Šta je novo?

Diskusija o cenama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Зато је можда најбоље написати одговоре на често постављана питања у првој поруци и поставити линкове.

Svi mi ovde radimo isto manje vise citav dan. A u toku istrazivanja trenutno profitabilnih altova, potencijalno dobrih ico-a, precenja vesti o novim crypto desavanjima... svratimo ovde i procitamo da li neko zna nesto sto mi ne znamo, tako da nije gubljenje vremena vec ubijanje istog pomoci nekome sa korisnim informacijama.
Bolje je da novac zavrsi u Srbiji nego u Kini.
E da, nije za ovu temu ali ako neko manje iskusan zeli da se posveti crypto svetu, trenutno mu preporucujem da istrazi isplativost x11 coina i nicehash rentiranja. Konkretno cena rente je drasticno opala a fixni nalozi se mogu jeftino (profitabilno) iznajmiti.
Jos konkretnije DigitalPrice (DP) trenutno ima skoro 20% profitabilnost rentanja u odnosu na cenu, naravno ovo nece dugo trajati ali treba da pokaze pravac razmisljanja za novajlije.

Poslednja izmena:
Nema tema za početnike! , da ste se malo organizirali i napravili par tema za novake, nebi sad imali "problema"
;))
A što se mene tiče uopce nevidim problem!, ako ko postavi "amatersko"" pitanje!
možda je nekom ispod časti odgovarati na početnička pitanja, možda nema volje, itd,
Ali netko se uvek nadje, i nikad neznaš kad može nešto dobro da se izdiskutuje na kraju!
Lp

Poslano sa mog T98 4G八核(C6R3) koristeći Tapatalk

Kako nema tema za pocetnike?Evo teme https://forum.benchmark.rs/showthread.php?401592-Rudarenje-za-pocetnike/page46

I ja sam za to da samo La.Prestige pise jer je najvise upucen u materiju.

A ne da bude tema puna poruka btc ce biti ovoliko ili onoliko nagadjanja svaki dan....

@investitor
Pa topic se polako pretvara u kako za 48h se obagatiti na ulaganju u piramidalne seme, masa newbia ulaze u totalno djubre i onda ovde pise.... 0 analiza, nula interesovanja

Pa za tako nešto deo odgovrnosti snose i "stariji" članovi... što odgovorima ne kanališete teme u pravom smeru, nego trošite vreme kukajući i pišući rečenice tipa: gomila newbia ... mada sa druge strane niko nije u obavezi bilo koga da podučava.

@Fallout 3

Tema koju si pomenuo odnosi se na rudarenje, a nisu svi zainteresovani za taj segment.

Znači, treba otvoriti novu temu, Trejding za početnike. :)

Doduše i na btalk može svako da lupi šta hoće u temi za predvidjanja. :)

Šalu na stranu, meni je ok da se piše što više.

Lako je filtrirati/preskočiti nevažno.

Ono gore za La prestige sam u šali rekao.

Poslednja izmena:
Onda nek se doda rudarenje-kretanje cene za pocetnike i problem resen mnogo novi clanovi guse ovu temu....

Ovo je teski off-topic, ali ne treba ga zanemariti. Vec bi zaista administratori, moderatori ili ko vec, trebalo ne sto da preduzmu.

Ili da bude samo read-only (osim za odredjenu grupu), ili da krece ozbiljnije kaznjavanje za svaki offtopic i razna pitanja.
Najbolje bi bilo, kada bi bilo zatvorenog tipa, osim jedne teme gde bi novajlije mogle da se prikljuce. Pa koji pocetnik tu dobije odredjeni broj lajkova od starijih (kojima je dozvoljen pristup svuda), da se i njemu dopusti pisanje u drugim temama. Pa mozda cak i tema u kojoj bi se moglo glasati (od strane tih starijih)

Smatram da je glupo ograniciti forum na clanove koji imaju xx postova i odredjeni vremenski period na forumu. Jer tako neko ko ispunjava kriterijum moze da bude novajlija i da nema pojma o kriptosvetu, a dozvoljen mu pristup.

Ja sam svestan da bih verovatno i ja dobio zabranu, ali bolje tako nego da se oteraju iskusniji.
Vidim da La.Prestiga nema neko vrema. Mozda se smorio sa pitanjima ili ceka pravi trenutak da upozori na skok ili pad.

Tako da je sve pitanje volje moderatora. Davno sam i ja predlozio da je potrebno postaviti FAQ na prvoj strani teme. Kao za paypal temu i slicne. Jer kada imate sve veci priliv novajlija, logicno je da ce se svi raspitivati kako i sta. svi be da se brzo obogate uz parolu "leba bez motike"

Ovaj deo foruma moze lepo da se uredi i da bude savrsen tj kvalitetan. Ne kazem da sada nije, ali malo malo pa vidite Vojkanov komentar da se uozbiljimo i da je pobrisano sve.
Pa tako moze da se postavi i par tutorijala uz to pitanje. Recimo o maticnoj, pa kako povezati sve i podesiti bios. Gde se javljaju problemi.
U softveru staviti tutorijal za podesavanje windowsa, majnera uz opet par FAQ..
Pa da se u svakoj temu za odredjeni novcic na prvoj strani postave vazna obavestenja za novcic (tipa koji majner, pool, oficijalni sajt, kratko o tom novcicu itd, pa cak i redit tema tog coina, mozda i twiter nalozi osnivaca, developer tima ...)

Problem ovako nastaje sto stariji nemaju volju da odgovaraju iznova i iznova, moderatore boli briga za FAQ, a novajlije krecu da dele savete. I eto recepta za katastrofu i kukanje. Pukao sam pare, prevarili me, crkla mi ploca, pregorela graficka,

Poslednja izmena:
Dash je poskupeo za 0.00003 dolara kako vidim.

Neka me neko ispravi akogresim. :)

Poslednja izmena:
Zapamtite si ovaj, kako bi ga acivi_nik nazvao, shitcoin- IOP (Internet of People)
d10f48d03bea7c7a25898fee9869524d.jpg
44ea58c91b18c6d3fe3924a9b779b3ad.jpg

Poslano sa mog XT1635-02 koristeći Tapatalk

Poslednja izmena:
Da!. ..možda nije loše da se uvede za svaki post opcija svidja mi se i nesvidja mi se!?
I onda je lako nekoga "podržat" ili ne :)

Poslano sa mog T98 4G八核(C6R3) koristeći Tapatalk
Postoji ta opcija samo ne preko tapatalka nažalost. Moraš da otvoriš forum u web view, prebaciš na full temu i onda šerif značka u donjem levom uglu posta

Sent from my SM-G955F using Tapatalk

Tko želi malo investirati u altcoine evo važnijih objava:
8e4ae1adb379cb42d3a191b34cde77c6.jpg

@alokin1975
Kakve to veze ima, ti uopte ne razumes sta je SCAM, PONZY, PIRAMIDALNA SEMA!
Kad to naucis onda se javi, i smani malo te slike na 2 prozora koje ne kazuju nista

@alokin1975
Kakve to veze ima, ti uopte ne razumes sta je SCAM, PONZY, PIRAMIDALNA SEMA!
Kad to naucis onda se javi, i smani malo te slike na 2 prozora koje ne kazuju nista

Da baš...
a ti si Bog i sve znaš....

Tu smo da razmjenimo mišljenja i razgovaramo o coinima.

Čemu takav stav!

Da baš...
a ti si Bog i sve znaš....

Tu smo da razmjenimo mišljenja i razgovaramo o coinima.

Čemu takav stav!

A kakv stav zelis kad ovde trazis za misljenje o PONZY ICO semama, ja sam ti lepo rekao sta su, ti si uvredjen i ovde si iskopao sliku sa nekog pumpa istog scam govneta

O cemu zelis da raspravljas, imas teme pa otvori temu kao sto ima tema o ripple i 99% ljudi znaju da je premine smece, tako ces isti ogovor dobiti za 99.8% ICO-a jer to jesu cisto PONZY smece cak gore od ripple-a ako je to moguce

Takodje kad otvoris temu valjda ces nama svima moci da opises sta je tu dobro osim sajta sa naklepanim glupostima kako bi namaili ljude zeljne da se za 24h obogate, ako uopste mozes dati razlog zasto je taj ICO bolji od ostale ICO djubrestina i sta ga izdvaja

A za ovaj dosta je samo da procitas ime ICO-a
IOP -> internet of people <--- stvoren za ovce

Zasto sa toliko negativan oko ICO-a!?
Zato sto mrzim ljude koji promovisu prevare i smece to je broj jedan, broj dva je sto ako se ICO naduvaju jedno 5-10x i tada se desi pucanje (koje svi znaju da ce se desit) ono ima da satre Bitcoin jedno 5 godina unazad!
Jer obicnom coveku nije jasna slika sta je ICO a sta je BTC, za njih je to isto!
A BTC sa ICO nema NIKAKVE SLICNOSTI!

Poslednja izmena:
ICO moze samo da posluzi za eventualan ulazak i brz izlazak iz njega, uglavnom na pocetku, da se malo zaradi i ide se dalje.

Ima tu po neki koji moze fine pare da donese, ne treba zaboraviti neo, omg i slicne, koji imaju koliko toliko veliki MC.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

To moze dok navlace ovce, i ti sto smisljaju ICO-e nisu oni ludi ni glupi, pre pucanja ces imat samo one koji ce nestajat sa scene, samo je pitanje vremena da balon krene da puca po savovima

To moze dok navlace ovce, i ti sto smisljaju ICO-e nisu oni ludi ni glupi, pre pucanja ces imat samo one koji ce nestajat sa scene, samo je pitanje vremena da balon krene da puca po savovima
Slazem se u potpunosti. Naravno da nisu mutavi ti sto smisljaju, velika lova se vrti danas u crypto-u, samo je pitanje ko ce se ukrcati na voz na vreme i izaci ko pobednik. ;)

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Poslednja izmena:
I u koji voz.....
I šta ko smatra pobedom.

Meni je pobeda samo da nemam gubitke. Sve ostalo je dobro.
Ne zato što sam loš u tome, nego zato što nemam velika očekivanja i trudim se da budem oprezan koliko je moguće.

Želim da budem deo kripta do penzije/a i duže.[emoji2]

Edit.
Danas je došao čovek od 60+ kod mene, uzeo neke sitnice, platio BTC-om.

Pravi rigove za unuke. To je za mene pobeda.

Edit2
Osim ako shone pod uhvati voz nije mislio na nove novčiće (da projekat uhvati pravi voz). [emoji2] onda sam malo omašio temu. [emoji16] [emoji20] [emoji16]

Poslednja izmena:
Sto se tice starijih clanova, shvatite da svako od njih ko je iole bio uspesan u ovom poslu sada ima x rigova i milion obaveza da sve to odrzava i plus da prati cene i sve ostalo, tako da tesko da imaju vremena da se ovde bave tudjim problemima.

Sta mislite o PIVX coinu ?

Zasto ne otvorite temu u ICO shitinama, zar stvarno neko misli da ima misljenje o zilion ponzy projekata, jednostavno istrazite pa tamo navedite koji su sve nagori i da li i jedan ima sanse da nije cist PONZY

Alo rodjaci jel citate vi naslov teme?
Lep skok danas, jel ima nekih vesti il eto ponedeljak?

Ljudi sta mislite o DasCoinu, ortak kupio neki paket od 100e i ubi me danima sa pricom o tome kako ce da zarade brdo love....

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno