Šta je novo?

Menjačnice

Nema potrebe za nerviranje. Sve je vec napisano. Ko nece da cita treba ga ignorisati.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Otvorio sam nalog na Krakenu, odobren mi je Tier 3. Kad sam hteo da napravim depozit u evrima sa instrukcijama koje sam dobio na Krakenu, u banci su mi rekli da wire transfer rade samo ako imam fakturu. Kako su drugi rešili ovaj problem, ili možda niste imali problem sa svojom bankom? Ovo je konkretno bilo u Poštanskoj Štedionici. Samo me zanima koji način ili koja banka su najbolji da uplatim depozit u evrima na Krakenu.

Nikako....... jednostavno ne mozes slati pare tek tako (bez fakture), to mogu samo krimosi i bizmismeni iz ove tvorevine

Nikako....... jednostavno ne mozes slati pare tek tako (bez fakture), to mogu samo krimosi i bizmismeni iz ove tvorevine

To sam shvatio. Zanima me da li postoji način da se uplati depozit na Kraken? Da li može da se traži faktura od Krakena? Ako postoji opcija depozita za FIAT, onda sigurno to ljudi rade i ima način. Nije Srbija sigurno jedina zemlja na svetu koja traži fakturu za wire transfer.

edit: Dobio sam odgovor od poznanika koji je radio. Može preko neke banke koja je u SEPA. Dakle, okolne EU zemlje rade bez problema.

Poslednja izmena:
Pa rekao sam ti kako je, zivis u crnoj rupi i ne u ovde nema SEPE i okolne zemlje nemaju nikakve veze sa nama, jednostavno ne moze!

I naravno da fakturu ne mozes dobiti jer ne kupujes nista vec saljes pare na menjacnici sto je po nasim ludackim zakonima zabranjeno

Jednostavno javis se ljudima koji kupuju BTC ovde oni rade i prodaju i prestanes da zamisljas da mozes zeznut sistem i slusat savet nekih koji nemaju pojma

Pa rekao sam ti kako je, zivis u crnoj rupi i ne u ovde nema SEPE i okolne zemlje nemaju nikakve veze sa nama, jednostavno ne moze!

I naravno da fakturu ne mozes dobiti jer ne kupujes nista vec saljes pare na menjacnici sto je po nasim ludackim zakonima zabranjeno

Jednostavno javis se ljudima koji kupuju BTC ovde oni rade i prodaju i prestanes da zamisljas da mozes zeznut sistem i slusat savet nekih koji nemaju pojma

U svakom slučaju, hvala na odgovoru. :) Izvinjavam se ako sam otišao offtopic.

Može preko neke banke koja je u SEPA. Dakle, okolne EU zemlje rade bez problema.

Ma može i od nas samo treba da imaš nekog u banci da ti to progura bez fakture. Zato su crypto i u ekspanziji jer su omogućile bednicima kao mi da možemo da radimo transfere i bez "faktura" odnosno bez dozvola banaka i država.
Ako hoćeš da kupiš/prodaš crypto radi to lokaklno. Ako hoćeš da trguješ onda šalješ/povlačiš crypto na menjačnice.

Ima ovde dosta ljudi koji se muče da svuku novac. Tebi treba da posaljes. Nadjete zajednicki interes. Svima bolje. Možeš mene na PM ako ne nadjes nikoga

ljudi, kakvo je stanje sa poloniexom, jel treba bezati sa njega ili? jel bittrex bolja alternativa?

ljudi, kakvo je stanje sa poloniexom, jel treba bezati sa njega ili? jel bittrex bolja alternativa?
Ja imam negativno iskustvo sa njima, zarobljeno mi je tamo jos par eth-a. Jednostavno ne dopustaju mi nikakvo povlacenje, sam trejd radi za moj acc. Takodje cekam vise od mesec dana verifikaciju za level 2, a support im je ocigledno na godisnjem odmoru.

