Šta je novo?

Kineski manje poznati brendovi, clones-free (FAQ u prvom postu)

Pa naravno da nece uprskati zato i neće imati s660 za tu cenu koju ti priželjkuješ jer moraju i oni da stvore neku maržu ;)

Sent from my SM-G950F using Tapatalk
Postojace i plus varijanta ovog telefona i ko zna koja jos sve varijanta ako me kapiras...3p670002os1o745n70sr.jpg

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Hoće, ali ja ti svo vreme pričam da ta tvoja verzija sa s660 neće koštati samo 200$ :)

Evo ti još jedan primer , honor 7i sa malim bezelima i užasnim soc košta 1700,1800yuana.

Poslednja izmena:
Mozda nece odmah toliko kostati, ali ce pasti cena na verovatno toliku navedenu posle par meseci... U svakom slucaju, Redmi serija telefona rules [emoji2]
Edit: kazu rusi da ce Xiaomi odrzati promociju 11.11. za RN5... Tada cemo valjda sve vec znati, a to je za mesec dana...
http://click-or-die.ru/2017/10/xiaomi-without-frame/

Poslednja izmena:
Hoće, ali ja ti svo vreme pričam da ta tvoja verzija sa s660 neće koštati samo 200$ :)

Evo ti još jedan primer , honor 7i sa malim bezelima i užasnim soc košta 1700,1800yuana.
Xiaomi Redmi 5 Plus Will Soon Become The Cheapest Full-Screen Smartphone

Fresh information suggests that in about a week (16th or 17th of October), Xiaomi would release a full-screen smartphone called Xiaomi Redmi 5 Plus. From the leaked images, the display of this smartphone is similar to Galaxy S8 with a narrow top and bottom bezels. However, the most interesting part of this device is that it will sell for 999 Yuan ($150) making it the cheapest full-screen smartphone ever.

http://www.gizchina.com/2017/10/10/...-soon-become-cheapest-full-screen-smartphone/

Doduse sa slabijim SoC-om, ali samo stavi malo jaci, kao sto je SD660 i to je nekih recimo (lupam sad) ~220$

Poslednja izmena:
Ako bude 150$ sigurno ima s630 u sebi i kameru goru nego na rn4. A moguće upravo da bude takav..
To jest da mu mali bezeli budu jedina "osobina" koja će da utiče na prodaju.

Renderi srednje klase telefona Xiaomi X1 - 6" ekran 18:9, 2160х1080, Snapdragon 660, 6GB ram, 4150mAh baterija. Ne smiruje se Šaomi, ne staje :)
https://4pda.ru/2017/10/08/347249/
A ovde takodje kazu da ona slika koja je uslikana s preda i pozadi (sto sam je bio kacio ovde) je taj Redmi 5 Plus.TysMVoeYFTG6Fm87hrjFk0I2SEmntAfCNCCK.jpgTysMIeXlGeJvmpSXCrZ8cz2oEIe2EKP.jpgTysMImHNSMmFdtMmdt6nf7U09oRnKv.jpgTysMIqP3z13nCXuEC18cXXpiTy3Wx5I.jpg

Poslednja izmena:
Budući da je Mi Note 3 sa SD660 procesorom i 5,5" ekranom, znači neka obogaćena varijanta onoga što očekujemo od Redmi Note 5, teško da će onda izdati slično po 100$ nižoj cijeni. OK mogu mu skinuti optičku stabilizaciju i staviti jeftinije kučište...

Meni je ovaj Mi Note 3 kandidat ako bude s vremenom pala cijena na 250 eura, taman će se i softwerski doraditi. Pogotovo ako mi se ne bude svidjela redmi 5 serija.

Također će mi SD630 sigurno biti dovoljno dobar s obzirom koliko je SD625 kvalitetan, i mislim da je nemoguće da redmi 5 napravi korak unazad sa kamerom, pa to im je cilj poboljšati, koliko sam čuo. Naravno uz početnu cijenu do 220$.

Pozdravljam im ideju ako misle imati i plus verziju sa 18:9, tko voli nek izvoli, ali neka održe i 16:9 kao i do sada.

Puste želje .. a i note 3 košta 400$ a ne 300e.

Budući da je Mi Note 3 sa SD660 procesorom i 5,5" ekranom, znači neka obogaćena varijanta onoga što očekujemo od Redmi Note 5, teško da će onda izdati slično po 100$ nižoj cijeni. OK mogu mu skinuti optičku stabilizaciju i staviti jeftinije kučište...

