Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Koliko ti je na zidu ocitavanje?
Planiram iste kartice , pa me zanima koliko vuku i koje napajanje da uzmem a da ne bude knap.
Sve pokupovao jos osim napajanja i kartica, pa da ne zabrljam sad pred kraj [emoji3]
Sent from my SM-G925F using Tapatalk

Poslednja izmena:
680W ali jos se nisam poigrao dovoljno. Cim nadjem vremena ovih dana trazim donju granicu potrosnje.

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

PCIe Extender plavi 6 pinac ili 4 pinac?

Koristio sam crne sa 4pin molexom, ali nisam nesto zadovoljan bas...

Kod nas po oglasima ima vise ovi plavih 6 pinaca sad ,nego 4 pinaca koliko vidim. A i po Aliju nije nista drugacije.
E sad, 4 pinci nemaju na stampanoj ploci toliko zalemljenih kondenza i kontrolera koliko ima ovaj 6to pinac. Deluje mi kao "sakata" verzija ovaj sa 4 pina.
A sa druge strane, na taj 6pin za napajanje na riser mora onaj adapter za sata da bi se zakacio na granu napajanja, sto opet nije najbolje resenje.
Kakva su iskustva sa tim plavim rizerima sa 6 pinova na napajanju?

Poslednja izmena:
ja upravo gledam po kp koji ekstender da kupim.. a nemam pojma koja je razlika izmedju v006, v006c s d koje li su vec oznake.. koliko sam shvatio samo je razlika u konektoru (da li 6pin, sata ili molex)
Medjutim ono sto ja pokusavam da nadjem jeste sa relugacijom voltage..
Da li je to uopste potrebno?

Razlika je u konektoru i u izradi. Nisu iste plocice stampane na kojima je slot za grafiku, neke imaju vise a neke manje elemenata na sebi, pa je verovatno i kvalitet drugaciji. Zato i cekam da cujem miselje nekog ko ima iskustva sa svim tim verzijama.
Pisalo se u ovoj temi i ranije o ovim extenderima vise puta, ali nisam citao nista o ovim plavim sa 6 pinova koji su sad na oglasima

Poslednja izmena:
A standardno prikljuceni ekstender (molex direktno u napajanje) ne moze da povuce preko 12V ?
Posto sam cuo da gpu moze da rikne ako je preko 12V
Nasao sam, ali ne znam da li je tacno, da povuku preko 12V kada se prikace na 4pin na ploci

Mnogo se opterecujete nizasta,
4 pin molex, na ulazu ima 12V i 5V, dakle vec se napaja sa 2 razlicta npona,
6pin extender, ima na ulazu samo 12V tako da visak komponenti koje ima verovatno obaraju taj napon sa 12V na potreban manji napon,

To je razlika, imam extendere i ove i one i 'vake i 'nake, i nema neke preterane razlike u kvalitetu, pre je bilo razlike u kvalitetu, sada vec zbog potraznje velike i nema neke razlike svi su slicni,

Molex bodes direktno iz napajanja, a 6 pin ko ima viska bode 6 pin, ja volim da odradim racvu 6pin na 2x6pin i onda sa jednim kablom iz napajanja napajam i extender i grafiku, milina

Sent from my P8000 6.0 using Tapatalk

Isto smeće. I onako svaki 3 neispravan i odlepljuje se... Najjači jedan Kinez što mi je poslao ovo... Mislim i onako ne koristim ove kabliće, no sve jedno, poslao 6 pin za molex extender... [emoji23]
0780cd0f05b27a0704cd2adc51751471.jpg

Nije da se opterecujem :), samo pitam pametnije da li moze da crkne graficka.

Znaci bezbedno je extender preko molexa pravo u napajanje, sto se tice povlacenja vise od 12V? Da budem iskren nije mi jasno sta si napisao :D, a da li cu uzeti 006 ili 007 :) svejedno mi je... Ako rade posao

to koliko ce da povuce ne mozes da znaas osim ako ne stojis pored njega i meris unimerom non stop

Koliko bi grafika trebala da moze da se stavi u 35-40 kvadrata provetrenog prostora (ono nesto 570-1070 tj neki osrednji potrosaci)? a da ono stabilno radi? Nesto ne videh da se o ovome pricalo...

Koliko bi grafika trebala da moze da se stavi u 35-40 kvadrata provetrenog prostora (ono nesto 570-1070 tj neki osrednji potrosaci)? a da ono stabilno radi? Nesto ne videh da se o ovome pricalo...
Zavisi, trenutno je 4 riga ~20 kartica max na ovim temperaturama uz dobru promaju a zimi može i duplo više grafika.....

35-40 kvm kvadrata za 4 riga? To je prostorija recimo 6x6 metara - tu mozes da stavis 100 grafickih ~ 20 rigova bez problema ako je dobro provetreno + ok struja.

Ako se napajanje RM1000, spajalica metodom, pri paljenju samo zavrti i ugasi, a isto tako i kad je kopcano na plocu da li je to napajanje 1/1 crklo?

120 kartica radi uz upotrebu industrijskog rashladnog uredjaja (kao klima oznake 60) i potisnog venta za izbacivanje vazduha iz prostorije. Ovih dana ume da bude problema, pa smanjujem klokove na najvisim pozicajama na policama.

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

jedno pitanje, moze li rig da se prikaci na laptop koji bi posluzio kao monitor za instalaciju sistema i pracenje? (da ne dovlacim nazad monitor)
posto mi tv nema hdmi vec skart i onaj av prikljucak

ili da kupim hdmi to av i resim problem?
Pogledajte prilog 234228

Poslednja izmena:
Bitno je da imas izlaz iz riga i ulaz u laptop nebitno je koji su prikljucci,samo da mozes da povezes da dobijas sliku na laptop.

Pozz drugari, imam problem sa 7om karticom, u pitanju je RX580 4gb. 6 komada radi full a kada stavim 7mu na m.2 pci adapter nece da bootuje ili ako uspe boot windows trokira do bola. Da li postoje neka posebna podesavanja? Kartice su modovane i sve je stabilno. Ploca je biostar tb250 btc, u biosu sam stavio above 6x vga, a pci su na AUTO? mozda gresim negde? Hvala unapred i izvinjavam se ako je bilo vec ovakvo pitanje, neko neko pusti link sa ovakvim problemom

Pozz drugari, imam problem sa 7om karticom, u pitanju je RX580 4gb. 6 komada radi full a kada stavim 7mu na m.2 pci adapter nece da bootuje ili ako uspe boot windows trokira do bola. Da li postoje neka posebna podesavanja? Kartice su modovane i sve je stabilno. Ploca je biostar tb250 btc, u biosu sam stavio above 6x vga, a pci su na AUTO? mozda gresim negde? Hvala unapred i izvinjavam se ako je bilo vec ovakvo pitanje, neko neko pusti link sa ovakvim problemom

Stavi Gen 2, promeni karticu koja ti ide u m.2 adapter da otklonis verovatnocu da on zeza ... i to se dešava ...

Ja sam kupio kompresor.

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Ja svakog meseca bacim saku prasine na rig :d

Sent from my P8000 6.0 using Tapatalk

2 pitanja. koliko moze graficki da radi na z97 mark2 ploci i koje su sad graficke najisplativije sto se tice odnosa potrosnje struje i kopanja? nema veze ako ih nema na trzistu trenutno.

Prvo eliminisu verovatnocu da je problem do ekstendera pa posle do karte. Ako nije onda potrazi na netu koja su tacno podesavanja za tvoju plocu ili pitaj ovde kolegu @Ljanmi on ima tu plocu. U krajnjem slucaju najverovatnije je los M.2, ocajnog su kvaliteta

To koliko ima slotova ne znaci da ce poterati toliko kartica... Ne zbunjujte ljude... Najbolje izguglaj tvoju plocu i vidi dali je neko probao za mining i koliko je poterao kartica.

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

A koliko je pametno prekriti rig pleksiglasom? Ili nekim drugim materijalom.
Nece padati prasina ali ne znam da li ce uticati na povecanje toplote..
NEsto ovako
Pogledajte prilog 234244

Bitno je da imas izlaz iz riga i ulaz u laptop nebitno je koji su prikljucci,samo da mozes da povezes da dobijas sliku na laptop.

Ne znam da li laptop ima ulaz ili su ovi prikljucci samo za izlaz slike. uzecu ovaj hdmi to av.. da se ne bakcem ako niko nije probao

Vrh Dno