Послато са F3311 уз помоћ Тапатока

Da li može neko da mi pomogne oko sledećeg, da ne bih nešto pogrešno uradio :)

pre neki dan sam iskopao svoj prvi ETH i malo pre ga konvertovao u BTC na Poloniex-u (za 0.1 BTC). Hteo bih da prebacim tih 0.1 BTC na paper wallet, koji sam otvorio na https://www.bitaddress.org/. Da bih to uradio, ako sam dobro shvatio, treba na Poloniex-u da uradim withdraw za tih 0.1 BTC i da u polje adrese unesem svoju share adresu (19hUJX8a1Dv1NhugA6BmZBUFK7MV3Uh7Qi) koju sam dobio na bitaddress paper wallet-u?

Ja ne bi generisao paper wallet NIKAD na online sajtu!!!!!!!!!!!!!!!!!!
dosta je da neko snifuje ili author sajta da poktade kljuceve jednog dana i cao!!!!!

1. kupi HW wallet

2. koristi neki offline wallt koji je opensource kao na primer electrum.......

Da li može neko da mi pomogne oko sledećeg, da ne bih nešto pogrešno uradio :)

pre neki dan sam iskopao svoj prvi ETH i malo pre ga konvertovao u BTC na Poloniex-u (za 0.1 BTC). Hteo bih da prebacim tih 0.1 BTC na paper wallet, koji sam otvorio na https://www.bitaddress.org/. Da bih to uradio, ako sam dobro shvatio, treba na Poloniex-u da uradim withdraw za tih 0.1 BTC i da u polje adrese unesem svoju share adresu (19hUJX8a1Dv1NhugA6BmZBUFK7MV3Uh7Qi) koju sam dobio na bitaddress paper wallet-u?

To bi bilo tako. Jedino što to može biti nebezbedno ako se uradi online što su kolege već napomenule. Sigurnije bi bilo skinuti to i preneti na neki računar bez neta i da se tamo obavi ali se opet mora voditi računa da nije nekako kompromitovano to što se skine.
Uglavnom za nekog ko ne razume baš ceo postupak oko adresa i nije bas upućen šta mogu biti opasnosti nije preporučljivo.

Za nekog početnika ne znam šta bi predlozio. Najbolje da prvo pokuša da shvati kako stvari funkcionišu pre nego što počne da barata sa nekim vrednostima. Svi ti valeti dosta skrivaju od korisnika navodno mu pomažući tako da ljudi nemaju blage veze sta se dešava a greške su obično skupe. Ako mu nije jasno ni pored napora najbolje da se drži banaka i kartica i da ostavi nekom drugom da mu čuva pare manje bi problema mogao da ima.

Electrum nije loš. Imaš na ga Tails LIVE Linux distribuciji pa možeš recimo da eksperimentišeš bez da se bilo sta instalira. Ima gajdova na netu pa polako.

Kakva su misljenja o trezoru
Planiram da ga kupim i da tamo cuvam ono sto iskopam

pa nema tu sta mnogo da se misli.. trezor, ledger nano s, sve su to najbolja resenja za cuvanje..
dakle ako mozes i zelis ovime dase bavis, hardware wallet je najbolje resenje..

U drugi plan dolazi koji ces uzeti, tj koji HW podrzava koji altcoin

Ja ne bi generisao paper wallet NIKAD na online sajtu!!!!!!!!!!!!!!!!!!
dosta je da neko snifuje ili author sajta da poktade kljuceve jednog dana i cao!!!!!

1. kupi HW wallet

2. koristi neki offline wallt koji je opensource kao na primer electrum.......

Zaboravi na te online wallete..to je kao da das pare nekom prolazniku na ulici da ti cuva..ili offline wallet pa kopiraj pa kopija na par flash drivea ili gde god ili neka pouzdana menjacnica ali to samo ako ne planiras dugo da drzis tipa par godina...ako ces dugo offline wallet
Evo ti ovde lista sa pros and cons
https://99bitcoins.com/best-bitcoin-wallet-2015-bitcoin-wallets-comparison-review/

hvala ovo bas trazim ovih dana :wave:

a sto ne coinbase ? Oni su pouzdan wallet.

To je online wallet servis menjačnica, već šta li je. Pouzdani su bili i Mtgox, Cryptisy i mnogi manji dok nisu završili.

