Šta je novo?

Samsung Galaxy S7 / S7 Edge

Btw, jedan od prethodnih telefona mi je bio Z3C, i on je posle godinu dana isto imao blago slabiji kapacitet, kao i ovaj Edge.
iPhone već dugo nemam, ali mi oni nikad nisu bili merilo dobre baterije.

Ja to objašnjavam Samsung updatima. Na S5 sam uzeo novu bateriju i dobijao isto trajanje skoro, a baterija je bila stara 2 godine i u nehumanim uslovima celo leto. Na novom S7 sam imao očajno trajanje baterije i kako sam stavio drugi firmware, Australia, baterija drži vrhunski, i do 5 SoT za 1 dan.
Ima delom do toga da baterija slabi, ali mnogo više na to utiče sistem update.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Btw, jedan od prethodnih telefona mi je bio Z3C, i on je posle godinu dana isto imao blago slabiji kapacitet, kao i ovaj Edge.
iPhone već dugo nemam, ali mi oni nikad nisu bili merilo dobre baterije.
Ja sam nosio Z2 skoro godinu dana i nista oslabio nije ili zanemarljivo malo. Nosio sam i nekoliko S7e (isti fw je stavljen) i znatno se razlilovalo trajanje baterije. Imao sam S7e, star 6-7 meseci, i jedva je gurao 5h ekrana. Dok sam imao S7e star nekoliko meseci koji je dobacivao i do 7. Ovaj prvi je punjen ko zna kako a ovaj od par meseci (uzeo ga novog) sam punio sporim punjacem.
iPhone slabo degradira, baterije su im svakako slabog kapaciteta (osim plus verzija).

Ja to objašnjavam Samsung updatima. Na S5 sam uzeo novu bateriju i dobijao isto trajanje skoro, a baterija je bila stara 2 godine i u nehumanim uslovima celo leto. Na novom S7 sam imao očajno trajanje baterije i kako sam stavio drugi firmware, Australia, baterija drži vrhunski, i do 5 SoT za 1 dan.
Ima delom do toga da baterija slabi, ali mnogo više na to utiče sistem update.

Pa gde bas update da okrivis. Skoro smo polemisali o tome i ispalo je da nas nekoliko lupetamo i da update ne degradira bateriju.

Sent from my SM-G955F using Tapatalk

Kako onda objasnjavas znatno slabije drzanje baterije posle godinu dana npr? Ja se nagledah S6-ica i 7-ica sa dosta oslabljenim baterijama. A pogledaj sa druge strane Sony i Apple, mnogo manje degradiraju.

Moj telefon je star 10 meseci, ima istih 7 sati SOT kao i prvog dana, ali ne koristim fast charge, vec svako vece punim tih otprilike sat i 50 minuta, kada se napuni, skinem sa punjaca. Zvanicni nougat, nista vise (i instaliran svaki zvanicni update koji dodje).

Ajd ovako: prebroj koliko koraka napraviš dok od zaključanig ekrana stigneš do brzog punjenja tom brzom search metodom? Na kraju meni ne nalazi uopšte pretraga, ni kad kucam srpski ni engleski! Nema ga u pretrazi.
Ne moraš da otkljucas fon ( osim ako nije pod nekim lock-om, moj lično nije) , samo da upalis ekran, pa padajući meni, držiš duže " Power Saving" Toggle i odmah te baca u taj odeljak, posle toga gore desno "advanced settings" i eto si u opcijama za Fast Charge On/off.... Jako teško, daleko i komplikovano.... Par lakih koraka.

Sent from S⅞

Ja sam nosio Z2 skoro godinu dana i nista oslabio nije ili zanemarljivo malo.

Btw, of Z3 je isti prisutan quick charge, a kod Z2 je bio dostupan samo u japanskim verzijama.

A to što nečeg nema na iPhoneu nije dokaz da je to nešto loše. Možemo nagađati si ga nisu stavili. Možda jer su im pre telefoni bili od aluminijuma, pa bi se više osetila toplota nego kod plastičnih. Mada, ne znam kako uporediti onda sa staklom kod Samsunga.

Pa Z2 se punio 100 godina, jos sam ga ja punio preko magneta (jos sporije) i degradacija nikakva.
Nisam mislio na to kada sam rekao da Apple nema, nego da su im baterije trajnije nego kod Samsunga. Da ima fast charge propadalo bi to mnogo brze.

Sporije punjenje jeste svakako bolje za bateriju.
Sada sam probao kod mene i zanimljivo je da kada je ukljucen Fast Charging ide na 9V i vuce 1.43A ali cim ukljucim ekran spusta ga na 5V i 1.1A.
Kada ga punim sa iskljucenim FC vuce oko 1A.
Doduse sve je to mereno sa nekim kineskim kablom jer original mi je crko. Sigurno moze to i bolje.

Prilozi

• normal.jpg
    normal.jpg
    205.2 KB · Pregleda: 117
  • Fast.jpg
    Fast.jpg
    213.8 KB · Pregleda: 111
  • Fast SCR off.jpg
    Fast SCR off.jpg
    240.9 KB · Pregleda: 107
Poslednja izmena:
Skini tri fajl preko kompjutera, pa ga ubaci na telefon i probaj ga otvoriti tako ili ga pošalji sebi na e-mail na telefon, da utvrdiš da li je problem u nekom od fajlova, u servisu gde su hostovani i sl.

Ne mogu da otvorim ovaj tvoj file koji si postovo o servisima koji se mogu iskljuciti. Zatim ne mogu vecinu pdf. Koji mi stignu mailom, dok .jpg ili word mogu.

@priest77 Taj usb volt/amper/metar ke extra stvar. Kontao sam ga kupiti nekad i ranije.

Je l' to samo za istosmjernu struju/napon ili... i koliki je mjerni opseg.

Sent from my Nexus 6 using Tapatalk

@priest77 Taj usb volt/amper/metar ke extra stvar. Kontao sam ga kupiti nekad i ranije.

Je l' to samo za istosmjernu struju/napon ili... i koliki je mjerni opseg.

Sent from my Nexus 6 using Tapatalk
Kači se na USB, tako da smo za jednosmernu.
Jesi li primetio neku razliku kada si pogasio sve to?

Ako je i bilo brzo nestane :D Ali ne volim da mi štošta radi u pozadini što ne mora, pogotovo ako nikad neću koristiti.
Da se ispravim, ne mogu da ih downloadujem, izbaci notifikaciju o prekidu downloada.
Probaj drugim browserom. Slika na mom linku je običan jpg. Ako to puca, onda proveri definitivno browser.

Postoji li seting tastature na S7 ( mislim na podešavanje za svoje prste).
Još ne mogu da se naviknem da pišem zbog slovnih grešaka. To većina tel. ima.

Na kakvo tačno podešavanje prema prstima misliš?!

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

Možda misli na veličinu slova..

Pa kesira bolje samim tim sto je taj bloat u memoriji uvek, hteli ili ne. Kada se pobije sa PD oslobodi se za nesto drugo.

Kao sto rece Opusteno. Kad pogasis bloat oslobodis vise prostora za druge aplikacije u memoriji jer glupavi Samsung natrpa gomilu bloata i sve zivo gasi.

Na kakvo tačno podešavanje prema prstima misliš?!

Pa dosta telefona kad se tek startuje daje u wizardu setovanje tastature prema prstima, makar na iphonu je tako. Neko bode slovo D sa desnog ćoška, ljevak sa lijevog, neko ima debele prste idt. Poenta je da tastatura bude personalizovana za korisnika. Evo ja bodem evo ja tipkam redovno I umjesto O i Z umjedto U itd...

Za to ćeš već morati malo bolje da izbaždariš prste na androidu. Eventualno skini swiftkeyboard pa povećaj tastaturu, smanji razmak između slova.

Jel ste možda istraživali koliko S health kad je aktivan prži bateriju?
Još ga nisam pokrenuo na ovom firmware, razmišljam se dal uopšte i da pokrećem.

To sam ubio odavno sa package disable. Najvece zlo ikada.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Jel ste možda istraživali koliko S health kad je aktivan prži bateriju?
Još ga nisam pokrenuo na ovom firmware, razmišljam se dal uopšte i da pokrećem.

Ja ga koristim oduvek i nisam primetio da mi nešto posebno troši bateriju. Čak mi je i widget na ekranu.

Vrh Dno