Meni je ovaj Mi Note 3 kandidat ako bude s vremenom pala cijena na 250 eura, taman će se i softwerski doraditi. Pogotovo ako mi se ne bude svidjela redmi 5 serija.

Evo prodavace se po jos nizoj ceni od ocekivane... https://www.gizmochina.com/2017/10/09/xiaomi-mi-note-3-already-selling-discount-price-online/

A evo i dobar review ovog odlicnog telefona koji ima istu kameru kao Mi6: https://www.gizmochina.com/2017/10/04/xiaomi-mi-note-3-review-premium-midrange-flagship/

Evo prodavace se po jos nizoj ceni od ocekivane... https://www.gizmochina.com/2017/10/09/xiaomi-mi-note-3-already-selling-discount-price-online/

A evo i dobar review ovog odlicnog telefona koji ima istu kameru kao Mi6: https://www.gizmochina.com/2017/10/04/xiaomi-mi-note-3-review-premium-midrange-flagship/

Pogledao sam već skoro sve youtube recenzije za taj mobitel. Na papiru su iste kamere ali procesor koji obrađuje stvari igra također ulogu, a i softwer je još zelen, trebaju još ispeglati kameru. Uvijek tako bude kod Xiaomi-a, poboljša se kamera s izlaskom novijih romova. Uglavnom za sada je MI6 bolji što se tiče kamere, ali ni ne očekujem da dođe baš do nivoa tog flagšipa. Prednju kameru zato svi hvale, kao jednu od vrhunskih i bolju od mnogih flagšipa.

Prednosti u odnosu na Redmi 4X Note su mi osim kamere sa OIS-om, još i fingerprint sprijeda, tanji je i nešto uži, kučište ljepše izgleda, a kažu da je i ekran malo kvalitetniji nego kod redmi serije, brzo punjenje. Baterija i SOT su dobri ali ipak slabiji nego kod redmi serije, u prosjeku kažu oko 8 sati, ali uz moje korištenje bih opet dogurao do 10 ako ne i više. Manjak FM radija mi nije toliko kritičan jer iznimno rijetko koristim, a može se i online ako zatreba.

Baš me zanima u čemu će zaostajati Redmi Note 5 u odnosu na ovoga, bateriju će sigurno imati bolju, OK, sporiji procesor ali ako slike budu dobre onda opet odlično, jer mi brzina ne treba za igrice. Optičku stabilizaciju sigurno neće imati. Meni igraju veliku ulogu težina i dimenzije jer ga držim u đžepu, pa ako bude imao 175grama ili više neću ga ni razmatrati.

Koliko sam nacuo tj. na par mesta procitao, RN5 ce imati istu kameru odnosno 2 zadnje kamere kao na modelu Mi A1 / Mi 5x. Mada nista nije sigurno, saznacemo valjda uskoro sve o tome...

Nisam ispratio inace ta dva telefona . Kakve su na njima kamere u odnosu na rn4?

xiaomi-redmi-5a-2.jpg
Ovo bi mogao biti novi Redmi 5 ili 5A. Izgleda kao kombinacija Redmi 4X i 4A.

Xiaomi's new entry level:
Redmi 5A 16GB - rose/gold, gold, black, grey
Redmi 5 16/32GB - gold, black
Redmi 5 Plus 32/64GB - gold black, grey

will be available internationally from the start (= incl. select european countries)

Također će mi SD630 sigurno biti dovoljno dobar s obzirom koliko je SD625 kvalitetan, i mislim da je nemoguće da redmi 5 napravi korak unazad sa kamerom, pa to im je cilj poboljšati, koliko sam čuo. Naravno uz početnu cijenu do 220$.

Pozdravljam im ideju ako misle imati i plus verziju sa 18:9, tko voli nek izvoli, ali neka održe i 16:9 kao i do sada.

A za koliko vremena bi se mogao ocekivati pad cene mi note 3 telefona na oko 250-280e posto mi je jako zanimljiv telefon?

U kom smislu ?
Bugararena nagađa spec dok mob ne izađe..