Crypto je tvoj samo ako samo ti posedujes ključeve. Davati svoje coine na čuvanje nekom je suprotno duhu cryptovaluta. Što bi koristio neki servis koji može da te svakog momenta blokira zbog nekog izmišljenog razloga ili nestane sutra?
Ljudi koriste ove servise iz nekog interesa i pogodnosti koje im oni pružaju ali za čuvanje onoga sto imate sigurno nisu.

Moze li neko da pojasni kako funkcionisu ovi hardware wallet poput trezora i jesu li oni sigurni za cuvanje

Da li postoji način da se wallet vezan za prevaru copy/paste BTC adrese ikako oduzme/blokira/vrati coine/...?
http://bitcoinwhoswho.com/address/13JF5274VuNthhwKkLrYyZW73smjSYAEen
Meni je na ovu adresu pobeglo nešto BTC (danak neiskustvu i višku poverenja). Prijavio sam scam na bitcoinwhoswho, ali koliko vidim niko osim mene nije to uradio. Da li je moguće da na tu adresu i dalje leži Bitkoini? Kada sam se ja okliznuo bilo je 55, a sada 89 Bitkoina!!! Ako je prijavljena prevara zar ne postoji neko telo koje će blokirati sve depozite i povlačenja sa te adrese? Pošto su sve transakcije u arhivi ne vidim problem da se sa pomenutog računa vrate BTC dok postoje. Ajde, ako mnogo tražim, bar da se ne dozvoli da iko podigne te coine ili neka odu na neke svima korisne namene. Inače, wallet je aktiviran 3. marta, a još ništa nije povučeno sa njega!! Ej, 89 Bitkoina!!

Bilo bi lepo kada bi neko ko ima iskustva otvorio posebnu temu samo za wallete i bezbednost cuvanja. Generalno saveti kako najbolje sacuvati coine, sta izbegavati, upozorenja ukoliko se pojavi neki scam i sl.

Jel zna neko iz koje zemlje se šalje Trezor? (Sa official sajta kada se kupi)

Poslednja izmena:
Da li postoji način da se wallet vezan za prevaru copy/paste BTC adrese ikako oduzme/blokira/vrati coine/...?
http://bitcoinwhoswho.com/address/13JF5274VuNthhwKkLrYyZW73smjSYAEen
Meni je na ovu adresu pobeglo nešto BTC (danak neiskustvu i višku poverenja). Prijavio sam scam na bitcoinwhoswho, ali koliko vidim niko osim mene nije to uradio. Da li je moguće da na tu adresu i dalje leži Bitkoini? Kada sam se ja okliznuo bilo je 55, a sada 89 Bitkoina!!! Ako je prijavljena prevara zar ne postoji neko telo koje će blokirati sve depozite i povlačenja sa te adrese? Pošto su sve transakcije u arhivi ne vidim problem da se sa pomenutog računa vrate BTC dok postoje. Ajde, ako mnogo tražim, bar da se ne dozvoli da iko podigne te coine ili neka odu na neke svima korisne namene. Inače, wallet je aktiviran 3. marta, a još ništa nije povučeno sa njega!! Ej, 89 Bitkoina!!

Kradimire, nick ti ne sluzi bas reputaciji. Platio si danak neiskustvu i pomiri se sa tim, ama bas nista ne mozes da uradis niti ti niti bilo ko drugi za tako mali iznos.

ajd i da malo elaboriram, naime kad izgubis novcanik na ulici, koje telo ce blokirati depozite i povlacenje iz tvog novcanika? Tvoje je dakle da pazis na novcanik ili da se nadas da ce ti biti vracen ako ga izgubis ili ti ga ukradu . Za vece sume , mogu se kontaktirati berze da black-listuju adresu , ali za sad ne postoji utvrdjen mehanizam niti centralno telo (decentralizacija celog sistema je premisa) koje ce voditi racuna o takvim stvarima, iskreno sumnjam da ce ikada i postojati. I jos neke mogucnosti, npr. sta ako si poslao na adresu koja je wallet neke od berzi? Ili neaktivna adresa? Zakljucak, pamet u glavu sledeci put i neka skola bude sto jeftinija za ovakve stvari.

Poslednja izmena:
Jel unovcavao neko btc preko domaceg sajta ECD.rs?

Nazad
Vrh Dno