Šta je novo?

Diskusija o cenama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nisam baš upućen, ali nema mi logike kupovat za $, altcoine i kasnije opet prodavat za dolare!?

Dolar je više manje stabilan, a bitcoin malo po malo raste, znaći bolje je povecavat sumu od bitcoina nego od dolara :) kolko sam ja shvatio.

Ps: evo popodne sam se malo popravio sa GameCredits, taman što sam ono izgubio.
Kupio sam po 0.00055642 a sad sam proda po 0.0007
Cijena još ide gore, pa ako ko ima nek kalkulira :)
Ja nisam siguran ;( pa sam uzea sad.

Poslano sa mog T98 4G八核(C6R3) koristeći Tapatalk

Ja pricam o dnevnom trgovanju. Znaci danas kupim recimo ETH za 300 i sutra prodam za 310, pa opet kada padne kupim za 300 pa opet prodam za 310. Tu mi nema poente drzati u BTC recimo. Mada naravno svako radi kako voli

Takvi na kraju uvek puknu jer veruju vise u $ nego u BTC, pilicare i pilicare a nakon godinu dana trgovine su u minusu nekom a ako ne pilicare kako treba puknu skroz...

Kako da gledam odnos BTC/USD i BTC/EUR. Kada gledam chartove vidi se da je BTC/EUR dosta vise pao u odnosu na BTC/USD. Koja je logika ovde?

Takvi na kraju uvek puknu jer veruju vise u $ nego u BTC, pilicare i pilicare a nakon godinu dana trgovine su u minusu nekom a ako ne pilicare kako treba puknu skroz...

Hvala ti sto mi zelis da puknem, ali na tvoju zalost se to nece desiti. Nisam od juce u ovome, a ni sva jaja ne drzim u jednoj korpi. Pilicarski ulog se vratio odavno, pa ne moze da se desi da puknem. Ali hvala ti jos jednom, dobar si

Trazio si savet.... dobio si savet utemeljen na cinjenicama i znanjem da je 90% tradera u BTC izgubilo 95% vrednosti u zadjih 5+ godina, a savet si dobio dobronamerno, a uvredjen si jer nemas pojma o kripto svetu

Jedino se trguje sa $ kad veruje da je ceo kripto svet u balonu ili ocekujes neku veliku loshu vest, a to se do sad desavalo par puta, i zato nije realno trgovat za $ jer BTC konstantno ide gore

Poslednja izmena:
Trazio si savet.... dobio si savet utemeljen na cinjenicama i znanjem da je 90% tradera u BTC izgubilo 95% vrednosti u zadjih 5+ godina, a savet si dobio dobronamerno, a uvredjen si jer nemas pojma o kripto svetu

Jedino se trguje sa $ kad veruje da je ceo kripto svet u balonu ili ocekujes neku veliku loshu vest, a to se do sad desavalo par puta, i zato nije realno trgovat za $ jer BTC konstantno ide gore

Al si mu i objasnio, svaka ti cast
2 kontradiktorne stvari si upravo rekao

Ne znam gde si video da sam trazio savet? Uvredjen nisam, samo ne kapiram tu zelju da nekome zelis da ne uspe. U pravu si nemam pojma, a ti sve znas. Znas i kako ulaze i u sta sam ulozio.

Da ne trujemo dalje temu

Kako bih banovao polovinu ovde za sva vremena. :D Zamolio bih aktere rasprave da smire strasti! Te da se tema vrati na pravi put!

Al si mu i objasnio, svaka ti cast
2 kontradiktorne stvari si upravo rekao

A sta sad tebi nije jasno, povremeno su se desavale kataklizme sto mtgox sto kina i rusija i jedino tada je bilo "pametno" preci u $! (pod uslovom da menjacnica ne nestane a trader ne panici i ne uzme BTC po nizoj ceni a ne alavo ceka 100$(primer) )

Dok na drugom kraju BTC je za 5 godina otisao 5000% gore i ako to nekome ovde nije jasno, ne znam sta traze u kripto svetu

Ili i ti ocekujes da ti neko kaze kad ce cena gore ili dole

@Naravo da onima koji ovde dodju i promovisu $ i banke zelim da puknu totalno i nestanu sa ove teme, nema tu nista loshe vec bankari i nevernici nisu pozeljni ti ako se osecas da si prozvan zapitaj se zasto se osecas tako :d

Poslednja izmena:
Pa dobro mozda nije za mene,ali da li moze neko da mi pojasni?

Pa jednostavno pitas za nesto sto nije u direktnoj vezi, EUR volum i trgovanje je uglavnom na drugim berzama kao sto su kraken , cex.io itd.. i na to utici pre svega kupci koji direktno kupuju debitnim karticama a ne trgovci koji namerno dumpuju... zato se varijacije javljaju
A i posto je volum trgovanja u eur dosta nizi neki uspeju i da navataju vecu razliku ponekad, naravno za sitniji obim trgovine

Takodje ono sto se upravo desava a to je da Bitcoin pokazuje ZUBE da ni jedna manipulatorsko diktatorska zemlja ma koliko velika bila nemoze da ga unisti!
Polako postaje globalan i decentralziovan barem sto se tice berzi, jer ga kupuju na svakom cosku po celom svetu sto preko lokalnih berzi sto direktno premo OTC trgovine koji niko vise ne moze zastaviti! pa ni jedna kina!
Promet na localbitcoinu raste iz dana u dan, koreja i japan kupuju legalno jer je kod njih isti 100% regulisan, iskreno ovaj voz vise NIKO nece zaustaviti!!!!!!!