Cena oko 150e... Odmah dva... :)

Sent from my Redmi Note 4X

To je preporucena cena za model 3/16, dok je za 3/32 cena 195€, a u najjacoj verziji 4/64 - oko 250€. Naravno, to su samo pretpostavke i sigurno ce se razlikovati u zavisnosti sa kojeg trzista dolaze.

Poslednja izmena:
Nisam ispratio inace ta dva telefona . Kakve su na njima kamere u odnosu na rn4?

Pogledao sam malo za Mi5X, i recenzije kažu da je bolja, kod običnih dnevnih slika je navodno blizu top modelima, ali noćne slike zbog 2.2 otvora su možda i slabije nego RN4X, a i video kažu da malo zaostaje za fotografskim dijelom, što ne znači da je lošiji od RN4X.

Redmi note 5 će nadam se imati bolje noćne slike i otvor 2.0, a dnevne nek budu na nivou Mi5x i dobro je.

A za koliko vremena bi se mogao ocekivati pad cene mi note 3 telefona na oko 250-280e posto mi je jako zanimljiv telefon?
Nadam se do 05.2018., evo nekad luksuzni Mi Note 2 je sada na 246 eura, a ima veću bateriju, procesor 821, zatim skuplji i veći OLED ekran. Dok je Mi6 top model blizu 300 eura

To je preporucena cena za model 3/16, dok je za 3/32 cena 195€, a u najjacoj verziji 4/64 - oko 250€. Naravno, to su samo pretpostavke i sigurno ce se razlikovati u zavisnosti sa kojeg trzista dolaze.
Želio bih da ima brzo punjenje napokon, a to se i odavno šuška da će uvesti, dosadilo mi puniti mobitel skoro 3 sata.
Ako stvarno bude imao tako malo mesa oko ekrana onda mi neće ni smetati što je morao maknuti kapacitivne tipke odozdo i stavit ih na ekran, što inače ne volim.
Kamera će skoro sigurno biti dvostruka, a i za njenu kvalitetu ne trebamo brinuti jer su i u tome napredovali, a trebaju se i boriti protiv konkurencije npr. Meizu M6 Note, koji ima hvaljenu kameru.

Poslednja izmena:
Pa je l ima negde kod nas da se nadje Mi Note 2, gledao sam na kp i ne mogu da nadjem, a stvarno je dobar telefon?

Nema, jasno.. Biće za par dana al Cena je 320€

Sent from my SM-A720F using Tapatalk

Surge proc treba zaobici kod nas..Mi5C se nije proslavio ovde, veliki problemi sa njim...Moj iskren savet, C verziju(China) ne kupovati.

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Najbolja kupovina nekog telefona za mene (pod tim mislim ulozeno-dobijeno) je kada sam mami uzeo mi4c za 120e (nov). Perfektan telefon. Doduse tada su stavljali sd procesore u te c modele...konkrentno sd808 u mi4c. U ove surge nemam ni ja poverenja nesto.

Recimo mi5c kod nas ima problem sa signalom jer je radjen bas za Kinesko trziste...

The mi 5c is NEVER MEANT to be sold out of china and it is KNOWN THAT IT ONLY SUPPORT TDD-LTE, which is only support in mainland China!!!

Chinese bands are different than eg in Europe eg 4G. TD in China and FDD in Europe.

Recimo mi5c kod nas ima problem sa signalom jer je radjen bas za Kinesko trziste...

The mi 5c is NEVER MEANT to be sold out of china and it is KNOWN THAT IT ONLY SUPPORT TDD-LTE, which is only support in mainland China!!!

Chinese bands are different than eg in Europe eg 4G. TD in China and FDD in Europe.

95% Xiaomi telefona ima isti taj TD modem, jedino globalne verzije imaju drugi modem. Tj nije do modema i signala već do samog procesora

Ne razumem sta si hteo tacno da kazes...

Ako pogledas spisak podrzanih frekvencija za mi5c i recimo za rn4(x) koji je takodje radjen za kinesko trziste(nije global) i global, videces koliko je Mi5c osakacen i koje frekvencije podrzava...

https://www.frequencycheck.com/mode...-dual-sim-td-lte-64gb-xiaomi-meri#frequencies

https://www.frequencycheck.com/models/OgDx9/xiaomi-redmi-note-4x-dual-sim-td-lte-tw#listings

https://www.frequencycheck.com/mode...note-4x-dual-sim-td-lte-cn-mbt6a5#frequencies

Poslednja izmena:
Vrh Dno