Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

Zahvaljujem :) Odo da potpisem ugovor :D

Zanimljivo...

Windows Defender AV did not detect it as malicious; however, it recognized the file’s suspicious characteristics, so it temporarily prevented the file from running. The client sent a query to the Windows Defender AV cloud protection service, which used machine-learning-powered cloud rules to confirm that the file was likely malware needing further investigation.

Within 312 milliseconds, the cloud protection service returned an initial assessment. It then instructed the client to send a sample and to continue locking the file until a more definite verdict was given.

In about two seconds, the client finished uploading the sample. By default, it’s set to wait for up to 10 seconds to hear back from the cloud protection service before letting such suspicious files run.

As soon as the sample was uploaded, a backend file-processing system analyzed the sample. A multi-class machine learning classifier determined there was more than a 95% chance that the file was malicious. The cloud protection service created a signature, which it sent back to client. All of this happened in just five seconds.

One second later, the Windows Defender AV client applied the cloud signature and quarantined the malware. It reported the results back to the cloud service; from that point on, this file was automatically blocked, protecting all Windows PC customers.

From the time Windows Defender AV uploaded the sample, the cloud protection service returned the malware signature in just five seconds, as shown by these actual timestamps:

2017-04-20 03:53:21 – Cloud protection service received query from Windows Defender AV client

2017-04-20 03:53:21 – Cloud protection service assessed it hadn’t seen the file and that is was suspicious, so it requested a sample and to keep locking the file

2017-04-20 03:53:23 – Sample finished uploading

2017-04-20 03:53:28 – Cloud protection service determined file as malware, generated signature, and sent that back to client

2017-04-20 03:53:29 – Windows Defender AV client notified that it successfully detected and removed the malware

Ajmo još jednom:

Kako podesiti MTU za wireless karticu na Windows 10 Pro OS?

Imam jedan problemčić vezan za dugo podizanje LTSB 2016 x64 aka Version 1607 unutar VM. Mašina iz potpisa, VMware Workstation Player 12.5.7, VM dodijeljena sva 4 jezgra i 2,5GiB RAM-a. Problem je u tome što hladni boot tokom Welocme dijela (onaj kad učitava korisnički nalog) traje više od minut uz 100% zauzeće sva četiri jezgra i stalnu aktivnost diska sudeći po ikonici diska u VMwareu. U pitanju je čista mašina bez dodatnog instaliranog softvera izuzev VMware Toolsa, WD je isključen. 7 x64, 8.1 x64 nisu imali ovakve probleme u VM, a ni 2015 LTSB nije se puno zadržavao na mjestu gdje se 2016 LTSB zadrži oko minut.

Da li neko ima ideju zbog čega boot toliko traje na tom dijelu?

^ Problem pravi VMware Tools.

Imam jedan cudan problem , na Asus laptopu sa procesorom i3 3217u(1.8ghz) , kada je ovde podeseno 1.0ghz ,procesor radi na 1.8ghz normalno:

1.00.PNG

A kada stavim 1.8ghz umesto 1.0ghz onda radi na 1.0ghz procesor:

1.8.PNG

Zar ne bi trebalo suprotno da se bude , koliko stavim ghz da na toliko radi procesor? Cudan bug.

Imaš još jedno podešavanje pod Processor power managment koje ti nije vjerovatno podešeno.

Da li je neko uspeo da reši problem sa inegrisanom web camerom na Asus lapopu, da pronađe odgovarajući driver? Meni je slika okrenuta naopačke

To nema veze sa desetkom samo skini odgovarajuci driver sa Asus sajta tvog laptopa za web cameru.

Interesuje me dali postoje driveri za muzicku karicu ''Sound blaster audigy creative'' i gde mogu da se skinu za Windows 10.

Poslednja izmena:
Pitanje za poznavaoce teme. Kupio sam veci SSD, hocu da instaliram sistem na njega ispocetka da bi bio UEFI da li je dovoljno da se ulogujem sa Microsoft nalogom da bi zadrzao legalni windows 10 koji je dobijen prelaskom sa starijih verzija ? Ili da idem na egzibiciju sa Samsung Data Migration i kloniram ga na novi pa onda da pokrenem cistu instalaciju iz pocetka kako bi zadrzao key ? Ali verovatno onda ne bi mogao da biram da bude UEFI ? Mislim da sada nije UEFI ali nisam siguran a neznam kako da proverim.

