Šta je novo?

Smartwatch uređaji

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ima 1gb ram i 8gb za skladistenje, mislim da je bio oko 120

Sent from my SM-G955F using Tapatalk

Stigao je Android wear 2.0 :)
7c8934cc0a251fa9d511acb863abbdcb.jpg

Poslednja izmena:
Nema, bar ne na ovoj preinstaliranoj Google tastaturi, možda može da se skine neka sa prodavnice pošto vidim da postoji opcija ubacivanja druge tastature

Kako ti se čini Android wear u odnosu na Tizen? (prednosti/mane) Hvala

Ne bih znao da ti kažem jer nisam koristio tizen :) Android wear 2 ima play prodavnicu tako da sada mogu direktno sa sata da se skidaju aplikacije. Primetno je ubrzanje u radu, baterija ista ako ne i bolja nego ranije, jedina mana, po meni, jesu notifikacije, ukoliko swipe-ujes notifikaciju(recimo viber), nemaš više mogućnost da je vratiš (undo), tako da ako slučajno obrišem to je to, moram da palim telefon da bih pročitao poruku. Sve ostalo manje više ok i izneću kompletne utiske kad budem imao više vremena da detaljno pročačkam.

Čekajući Godoa za Motorolu 360...

Za moto 360 prve generacije nije ni planiran update

Motorola Moto 360 Smartwatch 1st gen
jel batt moze 1 dan da izgura ?
msm ako je to toliko malo onda meni smart watchevi gube smisao...

prosjecno dan i po do dva uz ambient display off

Motorola Moto 360 Smartwatch 1st gen
jel batt moze 1 dan da izgura ?
msm ako je to toliko malo onda meni smart watchevi gube smisao...
Zato se Samsung potrudio sa Gear S3 ... do 4 dana drži baterija [emoji4]

Wi-fi ne utiče mnogo na autonomiju baterije sem ako non stop sat izlazi iz bluetooth range-a pa mora da radi reconnect preko wi-fi, a što se tiče AOD-a sve zavisi koji skin sata staviš.Sa uključenim AOD drži do 3 dana meni.Uključen mi je do not disturb od 12h noću do 8h ujutru.
Isključio sam AOD jer jako lepo reaguje kad okrenem zglob da vidim koliko je sati, daleko bolje nego na prethodnom modelu ... wi-fi mi je isključen i auto low brightnes uključen.Sa tim podešavanjima bez problema 4 dana ...

I meni drzi do 4 dana zavisi od koriscenja, uglavnom ga punim posle 3 dana sto mi je skroz korektno, ne moram svaki dan da razmisljam o bateriji

Jedno pitanje, za vlasnike s3 frontier ili oni koji znaju. Da li su sve verzije LTE ili ima i koji nemaju tu mogućnost. Da li ta mogućnost razgovora, i primanja poruka bez telefona može i kod nas?

Kod nas ne postoji lte verzija, samo u Americi koliko ja znam ima ta mogućnost i to nije klasična sim kartica nego elektronska koja je već u satu i samo je provajderi programiraju tako da lte varijanta ne postoji u evropi sigurno

OK, hvala na odgovoru. Planiram da ga kupim uskoro, pa me zanimalo.

Ne moze na zalost kod nas.mozda ce sledeci model imati klasicnu sim karticu

Ima li neko preporuku ili uputstvo za watchfaces na s3 frontier. Nisu loši ovi standardni, ali mislim da ima boljih. Gde ih naći

Ima Samsung Gear S3 Frontier u Vip-u za 56.640 RSD ili 2360 RSD na 24 rate. To je 460 evra, u Nemačkoj je 320 evra ako se uzme preko Amazona. Jeste 140 evra skuplje, ali pitanje je da li bih izdvojio taj keš odjednom za pametni sat, ovako na rate je "podnošljivije". Jel je uzeo neko u Vip-u? Koja je fora, ja sam čuo da ako imaš postojeći ugovor ovo je samo dodatna stvar koju plaćaš kad uzimaš na rate, ništa ne mora ponovo da se obnavlja, pravi drugi ugovor, itd. Dajte neko mišljenje, ovo je jedan od boljih pametnih satova danas, a golicaju me satovi već neko vreme, zato mi ovo zanimljivo.

Uzmi Xiaomi AmazFit pace, 100 i kusur evra u Kini.

Apsolutni bang for buck imho.

Poslednja izmena:
Jeste zanimljiv, ali nije to to, uzeo bih nešto bolje kao Gear S3, Moto 360 v2, LG Watch, Huawei Watch 2, itd.

Android Smartwatch uređaji

Uzmi kao covek "normalan", pravi sat. Za 500e mozes da biras, a da se porede ne mogu nikako. Taj S3 za par godina nece biti ni 100€ dok ce ovaj imati trajnu vrednost. Em sto je to jos jedna dodatna obaveza sto se tice punjenja jer koliko znam baterija traje svega par dana.
Ili jednostavno uzmi u obzir predlog iz posta iznad, posto po mom misljenju toliko je suludo dati za smartwatch, druga je stvar ako kupujes obican sat, kao sto vec rekoh.
Meni je nedavno stigao jedan sa Alija, oko 30-35$ cini mi se da je bio sa nekim popustima, nije cetvrtast kao vecina tih jeftinijih koji se prodaju, jako lepo izgleda i lezi na ruci. Narucio sam ga cisto da vidim vredi li sta i kako sve to funkcionise l. Sve u svemu lep gadget i korisna spravica. :)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Poslednja izmena:
Ma nisu mi interesantni klasični satovi, ne nosim ih deset godina. Kapiram da je za eleganciju neki klasični sat, to je lako posle kupiti kad se navikneš na sat opet, ukoliko osetim potrebu da mi treba. Kakve veze ima vrednost, nije to smartfon koji se prodaje na dve, tri godine. Baterija mi nije problem, kad kačim telefon, nabacim i sat na bežični punjač kad legnem da spavam, ne znam što se diže frka oko toga. Videću, dobro mi je u celoj priči što "lako" može da se uzme na otplatu, za sve drugo je potrebno izdvojiti veći keš, nisam ni planirao sat, ovo u Vipu mi bilo zanimljivo pa eto kao razmišljam.

U redu onda ako je takva situacija. Nego posto si spomenuo da nisi toliko dugo nosio satove, mislio sam u samom startu da ides na nesto jeftinije, da se ne prevaris pa das 500€ ako ti ne odgovara ali nema sumnje da je S3 trenutno najbolji smartwatch.
Sta znam, kada sam pomenuo vrednost mislio sam na to da ce za par godina biti prevazidjen model iako se svakako ne menja sat u tako kratkom vremenskom periodu kao telefoni.
Ali ako si resio da ga isprobas onda zasto da ne, nisam pratio njegove cene ali kapiram da je ok ta ponuda u Vip-u.

Sent from my iPhone using Tapatalk

@Gizmo
Mnogo je to para. Na k.p. je oko 320eur sa 2 godine garancije. Ja se premisljam vec dva meseca da li da ga uzmem. Da mu je cena 200-250eur uzeo bi odmah sat.

Meni je uvek bolja opcija neki fitnes tracker tipa gearfit 2 i klasični sat

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Dobar je i fitnes ali Gear s3 je klasa za sebe, imao sam i Gear fit 2 i znam sta pricam pogotovo što promenom narukvice i face-a mozes da ga uklopis sa bilo kojom kombinacijom, i kod mene je bio slučaj da sat nisam nosio 10god a sad ne idem nigde bez sata

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno