Šta je novo?

Koji TV kupiti

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Да ли је ова тема само за скупе телевизоре или може да се пита и за оне који то нису? ;)

Мислим да сам близу одлуке да после дуго времена опет имам телевизор у соби (мада ћу морати још да размислим) па бих за почетак узео нешто јефтиније. Углавном сам се одвикао од тога, понекад (на монитору) погледам који спорт или филм па не бих много трошио паре којих баш и немам.

Можда би ми и 32" било довољно, то ћу да проверим касније, занима ме колико вреди додавати пара за сам бренд. Другар који је овлашћени сервисер за многе фирме каже да је то краткотрајна роба и да углавном сви брзо страдају па је гаранција битан детаљ и предлаже ми неки од јефтинијих, нарочито зато што немам неке захтеве, не играм игрице, не занимају ме превише филмови а нарочито не ови нови са ефектима који чине 90% филма ... углавном ме занима садржај а не технички детаљи.

Другар каже да осим пар брендова остале праве Турци па нема разлике у односу на ове нове фирме које ничу на све стране.
Ako kuburiš s parama, glupo je da ti neko ovde drži predavanje o kupovini skuplje varijante. Moje iskustvo sa tim no name tv-ima koje sam viđao po tuđim kućama je blago rečeno, tužno. Poslednji sam video kod komšinice čiji su prohtevi i rezoni bili kao tvoji. Zato je uzela neki VOX, brate mili... slika i nekako, ali je menu tako siromašan, kao na mojoj Toshibi iz '89. Zatim, ubogi Kinez koji ga je sklepao, nije uspeo da se izbori sa DVB titlovima, pa su isti pomereni ulevo i na gore, imaju crnu traku, a gornji red je nečitak, slova se naziru jedva, neupotrebljivo. Opcije za skeniranje kanala, tuga.
Znači nikako VOX, možda FOX, ali prvo nađi način da negde dobro istrkeljišeš sve na njemu šta može da ti zatreba. I idi bar na 40" jer ćeš sa 32 brzo da se pokaješ.
Ali ipak prvo stisni ako možeš za nešto poznatije.

Sent from my Redmi 3S using Tapatalk

Poslednja izmena:
Ja u kuhinji imam Vivax, meni je dobar i bogat, tv je prebogat plriključcima, ali džaba kada je slika negledljiva, a zvuk je još tri puta gori od slike

Jos par utisaka za samsung 55mu8002
Fudbal mi deluje kao jedino sa cime mozda cu morati da se pozabavim detaljnije. Preko youtuba kada pustam utakmice javlja se blure prilikom brzih pasova izmadju igraca, mozda je do youtube tj interneta... cekam sbb da vidim sta se tu (fudbal) desava.

Probaj da ugasis noise reduction i da kombinujes motion plus opcije (probaj prvo sve na off pa pali pojedine opcije, ne znam koje sve postoje pa pricam napamet). Na zalost, ovaj TV nema black frame insertion,kod Samsuga se to bese zove "clear motion" ali verovatno moze da se nasteluje da bude ako ne savrseno ono bar dobro. Sport je jedan od razloga zbog koga i dalje TV program gledam na matoroj plazmi.

Sta se najbolje moze kupiti od tv-a od 55 incha da je plafon do soma eura kod nasih madjara.Kolega sa posla juri neki tv od 55 incha i platio bi plafon do soma eura.Koriscenje tv-a je standardno,kablovska,dosta se prati sport i gledace se filmovi sa usb-a.
Da li se za ovaj novac moze uzeti neki 4k tv koji ima pravi panel koji radi na 100hz?Ako moze preporuka.
On je nesto gledao Lg 55UJ701V koji moze naci kod nasih madjara za nekih 900 eura pa se dvoumi izmedju njega i ako ima nesto jos bolje pa bi dodao jos stotku i uzeo nesto bolje od ovog lg-a.

Drugar bi uzeo 49, 50 inca, KP za 500-600e (radije blize 500). Gledam sta se ovde pominje a i on je nesto pronasao, prvenstveno gledajuci cene, pa mi treba savet

LG49uh603v

Sony 49xd7005

Samsung UE50MU6172

Samsung 50ku6070

ili nesto drugo sto zadovoljava...

Jasno mi je da je Sony bolji od ovih LG ali opet ako su dovoljno dobri (za tu klasu). Za ove Samsunge, nemam pojma...

Da Sony je bio moj prvi favoritm ali nazalost niko ga nema vise na KP vise puta proveravao :( Na kraju uzeo Lg 49uj6571 za 600e i zadovoljan sam, sada da li sam pogresio ili ne neznam?

Ako si zadovoljan onda super. Sony je definitivno bolji televizor i tu nema sta, slika je brutalna. Razmisljao sam i ja o LG modelima tog ranga kao tvoj i za nijansu jaci ali su kvalitet slike i boje na Soniju ipak dosta bolji. Android je mnogo dobra stvar, povezem bluetooth tastaturu i daljinski mi uopste ne treba. Kao da imas jos jedan komp bukvalno, sve mozes da radis na Androidu. :)

Poslednja izmena:
Kad bi samo znali koliko problema može biti sa tim Androidom i kada bi zbali da Sony uzima ekrane od LG i Samsunga nebi ga toliko hvalili. Drugari moji nije Sony ono što je nekad bio upamtite to. To što vam je fetiš da se ložite na dobre stare marke je jedno ali realnost je totalno drugačija i što pre shvatite to biće vam lakše ;)

Pa da, imaju isti panel, ali ne zavisi samo od panela slika, sve ostalo sto je razlicito je ono sto pravi razliku u kvalitetu slike.

Sent from the 7th edge of the 3rd World.

Sony uzima panele od LG i Samsunga ali zato ima bolji procesor slike od svih ostalih brendova i to je ono sto pravi razliku. :) Evo ja imam Android na Sony-u i nijedan problem nisam video, cak ni da zaštuca nešto. Android 7 je u pitanju. Sve radi perfektno. :)

Nisam se lozio da kupim Sony zato sto je Sony (gledao sam dosta LG modela pored Sony-a), vec u tom cenovnom rangu je bolji od konkurencije i to je to. 49XD70 sam platio 620e i za tu cenu nijedan televizor ne moze da mu prismrdi.

Poslednja izmena:
Slika na Sony-u je odlicna ali AndroidTv je samo ok, desava se da secka UI, da pobrljavi. Ali najveci problem za mene su network mogucnosti Sony Android televizora. Svi imaju 100mbit lan i kvazi podrsku za AC koja ne moze da izgura vise od 120mbit-a. Za 1080p televizore je to vise nego dovoljno ali za 4k nije.

Ovaj gospodin je ovde sve izdvojio sto se tice Sony Android Tv platforme
https://docs.google.com/document/d/1EPzlq_ipIPMCDoMqMgDl0IuKmTsMoZHeKKwE_zxbFUk/pub

Ako smo kod procesora.Ovog trenutka su najbolji procesori Panasonic HCX2 i Philips P5, pa poslije Sony X1 Extreme, pa Samsung Q engine, i na kraju Lg Color Master Engine. To pričam za slikovne procesore.

A nemas li mozda problema sa bloomingom kod titlova na filmova. Vidim zale se dosta na forumima da na tamnijim scenama prilikom pojavljivanja titla, slika se u tom delu zasvetli. Ja pikiram vec suze vreme sonyKD 55xd7005, ali i ovaj LG 55Uj 6517 me zagolicao jer je edge led i verovatno nema problema sa DSE efektom o;o prljavim ekranom, molim te napisi mi za ovaj BLOOMING efekat kod titlova, pozz

A nemas li mozda problema sa bloomingom kod titlova na filmova. Vidim zale se dosta na forumima da na tamnijim scenama prilikom pojavljivanja titla, slika se u tom delu zasvetli. Ja pikiram vec suze vreme sonyKD 55xd7005, ali i ovaj LG 55Uj 6517 me zagolicao jer je edge led i verovatno nema problema sa DSE efektom o;o prljavim ekranom, molim te napisi mi za ovaj BLOOMING efekat kod titlova, pozz

Mislio sam za SONY XD model vezano za Blooming efekat

Nisam probao, i možda zbog toga ne mogu da svarim android na tv-u.

Sve mi se prividja slika za neke 2-3 godine od kupovine:
1. Da bi ste promenili kanal molim vas azurirajte vas televizor
2. Vas televizor ne podrzava noviji andoid. Kupite novi.

[emoji16]

Kakve veze ima android sa gledanjem tv-a?!? Tj.kanala preko kablovske ili nekog drugog operatera... android je vezan samo za smart funkcije...

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Svoj strah od androida na TV-u sam predstavio preuveličano i koristeći ironiju a sve radi duhovitog posta (u kome ima istine vrv).

Možda android ne upravlja tjunerom, ali upravlja sa 99% korisniku bitnih funkcija televizora tako da.....svašta se da očekivati. [emoji1]

Nisam primetio taj problem.

Jedini problem tog Sony xd7005 je panel od 50(60)Hz

Šta je dostupno kod nas od tih boljih panela i modela, koji nisu 50/60 Hz?

Pozdrav svima.

Uskoro mi stize 49UH7707 pa sam se bacio na potragu za HDMI kablom da bih ga povezao na PC (verujem da je to najbolja opcija, posto zelim da uzivam u HD filmovima, koristim inace potplayer).

Moze li mi neko reci koju verziju HDMI standarda poseduje ovaj Tv posto na netu nisam uspeo da pronadjem? Verujem da je makar 1.4/1.4a?

Drugo pitanje se odnosi na LG32LH6047.
Njega necu moci fizicki da povezem na PC, pa me intersuje najbolja opcija za streaming sa PC-a na Tv (windows share, Plex...)?

Hvala unapred.

Pa što bi vezivao gledanja filmova radi, kadi taj model ima odličan player u sebi? Akone igraš igre nema potrebe za kablom, realno
Inače, Servio je najbolja opcija

Hvala na odgovoru. Da li pritom mislis na streaming ili usb opcija?
Sa usb opcijom mi je cimanje,jer imam filmove od 20+Gb pa ih ne bih stalno kopirao na usb ili externi hdd, racunam sa kablom mi je odmah sve dostupno i verujem da je tako najbolji kvalitet slike.
Ispravite me ako gresim.

Hvala jos jednom.

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno