Šta je novo?

Samsung Galaxy S7 / S7 Edge

Probavao sam juče 20 minuta da ti zakačim taj screenshot, ali em neće Tapatalk da ga zakači ovde normalno ni kao attach mi kao sliku, nije hteo ni sajt preko browsera ni imgur. A sliku normalno vidim kad je gledam u galeriji. Odustao na kraju :)

Javno se zahvaljujem kolegi Opusteno na SS za disabling Services :)

Nema na cemu :)
Ma nece na tapa jer ubije kvalitet i onda kada zumiras ne vidi se nista. Upload sam na neki share i milina :D

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Ajd ovako: prebroj koliko koraka napraviš dok od zaključanig ekrana stigneš do brzog punjenja tom brzom search metodom? Na kraju meni ne nalazi uopšte pretraga, ni kad kucam srpski ni engleski! Nema ga u pretrazi.

Ti trazis neku opciju za koju vecina ljudi i ne zna da se nalazi tu niti su ulazili ikad. Evo ja prvi. Normalno da ce tako neka opcija biti malo teze dostupna.

Pa šta imaš da tražiš fast charge kad je upaljen po defaultu?
Ne znam ni čemu ta opcija da se ugasi fast charging.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Settings, Baterry, cosak desno, izabereš advance settings...
765b0733c516cdcd0805c66584de7aa7.jpg
b29ac211ecf377395f73b8d93a97754b.jpg
2688783878cd3ae271afeea495ef0bfd.jpg

Preko Tetrapaka sa S7 poslato

Pa šta imaš da tražiš fast charge kad je upaljen po defaultu?
Ne znam ni čemu ta opcija da se ugasi fast charging.

Ja redovno gasim na svakom samsungu npr. Gledam što manje da degradiram bateriju.

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

Ma ionako neće ništa valjati posle godinu dana, godinu i po kao i na svakom Šljamsung telefonu.
Jedino ako nešto nisu promenili u kvalitetu od S5?

Auh, ovo još nisam čuo, mislim na ovo da neko gasi fast charge (jedna od najvećih inovacija kod telefona danas) da bi sačuvao bateriju :D Interesantno bi bilo vidjeti koliko bi sačuvao bateriju (ako i bi uopšte), mislim da bi se to moooožda odrazilo tek posle 2 godine a do tada garantujem da ćeš taj isti telefon da promijeniš novim, ili možda razmišljaš o sledećem vlasniku? :D

Sent from my P10 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Sto je najgore na ovom forumu retko ko drzi telefon duze od god dana.. Ispade da ga cuvaju za druge.

Hvala nerast, tako sam je i našao al me napadoše što ne koristim pretraživač. Recimo htio bih da gasim brzo punjenje po noći ( jer nema potrebu da grije rel toliko) a aktiviram ako treba punjenje po danu.
Jednostavna upotreba moze biti samo prednost. Recimo dugme za silent režim na iPhonu, genijalna stvar, zamislite zvoni tel na androidu, ocete da ga utisate, on vam prvo trazi skeniranje prsta ( ili rožnjače). Ako imate sreće da je prst ispravno skeniran, ulazite na glavni ekran, izabirate padajuci meni pa idete na silent... uh, a zvono je već čuo profesor, orobudilo ženu ili sl. :)

Padajuci meni mozes i bez otkljucavanja da spustis.

Silent dugme na iPhone? Pa kad ti zazvoni S7 samo stisne power dugme i prestaje da zvoni. Nemoj da troluješ prvo već pitaj kako se šta radi na Androidu. Imao sam i ja iPhone i meni je to neviđeno smeće od sistema, sam iTunes je zlo dovoljno.
Ništa ti ne znači da gasiš fast charging noću nakači telefon na USB umesto toga da ne bude 6,7 h bzv na punjaču.

To je pametno gasiti taj fastcharge preko noci. Jos kad bi se moglo odraditi sa nekom tasker aplikacijom bilo bi OK.

Na nexusu nema te opcije, jednostavno ne punis QC chargerom i to je to, mada nisam se pridrzavao toga, peglanje bi bilo razmisljati. Ako moze kakva 'automatika' da brine, onda ok.

Mada posle 2+ godine baterija nije degradirala mnogo. BatteryHealth pokazuje 90%, pa cak i fabricki kapacitet baterije u praksi nije nikad toliki, tako da...

Sent from my Nexus 6 using Tapatalk

Ili samo klikneš volume down i odmah stiša. To što ne poznaješ dovoljno android ne znači da je loš... [emoji4]

E sta sve necu procitati, telefon 500e i gase QC. Budale su i ovi sto su izmislili to, trebalo je zauvek ostati na sporom punjenju.

E sta sve necu procitati, telefon 500e i gase QC. Budale su i ovi sto su izmislili to, trebalo je zauvek ostati na sporom punjenju.

Nemoj zayebavati brate, sto su onda ubacili tu opciju ako je suvisna i nebitna. Ljudi razmisljaju i o tome. Logicno, koji ce ti qc brzo punjenje po noci kada spavas, a telefon pretezno i punis noci.

Sporim punjenjem ces znatno sacuvati bateriju, cisto da te sluzi dobro dok imas telefon.

Sent from my Nexus 6 using Tapatalk

Razumem ja tebe, ali dati ovolike pare ja ne znam jel ljudima to malo, ali tolike pare i onda se radi tako nesto. Ajde razumem da se stavlja u one gume i da se lepe gluposti preko displeja kao da se ne bi razbio itd, ali ovo..
Moj predlog je da uvedu da mozemo da spustimo clock i voltazu na cpu da se ne bi grejao, greota je.

Poslednjih desetak procenata se uvek puni sporije od onih između 80 i 90% recimo, baš zbog toga jer se telefon ne puni punom brzinom. Radi se tzv. trickle charging, što znači da struja "curka", a ne da ga prži, tako da je potpuno svejedno koje punjenje imate uključeno, preko noći će se on samo dopunjavati "slabom strujom".

Poruka:
Dropbox nije dostupsn u vašoj zemlji! Na IOS-u jeste, pa da imam taj operativni lako bih mogao procitati tvoju poruku. Ovako ću morati ići na na neko dowload site... ma ima android toliko prednosti samo što trenutno ja ih ne vidim...

Koliko gašenje fast charging produžava vreme punjenja?
Ovako je oko 1,5h.
Na USB oko 5-6h

Ja ne koristim fast charge, bateriju od skoro prazne do 100% puni za otprilike 1 sat i 50 minuta.

Nazad
Vrh Dno