Hvala unapred !

Poslednja izmena:
To zavisi od toga koji ti je tip licence, retail, OEM ili Volume (mada on nije skoro sigurno) retail mozes da prebacujes na druge racunare i to ti je kopija koja traje zauvek, tj hard copy, disk, kutija, serijski broj i radi na bilo kom HWu (naravno, dokle god je samo na jednom sistemu u isto vreme aktivna) dok je OEM vezan za plocu, valjda za chipset i sve dok ne upgradujes HW(tj plocu) licenca je vazeca.

Poslednja izmena:
Nemam disk, kutiju, serijski. Dobijen je prelaskom sa win 8. Znaci posto je ploca ista ne moram da unosim serijski vec je dovoljno da se ulogujem na Microsoft nalog kod ponovne instalacije ?

Poslednja izmena:
Ne, ni to nije potrebno.

Sam će se aktivirati.

Neverovatno, hvala, bas su resili da nas caste sa win 10.

I dalje nezvanično čašćavaju. Ovde mislim, na već prethodno kupljenu licencu, pošto je upgrade istekao.

I ne, nema veze sa onim za invalidna lica, već sve što je potrebno za to, nalazi se u samom originalnom ISO-u. Nikakav third party i slično.

Srećno google-anje. :)

Poslednja izmena:
Može još uvek, baš sam juče instalirao 10ku na drugi kompjuter i upotrebio licencu sa W7. Odmah se aktivirao.

Ne mislim na to, nego na generisanje ticket-a.

Jel vam radi night light na poslednjoj verziji??

Послато са LG-D802 уз помоћ Тапатока

Meni nije htelo ni posle sveze instalacije windows-a, ali sam nasao na net-u kako da resim problem i sad je sve u redu.. Valjda je 16257 ahahaha :D

Послато са LG-D802 уз помоћ Тапатока

Ja imam problem sa 1080p(60fps) video klipovima na youtube , procesor je i3 3217u(1.8ghz) a graficka Intel HD 4000(poslednji driver iz aprila 2016) koce mi samo tako klipovi , da li je problem u grafickoj ili procesoru , procesor ide oko 80% u task manager , da li ova graficka ima podrsku za 1080p(60fps)? ili je do Windowsa problem , 720p(60fps) ne koce?

Stavljeno je sve u Intel® HD Graphics Control Panel na maximum i u power options takodje , nije do toga.

Poslednja izmena:
Ja imam problem sa 1080p(60fps) video klipovima na youtube , procesor je i3 3217u(1.8ghz) a graficka Intel HD 4000(poslednji driver iz aprila 2016) koce mi samo tako klipovi , da li je problem u grafickoj ili procesoru , procesor ide oko 80% u task manager , da li ova graficka ima podrsku za 1080p(60fps)? ili je do Windowsa problem , 720p(60fps) ne koce?

Stavljeno je sve u Intel® HD Graphics Control Panel na maximum i u power options takodje , nije do toga.

H.264 ili VP9? Koji browser koristiš?

Mozila Firefox , a i na Google Chrome koci , gasio sam hardware acceleration ne vredi , VP9 , da li ima podrsku moja graficka za to:

1.PNG

Kako pusta 2k a ne moze 1080p(60fps) , zar je 1080p(60fps) jaci od 2k video klipova?

Ma sad cu da ubacim obicnu verziju desetke a ne ove insidere , pa javljam sta se desava.

Mozila Firefox , a i na Google Chrome koci , gasio sam hardware acceleration ne vredi , VP9 , da li ima podrsku moja graficka za to:

Pogledajte prilog 234551

Kako pusta 2k a ne moze 1080p(60fps) , zar je 1080p(60fps) jaci od 2k video klipova?

Ma sad cu da ubacim obicnu verziju desetke a ne ove insidere , pa javljam sta se desava.

Hardware acceleration bi ti trebao biti uključen. Probaj u FIreofxu da isključiš VP9 podršku. Idi uabout:config, nađi media.mediasource.webm.enabled i postavi ga na false. Na taj način YT će koristiti H.264 umjesto VP9.

EDIT: Ili koristi ovo.
https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/h264ify/?src=search

Poslednja izmena:
Vrh Dno