Šta je novo?

Samsung Galaxy S7 / S7 Edge

I koja je poenta gasiti fast charging za 20 min razlike?
Ja sam mislio da to bude razlika sat, dva, tri.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Valjda je pitanje koja je poenta paliti fast charging za 20 minuta razlike?

Ne gasimo mi fast charging da bi se baterija sporo punila nego da se ne bi pržila bez potrebe preko noći.

Sent from my SM-G955F using Tapatalk

A ne prži se na normal charging?
Meni koliko je poznato ne valja da telefon stoji uopšte na punjaču kad je baterija na 100%?

Poruka:
Dropbox nije dostupsn u vašoj zemlji! Na IOS-u jeste, pa da imam taj operativni lako bih mogao procitati tvoju poruku. Ovako ću morati ići na na neko dowload site... ma ima android toliko prednosti samo što trenutno ja ih ne vidim...
Meni ponudi da otvorim ili Dropboxom ili browserom. Otvorim browserom i vidim ga lepo.

ebbefcadaedfdb781e668ed67c75daa0.jpg

Meni koliko je poznato ne valja da telefon stoji uopšte na punjaču kad je baterija na 100%?

Pa manje... Na normal se puni na 5v, na QC 2.0 ide i na 9V. Još bolje je da se uzme neki 1A punjač za noćno punjenje.
Ne škodi da stoji uboden na 100% jer tada radi trickle charge, samo ga održava punim.
TO ovaj app? https://play.google.com/store/apps/details?id=com.hitech.mb.batteryhealth&hl=en
Koliko V ti pokazuje kada je 100% napunjena, i gde ti pokazuje 90%?
Pre ovaj
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.digibites.accubattery

Pa manje... Na normal se puni na 5v, na QC 2.0 ide i na 9V. Još bolje je da se uzme neki 1A punjač za noćno punjenje.
Ne škodi da stoji uboden na 100% jer tada radi trickle charge, samo ga održava punim.

Nije bolje, tj. nepotrebno je, jer telefon uzima onoliko struje sa punjača koliko mu treba. Trickle charge me to upravo zbog toga.

Nateraćete me da snimim voltmetar nakačen na punjač :)

Pa ovaj telefon može da uzme gomilu struje. Ali to povlači i grejanje i propadanje baterije. Sa isključenim qc i fabričkim punjačem će vući 2A. Sa 1A punjačem duplo manje jelte.

Ali mislim da sam povlači manje struje kad je pri kraju punjena. Proveriću baš kad ga stavim opet na punjač.

Pa dobro pri kraju, a šta ćemo za početak? [emoji16]

Nema zoom, to je samo thumb, Ali gore desno imaš dugme za download.

Nisam fan, prešao sam na Android posle 4 godine korišćenja IOSa jer me privukao S7. Evo upravo na temi S8 traže kako se smanjuju ikone, da bi čovjek našao tu opciju mora da surfa po foruma! Na IOSu je sve intuitivno, ko da zoveš lift :)
ima nas ovde uključujući i moju malenkost koji uporedo, rekao bih podjednako koristimo oba OS-a pa nema potrebe da nam otvaraš oči [emoji4][emoji4][emoji4], što se lifta tiče, uvek možeš da izabereš o'li stepenicama ili liftom..... inače u iOS-u ne možeš skoro ništa sa ikonicama pa je poredjenje potpuno nepotrebno....

from komsa's edge

Ludim dok ovih par dana punim fon obicnim punjacem jer mi je fast charger riknuo.Treba mu dve i po ure da se napuni.

Послато са SM-G935F уз помоћ Тапатока

Pa šta imaš da tražiš fast charge kad je upaljen po defaultu?
Ne znam ni čemu ta opcija da se ugasi fast charging.

Pa zato da se ne bi nocu przio bez potrebe. Jer se na fast greje dok na sporom punjenju ne.

E sta sve necu procitati, telefon 500e i gase QC. Budale su i ovi sto su izmislili to, trebalo je zauvek ostati na sporom punjenju.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk
Koji ce ti q fast charge dok spavas? :D

Na normal je hladan skroz. Ja ga punim na wifi nocu (spori punjac uboden) i hladan je skroz.
Ne steti mu nista stajanje na punjacu.

Iskreno ne razmisljam kada ga stavim na punjac dal se puni sporo ili ne, jos mrtav pre spavanja treba da gledam jel fast ili slow, ko da je on mene kupio a ne ja njega. Jednostavno za ove pare ne zelim da razmisljam o tim glupostima. Msm svaka cast vama sto mislite o tome, ali ne pada mi na pamet da cuvam telefon za nekoga i bakcem se sa tim. Godinu dana ce izdrzati baterija kako god, ako ne, tu je garancija i ovlasceni.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Pa zato da se ne bi nocu przio bez potrebe. Jer se na fast greje dok na sporom punjenju ne.

Na normal je hladan skroz. Ja ga punim na wifi nocu (spori punjac uboden) i hladan je skroz.
Ne steti mu nista stajanje na punjacu.

Malo si kontradiktoran.

Greje se više kad se brže puni, to stoji.
Ako mu ne smeta kad pun stoji na punjaču (slažem se), onda mu je svejedno da li je uključeno brzo ili normalno punjenje, jer, ne puni se veći deo vremena :)

Ugrejaće se malo sat vremena, napuniće se i "isključiti", ostaće posle da pije struju na slamčicu, nebitno koje je punjenje uključeno.

Pa ne smeta mu kad je pun da li je fast ili obicno punjenje. Ali dok dodje do kraja greje se na brzom punjenju osetno. To mu steti.
@Opusteno, sve je to u redu ali sta ce ti brzo punjenje kad ga ne dopunjavas u toku dana? Ugasis ga i ne mislis.

Poslednja izmena:
A molim te reci mi, kako mu to tačno šteti? Jer sam imao S6, S7 i sad P10 i na pamet mi nije padalo da gasim fast charge?

Sent from my P10 using Tapatalk

Steti bateriji, degradira brze nego kad punis sporije.

Jel sam dobro shvatio, to što tebi nije padalo na pamet da gasiš fast charging je argument da on ne šteti? :)

Pa šteti grejanjem, kako bi drugo, kada ste videli vlasnike Sonyja ili iPhonea da se žale na loše / degradirane baterije? Nikad jer se pune sto sati...

Zašto bi Samsung uopšte stavio opciju da se QC isključi ako je bez mane?

Ne tera ovde niko nikog da puni telefon brzo ili sporo, piše se za i protiv za one koji nisu tvrdoglavi i spremni su da pročitaju nešto novo, ko hoće da puni bateriju sa 100A može slobodno, ali ćete biti banovani kada za godinu dana dođete ovde i krenete da kukate na Samsung update koji vam je ubio SOT [emoji38] [emoji16]

Ko koristi isti telefon dvije godine i duže ima smisla ta priča, u suprotnom je besmisleno, nikakvih promjena nisam vidio u bateriji posle godinu dana korišćenja.

Sent from my P10 using Tapatalk

Posle godinu dana opada kapacitet na svakom, posle 2 god izgubio je sigurno 50%. Koristim g2, baterija je stara 2 godine, nema ni 2h sot, a moglo je 5h kad je bio ok.
Doduse g2 nema fast, ne znam koliko bi izgubio da ima. G4 je npr izgubio 20-30% posle godinu ipo.

Послато са LG-D802 уз помоћ Тапатока

Poslednja izmena:
Opada i pre godinu dana, imao sam G5, QC korišćen, baterija slaba, relativno često je išao na punjač, svaku noć i ponekad preko dana, nakon 4 meseca baterija je bila na nekih 2550 mah ako se dobro sećam (dolazi sa 2800 mah).

Vi stvarno verujete da su te app tipa Accubatery tačne što se tiče battery health?

Pitanje:
Imam neki problem sa downloadom PDF filova. Nekih da nekih ne, ne mogu da utvrdim zavisnost. Instalirao sam Xodo alpkiaciju za pdf filove, al ista stvar, počne download a zatim dodje notifikacija download disabled.

Pitanje:
Imam neki problem sa downloadom PDF filova. Nekih da nekih ne, ne mogu da utvrdim zavisnost. Instalirao sam Xodo alpkiaciju za pdf filove, al ista stvar, počne download a zatim dodje notifikacija download disabled.
Skini tri fajl preko kompjutera, pa ga ubaci na telefon i probaj ga otvoriti tako ili ga pošalji sebi na e-mail na telefon, da utvrdiš da li je problem u nekom od fajlova, u servisu gde su hostovani i sl.

Pa ne smeta mu kad je pun da li je fast ili obicno punjenje. Ali dok dodje do kraja greje se na brzom punjenju osetno. To mu steti.

Bojim se da ljudi povlače paralelu između brzo punjenje šteti bateriji i lupanje telefona o beton šteti telefonu. Ta dva "šteti" nisu ista.

Pročitajte recimo drugi post, ambasadorov, na

https://forums.androidcentral.com/s...fast-charging-all-time-bad-battery-phone.html

"Fast" charging is actually about 0.5C charging, which, as far as the battery is concerned, pretty slow charging. (0.75C is the maximum recommended rate for the life of the battery, but charging at 1C once in a while, as long as the battery is ventilated enough to not overheat, is no problem.

Evo grafika kako brzo (1C) i superbrza punjenja (2C i brža, koja nemamo na telefonu) utiču na životni vek baterije.

ultra_fast_chart.jpg

Na istoj strani se kaže: "0.8C is the recommended rate."

Dakle, na 1C se posle nekih 400 punjenje gubi 10% kapaciteta baterije. Ispod 1C još i manje. A 400 ciklusa je većini nas barem godina dana.

E sad, da li će mi baterija posle godinu dana biti na 90 ili 95% (a velikodušan sam mislim i sa 95), zaista imam prečih stvari u životu da vodim računa.

Edit: Poenta, matematički gledano, postoji veća degradacije baterije što je brže punimo. IRL, mislim da niko još nije primetio razliku, u kontekstu brzog punjenja mobilnih telefona.

Poslednja izmena:
Kako onda objasnjavas znatno slabije drzanje baterije posle godinu dana npr? Ja se nagledah S6-ica i 7-ica sa dosta oslabljenim baterijama. A pogledaj sa druge strane Sony i Apple, mnogo manje degradiraju.

Ja ne primećujem bitnu razliku, a imam telefon malo jače od godinu dana. 10% znači da umesto 8h SoT-a, mogu da izvučem 7h i koji minut.

Nazad
Vrh Dno