21 sep:
Suport je trenutno na ~3550, ako popusti moze otici na 3200, a onda na 2800...to je neko moje vidjenje, cekaju se iskusniji clanovi da kazu po koju pametnu

Vidim da si ti malo omasio berzu, pa se ovde sad istresas na meni jer je cena otisla suporotno od tvog ocekivanja, molim te zaobidji me jer je tvoja odluka da dumpujes bila tvoja licna a moja zelja da BTC ode na 25 000$ je i dalje tu i ti mozes samo da se inatis sebi samom zbog svojih licnih odluka

Poslednja izmena:
To je pitanje za svevisnjeg, jedino on to zna.

Послато са SM-G935F уз помоћ Тапатока

@kani
Poslusaj zeljka. 99.99% je upravu. To ti kazem iz licnog iskustva kao novajlija. Ako smatras da si ti upravu, cuti i trguj. Nemoj da se prepucavas. Vidis da je otisao la.prestige i da se neki iskusni slabo javljaju. Jer ne zele da se prepucavaju sa pocetnicima koji smatraju da su pokupili svu pamet sveta i da je njihova bolja.
Jer oni od nas nemaju nikakvu korist, a mi od njih veliku.
Ako si pocetnik, batali dnevne trgovine. Vec se nadaj da ce se iskusniji vratiti, pa koliko toliko da uhvatis (i mi ostali) padove.

Poslednja izmena:
21 sep:

k1z4; je napisao(la):
Suport je trenutno na ~3550, ako popusti moze otici na 3200, a onda na 2800...to je neko moje vidjenje, cekaju se iskusniji clanovi da kazu po koju pametnu

Vidim da si ti malo omasio berzu, pa se ovde sad istresas na meni jer je cena otisla suporotno od tvog ocekivanja, molim te zaobidji me jer je tvoja odluka da dumpujes bila tvoja licna a moja zelja da BTC ode na 25 000$ je i dalje tu i ti mozes samo da se inatis sebi samom zbog svojih licnih odluka

Jel mi pratimo isti BTC? 22. Septembar BTC udara support i odbija se sa ~3570, ja sam usao na 3650, a pre toga sam ga dumpovao na ~4000, tako da sam u finom plusu, cekam sad ponovo da udari 5k, da se vidi kako ce se ponasati

@kani
Poslusaj zeljka. 99.99% je upravu. To ti kazem iz licnog iskustva kao novajlija. Ako smatras da si ti upravu, cuti i trguj. Nemoj da se prepucavas. Vidis da je otisao la.prestige i da se neki iskusni slabo javljaju. Jer ne zele da se prepucavaju sa pocetnicima koji smatraju da su pokupili svu pamet sveta i da je njihova bolja.
Jer oni od nas nemaju nikakvu korist, a mi od njih veliku.
Ako si pocetnik, batali dnevne trgovine. Vec se nadaj da ce se iskusniji vratiti, pa koliko toliko da uhvatis (i mi ostali) padove.
Ja sam napisao sta ja radim,a onda se on nicim izazvan pojavio i poceo da mi prosipa pamet i prica kako treba da propadnem jer trgujem dolarom. Lik je mnogo arogantan u njegovim postovima vezanim za ovu temu i uglavnom se svode na to da podjebava nekoga ko tek pocinje i ko pita nesto sto njemu deluje glupo,a zaboravlja da je i on nekada bio na pocetku. Iako sam se juce registrovao,to ne znaci da sam juce poceo sa kriptovalutom.
Kao sto sam napisao,ja trgujem sa dolarom na dnevnom nivou jer mi je to kratkorocno ulaganje da ne kazem brz kes.
I opet ulazimo bespotrebno u raspravu i trujemo temu

Poslednja izmena:
Kani, necu da prosipam pamet. Dolar je stabilna valuta a BTC nije. Mislim da je upravu ako ti kaze da ne treba da trgujes prema dolaru vec prema BTC-u. Razmisli sam malo.

zamolio bi iskusnije clanove da mi kazu nesto vise o bitcoincash-u, kakva je prica u pozadini, da li cuvati ili sto pre prodati???

Cuvaj BCC, jedan od perspektivnijih coina za cuvanje trenutno.

zeljko ceka 3000$ za btc da izdumpuje :d bar je tada to pricao kad je btc bio na oko 1000$

opustite se trgujte kako Vam volja... i jedno i drugo ima prednosti i mane

BCC je kineski fork bitcoin-a nesto sto je definitivno zabranjeno da se radi, pa samo napred cuvajte privatan coin takazvanog jihana vlasnika bitmain-a....

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno