zezati.Nego zna li neko kada ce integracija u Zarkovo

Dobio sam juce Technicolor 3928 od Ikoma i ne mogu da pristupim podesavanjima rutera. Sta treba da kucam u browser?

Trebalo bi ukucati default gateway adresu, nsjčešće
192.168.1.1
Koja je kod tebe trebalo bi da vidiš na Network conection details ili na Network and sharing centar, Ethernet pa opcija Details.

Sent from Nexus 5X using Tapatalk

Poslednja izmena:
Pokusao sam sa svim tim adresama koje sam nasao. Jel ima veze sto sam na wifi-u?

Koji OS imaš na računaru koji ti je vezan za ruter Tehnicolor i jel računar vezan kablom ili mu pristupaš preko WIFI, ako je laptop u pitanju ili Wireles kartica na PC

Ako nešto nađem baciću ovde, ja sam uvek koristio kabl kao vezu, da bi pristupio firmware-u nekog rutera, nije isključeno da ne može tvoja kombinacija, ali ako ništa ne uspe probaj sa kablom i gore opisanim.

Misliš 192.168.40.1 izgleda da je ta

То је за Technicolor, не треба ти лозинка. 192.168.1.1 је за TP Link.
Да ли неко зна где да видим ко је све наказе на WiFi? То нисам могао да пронађем.

Poslednja izmena:
Najavili za četvrtak promenu signala na NBGD Blok 70a. Pre podne će gasiti i ponovo uključivati TV signal. Ovo se odnosi samo za kartice u CAModulima. Znači ne za ove Kaone koje imamo uz TV, zamena STBox uređaja uskoro na NBGDu. tako bar rekoše iz korisničkog servisa.

Овде пише да кад стигне ово писмо да тад угасимо и упалимо рисивер и скенирамо канале. Тако да то испада да је данас.
dc7a42c62fe612a4a51791ff56e91527.jpg

Ako sam ja dobro shvatio do četvrtka treba u jednom momentu da izvadim pa vratim CAModul a u četvrtak, posle tog njihovog "unapređivanha" bi na TVu trebala da se pojavi poruka da skeniram ponovo kanale.

Споменуо си мењање рисивера, ја имам Powerboxhd, да ли и њих мењају, односно онима који су још на IKOMu?

Ja imam Kaon i rekoše mi da na NBGD treba da krene zamena za njihove risivere koji podržavaju ono vraćanje u nazad itd. u nekom momentu posle tog unapređivanja u četvrtak. CAModule valjda ne menjaju a ove risivere kad potpišemo ugovor i kad stignemo na red.

То значи да ако не потпишем уговор остаје ми овај стари рисивер? Мени су Kaon заменили пре пар година због HD канала, Kao не подржава HD канале. Ја сам на Тел3.

Nazad
Vrh Dno