Šta je novo?

Smartwatch uređaji

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kome S3 nije preveliki, moje mišljenje da vredi svaki dinar, uz ogradu da obavezno ima garanciju pošto se dešava da rade neko vreme i samo prestanu da se pune, imam primer sata kupljenog novog u USA, koji je radio par nedelja, i u Srbiji prestao.
Meni je recimo preveliki, čak mi je veličina Garmina 230/235 bila na gornjoj granici. Koristio sam Gear Fit 2, zadnja 4 meseca, i što se funkcionalne strane tiče, čak mi je i previše napakovan, ali da kažem da je tu 100% ono što mi treba, jedini minus je što Samsungu treba previše vremena da reši neke gluposti tipa kalibracije barometra ili odgovarajućeg algoritma brojača koraka, i meni lično baterija.
Prodao sam ga, i sad gledam šta sledeće, realno, potrebne su mi na prvom mestu dobra podrška za notifikacije, zatim praćenje aktivnosti sa solidnom platformom za trčanje, hr je dobrodošao, ali ne i obavezan, gps takođe, ali bih mogao i bez njega, i pre svega baterija od minimum 7 dana.
Garmin ima odlične satove koji ovo sve mogu podržati, ali mi se ne daje 400-500 eur za nešto što realno neću koristiti ni blizu.
Gledam ovo čudo trenutno, pošto sam u Fra i na akciji je za 160 eur, ali ću još razmisliti :)

SM-A9100

Meni je uvek bolja opcija neki fitnes tracker tipa gearfit 2 i klasični sat

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

mozda samo za tvoj konkretni nacin upotrebe. Realno, kad se podvuce crta i iscackaju sve gluposti kao sto je koriscenje browsera na telefonu (moze, al cemu), najvaznija stvar vecini korisnika nije ni da znas koliko je sati, ni fitness tracker, nego notifikacije! A to sa ova dva predlozena uredjaja ne mozes da radis...

Sto se fitness trackera tice, meni jedino pedometar nesto znaci, mada mislim da imam pedometar i u telefonu, tako da nije neka vajda... Mjerenje pulsa je dosta nekonzistentno, radje koristim app na telefonu, tacnija je.

@joriq ja ne znam koju ti notifikaciju recimo na s3 frontieru možeš da vidiš, a da je nema na gearfit2 npr!?

Šta mislite o LG Watch Urbane? Gledam šta da uzmem, Moto 360 mi se ne sviđa zbog flat tire.

mozda samo za tvoj konkretni nacin upotrebe. Realno, kad se podvuce crta i iscackaju sve gluposti kao sto je koriscenje browsera na telefonu (moze, al cemu), najvaznija stvar vecini korisnika nije ni da znas koliko je sati, ni fitness tracker, nego notifikacije! A to sa ova dva predlozena uredjaja ne mozes da radis...

skoro svaki fitness tracker ima notifikacije, čak mislim da to imaju i kinezi od 10 dolara...a da ne pričam o boljim fitness trackerima...

glavni problem sportskih narukvica su rezervne narukvice, jer osim skupljih modela i xiaomi mi banda za sve druge rezervne narukvice jednostavno ne mogu da se nađu...o tome bi trebalo voditi računa pre kupovine, a to važi i za pametne satove...

@joriq ja ne znam koju ti notifikaciju recimo na s3 frontieru možeš da vidiš, a da je nema na gearfit2 npr!?

gearfit 2 je po meni vise smartwatch, nego fitness tracker. Kad se pomenu fitness trackeri, obicno se misli na uredjaje bez ekrana ili sa bazicnim ekranom.
skoro svaki fitness tracker ima notifikacije, čak mislim da to imaju i kinezi od 10 dolara...a da ne pričam o boljim fitness trackerima...

glavni problem sportskih narukvica su rezervne narukvice, jer osim skupljih modela i xiaomi mi banda za sve druge rezervne narukvice jednostavno ne mogu da se nađu...o tome bi trebalo voditi računa pre kupovine, a to važi i za pametne satove...

da, ali kako integrisane i sta na kraju mozes da uradis sa tim notifikacijama? Meni je prava stvar sto recimo dok vozim mogu da vidim notifikaciju, i izdiktiram odgovor (uredjaj uglavnom prepozna i kad izdiktiram na engleskom, i kad izdiktiram na "nasem"), ili posaljem neki od predefinisanih odgovora na brzinu (I am on my way i slicno). Takodje, meni licno su super korisne glasovne komande, kao npr za postavljanje tajmera, sto koristim svakodnevno (stavim vodu da prokuva, i da ne bih zapalio stan, kazem: "OK Google - countdown 10 minutes" :D ).

Ja na kraju uzeo ovo , za sada nema samo notifikacije, ali to se očekuje uskoro kroz SW update.
Inače, apsolutno se slazem sa Joriq-om, da su notifikacije 70% upotrebe trekera/sata za većinu korisnika...

SM-A9100

Zeleo bih da porucim ne neki preskup ali ok sat, imam dilemu izmedju tri sata, prvi je Lemfo lem5 koji mi je najlepsi ali sumnjam da ce mi njegova narukvica dugo trajati pa da li neko zna da li mogu kada ovu potrosim tj ostetim da zamenim sa nekom drugm obicnom jer vidim da je kao na obicnom satu, drugi sat je isto Lemfo les1 koji sam video da je za te pare best buy i treci Xiaomi Amazfit koji je verujem najsigurniji za te pare ali mi ne izglead lepo, a i ako bih ga uzimao voleo bi da mu zamenim ovu gumenu narukvicu sa recimo nekom koznom ili metalnom pa tako isto pitanje i za njega da li bi mogla da mu se menja narukvica sa nekom univerzalnom obicnom?

Nisam neki zahtevan korisnik i u sustini se uigravam i trebao bi mi sat za one zezancije za otkucaje srca, korake, vibracija kada stigne poruka, da je eventualno procitam, da mi vibrira na ruci kad primam neki poziv.
ISto tako sam video po klipovima da ima dosta skinova za ove satove i isto tako dosta brendiranih skinova tipa Omega, Casio, Rolex itd...Gde se ti skinovi nabavljaju tj skidaju?

Poslednja izmena:
Ja imam amazfit. Narukvica može bilo koja od 22 milimetra.
Što se tiče otkucaja srca, brojanja koraka i notifikacija, lepo radi. Ima svoj gps prijemnik koji može da radi nezavisno od telefona a aktivnosti mogu da se sinhronizuju sa Strava aplikacijom. Baterija traje od 3 do 5 dana u zavisnosti od toga koliko sam koristio gps (tj vozio bajk). Ekran je fantastičan ili jadan, zavisi kako se gleda. Ne treba mu pozadinsko osvetljenje i na suncu izgleda odlično. Sa uključenim pozadinskim izgleda neubedljivo i bledo.
Skinova nema mnogo ali pojavljuju se novi, s tim što oni gube na detaljima kada ekran nije aktivan.
Šta mi najviše smeta je što kada uključim praćenje neke aktivnosti notigikaciju mogu da pročitam samo u trenutku kad stigne (pojavi se na par sekundi na ekranu) ili tek kada zaustavim praćenje aktivnosti. I notifikacije se pojavljuju onako kako su podešene na telefonu. Whatsapp npr ispiše samo prvu a sve sledeće pokazuju samo broj poruka i broj pošiljalaca, dok za viber se ispisuje svaka posebno.
Takođe mi se sami podaci na satu i u Stravi u koju su eksportovani razlikuju?! Jeste razlika mala, ali postoji npr u prosečnoj i najvećoj brzini. I dok strava na telefonu pravi pauzu automatski kada se zaustavim, na satu mora ručno.
3rd party skinova ima na netu da se nađe i samo se ubace u određeni folder na satu. I mnogo mu bolje stoje 'digitalni' od 'klasičnih' skinova.

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Kupio sam gear s3 i u principu sam prilično zadovoljan (znajući većinu mana i pre nego što sam kupio kao što je mali broj aplikacija za tizen) - sem jedne stvari - kad mi stignu viber notifikacije, ako ima više od jedne poruke, ne mogu da odgovorim na satu. Taj problem nemam s drugim aplikacijama kao što je WA. Jel neko možda imao sličan problem i našao rešenje za to?

Послато са SM-N920I уз помоћ Тапатока

Pozdrav svima,

Resio sam da uzmem smart watch, a prvo mi je za oko zapao s3 frontier (ni manje ni vise :D ).
Obzirom da ih slabo nalazim po kp, garancije su neke diskutabilne, nemam Samsung telefon, a iskreno previse mi je da dam 300+ evra za nesto sto nisam u potpunosti siguran kako ce se pokazati u praksi, resio sam da za pocetak ipak odustanem od s3...
Gledao sam i S2 classic, ali mi deluje pomalo smesno i malo za moju ruku... Sa garancijom nisam nasao ni jedan, a cene variraju dosta. Ono sto me je najvise privuklo kod ova dva modela je rotirajuci "prsten".

Neka zamisao je da za pocetak uzmem nesto jeftinije, da vidim da li mi ovakva sprava uopste treba... Dakle, ako moze neki predlog do stotinak evra, eventualno 150 ako je sa garancijom.
I za kraj jos jedno pitanje, ima li sem samsunga jos neki sat kojim se moze upravljati pomocu prstena?

Pitanje. Imam Samsung Gear Fit 2 i imam problem sa lokacijom kada hocu da namestim opciju vremenske prilike. Nece da nadje lokaciju. Salje me da se povezem sa telefonom. Uradim to, ali i dalje nema lokacije i samim tim ne mogu da namestim na satu vremensku prognozu. U cemu je problem?
Nekad mi ne nalazi lokaciju prilikom trcanja. Kaze da izadjem na otvoren prostor, a ja npr u narodnoj basti na stazi za trcanje. U cemu je tu problem? Da li je neko imao slicno iskustvo? Hvala unapred za pomoc! Pozdrav!

Pitanje. Imam Samsung Gear Fit 2 i imam problem sa lokacijom kada hocu da namestim opciju vremenske prilike. Nece da nadje lokaciju. Salje me da se povezem sa telefonom. Uradim to, ali i dalje nema lokacije i samim tim ne mogu da namestim na satu vremensku prognozu. U cemu je problem?
Nekad mi ne nalazi lokaciju prilikom trcanja. Kaze da izadjem na otvoren prostor, a ja npr u narodnoj basti na stazi za trcanje. U cemu je tu problem? Da li je neko imao slicno iskustvo? Hvala unapred za pomoc! Pozdrav!
imaš posebnu gear fit 2 temu, ali hajde, kad si već ovde...
Prvo, da eliminišemo glupost, ali nadam se da ti je gps opcija uključena na satu.
Dalje, imaš ovde slične probleme, ima malo da se čita, ali vredece...
Što se tiče samog GPSa, znaj da nije baš najtačniji , ali, šta je tu je...Ja nemam više GF2, kad je sezona, dosta sam aktivniji napolju, i potreban mi je bolji sat za trčanje, ali zimus ću se verovatno vratiti na GF2, jer je i dalje odličan što se smart funkcija tiče...

5023F

Poslednja izmena:
Pozdrav svima,

Resio sam da uzmem smart watch, a prvo mi je za oko zapao s3 frontier (ni manje ni vise :D ).
Obzirom da ih slabo nalazim po kp, garancije su neke diskutabilne, nemam Samsung telefon, a iskreno previse mi je da dam 300+ evra za nesto sto nisam u potpunosti siguran kako ce se pokazati u praksi, resio sam da za pocetak ipak odustanem od s3...
Gledao sam i S2 classic, ali mi deluje pomalo smesno i malo za moju ruku... Sa garancijom nisam nasao ni jedan, a cene variraju dosta. Ono sto me je najvise privuklo kod ova dva modela je rotirajuci "prsten".

Neka zamisao je da za pocetak uzmem nesto jeftinije, da vidim da li mi ovakva sprava uopste treba... Dakle, ako moze neki predlog do stotinak evra, eventualno 150 ako je sa garancijom.
I za kraj jos jedno pitanje, ima li sem samsunga jos neki sat kojim se moze upravljati pomocu prstena?

He-he, i ja sam tako mislio i mislio ... i narucim preko neta No.1 G6 za 25$. Cisto za probu da vidim vredi li nesto posto ga hvale na netu. Ako bude iole pristojno radio, ne pada mi na pamet da dajem onolike pare za Samsung ili Apple. Videcemo, cekam jos da stigne. Kolega ima iWatch i stvarno radi bez greske, nema sta. Nije se dogodilo ni jednom da secne a kamo li da izgubi konekciju ili sl. Ali, stvarno su preterali sa cenom. Ipak, ako ovaj kung-fu bude totalni krs, moracu da odresim kesu :) Pozz

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ja sam na kraju uzeo Huawei Watch. Gear S3 je super hardverski, ali Tizen je odvratan.

Ja sam na kraju uzeo Huawei Watch. Gear S3 je super hardverski, ali Tizen je odvratan.

A sta ti konkretno smeta na Tizen-u? Nisam ga video ali, koliko citam, hvale ga dosta da je odlicno optimizovan i da radi super. Mislim, sta tu ima da ne valja ako radi kako treba? Bitno mi je da ne baguje, da mogu da vidim i odgovorim na event (npr. da se javim na speaker ili odgovorim na poruku ako mi je nezgodno da uzimam telefon u ruke). Sve preko toga mi je suvisno gomilanje funkcija mislim dobrodosle su ali ako ono osnovno ne radi onda dzaba sve ostalo.

Sta mislite o Samsung S2 classic? Ili sta bi bio vas predlog do nekih 150€?

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

A sta ti konkretno smeta na Tizen-u? Nisam ga video ali, koliko citam, hvale ga dosta da je odlicno optimizovan i da radi super. Mislim, sta tu ima da ne valja ako radi kako treba? Bitno mi je da ne baguje, da mogu da vidim i odgovorim na event (npr. da se javim na speaker ili odgovorim na poruku ako mi je nezgodno da uzimam telefon u ruke). Sve preko toga mi je suvisno gomilanje funkcija mislim dobrodosle su ali ako ono osnovno ne radi onda dzaba sve ostalo.

Nedostatak aplikacija, ne možeš recimo imati Maps za navigaciju (ume biti korisno kada si se negde u inostranstvu), ako nemaš Samsung telefon malo si limitiran po pitanju funkcionalnosti. Jednostavno, Android Wear 2, sa svim svojim nedostacima je bolji sistem od Tizena. Developera za Tizen slabo ima...

Ima li neko Amazfit, deluje mi baš fino za 100$.

Mogao bi umesto ovoga da staviš zidni sat na ruku, ne bi se primetila razlika.

Gde ovo na ruku, al jeste dobar smart watch.
Makibes ima baš lepe modele u rasponu od 30-120$ samo slabo nalazim recenzije na netu a zagrejan sam probam neki

Ovo samo fino na slikama izgleda, naravno da se zezam, preveliko je ovo za ruku... :)
Za još malo više para da se uzme motorola moto 360 Prva generacija... :)

Huawei Mate 9

Planiram da uzmem Polar m600, da nema neko utiske iz prve ruke?

XT1650

Stigao mi je danas amazfit pace, super stvar, samo se treba malo navići na ekran.

a4e04729dbe2efe06119dd67b99d6944.jpg

552d0487b304fda26117913cd9f27a88.jpg

3bc364f7da2993c3301b3a0ee2bdd779.jpg

Neka preporuka gde u BG-u naći crnu metalnu narukvicu za Gear S3?

Послато са SM-G950F уз помоћ Тапатока

Ili koznu crnu, da imaju iglicu kao original Samsungove zbog lakse zamene?

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Tesko da ces naci bilo koju osim originala,naruci sa alija metalnu super je kvalitet

Sent from my SM-G955F using Tapatalk

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno